DZC '68NieuwsOverige nieuwsGezellige, ontroerende en sportieve start van het nieuwe jaar

Gezellige, ontroerende en sportieve start van het nieuwe jaar

Afgelopen zaterdag (2/1) hield DZC’68 haar Nieuwjaarsreceptie. Er was dit jaar gekozen om de Nieuwjaarsreceptie te koppelen aan het Snerttoernooi. Er waren prachtige speeches, mooie oproepen, fijne bedankjes en er werd onder echte snert-omstandigheden lekker gevoetbald.
Zaterdagmorgen om 11.00 uur stond het bestuur bij de ingang van het clubhuis weer in het gelid om alle aanwezigen een goed, gezond en gelukkig 2016 te wensen. Vervolgens nam om 11.30 uur ondergetekende het woord om dat nog eens dunnetjes over te doen, het spoorboekje van de Nieuwjaarsreceptie en het Snerttoernooi door te nemen, om vervolgens de voorzitter van DZC het woord te geven voor zijn traditionele nieuwjaarsspeech.

Jan Minkhorst memoreerde eerst de overledenen van het afgelopen jaar, hetgeen met één minuut stilte werd gevolgd. Daarna somde Jan een groot aantal activiteiten en successen op die plaatsvonden in 2015. Hij stelde vast dat DZC een bruisende vereniging is met voor elk wat wils. Natuurlijk werd er ook vooruit gekeken naar het komende jaar en liet Jan de zo’n 100 aanwezigen antwoord geven op de vraag wat zeker en onzeker zou worden in 2016.

Een zekerheid bij onze vereniging is de nimmer aflatende inzet van de vrijwilligers. In het kader daarvan werden de Vrijwilligers van het jaar benoemd; een eer die dit jaar te beurt viel aan Carla Niezen en Pascal Hertogh. Carla vanwege haar grote initiërende en uitvoerende rol bij het vrouwenvoetbal en Pascal vanwege zijn activiteiten voor de kleding, de website, senioren 1 en last but not least Support68. Bij de jeugd was die eer weggelegd voor Giovanni van der Horst. Giovanni is altijd aanwezig op de club en is een zeer verdienstelijk patatbakker en scheidsrechter.

Jan sloot zijn Nieuwjaarsspeech af met een prachtig betoog over de verschillen die er zijn in onze vereniging en hoe deze altijd te verenigen zijn. We hebben in onze club onder meer te maken met breedtesport, prestatiesport, vrouwenvoetbal, jong en oud, homo en hetero, jongens en meisjes, zwart en wit, enz., enz.. Maar zoals in ons grote RESPECT-spandoek staat vermeld: ‘Exclusief is iedereen en iedereen kan zichzelf zijn’. DZC is een sportvereniging, een organisatie waar sporters en vrijwilligers verenigd zijn, waar sporters en vrijwilligers in goed overleg het beste uit zichzelf en de organisatie halen. Eerlijke en respectvolle communicatie zijn daarbij belangrijke ingrediënten. Het brengt verschillen dichter bij elkaar. Het was een gloedvol en emotioneel betoog dat ontroerde.

Na een heerlijke lunch met een groot assortiment aan broodjes van Bakkerij Ebbers te Hummelo was het tijd om de jubilarissen bij DZC te huldigen Dit jaar waren dat: Theo Esman (40 jaar), René Collignon, Paul Milder, Tim Peitsman, Nick Rijnshoeven en Richard Vallen (25 jaar) en nog 14 leden die 12,5 jaar ‘bij de zaak’ waren. Met diegenen die aanwezig waren werd een kort gesprekje gevoerd, hetgeen een paar mooie verhalen en oproepen opleverde. Zo deed Jerry te Winkel een emotionele oproep de armbandjes van Fight Cancer te kopen die waren uitgestald op de draaitafel van DJ Froggy (Niels Jonkman) die de muziek verzorgde. Opnieuw een ontroerend moment.

Het werd tijd voor emotie op het veld en de scepter werd overgedragen aan Cock Oudijk, de stuwende kracht achter het jaarlijkse Snerttoernooi. Cock legde kort en krachtig de speelschema’s uit en om 13.30 uur klonk het startsein voor een nieuw voetbaljaar. Op de velden was een mooie mix te zien van breedtesport en prestatiesport, mannen en vrouwen en jong en oud. Tussentijds en na afloop was er natuurlijk de overheerlijke snert volgens een oud Meesters recept. De winnaars van het snerttoernooi werden senioren 2, senioren 6 en de veteranen, hetgeen een lekker kannetje bier opleverde.

Terug naar de emotie. Bij het einde van de Nieuwjaarsreceptie nam Arnold Oostendorp nog even het woord. Hij sprak een kort maar krachtig en met emotie geladen dankwoord uit richting het bestuur van DZC. Zo werd de start van DZC in 2016 niet één om snel te vergeten. Prachtige speeches, mooie oproepen, fijne bedankjes en werd er onder echte snert-omstandigheden lekker gevoetbald. Op naar meer van dit moois. Op naar de rest van 2016 !!

Met hartelijke groet,

Egenius Lodewijks