DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC 68 1 met wilskracht en energie naar winst

DZC 68 1 met wilskracht en energie naar winst

DZC ’68 heeft zaterdag 04 maart 2017 de eerste uitwedstrijd in een reeks van drie gewonnen in Ommen tegen OZC. Via een ruststand van 0 – 0 is het uiteindelijk 0 – 2 geworden door doelpunten van Corné de Waard en Meron Zehaye.

Coach Verheijen had voorafgaande aan deze wedstrijd erop gehamerd. Carnaval vieren is prima en leuk (het was inderdaad een mooi groot carnavalsweekend ) maar let op : de tegenstanders kunnen niet wachten om de koploper pootje te lichten. Dus wees voorbereid op moeilijke wedstrijden. Te beginnen in Ommen !

En dus ging de selectie om 11.45 uur gewaarschuwd richting Ommen. De promovendus van afgelopen seizoen speelt qua resultaten een wisselvallig seizoen. De ploeg staat op een “moeilijke” negende plaats met 17 wedstrijdpunten en de neuzen van de mannen van Pascal Weteringe stonden dus allemaal op het behalen van resultaat tegen DZC.

DZC had het aanvankelijk moeilijk de wedstrijd te dicteren. OZC verstopte zich niet en deed in de beginsfase verwoede pogingen bij het doel van Tadema te komen. De eerste grote kans was echter te noteren voor Thomas Kleinlugtebeld. Hij creëerde de kans zelf door zijn directe tegenstander in het strafschopgebied uit te kappen en op de Ommense vesting te schieten. De OZC doelman Mark Bennemeer stond echter een vroege voorsprong met een prachtige redding/reflex in de weg.

Naar mate de eerste helft vorderde kreeg DZC steeds meer de wedstrijd onder controle. Op de linkerflank bleef Thomas een gevaar voor de Twentse defensie. Steeds kwam van die kant de voorzet, die dan net niet afgemaakt kon worden door onze voorwaartsen.

In de tweede helft vervolgde DZC het beleg van het Ommense doel. Zoals gezegd speelde DZC wilskrachtig en OZC moest steeds verder terug. In de 51ste minuut speelde Kleinlugtebeld de bal precies op het kopgrage hoofd van Corné de Waard. Corné was op dat moment messcherp en kopte de bal naar 0 – 1.

Doordat de organisatie stond als een huis was OZC nagenoeg niet is staat tot doelpogingen te komen. DZC bleef de wedstrijd controleren. Er werd veel energie gestoken in het heroveren van balbezit. Eén van die momenten leidde tot de mooiste actie van de wedstrijd. Thomas kapte op de kop van het strafschopgebied zijn tegenstander uit en bracht met een mooi balletje Meron Zehaye in stelling. Hij haalde in de 80 minuut de trekker over en de bal verdween in de verre benedenhoek : 0 – 2.

De overwinning van DZC kwam niet meer in gevaar en dit leidde tot een compliment van Stéven Verheijen aan het hele team “een mooie overwinning op basis van wilskracht en energie !”

Aankomende week speelt DZC ’68 1 twee wedstrijden : op dinsdag 07 maart staat de Achterhoek cup wedstrijd Keijenburgse Boys – DZC ’68 (aanvang : 20:15 uur) op het programma. Op zaterdag 11 maart 2017 staat er weer een uitwedstrijd op het affiche. Dit keer slaan we bij Zwolle linksaf naar IJsselmuiden. IJVV is dan de tegenstander. Aanvang is dan 14.30 uur.

Scoreverloop :

51 minuut        0 – 1 Corné de Waard
80 minuut        0 – 2  Meron Zehaye

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben, Sergio Keurntjes, Robin Faber © en Jordy Nijholt; Nick Abbink, Mathijs de Waard en Rutger Ebbers (80. Belend Shekho); Corné de Waard (60. Lucas de Graaf), Max Riekel (60. Meron Zehaye) en Thomas Kleinlugtebeld.