DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 trekt de eerste drie punten van 2015 over de streep

DZC'68 trekt de eerste drie punten van 2015 over de streep

DZC ’68 heeft zaterdag 07 maart een zwaar bevochten overwinning geboekt op het taaie Den Ham. Op het eigen Sportpark Zuid werd het uiteindelijk 3 – 2 tegen tien Den Hammers. Hiermee werd de negatieve spiraal waarin DZC verkeerde doorbroken.
DZC’68 heeft zaterdag 07 maart een zwaar bevochten overwinning geboekt op het taaie Den Ham. Op het eigen Sportpark Zuid werd het uiteindelijk 3 – 2 tegen tien Den Hammers. Hiermee werd de negatieve spiraal waarin DZC verkeerde doorbroken.
DZC’68 was 2015 begonnen met drie nederlagen op rij tegen Hellendoorn, IJVV en Enter Vooruit. Hoog tijd voor de mannen van trainer Isselman om het tij te keren. Vooraf was het publiek optimistisch gestemd. Een mooi voorjaars zonnetje steunde de plannen van DZC. De Hammer defensie werd al snel beproefd door doelgerichte acties van Thomas Kleinlugtebeld en Kustrim Simnica. Beide keren leverde dit fraaie reddingen op van doelman Nieuwenhuis. Toch was het in de 16de min wel raak : Thomas werd op zijn favoriete linkerkant weggestuurd en een puntgave voorzet leverde een prima binnen gewerkte goal op van Simnica.

De ploeg uit Den Ham liet zich daarna niet onbetuigd. Het zette druk op de Doetinchemse defensie. Goed combinatievoetbal resulteerde in de 27ste min in de gelijkmaker van Kevin Ruiterkamp.

In de 37ste min werd Kleinlugtebeld op het juiste moment aangespeeld. Hij zette met een prachtige actie drie verdedigers op het verkeerde been en speelde de volledig vrij staande Simnica aan : 2 – 1. Bijna werd het voor rust nog 3 – 1. Een vrije trap van links belandde tegen de binnenkant van de ‘verre tweede’ paal. De bal ketste terug in de handen van doelman Nieuwenhuis.

Na de rust ging DZC door met het creëren van kansen. De 3 – 1 kwam van de voet van Rutger Ebbers, die de bal ontving vanaf de zijkant. De hele Hammer defensie stond georganiseerd op de eerste paal vanaf links. Toen de bal daar voorbij was, kon Ebbers de niet de missen kans verzilveren.

Toch had Den Ham weer snel de aansluiting te pakken. In de 57ste min was het al weer 3 – 2 door opnieuw een doelpunt van Robin Bergins. In de 62ste min werd Mike Verkerk diep gestuurd. Doelman Nieuwenhuis voorkwam de 4 – 2 door Verkerk buiten het strafschopgebied neer te halen. De arbiter van dienst, Dhr. De Witte, nam de juiste beslissing door de doelman de rode kaart te tonen.

Ondanks de numerieke meerderheid kon DZC niet onder de druk van Den Ham uit voetballen. Het werd uiteindelijk een gevecht voor de punten. De uitstekend op dreef zijnde DZC doelman Tadema kon uiteindelijk samen met zijn verdedigers de voorsprong over de 90 minuten heen tillen. Een zucht van verlichting ontsnapte aan alles wat DZC een goed hart toedroeg, toen de scheidsrechter na vijf extra blessureminuten voor de laatste maal floot. Het doel van de middag, het tij keren, was gehaald !

A.s. Zaterdag speelt DZC’68 weer een thuiswedstrijd : SVI uit Zwolle komt op bezoek. Een belangrijke wedstrijd in de strijd voor de tweede periode. Kom DZC’68 steunen! De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Foto's wedstrijd van vv Den Ham: foto's