DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 stopt met Zaalvoetbal

DZC'68 stopt met Zaalvoetbal

DZC''68 stopt met het aanbieden van Zaalvoetbal. Het bestuur heeft in haar vergadering op 3 maart jl. hierover een weloverwogen besluit genomen. Het is geen besluit voor eeuwig, dus in de toekomst is onder bepaalde voorwaarden een doorstart mogelijk.

In de voornoemde vergadering heeft het bestuur van DZC - opnieuw - uitgebreid stilgestaan bij het wel en wee van het Zaalvoetbal. Na een uitgebreide discussie over de voor- en tegenargumenten en een aantal stellingen hieromtrent is het besluit genomen met ingang van het seizoen 2016 - 2017 te stoppen met het aanbieden van Zaalvoetbal.

Zaalvoetbal past in het brede voetbalaanbod dat DZC wil bieden, maar DZC is er niet in geslaagd om de afdeling Zaalvoetbal tot een succes te maken. Zo kan er geen enthousiaste kartrekker worden gevonden en is het niet gelukt het Zaalvoetbal goed te integreren in de club. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren veel incidenten in de zaal geweest en heeft het merendeel van de huidige zaalvoetballers niet de intrinsieke motivatie bij de vereniging te horen die DZC in al haar facetten is.

Mede gezien het voornoemde is dan ook afgesproken dat de deur van het Zaalvoetbal bij DZC niet voor altijd gesloten is. Onder de juiste voorwaarden, waarbij in de vorige alinea een paar zijn genoemd, is in de toekomst Zaalvoetbal weer mogelijk.

Met hartelijke groet,

namens het bestuur,

 

Egenius Lodewijks