DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC ’68 sprokkelt een punt

DZC ’68 sprokkelt een punt

DZC ’68 heeft afgelopen zaterdag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd in Kampen tegen KHC. Na een 0 – 0 ruststand werd het uiteindelijk 1 – 1 op sportpark de Venen door een late treffer van aanvoerder Robin Faber.
Het was zaterdag eindelijk weer aangenaam voetbalweer. De 20 graden Celsius werd weer eens aangeraakt. Zin om naar een leuke voetbalwedstrijd te kijken van de blauwgelen in de uitwedstrijd tegen KHC. Vooraf bestempeld als een  belangrijke wedstrijd als het gaat om het ontlopen van extra verplichtingen aan het einde van het seizoen. Er zat voor beide ploegen nogal wat druk op deze wedstrijd en dat was te merken aan het vertoonde spel in de eerste helft. Beide ploegen speelden met de handrem erop en veel mensen achter de bal. Het was duidelijk. Beide ploegen wilden niet op achterstand worden gespeeld. Dat leidde tot een matige eerste helft en een terechte 0 – 0.

Na rust werd er meer risico genomen. DZC liet een hele grote kans onbenut in de 69ste min : Fatih glipte langs de rechtsback van KHC en kwam met een voorzet naar de eerste paal naar Max Riekel. Door een combinatie van pech en goed keeperswerk van de goalie van KHC bleef het op dat moment 0 – 0. En zoals zo vaak valt het doelpunt dan aan de andere kant. In de 70ste min. Een combinatie aan de linkerkant van KHC leidde tot een doeltreffende schuiver vanaf de punt van het strafschopgebied. Burak Alp was de gevierde man bij de Kampenaren. DZC rechtte de rug en kwam uiteindelijk in de 85ste minuut op 1 – 1 door een schot van 40 meter van Robin Faber. Faber had gezien dat een niet goed afgeslagen bal direct op doel moest worden geplaatst, aangezien de doelman van KHC ver uit zijn doel was gekomen. Zo nam DZC toch een punt mee in de bus naar Doetinchem. Een belangrijk punt omdat zo de concurrentie in het vizier kon worden gehouden.

Het is ongemeen spannend in het rechter rijtje van de ranglijst. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen DOS ’37 op het programma. Kom onze mannen steunen in deze zes punten wedstrijden. Aanvang 14:30 uur

Om 11:45 uur speelt ons VR1 team ook een zes punten wedstrijd tegen Faja Lobi KDS uit Utrecht.
Maak er een mooie zaterdagmiddag van bij DZC !