DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 1 sluit competitie af met zege op kampioen

DZC'68 1 sluit competitie af met zege op kampioen

DZC’68 speelde maandag 16 mei 2016 de laatste competitiewedstrijd op Sportpark Zuid tegen kampioen De Esch uit Oldenzaal. Het was een wedstrijd, die alleen voor de prestige van belang was.
Nadat De Esch op 7 mei 2016 kampioen was geworden, waren er dit weekend alleen nog twee nacompetitieplekken te vergeven. DZC’68 had Houdini en FC RDC nodig voor een nacompetitieplek voor promotie. Het mocht niet zo zijn. De Ham pakte zaterdag 3 punten in Deventer. Ze speelden zich daarmee veilig en pakten tevens de 3de periodetitel. Samen met Hulzense Boys en IJVV spelen ze nu in het promotie toetje. AVW’66 gaat samen met SVI uit Zwolle proberen het vege lijf te redden voor de 2e klasse via de nacompetitie “degradatie”.

Dus voorafgaande aan DZC’68 - De Esch waren de cruciale plekken vergeven en kon er zonder druk een leuke voetbalwedstrijd ontstaan tussen de nummer 1 en nummer 2. DZC ’68 wilde het aanwezige publiek nog wel trakteren op mooie goals. Thomas Kleinlugtebeld opende de score met een mooie solo : 1 - 0. Het werd vervolgens ook snel 2 - 0 door Wout Blasman, die een goede voorzet op waarde schatte. Even later werd Tolgahan Yayla gevloerd in het strafschop gebied. De toegekende penalty werd ook benut door Wout Blasman. Nadat De Esch goed had geprofiteerd van een onachtzaamheid in de Doetinchemse defensie (3 - 1) werd Luuk Jansen diep gestuurd. Een prachtige aanname en een dito afronding leverde de 4 - 1 op. Opnieuw beet De Esch van zich af : 4 - 2. De mooiste goal van de middag werd door Rutger Ebbers geproduceerd. Rutger lifte een diepe bal prachtig over de doelman van De Esch heen : 5 - 2. De rust werd dus bereikt met veel goals en vaak leuk spel. De tweede helft bracht nog twee goals van de in de rust ingevallen Belend Shekho, die met twee identieke acties het strafschopgebied binnen snelde en de keeper tweemaal verschalkte. Hiermee werd de eindstand van 7 - 2 bereikt.  

Op zaterdag 11 juni 2016 rest nog de finale van de Achterhoek Cup op het terrein van V.V. Viod tegen DZSV uit Dinxperlo

Score verloop :
10 minuut        1 - 0    Thomas Kleinlugtebeld
14 minuut        2 - 0    Wout Blasman
20 minuut        3 - 0    Wout Blasman (p)
21 minuut        3 - 1    Jeremy Oude Alink
24 minuut        4 - 1    Luuk Jansen
32 minuut        4 - 2    Tomas Elbersen
35 minuut        5 - 2    Rutger Ebbers
48 minuut        6 - 2    Belend Shekho
78 minuut        7 - 2    Belend Shekho

De opstelling : Job Tadema (46e min Sjoerd Heesen); Sergio Keurntjes, Frank van Tent Beking, Robin Faber © (46e min Mart Jansen) en Jody Keuben; Nick Abbink, Luuk Jansen (46e min Belend Shekho) en Rutger Ebbers; Thomas Kleinlugtebeld, Wout Blasman en Tolgahan Yayla.