DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 D1 kampioen!

DZC'68 D1 kampioen!

Het is zover, de D1 is kampioen.
Aan het begin van het seizoen waren de verwachtingen terecht hoog gespannen. Ook wij als begeleiding wisten dat het mogelijk moest zijn om met deze gretige, talentvolle groep spelers een gooi naar het kampioenschap te doen.
Na een zeer uitgebreid, succesvol (ondermeer gewonnen van profclub, Cambuur D1) oefenprogramma werd de competitie direct goed gestart. De boys bleven tot aan de winterstop ongeslagen, de wedstrijden werden door het zeer fanatieke team meestal met ruime cijfers gewonnen. Het resultaat, een voorsprong van 12 punten rond de winterstop.

Na de winterstop kwamen de jongens iets moeizamer op gang. De wedstrijd tegen Brummen werd verrasend met 0-1 verloren en enkele weken later tegen SDOUC speelden we met 0-0 gelijk….. Aangezien het goede team van  vv Vorden maar bleef winnen slonk onze voorsprong naar 7 punten. Na veel rekenwerk was het duidelijk dat de wedstrijd uit bij Vorden de beslissing zou brengen.

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de wedstrijd waar al weken naar uit werd gekeken. Vorden D1-DZC D1. Aangezien Mathijs graag de volledige wedstrijd wilde meemaken en vv Vorden sportief meewerkte was het mogelijk al om 09.00 te beginnen. Midden in de nacht vertrokken we dan ook naar Vorden, vergezeld door een grote groep supporters, voorzitter Jan en allesweter Gert-Jan. Leuk dat jullie er waren!!

 Na de wedstrijdbespreking volgde een geconcentreerde warming up. Het was duidelijk te merken aan de gespannen gezichten van spelers, begeleiders en supporters dat het vandaag moest gebeuren. Precies om 09.00 floot de goede scheidsrechter het langverwachte beginsignaal. De supporters zaten nog niet op hun plaats of we stonden al met 1-0 achter!!!. Niet geheel volgens de planning. Met verbazing stonden we te kijken. Gelukkig deden de jongens wat ze moesten doen. Een zeer gedreven team, fel in de duels, geconcentreerd bij het afmaken van de kansen en meedogenloos in de verdediging zorgde ervoor dat er binnen 15 minuten een geheel andere stand op het bord kwam te staan, 1-3. Iedereen speelde goed, fel en zeer geconcentreerd. Aan het eind van de wedstrijd stond er dan ook een verdiende uitslag van 2-5 op het scorebord. De D1 was kampioen!!! En speelt volgend jaar weer in de hoofdklasse.


Na het fluitsignaal brak het feest los. Vuurwerk op het veld, champagne(natuurlijk alcoholvrij) en slingers. Na het feestje op het veld, snel douchen, om weer terug te gaan naar Doetinchem. Voor de terug weg kreeg iedereen nog een lekkere zak snoep. Bij DZC werden we onthaald met muziek van Queen en met een erehaag van de spelers en begeleiding van het 1ste, Top! De jongens werden ook door hun persoonlijk gefeliciteerd in de kantine. Na een lekkere bak friet , met wat erbij en wat te drinken was het tijd voor de speeches. De hoofdtrainer van het 1ste en de technisch directeur spraken wijze woorden en toen was het feest compleet. Iedereen kreeg persoonlijk een mooi aandenken aan dit kampioenschap, een fraai beeldje met de tekst: DZC’68 D1 Kampioen Seizoen 2014-2015


Namens de begeleiding van de D1 willen we iedereen bedanken die ons heeft geholpen, en dit , nu al,fantastische seizoen mogelijk heeft gemaakt! Bedankt!