DZC '68NieuwsOverige nieuwsFlitsende start

Flitsende start

Op zaterdag 5 september was ik getuige van de competitiestart van het eerste elftal van DZC’68 in Zwolle. Dankzij een flitsende start wonnen de mannen van trainer/coach Arthur Isselman met 0-2 van ZAC. Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd stonden er 5 nieuwelingen in de basis. Twee jongens van ‘buiten’, twee uit de A1 en één teruggekeerd na een zware blessure. Er was dus een nieuw team geformeerd, dat met plezier en zelfvertrouwen een goede start maakte.

Door Egenius Lodewijks
Het zal een fenomeen zijn dat waarschijnlijk in de hele vereniging door zal klinken. Het formeren van nieuwe teams. Natuurlijk denk je dan in eerste instantie aan voetballende teams. Senioren, junioren, pupillen, Prodata Champions League; overal zijn nieuwe teams ontstaan en dat zal voor menig man of vrouw, jongen of meisje, wel even wennen zijn geweest. Nieuwe trainers, nieuwe leiders, nieuwe voetballers; nieuwe trainingsstof, nieuwe ‘huisregels’. Veel is nieuw.
Maar naast alle voetballende teams zijn er ook in de niet voetballende teams veel mutaties geweest. Zo zijn de organisaties van de drie grote pijlers binnen onze vereniging, Prestatiesport, Breedtesport en Accommodatie, op een aantal plaatsen aangepast c.q. uitgebreid. Nieuwe coördinatoren, nieuwe commissieleden. Ook daar vernieuwing.
Het vormen van nieuwe teams is één, maar het goed laten werken van die teams is twee. Dat vergt een goede coaching, dat betekent open staan voor nieuwe dingen, dat vergt aanpassingsvermogen van zowel de coach als de individuele teamleden. Dat betekent geduld en hard werken. Dat vergt tijd. Ondanks dat wens ik u allen een flitsende start!