DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC 68 1 wint ook in Kampen

DZC 68 1 wint ook in Kampen

DZC ’68 heeft op zaterdag 19 september 2015 ook gewonnen van DOS Kampen. Het werd op het kunstgras van sportpark De Maten 1 – 3 voor de geel blauwen uit Doetinchem. Hierdoor gaat DZC ’68 samen met De Esch uit Oldenzaal aan de leiding in de 2de klasse H van District Oost.
Van onze verslaggever Cock Oudijk.

Voor foto's zie de website van Dos Kampen of klik hier
Tot aan het vertrek vanaf Sportpark Zuid (12.35 uur) waren de paraplu’s niet aan te slepen. Veel van deze regenbeschermers gingen dan ook de bus in. We waren Doetinchem nog niet uitgereden of het regenen stopte en nabij Kampen brak  de zon door. En de zonnebrandolie zat natuurlijk niet in de bagage. Maar desondanks werd het een prachtige middag.

Om drie uur was de aftrap tussen de eerste elftallen van DOS Kampen en DZC ’68. De Kampenaren begonnen fanatiek aan de wedstrijd en probeerde met veel duelkracht en snelle buitenspelers hun spits in scoringspositie te krijgen. De Doetinchemmers verweerden zich prima en in de 9e minuut noteerden we de eerste serieuze aanval van DZC. Thomas Kleinlugtebeld werd alleen voor de keeper gezet. Zijn inzet kon door de sluitpost van DOS Kampen ternauwernood tot corner worden verwerkt. Deze corner werd door Jordi Adriaanse laag op vijf meter voor de goal gespeeld. Uiteindelijk kon Wout Blasman zijn voet tegen de bal krijgen : 0 – 1. Dat was een mooie opsteker gezien het verloop van de eerste 10 minuten.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg DZC steeds beter het duel onder controle. Toch gebeurde er in de 28e minuut van alles waarbij de beide verdedigingen alle zeilen moesten bijzetten. Eerst was het Segio Keurntjes, die redding bracht in de doelmond bij een gevaarlijke aanvalsopzet van de Kampenaren over de rechterkant en in de snel gespeelde counter lepelde Thomas Kleinlugtebeld de bal op de bovenkant van de lat. De rust werd derhalve gehaald met een 0 – 1 voorsprong.

De thee was nog aan het afkoelen toen de scheidsrechter voor de aftrap van de tweede helft floot. De mannen van Isselman waren meteen bij de les. Belend Shekho profiteerde prima bij een voorzet van Jordi Adriaanse en bracht DZC op 0 – 2. Vanaf dat moment hadden de Doetinchemmers de wedstrijd moet beslissen. DOS Kampen nam steeds mee risico. Dat leidde wel tot kansen voor DOS. In de 69e min tikte Job een goed geplaatste kopbal over de deklat en 2 minuten later pareerde Job een venijnig schot met een prachtige redding. Arthur Isselman bracht een dubbele wissel : Tolgahan Yayla en Luuk Jansen voor Thomas Kleinlugtebeld en Rutger Ebbers. Toch scoorde DOS Kampen in die fase de aansluitingstreffer. Met een zondagsschot van 25 meter schoot Maurice Vespignani de bal in de rechter winkelhaak : 1 – 2. Een prachtig doelpunt en Job was helaas kansloos.

Overigens had DZC de wedstrijd allang in veilige haven kunnen schieten. De gecreëerde kansen alleen voor de keeper werden door Wout Blasman, Thomas Kleinlugtebeld, Jordi Adriaanse en Tolgahan Yayla (2x) allemaal of naast geschoten of door de keeper gered. Isselman wisselde Kustrim Simnica voor Wout Blasman. Na weer een afgeslagen aanval van DOS Kampen werd Belend Shekho aangespeeld en hij zette de Kampense verdediging op het verkeerde been door de volledig vrijlopende Tolgahan Yayla aan te spelen. Met een droge schuiver maakte hij de bevrijdende 1 – 3.

Om 18.00 uur vertrok de bus weer uit Kampen met een tevreden spelersgroep, tevreden trainers en supporters. Natuurlijk zijn er zaken voor verbetering vatbaar en daar hebben we onze volgende wedstrijd- en trainingsmomenten weer voor. Voor nu : negen punten uit drie wedstrijden geeft een prima start voor de competitie in dit seizoen.

Volgende week speelt DZC ’68 1 haar tweede thuiswedstrijd tegen v.v. Hellendoorn. Aanvang 14.30 uur

Scoreverloop :

10 minuut        0 – 1    Wout Blasman
46 minuut        0 – 2    Belend Shekho
77 minuut        1 – 2    Maurice Vespignani
86 minuut        1 – 3    Tolgahan Yayla

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben, Sergio Keurntjes, Robin Faber © en Jordi Worm; Nick Abbink, Belend Shekho en Rutger Ebbers (70 Luuk Jansen); Thomas Kleinlugtebeld (70. Tolgahan Yayla), Wout Blasman (85. Kustrim Simnica) en Jordi Adriaanse.