DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC JO13-1 en "De storm van Bedum"

DZC JO13-1 en "De storm van Bedum"

Al maanden hebben we het over deze wedstrijd. Juist hierom werden kosten nog moeite gespaard om alle uitwedstrijden met een bus te kunnen gaan. Puur om de grote afstanden. Vandaag 228 kilometer voor de boeg. Op zich is dat nog wel te overzien, maar in het holst van de nacht (5.30 uur) opstaan is voor deze verslaggever/teammanager niet zo weggelegd
Al is zo'n tripje met een stel fijne ouders en kids niet eens zo'n vervelend vooruitzicht.

Toch slaap ik onrustig. Bij afwezigheid van trainers Nick en Tolly neem ik de honneurs waar in de uitwedstrijden maar dat is niet altijd even eenvoudig. Geeft toch wat extra spanning. Hoe kun je die mannen en die meid het beste het veld in sturen? Hoe geef je ze het nodige vertrouwen? Ik ben ervan overtuigd dat plezier en duidelijkheid rondom een elftal de bron zijn. Uiteraard hoort hier goede training bij maar laat dat maar aan trainers Nick en Tolly over.

De regen klettert hard tegen mijn slaapkamerraam en ik zie de klok tergend langzaam steeds een stukje verder richting 5.30 kruipen............tik tak, tik tak.....
De wind giert eveneens om ons huis. Gelukkig lijkt het volgende week een beetje lente te gaan worden. Toevallig liep ik vorige week in het prachtige magazijn van 1 van onze sponsoren Exit Toys. Die zijn klaar voor de lente en de mooiste soorten buitenspeelgoed liggen klaar om uitgeleverd te worden. Neem gerust eens een kijkje op www.exittoys.nl

De wind gaat steeds harder waaien. En de regen slaat tegen de gevel van ons huis. Gelukkig is hier door Takkenkamp de nodige aandacht aan geschonken en hebben we de winter weer prima overleeft zo lijkt het. Uw woning ook al optimaal geïsoleerd? Wellicht eens kijken op www.takkenkampgroep.nl en zit u er volgend jaar net zo "warmpjes" bij.

Ineens gaat de wekker hard af. 5.30 uur. Even rustig koffie en thee op bed drinken. Beetje wakker worden. Allemaal onder de douche en een goed stevig ontbijt erin om de nodige energie in het lichaam te krijgen. 6.45 uur snel de auto in en op weg naar DZC waar de touringcar van Gademan alweer op ons staat te wachten. Dit keer voor de reis naar het geboortedorp van Arjen Robben. Het plaatsje Bedum net boven Groningen.

Als we goed we goed en wel onderweg zijn staat onze bijna jarige Corne ineens naast me met een grote trommel zelfgebakken cake. Het smaakt ons allemaal fantastisch en we zingen voor Corne uit volle borst het " Lang zal hij leven" terwijl we genieten van die lekkere plak cake.
Na 2,5 uur rijden waarbij we soms behoorlijk zwalkend over de weg gaan door de keiharde wind komen we aan op het nostalgische complex van onze tegenstander. We worden door onze vriendelijke tegenstanders prima ontvangen en een heerlijk kop Bedumse koffie staat voor ons klaar. Het is koud door de harde wind en tijdens de warming up blijft geen bal stil op het veld liggen. Bij iedere windvlaag rollen de ballen alle kanten op. Uiterst lastige omstandigheden als je verzorgt voetbal wil spelen. Dus dan de tactiek maar wat aanpassen. Hoog druk zetten en zoveel mogelijk op de helft van de tegenstander spelen. Want met de wind mee is het meest zachte schot op doel al levensgevaarlijk.

Vlak voor de wedstrijd lichten we onze aanvoerder Kenji in wat wellicht de beste kant van het veld zou zijn om van te beginnen. Wind mee en direct het verschil proberen te maken. De wind staat enigszins schuin dwars over het veld en al direct blijkt dat via de rechterkant van het veld spelen bijna niet te doen is. Onze doelman Sam heeft de eerste helft nauwelijks iets te doen maar doet goed mee op de momenten dat het even nodig is. Verdedigers "Angegino", Bibi, Corne en Duuk houden de boel potdicht. En kort voor de defensie zorgen "Rubinho Dos Santos Derksen" en krachtmens Maxim samen met aanvoerder Kenji voor de nodige power in de duels op het middenveld. Voorin moeten Bram, Rens, Romeo en Bent vandaag voor de verwarring gaan zorgen. En weet je wat? Onze pechvogel Tim kan na lange afwezigheid door die oh zo vervelende blessure wellicht minuten maken als de wedstrijd het toelaat. En zo zou het gebeuren........

