DZC '68NieuwsOverige nieuwsDemi ter Maat kiest voor DZC'68 VR1

Demi ter Maat kiest voor DZC'68 VR1

De 21 jarige, uit Terborg afkomstige, Demi ter Maat zal de selectie van DZC '68 VR1 komend seizoen versterken.


Met een voetbalverleden bij de plaatselijke vvTerborg stond Demi eerder al op het punt de overstap naar DZC te maken om in de (toen nog) C1 te gaan spelen. Toen F.C.Twente aanklopte was de keuze voor Enschede snel gemaakt. Na haar verblijf in Enschede speelde Demi voor Achilles'29 in de Eredivisie Vrouwen. Helaas voor vrouwenvoetballend Nederland moest Achilles noodgedwongen stoppen waarna Demi in Duitsland bij MSV Duisburg ging spelen.

Op de vraag; Waarom nu DZC'68?, is Demi erg duidelijk. Ik kies nu voor mijn studie. Voetballen in Duisburg gecombineerd met de studie en wonen is Terborg is gewoon...."onhandig". DZC'68 is een mooie vereniging waar het vrouwenvoetbal een belangrijke onderdeel van de vereniging is. VR1 debuteerde afgelopen seizoen in de Landelijke 1e klasse en heeft een goed niveau. Voor een debutant hebben de meiden eigenlijk ook gewoon een goed eindresultaat neergezet (plek 5). In de vereniging is een duidelijke structuur en er wordt hard gewerkt om de meisjes in de jeugd op te leiden. Daarnaast is Doetinchem natuurlijk ook gewoon dicht bij huis en dat scheelt mij veel tijd waardoor ik mijn sport goed kan combineren met de studie. Ik hoop komend seizoen mijn ervaring over te brengen op het team om samen een promotie naar de Hoofdklasse te behalen.

Vanuit de jeugd maken Lynn Aartsen (18 jaar), Debbie van Aken, Suus Waterham en Susan van Brenk (allen 16 jaar) de overstap naar de selectie. Alle vier de spelers hebben in het afgelopen seizoen hun meerwaarde voor de selectie al aangetoond. Na het tussentijds vertrek van Serena Frerix en Mette Heuvelink (gestopt i.v.m. blessures) en Nora Arendsen (overstap naar sc Woezik) bestaat de selectie van VR1 uit 22 spelers.