DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 voor de 3e keer gecertificeerd als Regionale Jeugd Opleiding!

DZC’68 voor de 3e keer gecertificeerd als Regionale Jeugd Opleiding!

DZC’68 heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie van zaterdag 6 januari jl. voor de 3e keer het certificaat ‘Regionale  Jeugd Opleiding’ (RJO) in ontvangst mogen nemen! Het certificaat werd tijdens de nieuwjaarsreceptie uitgereikt door Deheer van Balveren, ambassadeur van de KNVB.
Het certificaat is wederom voor 3 jaar geldig, waardoor DZC’68 zich de komende 3 jaar opnieuw tot een select gezelschap van ongeveer 40 amateurverenigingen mag rekenen!

Wat houdt het in?

Het Kwaliteit- & Performance Programma is het model van de KNVB en NMC Bright om verenigingen te ondersteunen met (voetbaltechnisch) jeugdbeleid. Het richt zich op het doorlichten en ontwikkelen van jeugdopleidingen, waarbij clubs een certificaat kunnen behalen op één van de vier ambitieniveaus (lokaal, regionaal, nationaal of internationaal). Het geeft clubs handvatten en concrete aanbevelingen om de jeugdopleiding verder te verbeteren.

Middels het Kwaliteit- & Performance Programma is de prestatiesport van onze vereniging volledig doorgelicht op meer dan 100 criteria. Hierdoor krijgen wij een spiegel voorgehouden van onze sterke en verbeterpunten. Deze criteria lopen uiteen op het gebied van beleid, opleidingsvisie, speelniveau, niveau van trainers, (bij)scholing, scouting, medische begeleiding en trainingsfaciliteiten.


Wat is de meerwaarde voor DZC’68?

Door de feedback op al deze domeinen kunnen wij  onze jeugdopleiding blijven verbeteren en blijft de kwaliteit van onze organisatie gewaarborgd. Ondanks dat enkel de prestatiesport van de vereniging wordt doorgelicht, kan de vertaling van het Kwaliteit- & Performance Programma gemaakt worden naar breedtesport. Deze vertaalslag proberen wij dan ook te maken, waardoor dit ten goede komt aan de kwaliteit van de hele club met als doel om (nog) meer spelers/speelsters met (nog) meer plezier (nog) beter te leren voetballen!