DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC 68 1 op herhaling en boekt weer drie punten

DZC 68 1 op herhaling en boekt weer drie punten

DZC ’68 heeft zaterdag 01 april 2017 de volle buit opgehaald in Oldenzaal. Tegen Quik ’20 stond na afloop van de wedstrijd 1 - 6 op het scorebord. Met nog zes wedstrijden te spelen is het gat met de nummer twee en drie enorm.
De kampioenschapskoorts bij DZC ’68 neemt steeds meer toe. Niet alleen de eerste selectie van DZC ’68 loopt op koers. Er zijn nog meer teams, die dit seizoen menig tegenstander de wil oplegt. De eerste kampioenswedstrijden dienen zich a.s. zaterdag al aan. Helaas zijn dit in beide gevallen uitwedstrijden. De technisch manager van DZC ’68, Gert Jan Spit moet nog een plan bedenken om op zaterdag zowel in Lichtenvoorde (Longa ’30 JO 15-1 – DZC ’68 JO 15-1) als in Westervoort (AVW ’66 4 – DZC ’68 3) op hetzelfde tijdstip te zijn. Maar goed….dat is voor a.s. zaterdag.

Ons vlaggenschip had zaterdag in Oldenzaal een kunstgraswedstrijd op de rol staan tegen Quick ’20. De hekkensluiter van 2de klasse H maakt een moeizaam seizoen door. De technische staf van Quick maakte in de bestuurskamer de opmerking, dat de wedstrijden vaak te lang duurden. Met andere woorden veel tegengoals in de laatste 15 minuten van wedstrijden.

Toch was er bij DZC sprake van een stroeve start. Daar kwam bij dat Quick soms aardige combinaties op de grasmat wist te leggen. Mede dat het gemis aan scherpte voor de Oldenzaalse goal (er werden kansen gemist door Max Riekel, Corné de Waard en Jodie Keuben) bleef Quick in de eerste helft aardig overeind. Sterker in de 19de min verraste Florian Boitelle vriend maar ook vooral vijand met een mooie uithaal in de rechter winkelhaak van het Doetinchemse doel. Vlak na deze verrassende voorsprong kwam er opnieuw een kans voor de ploeg van Peter Nuchelmans. DZC ´68 kwam met de schrik vrij, omdat de bal rakelings aan de verre paal (voor DZC aan de goede kant) voorbij ging. Het slordig spelende DZC kwam vlak voor de pauze toch op gelijke hoogte. Nu lukte het wel in de as van het veld de lopende spelers te bereiken met mooie steekpasjes. Nick Abbink op Belend Shekho, die op zijn beurt Rutger Ebbers alleen voor de keeper zette. Rutger behield het overzicht en prikte de bal naast de Oldenzaalse goalie in het doel. De gelijke stand was ook de ruststand.

De 2de helft begon aan Doetinchemse kant met twee wissels. Meron Zehaye en Mathijs de Waard kwamen in de ploeg. In de nieuwe samenstelling lukte het DZC ´68 zorgvuldiger te spelen en aangeboden ruimtes bij de tegenstander beter te benutten. Een gave combinatie in de breedte van Thomas Kleinlugtebeld naar  Belend Shekho, die vervolgens Corné de Waard in stelling bracht. Corné schoot DZC op voorsprong in de 52ste minuut. Niet veel later liet Corné weer van zich horen. Hij maakte beheerst de 1 – 3. De ploeg van Stéven Verheijen kreeg de smaak te pakken. Belend Shekho kreeg aan de linker buitenkant de bal aangespeeld, die vervolgens met een prachtig balletje de hele defensie van Quick verraste. Thomas Kleinlugtebeld had deze bal wel verwacht en tikte de 1 – 4 binnen. Kleinlugtebeld creëerde vervolgens zelf de 1 – 5 door vanaf de rechterkant de doelman van Quick met een schuiver te passeren. Vlak voor tijd liet Corné de Waard zien ook op een bijna niet te halen bal wil lopen. Hij hield de bal prachtig binnen en bediende Meron Zehaye. De Doetinchemse spits maakte met een prachtige volley het laatste doelpunt van de middag.

Zo werd het tegen Quick ´20 voor tweede keer dit seizoen 6 – 1. DZC liet bij vlagen zien, dat het graag elke wedstrijd wil winnen en zo snel wil aankloppen bij de deur van de eerste klasse van het zaterdagvoetbal in District Oost.

A.s. zaterdag 08 april speelt DZC ´68 een thuiswedstrijd tegen DOS Kampen. Deze ploeg zit midden in de strijd om de derde periodetitel, Een tegenstander dus om rekening mee te houden.

We zien u graag op het Sportpark Zuid a.s. zaterdag. Aanvang : 14:30 uur.

 Scoreverloop :

19 minuut        1 – 0    Florian Boitelle
41 minuut        1 – 1    Rutger Ebbers
52 minuut        1 – 2    Corné de Waard
57 minuut        1 – 3    Corné de Waard
61 minuut        1 – 4    Thomas Kleinlugtebeld
79 minuut        1 – 5    Thomas Kleinlugtebeld
90 minuut        1 – 6     Meron Zehaye

 

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben (65. Jordy Nijholt), Sergio Keurntjes, Robin Faber © en Frank van Tent Beking; Nick Abbink, Belend Shekho en Rutger Ebbers (46. Mathijs de Waard); Corné de Waard, Max Riekel (46. Meron Zehaye) en Thomas Kleinlugtebeld.