DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC ’68 1 doet goede zaken tegen concurrent Hierden

DZC ’68 1 doet goede zaken tegen concurrent Hierden

DZC ’68 1 heeft zaterdag 10 maart 2018 een thuisoverwinning behaald op de voetbalvereniging Hierden. Met goed spel werd de tegenstander naar een 5 – 2 nederlaag gespeeld.
Na twee bizar koude weken was het zaterdag een prachtige eerste lente zaterdag. Het keurkorps van Steven Verheijen wist wat het te doen stond : de punten in eigen huis houden, niet in de laatste plaats omdat de uitwedstrijd in de heenronde nogal knullig werd weggegeven door de Doetinchemmers. Ook Hierden had zaterdag grote belangen om juist deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Na een puike overwinning in Wierden op 24 februari (1 – 3 tegen de nr. 2 SVZW) was er het nodige vertrouwen getankt en kwam de ploeg onder leiding van Henk Timmer naar Doetinchem om zichzelf uit de degradatiezone te spelen.

Beide teams begonnen scherp aan deze wedstrijd. Het leidde tot een spectaculaire eerste helft waarin DZC ’68 de tegenstander in eerste instantie liet weten dat er in Doetinchem niets te halen viel maar de het tweede gedeelte van de eerste helft hielp DZC Hierden toch weer onnodig in de wedstrijd om uiteindelijk gedecideerd afstand te nemen.

En beste lezer, de geel-blauwen trakteerden de toeschouwers op mooi voetbal : na 20 minuten kwam er een vrije trap op een meter of 20 meter rechts van het doel te liggen. Thomas Kleinlugtebeld krulde de bal prachtig buiten bereik van de Hierdense goalie in de rechter winkelhaak 1 – 0. Het publiek was er nog niet over uitgepraat of de volgende prachtgoal lag alweer in het doel : een vlot lopende aanval over de linker kant met Thomas Kleinlugtebeld, Fatin Ilkhan en Meron Zehaye bracht de bal opnieuw bij Fatih, die de bal vervolgens het doel in goochelde : 2 – 0. Hierna volgende dus zoals gezegd een mindere fase van Doetinchemse kant. Het liet de tegenstander komen en door ongeconcentreerd verdedigen vielen er plotseling twee tegendoelpunten. Bij de 2 – 1 verlengde Sergio Keurntjes onbedoeld een ongevaarlijke bal tot achter de verbouwereerde Job Tadema en de 2 – 2 viel doordat een afstandsschot van richting werd veranderd en onder de lat binnen plofte.

DZC ’68 was hierdoor weer terug bij af, maar nog voor rust  kwam de ploeg nog een 3 – 2 voorsprong. Meron Zehaye schoot de Doetinchemmers uit een corner op de eerder genoemde ruststand. Na rust maakte DZC ’68 korte metten met Hierden. In de 48ste minuut werd Corné de Waard de diepte ingestuurd. Zijn voorzet belandde op het doeltreffende hoofd van Thomas Kleinlugtebeld : 4 – 2. Vanaf dat moment regende het kansen voor de DZC.

In de 59ste minuut werd een 100% kans gemist maar de daarop volgende aanval schoot Meron Zehaye op prachtige wijze de 5 – 2 in de rechter winkelhaak. Deze stand werd ook de eindstand, mede omdat DZC verzuimde de kansen te benutten. Uiteindelijk kwam DZC ’68 met een voldaan gevoel van het veld af en kon het aansluiten bij het feestje in het clubgebouw, dat door Support 68 was opgezet bij de officiële opening van de Delade businessclubruimte en het optreden van de band HIK uit Hummelo. Kortom een mooi vervolg op een goede wedstrijd met een verdiend resultaat. Op naar volgende week. Dan wacht een uitwedstrijd tegen DETO uit Vriezenveen. Aanvang 14:45 uur