DZC '68NieuwsOverige nieuwsIJsselkade Bronzen Balsponsor DZC'68

IJsselkade Bronzen Balsponsor DZC'68

De aan het Doetinchemse strand gelegen IJsselkade heeft een sponsorcontract ondertekend met DZC'68. De door DZC-ers gerunde IJsselkade heeft zich daarmee als Bronzen Balsponsor aan onze vereniging verbonden. Wij zijn zeer verheugd met deze samenwerking!    

IJsselkade eten-drinken-strand

IJsselkade is een grote halfopen industriële loods waar een uniek horecaconcept is gevestigd. De leegstaande garage van het voormalig politiebureau met schietkelders en appartementen bevindt zich op een braakliggend terrein tegenover de binnenstad, op een unieke plek aan de Oude IJssel, met misschien wel het mooiste uitzicht van Doetinchem. Dat is vanaf de ligbedden, strandstoelen en zitzakken fenomenaal; je kijkt over de IJssel naar de Bleek tot voorbij de oude brug. Even boodschappen doen in de stad of ’s avonds nog een borrel in de kroeg? Je bent er door slechts de straat over te steken. Bereikbaar vanaf de flaneersteiger Een plek om je thuis te voelen, met goed eten en altijd iets te doen.

Of gewoon lekker niets. Dat is IJsselkade. Vergeet je zorgen, je zonnebrandcrème niet en neem plaats op het strand, aan de (buiten)bar, of op de lange houten banken of comfortabele fauteuils op het terras. Vanaf daar zie je de Walmolen en skyline van de binnenstad links, het nu nog in aanbouw zijnde Iseldoks rechts. Het stadsstrand aan het water is niet alleen bereikbaar via de flaneersteiger, als het een beetje meezit straks ook vanaf het water.

Altijd iets te doen of even lekker niks
IJsselkade is inmiddels één van de meest bruisende plekken van de stad. Overdag is het een relaxte hangout waar fijne muziek uit de speakers komt. Aan de houten tafels wordt gewerkt, gegeten en gekletst. Een stel vrienden drinkt koffie, nipt aan een witte wijn of bestelt nog een (speciaal)biertje, terwijl de kinderen op het gras of het strand spelen.
Etentje bij zonsondergang
De keuken en het restaurant worden gerund door professionals die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de horeca. In het weekend kun je er vanaf een uurtje of tien terecht voor een laat ontbijt. Voor een etentje bij zonsondergang staan er alle dagen goede gerechten op het menu, maar altijd net even lekkerder dan je zou verwachten voor deze prijzen. 's Avonds verandert de zomerbar in telkens een ander feestje met in het weekend livemuziek.