DZC '68NieuwsOverige nieuwsEen kijkje in de keuken bij

Een kijkje in de keuken bij

Hallo! Ik ben Mischa Damen, één van de medewerkers in de keuken van DZC. Ik ben fulltime student in Enschede aan Universiteit Twente.
Hier studeer ik nu biomedische technologie, dit is een studie die de steeds groeiende kennis over de medische wetenschap gebruikt om de kwaliteit van het leven te verbeteren door bijvoorbeeld nieuwe protheses te ontwikkelen.

Naast studeren bak ik ook graag patat bij DZC, dit is ongeveer zeven jaar geleden begonnen als een bijbaantje. Ik werd destijds door Lenn Minkhorst, de zoon van Jan Minkhorst gevraagd of het mij leuk leek om te werken in een keuken. Destijds had ik nog geen idee wat dat nou zou inhouden, maar na zeven jaar vind ik het nog steeds leuk om te doen. Naast de keuken goed schoonhouden en het eten regelen help ik ook hier en daar bij de bar. In totaal ben ik zo’n vier uur per week bezig in de keuken. Ik ben in principe elke week van 11 tot 3 aanwezig in de keuken samen met mijn vriendin Yentl. Na mij wordt de dienst overgenomen door mijn collega’s. Persoonlijk vind ik het vooral leuk om alle verschillende en inmiddels bekende gezichten voorbij te zien komen tijdens de dag. Ik vind het leuk om iedereens verschillende verhalen en ervaringen van de dag te horen.

Verder ben ik erg tevreden over de keuken sinds de verbouwing. We hebben niet alleen meer ruimte, maar we kunnen nu ook gezonder en lekkerder eten bereiden. Ik hoop dat de verandering van frituur naar broodjes in de ochtend ervoor kan zorgen dat iedereen niet alleen een leuke, maar ook een gezonde dag kan hebben bij DZC. Naast de keuken hoop ik DZC over de komende jaren te zien groeien op een manier waar we allemaal trots over kunnen zijn. In mijn geval betekend dat vooral meer sportiviteit op het veld en een clubgebouw waar iedereen zich op zijn gemak kan voelen.

Over mijzelf: In mijn vrije tijd hou ik van muziek luisteren en gamen. Het liefste luister ik naar hardrock of metal, maar in principe luister ik wel naar alle genres. Eén van de belangrijkste dingen die ik in mijn leven is geleerd, is dat je met beleefd zijn al erg ver kan komen in het leven. Het is niet alleen gratis, maar je voelt je er zelf ook beter door. Verder heb ik echt een ontzettende hekel aan Heineken, bah. En natuurlijk is mijn vriendin Yentl het beste wat mij is overkomen in mijn leven.