DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 2 komt tekort in bekerfinale (0-4)

DZC'68 2 komt tekort in bekerfinale (0-4)

Het 2e elftal van DZC'68 heeft de bekerfinale in de reserve klasse met 4-0 verloren. Het team van trainer Iwan Schoppema moest zijn meerdere erkennen in hoofdklasser SVZW uit Wierden. Over de hele wedstrijd gezien werden er niet zoveel kansen weggeven, maar door twee persoonlijke foutjes achterin kwam SVZW voor rust twee keer tot scoren.
Deze achterstand kwam DZC niet meer te boven. De twee ploegen, die elkaar volgend jaar ook weer gaan tegenkomen in de hoofdklasse, begonnen in een prachtige ambiance aan hun bekerfinale. In totaal waren zo'n 150 mensen uit Doetinchem meegereisd om de manschappen van DZC 2 te ondersteunen. Met het nodige vuurwerk zorgden zij in het begin voor fraaie taferelen op sportpark Het Lageveld. Maar de wedstrijd was nog maar twee minuten oud of DZC keek al tegen een achterstand aan. Een slippertje achterin zorgde ervoor dat de spits van SVZW zo kon doorlopen richting Melvin, die vervolgens kansloos was op het schot. Geen lekker begin dus!

Tot aan de 20e minuut had DZC weinig te vertellen en wist het nauwelijks over de helft van SVZW te komen. Een vrije trap van Lukas de Graaf was tot dan toe het enige wapenfeit. In het restant van de eerste helft liet DZC wat meer van zich spreken, maar goed gevoetbald werd er niet. Een verdwaalde voorzet van Kevin werd door één van de verdedigers nog bijna in eigen doelgewerkt, maar veel verder dan dat kwam DZC niet. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg DZC een behoorlijke domper te verwerken. Een tweede persoonlijke fout achterin werd in de counter keihard afgestraft door SVZW, waardoor DZC ging rusten met een 2-0 achterstand.

De tweede helft begon een stuk beter dan de eerste. Met twee aanvallend ingestelde wissels probeerde DZC een bres te slaan in de verdediging van SVZW. Er was gelijk druk naar voren en DZC leek op jacht naar een vroegeaansluitingstreffer om zo de wedstrijd te doen kantelen. Corné was dichtbij met een goed genomen vrije trap, maar zijn inzet verdween via de keeper over de goal. Uit de daarop volgende corner leek DZC terug te komen in de wedstrijd. Michel kopte vanaf de 5 meter knap in, maar zijn inzet belande tegen de paal.

DZC probeerde het wel, maar kwam te weinig voor de goal om het de tegenstander echt lastig te maken. Voetballend was het bij SVZW ook allemaal wat minder in de tweede helft. Toch was het SVZW dat de grootste kansen kreeg en in de 70e minuut de wedstrijd definitief in het slot gooide. Een voorzet kon bij de tweede paal vrij ingekopt worden waardoor DZC met nog twintig minuten te spelen tegen een 3-0 achterstand aan keek. DZC bleef knokken om tot de eretreffer te komen, maar na wederom een goede aanval aan de andere kant lag de bal voor de vierde keer deze middag achter Melvin.

Na 90 minuten stond er daarom de score van 0-4 op het scorebord. Een gedecideerde nederlaag voor de mannen uit Doetinchem. Vuurwerk naast het veld was er vandaag genoeg, maar daarbinnen viel het deze middag helaas wat tegen. Duels werden te vaak verloren en het goede combinatiespel van de afgelopen weken werd niet tentoongesteld. Daarbij haalden te veel spelers hun niveau niet en tegen een goede hoofdklasser als SVZW wordt het dan heel lastig. Maar een 2e plek in dit bekertoernooi is zeker een prestatie van formaat. Na een geweldig bekertoernooi, met als hoogtepunt het spektakelstuk tegen Sparta Nijkerk (5-2 winst), en een kampioenschap met terugkeer naar de hoofdklasse kunnen de mannen met opgeheven hoofd afscheid nemen van dit voetbalseizoen.

Opstelling DZC'68: Melvin ter Braak; Joey Rijkse (Wessel ten Brinke), Nathan van klaveren, Tom Franssen, Wilco Lodewijks; Mathijs de Waard, Lukas de Graaf, Michel Teerink (Wout Blasman); Corné de Waard (Behzad Shekho), Max Riekel en Kevin Holtus.
Bekijk hier de fotoreportage, gemaakt door Henk Steen SVZW te Wierden.