DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC 68 1 doet wat het moet doen

DZC 68 1 doet wat het moet doen

DZC ’68 heeft op zaterdag 05 maart 2016 een regelmatige 0 – 4 overwinning behaald bij de hekkensluiter FC RDC in Deventer. Veel concurrenten in de strijd om de prijzen morsten punten, zodat de Doetinchemmers nu zijn opgeschoven naar de derde stek op de ranglijst met nog een wedstrijd te goed tegen v.v. Hellendoorn.
Twee wetenswaardigheden vooraf : De beide trainers van FC RDC en DZC ’68  zijn woonachtig in Zutphen en DZC ’68 had de thuiswedstrijd in oktober met 5 – 0 gewonnen. De Deventenaren onder leiding van trainer Klaver hebben het dit seizoen zwaar in de 2e klasse getuige de laatste plaats op de ranglijst : 17 gespeeld en 1 punt behaald. Toch ging FC RDC met een prima wedstrijdinstelling de strijd aan. Desondanks controleerde DZC ’68 vanaf het begin. Het resulteerde al snel tot een kans voor de diepgaande Rutger Ebbers. Helaas stond het scoringsvizier nog niet op scherp. Eén minuut later lag de bal wel in het doel van de Deventenaren. Belend Shekho bediende Jordi Adriaanse met een prima inspeelpass. Jordi haalde vanuit de rechterpunt van het strafschopgebied uit en zag de bal in de lange hoek verdwijnen : 0 – 1. Het meegereisde Doetinchemse publiek ging eens goed voor zitten (staan). Zonder tot spectaculair spel te komen werden diverse spelers voor het doel van RDC gezet. Onze aanval had moeite de ervaren doelman van FC RDC te verschalken bij deze mogelijkheden, waardoor de rust met 0 – 1 werd bereikt. Ook al omdat RDC een beste kans vlak voor het rustsignaal niet in een doelpunt wist om te zetten.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld te zien. Een hardwerkend RDC en de mannen van Isselman, die in een iets te laag tempo de gaten in de Deventer defensie probeerden te vinden.

Het was daarom ook niet gek dat de 0 – 2 uit een afstandsschot van Belend op het scorebord werd gezet. Onderweg werd de bal nog van richting veranderd (Volgens Thomas gaf hij de beslissende richting aan de bal J). Het leverde toch wel het prettige gevoel op dat het gaatje was geslagen. Het derde doelpunt was een mooi voorbeeld van het tikkie – takkie voetbal zoals de Doetinchemmers dat kunnen spelen. Robin, Luuk en Belend voetbalden de bal bij Wout, die de 0 – 3 aantekende. Het slotakkoord in deze wedstrijd kwam ook van Wout Blasman. Hij verlengde een voorzet met het hoofd in de benedenhoek : 0 – 4. Vermeldenswaardig was nog een prachtig schot van Mart Jansen, dat boven de doelman op de lat uiteenspatte.

Op zaterdag 12 maart 2016 (op Sportpark Zuid SUPER SATERDAY) speelt DZC ’68 1 een thuiswedstrijd tegen v.v. Den Ham. Aanvang 14.30 uur.

Scoreverloop :

9 minuut          0 - 1     Jordi Adriaanse
58 minuut        0 - 2     Belend Shekho
70 minuut        0 - 3     Wout Blasman
88 minuut        0 - 4     Wout Blasman

 

De opstelling : Job Tadema; Mart Jansen, Frank van Tent Beking, Robin Faber © en Jody Keuben; Nick Abbink, Belend Shekho en Rutger Ebbers (72. Jelle Massop); Thomas Kleinlugtebeld, Wout Blasman en Jordi Adriaanse (64. Luuk Jansen).