DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC ’68 laat de winst glippen

DZC ’68 laat de winst glippen

DZC ’68 heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop met 1 – 1 gelijkgespeeld tegen ASC ’62 uit Dalfsen. Beide doelpunten vielen in het tweede bedrijf van de wedstrijd. DZC ’68 heeft hierdoor een voorsprong van negen punten op de naaste belagers Sparta Enschede en Enter Vooruit.
Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van DZC ’68 de laatste wedstrijd van de heenronde van de competitie en ook van 2016. Op Sportpark Zuid zorgde de dikke bewolking er voor dat de lichtmasten gelijk na het beëindigen van de eerste helft werden ontstoken. Voetballen in de traditionele donkere dagen voor kerst is voor veel teams een lastige klus. In het verleden lagen de velden er vaak hobbelig en nat bij en de naargeestige weersomstandigheden helpen dan vaak niet mee om tot goed voetbal te komen.

In het eerste kwartier had DZC ’68 het dan ook lastig om de tegenstander de wil op te leggen. Sterker : ASC stond van begin af aan goed in de organisatie en leek zelfs op voorsprong te komen door een prachtig gekrulde bal, die aanvankelijk meer op een indraaiende voorzet leek, dan op een gevaarlijk bij de tweede paal indraaiend schot, dat op de buitenkant van diezelfde bal uiteenspatte.

In de 23ste minuut kon DZC vanuit een vrije trap het eerste wapenfeit noteren. Vanaf een meter of 25 meter schoot Thomas Kleinlugtebeld de bal boven de verbouwereerde doelman van ASC op de lat. Dus de aluminiumstand was gelijkgetrokken 1 – 1. Vanaf dat moment begon DZC met verzorgd veldspel steeds dominanter te spelen met als resultaat een dot van een kans voor Corné de Waard. Een voorzet bij de tweede paal werd door Corné naar de grond gekopt. De snelheid van de bal en de te vroege stuit zorgden er voor dat het leer over de deklat ging en de withemden haalden opgelucht adem. DZC had de smaak te pakken en ASC kon nauwelijks tot een aanvaarde aanval komen. Toch gingen beide ploegen rusten met een 0 – 0 stand.

In de tweede helft ging een resoluut spelend DZC op jacht naar de voorsprong. De goed spelende vleugelaanvallers Corné de Waard en Thomas Klein Lugtebeld kwamen regelmatig langs hun directe tegenstander maar tot een doelpunt kwam het nog niet. Een prachtige steekbal door het hart van de defensie van ASC zette Corné de Waard alleen voor de keeper. Ondanks verwoede pogingen van de twee centrale verdedigers om de DZC aanvaller van scoren af te houden schoot Corné langs de uitlopende doelman de bal binnen : 1 – 0. In de tien minuten, die hierop volgden, wankelde de ploeg uit Dalfsen. Prima bruikbare voorzetten, individuele acties en een afstandsschot hadden het gaatje moeten slaan met de tegenstander. Maar dat gebeurde helaas niet. Het offensief ebde weg en ASC mocht nog hopen op een beter resultaat. Dat resultaat kwam er uiteindelijk ook doordat Bas Kleij een scrimmage in het doelgebied via een paar klutsen de bal voor ASC kon binnen schieten. Coach Stéven Verheijen probeerde met twee wissels het tij nog te keren. Echter ASC gaf dit resultaat niet mee uit handen.

Terugkijkende op de eerste seizoenshelft hebben de Doetinchemmers met maar 1 verliespartij, 1 gelijkspel en maar liefst 11 overwinningen is er een geweldige aanzet gegeven aan de doelstelling voor dit seizoen : promotie naar de 1ste klasse. Halverwege kan worden vastgesteld, dat het team van een verdiende adempauze kan gaan genieten om op 28 januari 2017 in Ommen tegen de plaatselijke voetbalvereniging OZC weer fris aan de tweede helft van het seizoen te beginnen.