DZC '68NieuwsOverige nieuwsHoe een koe (JO13-1) een "Oss" vangt!

Hoe een koe (JO13-1) een "Oss" vangt!

Of was het nou een haas? Ik heb al die spreekwoorden nooit echt uit elkaar kunnen houden..  maar deze past wel mooi bij de dag van gisteren. Leutekum met al zijn leutjes ontwaakt. Gisterenavond heeft iedereen officieel kennis kunnen maken met de prachtige accommodatie van DZC en konden de teams op het nieuwe "heilige gras" op de foto.
Pas toen ik zelf een aantal jaren in Doetinchem woonde kwam ik erachter dat een leutje een koe bleek te zijn. En dan is Doetinchem voor een paar dagen Leutekum. De Boys van DZC JO13-1 hadden afgelopen maandag nog een leerzame oefenpot gespeeld tegen Vitesse waarbij weliswaar werd verloren, maar waarbij ook direct duidelijk werd dat onze tegenstanders echt tot het uiterste moeten gaan om ons op de knieën te krijgen. Waarbij ook duidelijk werd ( voor zover we dat nog niet wisten) wij over een prima doelman beschikken. Met "katachtige" reflexen heeft Jamie ons al een paar keer door lastige fases heen geholpen. Ook aan dit "leutje" gaan we nog veel plezier beleven dit seizoen.

Er klinkt muziek vanaf de goedgevulde geel blauwe DZC tribunes, en als 14 jonge koeien mogen onze mannen het heilige gras op en beginnen aan de tweede competitiewedstrijd. Gijs, Sam, en Romijn beginnen vandaag in de wissel en mogen straks voor nieuwe impulsen gaan zorgen. Vanaf de bank moedigen ze hun "maatjes" in het veld aan. Vanaf de aftrap zijn we direct gevaarlijk. Via een prachtige pass brengt Wiebe direct Kenji in stelling. Die kapt zijn directe tegenstander uit en schiet rakelings voorlangs. Bijna net zo'n vroege voorsprong als vorige week. We zijn beter en zetten druk maar ook Oss wil graag een goed resultaat neerzetten en knokt voor wat het waard is. Ook zij hebben een hele jonge groep talentjes waar ze mee in de tweede divisie uitkomen. DZC blijft naar de goal zoeken, en daar waar spits Bink vorige week nog op de bank begon stond hij nu direct aan de aftrap. Je ziet de gretigheid bij hem en in de 15 minuut zet hij de volle druk op de defensie van Oss en met moeite krijgen ze de bal uit het strafschop gebied weg. Op de rand van de 16 meter hebben we ons "kanon" Wiebe in stelling gebracht en hij ramt de bal onhoudbaar tegen de touwen. De nieuwe tribune ontploft door de juichende toeschouwers. 1-0 DZC. Onze jongens spraken na afloop van een supergave ervaring met zoveel publiek. Het leek wel een stadion zeiden sommige. Dat smaakte dus naar meer. In de 18e minuut trekt onze sneltrein Nick perfect het gat voor Bink en deze ontvangt op volle snelheid een prachtige pass en met 1 voetbeweging vliegt de bal in de verre hoek. 2-0. Knappe goal en verdient voor het harde werken.
In de 22e minuut gaat krachtpatser Rik de diepte in en ontvangt de bal op maat. Hij wacht op aansluiting en geeft op het juiste moment de bal strak voorlangs. Helaas krijgen niet wij maar een verdediger van Oss zijn voet ertegenaan en lijkt het gevaar geweken maar ook Wiebe is weer keurig aangesloten en we weten het.......die moet je niet laten schieten. BAM! Als een granaat slaat de bal binnen. 3-0. Onze leutjes zijn op weg naar een nieuwe verrassing in de 2e divisie. Inmiddels zijn Gijs, Sam, en Romijn in de ploeg gekomen voor Ruben, Rik en Kenji. Onze verdediging staat weer prima vandaag. Naut, Ruben, Gijs, en onze wederom heerlijk felle backs Sil en Brent hebben hun zaakjes prima op orde vandaag en zorgen ook voor aanvallende impulsen via de flanken. In de 30e minuut een steekbal van Bink op Romijn. Hij was er in voorgaande wedstrijden al een paar keer dichtbij maar toen stonden de paal of de lat in de weg. Nu niet. Hij schiet de bal achter de doelman. Op slag van rust is het 4-0

We beginnen de tweede helft net als vorige week iets minder scherp waardoor we Oss in de 38e minuut noodgedwongen moeten stoppen door een overtreding te maken vlak buiten het 16 meter gebied. De aanvoerder van Oss trapt de bal met gevoel richting de kruising. Jamie zit er nog met zijn vingertoppen bij maar kan niet voorkomen dat de bal binnen ploft. 4-1. Dan worden we weer wakker. Onder aanvoering van de keihard werkende Jesse ( die lijkt over 6 paar longen te beschikken) pakken we de draad weer op en drukken we Oss weer terug op eigen helft. In de 45e minuut krijgt Romijn de bal op rechts en geeft scherp voor. Sam komt inlopen en heeft met zijn goede spelinzicht al gezien dat Bink vrij staat. Met een leep balletje brengt hij Bink in stelling en die aarzelt geen moment en schiet zijn 2e van de dag binnen. Direct daarna krijgen Naut, Jesse, en Nick hun verdiende wissel. Tot aan de 58e minuut verzuimen we om Oss op grotere achterstand te zetten, maar houden we de volledige controle. In de voorlaatste minuut weer een scherpe bal over rechts en wederom een strakke voorzet van Romijn. Bink kopt en de keeper kan nog net op tijd de vuisten achter de bal zetten waardoor de bal terugkomt. In het spoor van Bink is ook Kenji meegeslopen en die ramt de afvallende bal in het dak van de goal. Onze "leutjes" lopen richting de tribune om de goal met elkaar te vieren, en ook op de bank vieren we net zo hard mee. 6-1 is de eindstand. Onder luid applaus verlaten de JO13-1 mannen het "heilige gras" van DZC en verdwijnen richting de catacomben van het nieuwe stadion" daar verdwijnen ze in de kleedkamer waar een paar uur later het grote 1e elftal in zal zitten. Wij gaan lekker douchen en gaan ons opmaken voor de uitwedstrijd tegen Udi'19/CSU en later naar de feestavond ter ere van de opening van het clubgebouw. Tja............hoe een koe een Oss vangt..........zo dus.