DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 1 verliest in Ede van DTS’35

DZC’68 1 verliest in Ede van DTS’35

Zaterdag 20 oktober vertrok de spelersbus van DZC'68 1 richting Ede, dit keer voor een uitwedstrijd tegen DTS’35. De blauw witten verloren tot nu toe al haar wedstrijden in de 1e klasse D.
Er werd achtereenvolgens verloren van KHC, SDV Barneveld, Go Ahead Kampen en Bennekom. DZC'68 daarentegen verloor drie wedstrijden en pakte afgelopen vorige week zaterdag de eerste punten van het seizoen door met 4-0 te winnen van Enter Vooruit.

Een directe concurrent, een zogeheten ‘6 punten wedstrijd’ en zodoende een belangrijke en lastige wedstrijd voor de mannen van Steven Verheijen.

De wedstrijd was nog geen 6 minuten onderweg of een speler van DTS Ede kon het veld al weer verlaten na een vermeende slaande beweging richting het adres van Robin Faber. Dit toon werd gezet. De rode kaart werkte in zekere zin averechts, het was niet DZC’68 maar DTS Ede die de mouwen opstroopten en een paar tandjes bijschakelde. DTS was vanaf dat moment de bovenliggende partij met het betere van het spel en de juiste inzet. Vooraf te verwachten van een tegenstander die na vier wedstrijd nog altijd op haar eerste punten wacht, maar toch liet DZC zich verassen en op inzet aftroeven. Halverwege de eerste helft werden er een aantal omzettingen gedaan vanaf de kant tijdens een blessurebehandeling van Job. Tolgahan, een van de weinige die een voldoende scoorde, ging hoger op spelen en meer als middenvelder fungeren. DZC ging iets beter spelen, maar kreeg desondanks geen grip op DTS Ede en de wedstrijd niet onder controle. Met een stand van 0-0 werd er gerust.

Ook de tweede helft had DZC het lastig met DTS Ede en in de 57e minuut kregen de 10 man loon naar werk. Na een vrije trap torende een speler van DTS Ede hoog boven de defensie van DZC uit en kopte knap de verdiende 1-0 binnen. DZC was zelfs na de tegengoal nog niet helemaal wakker geschrokken want een paar minuten later had het weer raak kunnen zijn, maar Job hield DZC knap in de wedstrijd. DZC was nu toch echt wakker geschrokken en kwam gevaarlijk door, maar de poging van Thomas werd ternauwernood gered door de keeper van DTS. Steven Verheijen zette alle zeilen bij door rechtsback Jesse te wisselen voor aanvaller Dylan. Niet veel later leek DTS de wedstrijd bijna te beslissen, maar de paal voorkwam de 2-0 en hield de hoop op punten voor DZC nog in leven. DZC voerde de druk op en werd nog een aantal keer gevaarlijk, tot een doelpunt kwam het echter niet meer. Qua spelers eindigde de wedstrijd wel in evenwicht. Meron moest kort voor het eindsignaal het veld verlaten na een directe rode kaart. De gemoederen liepen aan beide kanten nog even hoog op, een tekenend einde voor een dramatisch pot van DZC kant. De wedstrijd kon worden uitgespeeld en zo pakte DTS Ede de eerste zege van het seizoen en komt daarmee op gelijke hoogte met DZC.

Na vorige week de goede weg te zijn ingeslagen eindigde de week voor DZC toch in mineur. DZC zal de ruggen moeten rechten en volgende week met een schone lei aantreden tegen op het oog sterke Bennekom.