DZC '68NieuwsOverige nieuwsHet zat Vrouwen 1 op bevrijdingsdag niet mee........

Het zat Vrouwen 1 op bevrijdingsdag niet mee........

Zaterdag 5 mei stond het laatste uitwedstrijd op het programma tegen Fc Delta Sports 95 in Houten.We moesten om 10.10 uur verzamelen. Er was duidelijk besproken wat er verwacht werd. We zitten de afgelopen weken in een goede flow en wilden graag zo doorgaan! Strijden moesten we.
Vrouwen 1 een theoretische kans op de 3e periode, wat ons zeker gegund zou zijn na een goeie omslag die we hebben gemaakt met het team. Ondertussen, rond half 12, aangekomen op het sportpark de Kruisboog in Houten. We waren goed gefocust en begonnen sterk aan de wedstrijd. In de 2e minuut kwam er ook een hele mooie actie via Tess naar Mira, maar helaas was het niet tussen de palen. We hadden vertrouwen en gingen er vol tegen in met zijn allen. In de 17e minuut kwam Tess weer aan met een prachtige actie, ze stuurde de tegenstander met een lichaamsbeweging het bos in! (koek koek) de bal werd mooi voorgegeven alleen jammer dat er niet uit gescoord werd. Op een gegeven moment ging het spel heen en weer en wist de tegenstander in de 23e minuut te scoren. De bal werd door onze verdediging weggewerkt maar de scheids liep er voor waardoor de tegenstander hem vol op de pantoffel kon nemen, onderkant lat en helaas niet houdbaar voor onze Vero. Ruststand 1-0

In de kleedkamer is het een en ander besproken met elkaar en waren we weer klaar voor een frisse 2e helft. Het begon goed! Tess wist binnen de eerste 10 minuten 1 op 1 te komen bij de keepster, helaas niet de binnenkant van de palen kunnen bereiken maar het waren mooie actie's! Het gebeurde maar niet, het zat ons allemaal niet zo mee! Maar aan de andere kant wist de tegenstander het wel weer voor elkaar te krijgen en prikte ze in de 54e minuut de 2-0 binnen uit een counter. We bleven voetballen en kansen creëren, maar jammer genoeg zat het ons niet mee.. In de 61e minuut waren zij weer gevaarlijk en gaven ze een mooie voorzet waaruit gelijk hun spits hem op de pantoffel nam recht op het doel af op de 10 meter. Gelukkig stond onze Vero daar en had ze een prachtige redding. Even later maakten zij een actie en de bal belande via een teennageltje van een DZC-er bij Vero die hem oppakt en de scheids fluit? En waarom?, een terugspeelbal ...... Ze krijgen dus in de 66e minuut een indirecte vrije trap waaruit helaas de 3-0 valt. We blijven voetballen en fel en zijn ondertussen vaak bij het doel in de buurt geweest. In de 77e minuut Mira krijgt op randje 16 meter de bal in de voeten gespeeld en er word een overtreding gemaakt.. Een mooie plek voor een vrije trap dus! Mira achter de bal en schiet, jammer genoeg stond iemand er voor met zijn hoofd en kon de bal niet tussen de palen komen. Het zat ons allemaal niet mee. Ondanks alles bleven we toch strijden voor een doelpunt en waren we veel op hun helft aan het spelen. In de 80e minuut probeerde hun keepster de bal weg te werken maar dat ging niet helemaal goed en de bal kwam die bij Mira in de voeten. Een prachtige kans! Mira schiet de bal mooi over de keepster heen, maar net niet in het doel maar op de kruising. Eindstand 3-0

Ik ben de afgelopen weken niet veel bij vrouwen 1 geweest, maar wat heb ik genoten van het mooie spel wat ze hebben neergezet! Ze waren gedreven, fel en gefocust. Ik kan niet meer dan trots zijn op hoe ze het de afgelopen weken hebben gedaan.