DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 vs De Graafschap 9 juli 2019

DZC'68 vs De Graafschap 9 juli 2019

Op dinsdagavond 9 juli 2019 speelde DZC'68 op Sportpark Zuid een oefenwedstrijd tegen vbv De Graafschap. Voor ongeveer 1500 toeschouwers speelde DZC'68 zeer verdienstelijk en verloor het uiteindelijk met 2-3 (Doelpunten Hendriksen en Van Rinsum).

De (afscheids)wedstrijd

Normaal gesproken zou de wedstrijd gespeeld worden door de nieuwe selectie maar door afwezigheid van de nieuwe hoofdtrainer en assistent-trainer stond de oude technische staf nog eenmaal voor de groep. Gezien de prestatie van de afgelopen drie seizoenen, kampioen en twee keer handhaven in de 1e klasse D hadden zij dit afscheid ook zeker verdiend: "Winnaars hebben en plan, verliezers een excuus!" Nou winnaars zijn het. Steven, Marvyn en Stephen ontzettend bedankt!
Zoals jullie misschien ook wel gelezen hebben krijgt de selectie van DZC'68 voor het nieuwe seizoen een behoorlijke metamorfose. Een aantal mannen zoekt het geluk elders en anderen moeten noodgedwongen het mooie geel-blauwe shirt aan de wilgen hangen. Bij Robin Faber en Mathijs de Waard is dat laatste helaas het geval dus werd hen nog een aantal minuten gegund. Dat wil niet zeggen dat wij de andere boys niet even dankbaar zijn. Wij hopen ze echter stiekem in de toekomst nog een keer in het geel-blauw te mogen bewonderen. Robin, Mathijs, Meron, Fabian, Duri, Jelle, Stephen, Freek en Max thanks...You made it possible! 
Zoals al aangegeven speelde DZC'68 zeer verdienstelijk en hadden de Superboeren geluk dat het in de beginfase niet achter kwam te staan. In de 13e minuut was het echter Hilderink die de Graafschap op voorsprong bracht. Een kwartiertje later prikte Dylan Hendriksen de 1-1 binnen. Net voor rust kwam de Graafschap weer op voorsprong door Baas. Nadat het 1-3 werd door Thomassen werden Faber en De waard gewisseld en speelde DZC'68 met het jongste 1e elftal ooit. Wie dacht dat de Graafschap de Young Guns van de mat zou tikken kwam bedrogen uit. DZC'68 kroop uit zijn schulp en liet zich niet wegzetten. Met de nodige passie en strijd werd het zelfs 2-3 door Jelle van Rinsum. DZC'68 haalde alles uit de kast en wisselde zelfs de ook afscheidnemende assistent-scheidsrechter Anne de Boer. Dit mocht echter niet meer baten en stond er uiteindelijk 2-3 als eindstand op het scorebord. 

Support68

Ook de Delade Business Lounge zat bommetje vol. Meer dan 150 sponsoren hadden de weg naar Sportpark Zuid gevonden en konden voor, tijdens en na de wedstrijd genieten van het heerlijke vlees op de goed rokende BBQ van Smoqe The Bull Nose.
Via deze weg wil DZC'68 en Support68 haar sponsoren ontzettend bedanken voor hun bijdrage afgelopen seizoen! Wij wensen u een hele fijne vakantie en zien u ook volgend seizoen graag weer op Sportpark Zuid of op een netwerkbijeenkomst.

Fotorapportage

Huisfotograaf Carlo Stevering was tijdens de wedstrijd ook weer aanwezig. Klik hier voor de fotorapportage