DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 genomineerd voor Maatschappelijk voetbalvereniging van het jaar

DZC'68 genomineerd voor Maatschappelijk voetbalvereniging van het jaar

De stichting Meer dan Voetbal organiseert al een aantal jaren de Meer dan Voetbal Awards. DZC'68 is genomineerd voor de Award Maatschappelijk voetbalvereniging van het jaar voor amateurclubs.

De Meer dan Voetbal Awards kennen vier categorieën: twee voor Betaald Voetbalorganisaties en twee voor amateurclubs. Bij beiden worden het maatschappelijk project van het jaar en de maatschappelijke vereniging van het jaar gekozen. DZC'68 is uit veertig inzendingen genomineerd voor de Award Maatschappelijke voetbalvereniging van het jaar. De andere twee genomineerde verenigingen zijn AORC Lebo Vastgoed en SC Enschede.

De genomineerde verenigingen zullen in de komende weken een filmpje opnemen dat als pitch dient voor de jury die uiteindelijk bepaald welke vereniging zich echt maatschappelijk voetbalvereniging van het jaar mag noemen. De nominatie heeft DZC'68 volgens het juryrapport te danken aan het feit dat zij zich op velerlei terrein ook voor de maatschappij inzet. Uit het juryrapport:
'De club staat midden in de samenleving met tal van unieke maatschappelijke programma’s. Het beleid is verankerd en duurzaam. De club is een voorbeeld voor het tonen van de kracht van voetbal voor de samenleving. Intern door Sportief coachen en de jongste jeugd actief te betrekken in de Jongsterraad. Extern met verschillende projecten, zoals een kookprogramma dat zich richt op integratie. www.meerdanvoetbal.nl/dzc68955

Voorzitter Jan Minkhorst hierover: "Wij zijn ontzettend trots op deze nominatie. We vinden het als club van groot belang om iedereen een plaatsje te bieden en iedereen mee te laten doen. Dat dit op deze manier erkend wordt, is een bevestiging van dat onze inspanningen gewaardeerd worden en een stimulans om deze inspanningen voort te zetten en uit te breiden."

Uiteindelijk zal de jury in januari 2015 de beslissing nemen over wie de prijzen toegekend krijgen. Mocht DZC'68 deze award in de wacht slepen, dan zal dit met een groot feest bij DZC'68 gevierd worden.