DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC 68 1 speelt zichzelf opnieuw in de wedstrijd

DZC 68 1 speelt zichzelf opnieuw in de wedstrijd

DZC ’68 heeft op zaterdag 18 april 2015 met 5 - 2 gewonnen van ASC ´62 uit Dalfsen. Door puntenverlies van de directe concurrentie heeft DZC ´68 zich weer gemeld voor de prijzen.
A.s. zaterdag 25 april staat het jaarlijkse Super Saterday evenement bij DZC op het programma. Bij de prestatiesport afdeling van Gertjan Spit hebben ze er de afgelopen zaterdag in sportief opzicht al een voorschot opgenomen. Na het kampioenschap van DZC D1 vorige week sloot DZC ´68 A1 zich aan bij de kampioenenkaravaan door met 0 – 6 (!) te winnen in Ulft van het plaatselijke SDOUC. (vanaf deze plek : spelers en begeleiders van DZC ’68 A1 : van harte proficiat en succes volgend seizoen in de divisie !). Voorafgaande aan DZC ’68  1 – ASC 1 werd de thuiswedstrijd van DZC 2 tegen Sparta Enschede 2 gespeeld. Het werd een klinkende 6 – 0 overwinning voor de geel-blauwen. Doordat de directe concurrent DOS ’37 2 verloor kan DZC 2 met drie punten voorsprong aan de komende wedstrijd in Vriezenveen (tegen datzelfde DOS ’37 2) beginnen.

Om 15.00 uur werd er in een mooie lentezon afgetrapt door DZC 1 tegen ASC ’62 1. De ploeg uit Dalfsen heeft de punten nog hard nodig om zich definitief veilig te spelen in de 2e klasse en kwam dus zeer gemotiveerd uit de kleedkamer. DZC had ook maar één opdracht deze middag : winnen om uitzicht te houden op een nacompetitieplek. Genoeg ingrediënten om er een spannend voetbalgevecht van de maken. DZC probeerde in een vroeg stadium druk te zetten. Dit leidde tot de eerste fouten in de passing van de Dalfse verdedigers en dus kansen om de 1 – 0 op het scorebord te krijgen. Dit lukte uiteindelijk niet en de eerste echt serieuze aanval van ASC leidde in de 16de minuut wel tot de 0 – 1. DZC ging daarna door waar het gebleven was : het creëren van kansen. Het was Rutger Ebbers die in de 22de minuut op de linker punt van het strafschopgebied de bal prachtig in de verre bovenhoek krulde : 1 – 1. Het publiek genoot en beloonde Rutger met een groot applaus. Naarmate de eerste helft vorderde bleek dat DZC in die fase niet scherp was voor het doel. De rust brak dan ook aan met de eerder genoemde 1 – 1.

De rust werd gebruikt om de tactische puntjes op de i te zetten. Om onduidelijke redenen begon ASC veel scherper aan de tweede helft dat de elf van DZC. Een groot aantal spelers, deed in die eerste minuut nog helemaal niet mee en tot grote ergernis van trainer Isselman kwam ASC op een hele goedkope manier aan de 1 – 2. Na deze goal moest DZC zich opnieuw in de wedstrijd voetballen en voor de tweede keer lag de bal heel snel alweer achter de Dalfse doelman 2 – 2. Het was Kustrim Simnica, die de bal bij de tweede paal binnen knikte na een op maat afgegeven voorzet van Thomas Kleinlugtebeld.

Zo begon de wedstrijd eigenlijk in de 48e min van vooraf aan. Het dominante DZC was op zoek naar de geplande voorsprong, terwijl ASC (zoals dat zo mooi heet) vanuit een gesloten defensie loerde op de counter om zo de punten mee naar huis te nemen.

De status quo in de stand duurde tot diep in de tweede helft. Toen was het opnieuw Rutger Ebbers, die een gave actie afrondde met een droge knal in de verre beneden hoek. De voorsprong in de 81ste minuut was eindelijk een feit : 3 – 2. ASC moest om alsnog een gelijkspel uit het vuur de slepen achterin risico’s gaan nemen.

DZC profiteerde optimaal van de grotere ruimtes, die hierdoor ontstonden. Plotseling werden de kansen wel in doelpunten omgezet. De 4 – 2 van Nick Abbink en de 5 – 2 van Thomas Kleinlugtebeld waren niet alleen mooi goals na goed aanvalsspel, maar gaven uiteindelijk ook de krachtsverhouding in het veld op de juiste manier weer.

Zo deed DZC prima zaken door zelf de winnen. Enter Vooruit verloor op eigen terrein van DZSV en IJVV kwam niet verder dan een 4 – 4 gelijkspel tegen Hulzense Boys. Hierdoor heeft DZC zichzelf voor de derde keer deze middag in de “wedstrijd” gespeeld. Zowel in de eindstand als in de 3e periode liggen er voor de Doetinchemmers kansen de nacompetitie te halen.

Volgende week zaterdag 25 april 2015 speelt DZC 1 de uitwedstrijd in en tegen Dieren.

Scoreverloop :

22 minuut        1 – 1    Rutger Ebbers

48 minuut        2 – 2    Kustrim Simnica

81 minuut        3 – 2    Rutger Ebbers

87 minuut        4 – 2    Nick Abbink

89 minuut        5 – 2    Thomas Kleinlugtebeld

De opstelling : Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordy Nijholt, Stephen Könnemann © en Jody Keuben; Nick Abbink, Luuk Jansen (68. Lucas de Graaf) en Rutger Ebbers; Mike Verkerk, Kustrim Simnica en Thomas Kleinlugtebeld