DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 vervolgt zegereeks

DZC'68 vervolgt zegereeks

DZC'68 won afgelopen zaterdag (11/9) ook haar tweede competitiewedstrijd. Nu werd Den Ham aan de zegekar gebonden (1-2). De doelpuntenmakers waren Lukas de Graaf en Sergio Keurntjes. Zo blijft het vernieuwde elftal van coach Stéven Verheijen prima presteren.
Den Ham en DZC’68 is een goede match. Het bezoeken van sportcomplex De Rohorst in Den Ham is altijd leuk, de ontvangsten zijn altijd prettig, de besturen kunnen goed met elkaar overweg en de wedstrijden – want daar gaat het toch om – zijn meestal bijzonder. Zowel Den Ham als DZC zijn de competitie in de tweede klasse H goed begonnen. Den Ham won uit met 1-3 en DZC won thuis met 3-0, hetgeen betekende dat er meteen al sprake was van een topper. DZC trad aan in een prachtig nieuw uitshirt: licht en donkerblauw. De credits hiervoor gaan naar Errea – All Sportswear, Rebo Makelaars en last but not least Pascal Hertogh.

De technische staf had ten opzichte van de vorige gewonnen wedstrijd tegen OZC uit Ommen (3-0) één wijziging doorgevoerd. Lukas de Graaf maakte z’n opwachting in de basis ten faveure van Max Riekel. De van Zelos overgekomen Meron Zehaye stond daarom op z’n favoriete positie in de spits. DZC maakte z’n ambities om ook deze wedstrijd winnend over de streep te trekken meteen al duidelijk. Er werd snel druk gezet en er ontstond al snel een overwicht, hetgeen fraaie individuele acties opleverde van Corné de Waard en Rutger Ebbers. Het overwicht werd in de 20e minuut uitgedrukt door een gruwelijke goal van Lukas de Graaf. Een fraaie schop van een paar meter buiten de zestien werd door hem minutieus in de kruising gekruld; 0-1. Meteen daarna ontstond er een grote kans op de 0-2, maar Corné de Waard vond het zijnet. Halverwege de tweede helft ontstonden er ook een paar kansen voor Den Ham, maar DZC bleef de bovenliggende partij. In de 30e minuut was het opnieuw raak toen een voorzet van Corné de Waard door de verdediging van Den Ham verkeerd werd beoordeeld en de altijd degelijk spelende centrale verdediger Sergio Keurntjes de bal binnen kon tikken; 0-2. Een stand die DZC eenvoudig kon consolideren tot de rust.

De tweede helft leverde een ander beeld op dan de eerste. De coach van Den Ham, de sympathieke Jeroen Niks, had in de rust zijn spelers op scherp weten te krijgen en dat resulteerde al vrij snel in de aansluitingstreffer. De uitblinkende Thomas Remming van Den Ham speelde zich prachtig vrij in het strafschopgebied en liet een teamgenoot zijn voorbereidende werk afronden; 1-2. Er ontstonden daarna nog kansen op de gelijkmaker (fraai schot over de kruising), maar DZC rechtte de rug en bleef op de been. Stéven Verheijen voerde nog een drietal tactische wissels door en door het ‘sturm und drang’ voetbal van Den Ham werd het een meer spannend dan mooi voetbalgevecht. Een gevecht dat DZC letterlijk op punten wist te winnen, want na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Koolwijk uit Angeren stond er 1-2 op het scorebord en was de tweede opeenvolgende driepunter een feit.

Zo won DZC ook haar tweede wedstrijd in deze competitie en is het – samen met DOS Kampen – koploper. Een mooie start voor de nieuwe technische staf en een redelijk vernieuwd team. Een team dat staat als een huis: een degelijke sluitpost, een robuuste en snelle verdediging, een agressief en creatief middenveld en een uitgebalanceerde en goed scorende voorhoede. De technische staf zal misschien vinden dat er nog veel te verbeteren valt – dat vinden ze altijd – maar een compliment nu al is op z’n plaats. Succes met het verder polijsten van deze mooie groeibriljant !!

Opstelling DZC: Job Tadema; Jody Keuben, Sergio Keurntjes, Robin Faber, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard (Frank van Tent Beking), Rutger Ebbers, Nick Abbink; Corné de Waard, Meron Zehaye (Mehmet Bulut), Lukas de Graaf (Max Riekel).