DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 gaat vloggen

DZC'68 gaat vloggen

Onze club groeit en dat betekent dat we niet alles meer kunnen volgen. We willen natuurlijk alle leuke momenten meekrijgen dus gaan we teams de kans geven om hun dag aan de rest van DZC te laten zien. We geven elke week een ander team de kans om te laten zien waarom hun zaterdag zo leuk is. Dit kan met een thuiswedstrijd, maar de vlogstok (selfiestick) mag ook zeker mee naar een uitwedstrijd.
Vrije trappen die strak in de kruising vliegen, scherpe analyses van trainers en spelers en gezelligheid op onze mooie club. Je gaat het allemaal terugzien in de DZC-vlog. Elke week krijgt een ander team de DZC-vlogstok mee om hun dag vast te leggen en deze te delen met de de rest van de club.  

We gaan als volgt te werk:

  •  Het 7de van DZC begint met vloggen. Dit team haalt bij hun wedstrijd de DZC-vlogstok op bij de kantine. 

  •  Het 7de maakt de eerste vlog. Aan het eind van hun vlog nomineert het 7de  een ander team en levert de vlogstok weer in bij de kantine. Het vloggende team levert zijn beelden in bij n.van.de.louw@dzc68.nl. Deze maakt daar 1 video van. 

  •   Het genomineerde team haalt die zaterdag daarop de vlogstok op en vlogt er lustig op los. 

  •  En zo verder! 

Je mag je natuurlijk ook opgeven voor de DZC-vlog als jij denkt dat jullie een geweldig vlogteam zijn. Dat kan door een mailtje te sturen naar n.van.de.louw@dzc68.nl. Je hoeft dan alleen maar aan te geven dat je wilt vloggen. En misschien zit jij dan binnen de kortste keren in de enige echte DZC-vlog.

DZC-vlog – Richtlijnen

Hey DZC topper!

Wat leuk dat jullie vandaag de DZC-camera overnemen om jullie DZC-dag in beeld te brengen. Om jullie vlog zo goed mogelijk te laten worden zijn er een aantal richtlijnen opgesteld. Het is belangrijk dat de vlog makkelijk wegkijkt en er een verhaallijn in zit. Daarom zijn er een aantal richtlijnen opgezet om jullie te helpen bij het maken van de enige echte DZC-vlog!

  • Horizontaal 

Om te beginnen is het belangrijk dat als jullie vloggen dat jullie je camera altijd horizontaal houden. Het horizontaal vasthouden van je camera zorgt ervoor dat het gehele beeld wordt gevuld met beeld en niet één derde!
 

  • Kleedkamer

In de kleedkamer filmen mag, maar zorg ervoor dat iedereen op de film in ieder geval zijn broek nog aan heeft. 

  • Zo veel mogelijk

Daarnaast is het belangrijk om zo veel mogelijk te filmen. Hierdoor heb je de grootste kans om een leuk en grappig moment op camera te vangen. 

INTRO – MIDDEN – EIND

Om de vlog overzichtelijk te houden is het belangrijk dat jullie vlog altijd wordt ingeleid.

Dit doe je door de volgende dingen te vertellen:

  • INTRO


1.      Vertel wie je bent, welk team jullie zijn.

2.      Vertel tegen welk team jullie spelen, uit of thuis.

3.      Vertel een leuk verhaaltje over iemand uit jullie team of over jezelf.

4.      Hoe jullie ervoor staan in de competitie en hoe jullie tegenstander het doet in de competitie en of jullie misschien wel rivalen van elkaar zijn.

  • MIDDEN

Als de video is ingeleid kan de dag beginnen. Het MIDDEN zal dan waarschijnlijk jullie wedstrijd zijn. Het is leuk om dan bijvoorbeeld even de trainer in de vlog te vragen wat de verwachtingen zijn van de wedstrijd. Probeer iemand op de bank of langs de lijn te strikken die zo nu en dan een filmpje maakt van de wedstrijd HORIZONTAAL.

Wij snappen dat het lastig is om de hele wedstrijd te filmen. Film daarom op bepaalde momenten zoals vrije trappen, penalty’s en corners.

Ook is het leuk om als de wedstrijd is afgelopen even een kort interview te houden met iemand die de wedstrijd heeft gespeeld of de trainer te vragen wat hij of zij van de wedstrijd vond.

  • EIND

Dan is de wedstrijd afgelopen. Het is voor de kijker fijn om dan ook een afsluiting van de vlog te hebben. Om een goede afsluiting te vloggen kun je het volgende doen: 

1.      Vertel wat jij van de wedstrijd vond.

2.      Vertel hoe je het vond om te vloggen.

3.      Wens de DZC’ers een fijne week en doe de groetjes aan je moeder, vader, broertje, zusje, tante, vriend, vriendin, hond en/of kat.

Hartstikke bedankt voor je inzet en vind je het nou echt heel leuk om te doen? Mail dan naar n.van.de.louw@dzc68.nl en wie weet kun je nog een keer vloggen voor onze mooie club!