DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 1 goedgemutst de winterstop in

DZC'68 1 goedgemutst de winterstop in

DZC ’68 heeft zichzelf op zaterdag 13 december 2014 een  prima dienst bewezen door met 1 – 3 te winnen bij ASC ’62. Eigenlijk waren het twee diensten op één zaterdag. Door te winnen in Dalfsen versterkten de geel – blauwen (deze zaterdag in het zwart-rood) hun positie in de tweede periode, maar ook in de totaal stand wordt nu een mooie derde plek bezet.
Nu het seizoen halverwege is (er zijn nog 13 wedstrijden te gaan), is er nog veel mogelijk. Na de klinkende zege van afgelopen zaterdag tegen Hulzense Boys was het zaak het team op scherp te houden voor de lastige uitwedstrijd tegen ASC’62 in Dalfsen. In tegenstelling tot de verwachting hielpen de weergoden DZC deze week met veel regen. Hierdoor moest de thuisploeg noodgedwongen uitwijken naar het kunstgrasveld, dat normaliter niet als hoofdveld wordt gebruikt. Dit kwam DZC natuurlijk niet slecht uit.

De eerste minuut al werd Tolgahan Yayla op links diep gestuurd. Zijn voorzet werd op een haar na gemist bij de eerste paal door Luuk Jansen. Toch kwam ook ASC goed uit de startblokken. Het wit-blauwe team uit Dalfsen is bemand met veel lange en jonge spelers. Bij corners was het dus heel erg opletten en met een goede organisatie lukte dat ook goed. Gaandeweg de eerste helft creëerde  DZC twee goede mogelijkheden, maar de prima keepende Berry Roeberts van ASC pareerde twee uitstekend in geschoten ballen van Luuk Jansen en Kustrim Simnica. Hier tegenover stelde ASC één gevaarlijke aanval, maar de bal zeilde gelukkig over het DZC doel. De rust werd dan ook bereikt met een 0 – 0 stand.

Het eerste wapenfeit  in de tweede helft kwam van ASC. De diep gestuurde spits kwam alleen voor Job te staan, die met een prima redding de bal bij de voeten van de spits weghaalde. De scheidsrechter dacht daar echter anders over en legde de bal op de strafschopstip, omdat hij de duikeling van de Dalfsenaar uitlegde als een overtreding van Job. Chiel Pasman miste dit buitenkansje niet : 1 – 0.  Drie minuten later was er aan de andere kant reden voor protest bij ASC. De scheidsrechter had een handsbal gezien van één van de ASC verdedigers en zo kon Kustrim Simnica de stand weer gelijktrekken : 1 – 1.

Vanaf dat moment ging DZC nog daadkrachtiger spelen en legde ASC steeds meer de wil op. Een prachtige gekrulde voorzet vanaf de rechterzijlijn van Kustrim kwam uiteindelijk bij de tweede paal terecht. Tolgahan Yayla was zijn verdediger te snel af en tikte de bal binnen : 1 – 2.

In de slotfase van de wedstrijd liep Nick Abbink nog tegen zijn tweede gele kaart op waardoor de ploeg van Arthur Isselman nog met tien man kwam te staan. ASC wist van deze numerieke meerderheid niet te profiteren. Het was DZC, die uit een hoekschop nog wist te scoren. Invaller Mike Verkerk liet met een mooie volley en de verre bovenhoek de ASC doelman kansloos : 1 – 3.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te zien op de website van Kristian Giesen Fotografie

Vorige week schreef uw verslaggever : “A.s. zaterdag kan DZC zich van een mooie winterstop verzekeren door een goed resultaat te halen in Dalfsen tegen ASC’62.” Dit resultaat is er dus gekomen. De selectie en de staf mogen terugkrijgen op een mooie eerste seizoenshelft met 24 punten uit dertien wedstrijden. Aankomende dinsdag volgt nog de tweede ronde in de Achterhoek Cup. Er wordt dan gespeeld in Borculo tegen DEO. Aanvang 20.00 uur. 

De competitie zal op zaterdag 24 januari 2015 worden hervat met een thuiswedstrijd tegen het Zwolse SVI. 

Scoreverloop :

55 minuut        1 – 0    Chiel Pasman (p)
57 minuut        1 – 1    Kustrim Simnica (p)
68 minuut        1 – 2    Tolgahan Yayla
89 minuut        1 – 3    Mike Verkerk 

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben (46 Jordy Nijholt), Stephen Könnemann, Frank van Tent Beking © en Jordi Worm; Nick Abbink, Luuk Jansen en Nathan van Klaveren; Tolgahan Yayla, Kustrim Simnica (84. Ricardo Langeweg) en Behzad Shekko (65. Mike Verkerk)