DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC JO13-1 pakt 4e zege op een rij!

DZC JO13-1 pakt 4e zege op een rij!

Donkere wolken pakken zich samen boven sportpark Zuid. Het is grauw en regenachtig, en tussen de regenbuien door druppelen onze spelers binnen in ons mooie sportcomplex. Ook de spelers en begeleiding van onze tegenstander Schalkhaar arriveren in hun kleedkamer. We krijgen complimenten voor de leuke ontvangst van onze gastheer en voor de prachtige accommodatie waar we als leden van DZC allemaal gebruik van mogen maken, aldus onze reuze sportieve tegenstanders van vandaag.
De aanloop naar deze wedstrijd verliep niet geheel vlekkeloos. De wedstrijd van vorige week tegen de formatie uit Drachten heeft voor de nodige "pijntjes" gezorgd, en daarnaast een paar griepgevalletjes. En tot overmaat van ramp krijgt onze doelman Sam ook nog een tik op de enkel bij de keepers school, waardoor het tot vrijdagavond spannend blijft of hij wel kan spelen. Uiteindelijk blijkt hij fit genoeg om te starten.
Voor de zekerheid vragen we Thijmen uit de onder 12 om bij ons op de bank te komen zitten. En dat doet hij zonder erover na te denken. Klasse jongen en bedankt!

Wij willen graag onze goede reeks voortzetten, maar Schalkhaar blijkt een prima tegenstander. Prima veldspel, en een goede opbouw van achteruit maken het voor ons lastig voetballen. Zeker de eerste paar minuten zoeken we naar de oplossingen maar Schalkhaar zet ons steeds goed onder druk.

We spelen iets aangepast met Ruben en Kenji als controleurs en Tim op de 10 positie. En achterin neemt Corne samen met Bibi weer de centrale positie's in. Hugo schuift net als Gino en Duuk weer naar zijn favoriete plekje op de backpositie.
En Bram, Rens en Romeo vormen onze aanval.

Schalkhaar combineert makkelijk maar wij schrikken hier niet van. Ruben en Kenji pakken veel ballen af en ook achterin staat het weer prima. Onze verdedigers verdienen een groot compliment want we staan steeds beter en vooral de inzet en strijdlust is een genot om te zien. Mooi detail om te vermelden is dat onze "dame" Bibi is doorgedrongen tot de volgende ronde bij de meiden van de KNVB en dat een definitieve selectie lonkt! Super gedaan hoor!

Jammer genoeg laat de scheidsrechter niet lekker doorspelen waardoor er voor iedere kleine overtreding het fluitsignaal klinkt, en bij "echte" overtredingen doorgespeeld mag worden. In de 12e minuut zet Kenji een blok en verovert de bal ter hoogte van de middenlijn. Hij speelt aan de linkerkant Bram in de loop aan, en die heeft vandaag de turbo weer gevonden en sprint 3 tegenstanders voorbij, en bij de achterlijn legt hij de bal prima voor. Rens en Romeo zijn ook in het strafschopgebied te vinden. De bal stuitert wat lastig, maar met een katachtige reflex weet Rens de bal tegen het net aan te schieten. Een echte spitsengoal, en voor ons de 1-0.
Schalkhaar blijft gewoon beter voetballen maar komt vaak niet verder dan ons middenveld, laat staan voorbij onze verdediging. We gaan de rust in met een voorsprong , en krijgen in de kleedkamer nog de nodige aanwijzingen. Kenji geeft aan wat last van de rug te hebben, en mag even op de bank plaatsnemen omdat hij later nog aan zal sluiten bij de JO15-1. De avond ervoor blijkt ook de equipe van Matthijs nog de nodige personele problemen te hebben waardoor er spelers uit diverse teams ingevlogen moeten worden.

De 2e helft geeft hetzelfde spelbeeld. Wij proberen te voetballen, maar zijn vaak te onrustig aan de bal, waardoor we vaak de bal onnodig inleveren. Daarentegen laten we soms mooie dingen zien. Bram heeft in de 35e minuut een prima rush in huis en schuift de bal in de verre hoek. 2-0 DZC.
In de 45e minuut komt Kenji toch nog even in de ploeg om Ruben te ondersteunen die veel "vuile" meters heeft moeten maken en weer wat last blijkt te hebben van zijn kuit.
Tim zit inmiddels weer op de bank en daar willen we niet teveel risico meenemen. Hij heeft zijn werk prima gedaan en kan zijn knie weer wat rust geven. Romeo neemt zijn plek weer in en laat vandaag mooie dingen zien en geeft vol gas om zijn team te helpen.

In de 48e minuut is het direct weer raak. Ruben verovert de bal en speelt Kenji in de voeten die weer achter de spitsen speelt. Die zet een een twee op met Bent en stuurt vervolgens Bram weer de diepte in. Die heeft weer een perfecte voorzet in huis, en bij de 2e paal kan de prima meegelopen Rens de voet ertegenaan zetten om binnen te tikken. 3-0 en de wedstrijd is gespeeld.

Maxim, Ruben en Bent gaan dan het middenveld weer bezetten en Kenji gaat definitief naar de kant. We spelen de wedstrijd vervolgens prima uit en laten in de 55e minuut zien dat ook wij lekker kunnen voetballen. Keeper Sam speelt met zijn pijnlijke voet prima Corne in die op zijn beurt de opkomende Hugo aan de linkerzijde van het veld aanspeelt. Die stuurt met een prachtige pass Bram weer de diepte in, en identiek aan de 3e goal geeft hij ook nu de bal weer strak voor en ook Rens is weer prima meegelopen en hoeft wederom de schoen er tegenaan te zetten. 4-0. Eindelijk weten we vandaag wat effectiever te zijn in het afmaken van onze 100% mogelijkheden die we iedere wedstrijd krijgen.

Corne, Ruben, Bent en Maxim laten in de laatste minuten met een paar ferme tackles zien dat er vandaag niets te halen valt op sportpark Zuid. Een prima resultaat en een onverwachte 4e plaats op de ranglijst van de 2e divisie is onze beloning. 2 punten achter op plaats 2 en 5 punten op koploper ONS Sneek. Nog 4 pittige potjes komen er tot de winterstop aan. Allen tegen teams uit de bovenste regionen. Blijven jullie ons volgen? Volgende week de topper tegen Excelsior '31 uit Rijssen.