DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 heer en meester in Zutphen

DZC’68 heer en meester in Zutphen

DZC’68 heeft afgelopen zaterdag 5 mei een belangrijke overwinning geboekt op FC Zutphen. Het werd op ’t zonovergoten Sportpark ‘t Meijerink 0-4. Door deze overwinning loopt DZC'68 drie punten in op Nunspeet (dat niet speelde) en kan het de nacompetitiedans nog steeds ontspringen.
Wie de voorbeschouwing van deze wedstrijd op de site van DZC'68 had gelezen, wist dat dit één van de meest cruciale duels voor DZC'68 was in deze competitie. Dus deze keer geen verhaal over wat voor prachtige historische stad Zutphen is, hoe de besturen van Zutphen en DZC'68 al lange tijd een prima band hebben, en dat ze beide een voorzitter hebben (gehad) die een nieuwe accommodatie op hun conto kunnen schrijven (Joop Vreman en Jan Minkhorst). Nee, Zutphen moest winnen om niet rechtstreeks te degraderen en DZC'68 moest winnen om de nacompetitie te ontlopen. Zo simpel was het afgelopen zaterdagmiddag. D’ran !!

DZC'68 miste één van de sterkhouders van het elftal, Nick Abbink: aanjager, bijtertje, stofzuiger. Gelukkig had coach Stéven Verheijen nog een ander bijtertje achter de hand: Junior Lucas, die verdienstelijk speelde. Het voornoemde D’ran was in het begin van de eerste helft vooral van toepassing op DZC'68. Het zette meteen druk en in de 3e minuut had er eigenlijk al 0-1 op het scorebord kunnen staan (lekkere pegel Fatih Ilkhan, overgetikt keeper). DZC'68 drukte door en in de 6e minuut werd het wel 0-1 (voorzet Thomas Kleinlugtebeld, intikker Fatih Ilkhan). Het was kort daarna dat Zutphen haar aanvoerder – en één van de beste spelers – het veld moest zien verlaten met een blessure, een flinke aderlating. Daarna liet Zutphen zien dat het niet voor niets onderaan bengelt in deze competitie, het ontbreekt aan ervaring en kwaliteit. Zaken die DZC'68 wel in huis heeft en het werd na zo’n half uur spelen dan ook volkomen terecht 0-2 (het was opnieuw de tandem Ilkhan – Kleinlugtebeld die effectief was). Dat werd ook de ruststand; heer en meester werd aan de zijlijn opgemerkt.

DZC'68 kwam ook in de tweede helft weer sterk uit de startblokken. Zutphen kon het allemaal niet bijbenen en het wachten was op de kansen en de goals voor DZC'68. Die kansen kwamen er legio, waarvan er meerdere van 100%, maar het was pas in de 65e minuut dat de wedstrijd op slot werd getikt door Thomas Kleinlugtebeld, 0-3. Voor de statistieken scoorde Max Riekel (in het veld gekomen voor Meron Zehaye) op aangeven van Rutger Ebbers in de 85e minuut nog de 0-4, maar de wedstrijd was toen allang gespeeld. Eindstand derhalve 0-4, maar dat had voor hetzelfde geld 0-8 kunnen zijn.

DZC'68 kwam, zag en overwon in Zutphen. Zutphen raakte nog dieper in de zorgen en DZC'68 kan met opgeheven hoofd weer naar boven kijken. Aangezien deze wedstrijd i.v.m. het nakend 50-jarig jubileum van DZC'68 de enige was in deze competitie, zit DZC'68 naaste rivaal Nunspeet nu dicht op de hielen; het verschil is nog maar één punt. Aanstaande zaterdag (12/5) wacht thuis de andere naaste rivaal Vroomshoopse Boys. Als die wedstrijd ook wordt gewonnen kan DZC'68 de nacompetitie nog steeds ontlopen. Het zijn dus spannende tijden voor iedereen die het Verheijen collectief een warm hart toedraagt !!

Opstelling: Mike Thus; Jesse Wortelboer, Robin Faber, Sergio Keurntjes, Tolgahan Yayla; Junior Lucas (Jeremy Spits), Mathijs de Waard, Rutger Ebbers; Fatih Ilkhan (Corné de Waard), Meron Zehaye (Max Riekel), Thomas Kleinlugtebeld.