DZC '68NieuwsOverige nieuwsIedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen

Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen

En zo is het! Nu ben ik slechts een simpele ziel en waag mij niet aan uitspraken, opvattingen, meningen over al die zaken die momenteel aan de orde van de dag zijn en die hier in principe ook niet thuishoren. Maar deze week kan ik er ook niet helemaal omheen. En daarom nog een keer: iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen. Het mooie is dat ik dat ook elke week weer zie, in dat hele kleine kinderwereldje dat Pro Data Champions League heet.
Onze helden en heldinnen zijn voor ieder team. Zaten ze vorige week nog in het team van Manchester United, deze week rennen ze zich het vuur uit de schenen in het PSV tenue. En speelden ze vorige week nog vol overgave bij Ajax; ppff… voor Feyenoord draaien ze deze week ook hun hand niet om. Sterker nog…ze WILLEN  juist elke week een ander team zijn. Niks geel/blauw hart, niks anti- Ajax of anti- Feyenoord of anti- PSV. Welnee, joh, wij zijn gewoon voor IEDEREEN! Multifunctioneel inzetbaar noemen ze dat; flexibiliteit van het allerhoogste niveau! En daar zijn we super super super trots op!

Dit alles komt niet in de laatste plaats dankzij onze geweldige staf. Allereerst onze hoofdtrainer Paul Rijks. Hij zorgt voor stabiliteit in de spelersselectie. Dat is ook de reden dat onze selectie zo groot is. Hij kan namelijk kiezen uit maar liefst 48 spelers. En het geval wil dat hij niet KAN kiezen vandaar dat ze iedere zaterdag weer allemaal opgesteld staan. We hopen dan natuurlijk ook dat hij ook voor de komende tijd weer zal bijtekenen. En dan zijn assistent-trainers. Jochem, Gijs, Stef en Isabel. Wat een toppers zijn dat. Buitengewoon betrouwbaar en talentvol. En ja, ik zei toch al dat we flexibel zijn; wij zijn namelijk de enige Champions League met een vrouwelijke assistent–trainer. Het is te betreuren dat coaches uit de eredivisie hier nog niet voor kiezen want als ze dat wel zouden doen, dan zouden ze de meerwaarde ervan onmiddellijk ontdekken. Maar deze mannen doen zichzelf tekort. Maar wij NIET. Want wij hebben sabel. En dan Leo, hoofd facilitaire diensten. Leo is een man die zelden op de voorgrond treedt maar van grote waarde is voor de PCL. Hij zorgt ervoor dat wij iedere week weer in vol ornaat met gepaste tenues kunnen aantreden en dat alle materialen voorhanden zijn. Ik zeg; zonder Leo, geen Champions League!

En dan ben je weer trots dat je als simpele ziel / simpel reportertje weer twee toptalenten weet te interviewen. Hans Kraaij junior stuurde al een mail met de vraag of ik hem tips kon geven zodat hij dat ook eens een keer voor elkaar kan krijgen. Maar tja, dat kun je nou eenmaal niet uitleggen hoe je dat aanpakt; dat is talent J. Ik begin met Jurre M. Jurre is voor de Graafschap want daar is zn opa ook voor en hij is ook voor Ajax want die zijn gewoon goed. Jurre, fijn dat jij er zo positief over bent want Johan Cruijff laat hele andere geluiden horen in de media. Die stopt ermee want er worden spelletjes gespeeld, volgens Cruijff. Uh….sorry…ik ben even in verwarring….voetbal is toch een spelletje?? En dat wordt toch gespeeld???? Offe..snap ik het nu niet helemaal?? Het lievelingseten van Jurre is aardbeien met suiker. AAAAHH wat heerlijk!!! Het is dat aardbeien zo VERSSCHRUKKKIJKK duur zijn en suiker voor teveel kilo’s zorgt, anders at ik de hele dag aardbeien. Maar goed, het gaat nu niet om mij, het gaat om Jurre. Jurre wordt later…..voetballer! dat kan zijn bij de Graafschap of bij Ajax. Dat weet hij nog ff niet! Maar terwijl hij erover praat , wordt het allengs steeds duidelijker dat het toch de Graafschap wordt. Ik vind dat verstandig. Nu Cruijff zegt; ‘ik stop ermee’ is het van het allergrootste belang om je te focussen op de Graafschap want misschien begint Cruijff daar wel. Tja en dan haal je toch een hoop kennis in huis, toch?

En dan Mees L. Mees is voor Feyenoord. Op mijn vraag waarom dat zo is, valt er een stilte. Geen pijnlijke stilte hoor, maar soms is het zoeken naar de juiste woorden. Mees heeft daar geen problemen mee; hij is voor Feyenoord maar dat is niet uit te leggen; dat zit in je hart!  Mees houdt het meest van frietjes met een frikandel en mayo en curry. MMMMM naast alle aardbeien is dit ook een grote favoriet van mij! Spruitjes zijn ongeveer het allerergste. Daar zijn verder geen woorden voor. Mees wordt later WWRROOEEEM WWWRROOOEEEMMM; raceautomonteur!!!!! Oeioei dat is me ff wat. Hij wordt geen gewone monteur want dat is hartstikke saai. Nee, hij gaat voor race-auto’s want die gaan supersnel! Ha! Ik ben blij. Ik wilde altijd al een race-auto, maar ik kon de onderhoudskosten niet betalen. Nu bel ik gewoon Mees! Dus mocht je een raceauto zien langsjeesen; dat moet ik wel zijnJ.

Tot volgende week! Met heel veel spannend nieuws! (jeweetwel Sinterklaas enzo). Annabel