DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 incasseert opnieuw nederlaag

DZC’68 incasseert opnieuw nederlaag

DZC’68 heeft afgelopen zaterdag (28/4) opnieuw een nederlaag geleden. Het verloor met 2-5 van subtopper SDV Barneveld. In de race om de nacompetitie te ontlopen pakten naaste concurrenten Nunspeet één punt en Hierden drie. Er breken dus spannende tijden aan voor DZC.
Vorige week zaterdag (21/4) verloor het DZC van Stéven Verheijen kansloos van DETO in Emmeloord. Maar afgelopen dinsdag revancheerde DZC zich op formidabele wijze tegen hoofdklasser DFS Opheusden. Het verloor weliswaar met 2-3 in de halve finale van KNVB districtsbeker Oost, maar het was een wedstrijd op het scherp van de snede en het vreemdelingenlegioen van Scott Calderwood mocht blij zijn dat ze met een overwinning het slagveld verlieten. DZC speelde met het mes tussen de tanden en dat leek voor de wedstrijd tegen SDV (Sterk Door Vriendschap) Barneveld ook het credo. Als je een geweldige vechtlust kunt combineren met goed voetbal (en dat gebeurde dinsdag), ben je een team dat kan winnen. En dat winnen is zeker nodig in deze fase. DZC staat op een nacompetitieplaats en met na deze nog drie wedstrijden te spelen, moet het nu echt gebeuren. De openingstune dan maar en gaan met die banaan.

Dat ‘gaan’ gold in het eerste kwartier van de eerste helft voor beide partijen. Er werd lekker gebald en het spel golfde op en neer. Het leverde een paar prima kansen op voor DZC – schot Meron Zehaye, naast gebokst door de keeper, en een kopbal van Max Riekel, net naast – maar gescoord werd er dus niet. Daarna kantelde de wedstrijd ernstig in het voordeel van Barneveld, het voetbalde beter en sneller dan DZC en het Verheijen collectief oogde plotseling moe en lusteloos, alsof het zware Koningsdag achter de rug had. Het overwicht werd dan ook vrij snel in doelpunten uitgedrukt; in 37e en 43e minuut moest stadionspeaker Eddy Kappert de 0-1 en de 0-2 omroepen. Dat werd ook de ruststand.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of de 0-3 stond al het scorebord, dit door een benutte penalty door Barneveld. Ondanks deze domper herpakte DZC zich en het begon met passie en strijd aan een inhaalrace. In de 50e minuut had dat resultaat middels een koel afgewerkte aanval door Corné de Waard. Het geloof was terug en het publiek geloofde er ook weer in, dit met de mooie pot voetbal op de dinsdagavond in het achterhoofd. Het werd dan ook bijna 2-3, maar na een mooie combinatie met Rutger Ebbers vond Meron Zehaye de lat op z’n weg naar de aansluitingstreffer. Kort daarna counterde Barneveld koeltjes naar 1-4 en leek de wedstrijd gespeeld. In de 80e minuut maakte Thomas Kleinlugtebeld, na een technisch hoogstandje van Max Riekel, met een fraai diagonaal schot nog wel de 2-4, maar kort daarna kopte Barneveld vrij voor de goal de eindstand op het scorebord, 2-5. Eerlijk is eerlijk, de Barnevelders waren echt een maatje te groot voor dit DZC.

Zo verlies je nipt van een hoofdklasser en verlaat je met opgeheven hoofd en onder applaus het veld en zo verlies je kansloos van een eerste klasser en ga je terneergeslagen en teleurgesteld naar de kleedkamer. En dan hoor je later ook nog dat Nunspeet een punt heeft gepakt en Hierden zelfs drie. Het gat met Nunspeet is nu vier punten en met Hierden zeven. Nunspeet is dus de strohalm om de nacompetitie te ontlopen. Nog drie wedstrijden en negen punten te gaan. Te beginnen in en tegen Zutphen, aanstaande zaterdag 5 mei. Het is dan Bevrijdingsdag en om meerdere redenen zal dat hopelijk ook gelden voor DZC en zal het Rood Wit Blauw aan het einde van die middag kunnen worden vervangen door het Geel Blauw !!

Opstelling: Job Tadema (Mike Thus); Jesse Wortelboer, Robin Faber, Nick Abbink, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard (Furkan Yeter), Meron Zehaye, Rutger Ebbers; Corné de Waard (Junior Lucas), Max Riekel, Thomas Kleinlugtebeld.