DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 verliest van zichzelf

DZC'68 verliest van zichzelf

DZC’68 heeft zich zaterdag 14 maart een slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen laagvlieger SVI uit Zwolle te verliezen.
Vooraf was iedereen het er over eens. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om kansrijk te blijven in de tweede periode. DZC'68 begon aan deze wedstrijd zonder trainer Isselman. Jeroen Jansen nam op de bank de honours waar. DZC'68 begon aan de wedstrijd met dezelfde basis-11 waarmee vorige week Den Ham met 3-2 werd verslagen.

Al snel moest DZC'68 wisselen. In de 7e min moest Luuk Jansen het veld verlaten met enkelblessure. Aan beide kanten ging er veel mis en duurde het heel lang voordat er kansen voor de doelen ontstonden. In de tweede helft ging de wedstrijd meer open. Dit resulteerde in kansen voor Kustrim Simnica en Thomas Kleinlugtebeld. Door te lang treuzelen kon de verdediging van de Zwollenaren twee keer net op tijd ingrijpen.

Het werd steeds meer duidelijk dat het een moeilijke middag voor DZC'68 zou worden. In de 86ste min werd het inderdaad 0-1 door counter van SVI.

Een tumultueuze slotfase leidde tot tweede rode kaarten. Eén voor onze aanvoerder Frank van tent Beking (2x geel) en twee minuten later één voor SVI (ook 2x geel). Door een mooie vrije trap van Thomas Kleinlugtebeld werd het in de 90+5 min 1-1. Door onbegrijpelijke redenen vergat DZC'68 vanaf de aftrap te verdedigen en stond de voorhoede van SVI alleen voor Job, die helaas het tij niet meer kon keren 1-2.

Een onnodige nederlaag, die wel hard aankomt, omdat de tweede periodetitel  hiermee verspeeld is.

A.s. Zaterdag speelt DZC’68 een uitwedstrijd : RDC uit Deventer is dan de tegenstander.

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben, Stephen Könnemann, Frank van Tent Beking © en Jordy Nijholt; Nick Abbink, Luuk Jansen (7. Jordi Worm) en Rutger Ebbers; Thomas Kleinlugtebeld, Kustrim Simnica (78. Ricardo Langeweg) en Mike Verkerk (78. Tolgahan Yayla).