We hebben ondanks dat er niet echt sprake kon zijn van echt voetbal wel het betere van het spel. Dat komt vooral door het fysieke overwicht ondanks dat de jonge ploeg van Bedum zich dapper weet te verweren. We krijgen een aantal schietkansen maar het blijft erg lastig om in de buurt van de goal te komen. In de 27e minuut krijgen we net over de helft van onze tegenstander een vrije trap. Ruben gaat achter de bal staan en brengt de bal met veel venijn richting het strafschopgebied van de tegenstander. Bram probeert de bal onder controle te krijgen en legt hem klaar voor Kenji die zich geen moment bedenkt en via een hoofd van de tegenstander de bal tegen de touwen schiet. 0-1 en de zo belangrijke voorsprong met de wind mee is een feit. Kort daarna kunnen we snel naar de ranja.

We geven onze ploeg aan om vooral hard te blijven werken en in de duels te blijven zitten. Dit om de tegenstander met wind mee geen schietkansen te bieden.
We beginnen de tweede helft met een mooie combinatie over meerdere schijven waarbij Maxim de bal steeds keurig van links naar rechts verplaatst en steeds de vrije man weet te vinden. Uiteindelijk komen we via Ruben en Kenji in de buurt van het strafschopgebied waar alleen een tackle achter op de hakken van Kenji ons kan afstoppen. Vrije trap. Op een mooie plek voor Bram. Echter lijken onze mannen iets anders afgesproken te hebben omdat de harde wind het schieten van afstand bijna kansloos maakt. Heel subtiel legt Bram de bal achter de verdediging waar Kenji op hetzelfde moment bij zijn man wegloopt en de bal precies voor de voeten krijgt en hard binnen schiet. De grensrechter vlagt voor buiten spel maar hier is eigenlijk niemand het mee eens want dit leek niet zo te zijn. Accepteren en gewoon geconcentreerd blijven en doen wat we afgesproken hebben, terwijl het publiek nog eens op de toevallig gemaakte tv beelden het buitenspel moment nog eens terug kijken.

Inmiddels is Bent ook weer in de ploeg gekomen en zorgt met zijn behendige acties direct voor de nodige onrust. Nog ruim een kwartier te gaan. En dan het moment waar ik vandaag misschien nog wel het meest van heb genoten. Ik stuur Tim de dug out uit voor zijn warming up. Hij mag de laatste 10 minuten van de wedstrijd zijn teamgenoten te hulp schieten. Als hij zijn trainingspak uit heeft komt hij naast me bij de middenlijn staan. Ik zie de spanning en de emotie op zijn gezicht. Hetzelfde voel ik bij mezelf. Snel vermannen want die gasten in het veld hebben mijn hulp ook hard nodig.
Ik pak Tim bij zijn gezicht en kijk hem aan en zeg hem vertrouwen te hebben in zichzelf.....volle bak gaan.....en daar gaat hij........
De laatste minuten gaan in. Via een mooi lopende combinatie kunnen we Tim in de voeten aanspelen. Hij heeft een handige beweging in huis en heeft de perfect meegelopen Bent al zien vertrekken. Tim geeft een geweldige assist en dit soort balletjes zijn aan onze Bent wel besteed en hij jaagt de bal de goal in. De bevrijdende goal is een feit. En daarmee ook de overwinning. Tim is het middelpunt van de feestvreugde en eens temeer blijkt hier een hele hechte groep te staan die het maximale uit zichzelf weten te halen, en bovenal elkaar iets gunnen. Het laatste fluitsignaal klinkt en de spelers vliegen me om de nek. De "Storm van Bedum is overwonnen"!!

Terug in de warme bus blijkt "Catering Intermezzo" naast de ontbijtjes voor alle spelers en koffie en thee voor de supporters ook nog eens heerlijke appelflappen voor iedereen mee te hebben genomen. Op zoek naar een prima catering? Kijk eens op www.cateringintermezzo.nl als u wilt weten wat er zoal bij ons door de bus heen gaat!!!

Op naar de volgende wedstrijd. De topper tegen onze vrienden van ONS Sneek. Na de overwinning van vandaag zijn we de nieuwe nummer 3.