DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 verliest met 2-0 van De Esch

DZC'68 verliest met 2-0 van De Esch

Afgelopen zaterdag (28/11) verloor DZC’68 haar tweede competitiewedstrijd op rij; het werd in Oldenzaal 2-0 voor De Esch. DZC begon sterk en creëerde een aantal mooie kansen, maar wist deze niet te benutten. Daarna kantelde de wedstrijd en verloor DZC het plezier, het zelfvertrouwen en opnieuw drie punten.
Het verhaal van DZC is bekend. Het begon sprankelend aan de competitie en won wedstrijd na wedstrijd. Toen kwam er zand in de motor en miste het de periodetitel door een 0-0 gelijkspel tegen Dieren. Daarna volgde nog een doelpuntloos gelijkspel en een verliespartij met 0-3 tegen IJVV. Er werd dus in drie wedstrijden niet gescoord en dat gaf te denken. Dat DZC het scoren niet is verleerd bleek dinsdag jl. in de Achterhoek Cup, waar met 10-0 werd gewonnen. De vraag was natuurlijk of die lijn, weer scoren, kon worden doorgezet tegen het altijd taaie De Esch.

DZC kwam prima uit de startblokken op het kleine Sportpark De Weschterik in Oldenzaal. Het zette meteen druk en maakte meteen een paar vloeiende acties. Thomas Kleinlugtebeld had de 0-1 op de pantoffel, maar de keeper van De Esch redde fantastisch. DZC bleef fel en geconcentreerd spelen hetgeen een mooie kopbal op de paal opleverde voor Wout Blasman. De kansen kwamen, maar de goals bleven uit. Het tempo stokte en de wedstrijd kantelde. Het leverde een serie schoten ‘hoog over’ op voor De Esch, maar ook weer een paar prachtige mogelijkheden voor DZC (Kleinlugtebeld en Jansen). Aan het einde van de tweede helft viel er dan toch een goal. Het werd 1-0 voor De Esch na een weifeling in de verdediging van DZC. Daarna had De Esch ook zomaar op 2-0 en 3-0 kunnen komen, maar de paal en de lat redde drie keer. Het was de helft van de gemiste kansen en het bleef 1-0.

Vlak voor rust was Jelle van Rinsum (blessure) gewisseld voor Stephan Könneman en in de rust werd Thomas Kleinlugtebeld gewisseld voor Tolgahan Yayla. De wissels hadden echter geen verstrekkende gevolgen. DZC probeerde het wel, maar wist steeds niet de goede voortzetting te vinden en het zag er bij tijd en wijle ‘ongelukkig’ uit. Rutger Ebbers werd nog gewisseld voor Kushtrim Simnica, maar het mocht niet baten. Het werd in het steeds donker wordende Oldenzaal steeds meer een ‘struggle’ en ook deze keer kwam DZC daar niet als overwinnaar uit. Sterker nog, via een vlijmscherpe counter maakte De Esch er in de slotminuten nog 2-0 van.

Zo verloor DZC haar tweede competitiewedstrijd op rij. De geoliede machine van weleer hapert dus flink. Tijd om te resetten, opnieuw op te starten of de ‘fabrieksinstellingen’ van stal te halen. Op naar het goede, bijna onoverwinnelijke, gevoel bij de start van de competitie. Op naar het hervinden van plezier en vertrouwen. Op naar de volgende wedstrijd. Die is op zaterdag 5 december; de dag van Sinterklaas, die op menig verlanglijstje zal lezen: Drie punten voor DZC !!

Opstelling DZC: Job Tadema; Sergio Keurntjes, Robin Faber, Jelle van Rinsum (Stephan Könnemann), Frank van Tent Beking; Luuk Jansen, Nick Abbink, Rutger Ebbers (Kushtrim Simnica); Jordi Adriaanse, Wout Blasman, Thomas Kleinlugtebeld (Tolgahan Yayla).