DZC '68NieuwsOverige nieuwsBreed Presteren

Breed Presteren

Onder het motto Breed Presteren leveren Ralf Timmer en Max Riekel vanaf januari beurtelings een item aan over Prestatiesport en Breedtesport. Dit om toe te lichten wat er allemaal gebeurt in hun afdeling en hoe er gezamenlijk wordt opgetrokken. Hier de derde bijdrage van Max Riekel.
De vorige keer heb ik alle werkzaamheden tijdens de coronatijd beschreven. Gelukkig zijn er inmiddels al aan aantal versoepelingen doorgevoerd en mogen de meeste teams weer trainen zoals voorheen. Voor Ralf en mij begonnen de voorbereidingen voor volgend seizoen weer, seizoen 2020 – 2021. Vooral Ralf is bezig met het maken van de selectieteams, dit doet hij samen met de trainers, leiders en scouts – overdag discussiëren wij nog over de indelingen en vooral over de nieuwe spelers in de selectieteams. Als alle selectieteams geformeerd zijn kunnen de coördinatoren aan de slag om de breedtesportteams te maken. Door de coronaregels mogen er nog geen ouders op de accommodatie komen en daarom zijn de meeste coördinatoren aanwezig om de nieuwe leden wegwijs te maken.

Aan het einde van het seizoen nemen we helaas afscheid van vrijwilligers en het zoeken naar nieuwe vrijwilligers hoort ook bij onze werkzaamheden. Achter de schermen hebben we het afgelopen jaar het Vrijwilligersbeleid opnieuw geschreven en in het Beleidsplan staat als één van de doelstellingen dat we in het seizoen 2021 – 2022 een wachtlijst van vrijwilligers hebben. Dit is misschien een illusie, maar we willen er alles aan doen om iedere vrijwilliger op een goede manier binnen te halen, te begeleiden, te belonen en te behouden.

Daarnaast zijn er hoop logistieke processen die ieder jaar weer terugkomen en georganiseerd moeten worden. Denk hierbij aan het innemen, uitzoeken en sorteren van alle materialen, teams inschrijven bij de KNVB en trainingsschema’s maken – en dat is niet altijd even makkelijk met 90 teams. Het afgelopen jaar zijn we met de pilot ‘Gelijke kansen’ gestart bij O8. Dit is ons goed bevallen en we trekken het daarom ook door naar O9. Hiervoor moeten trainers gezocht worden en moeten er trainingen worden voorbereid.

Voejebal! start ook weer in september. Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen en kunnen we naar alle waarschijnlijkheid weer starten met twee groepen. We zoeken nog wel twee nieuwe trainers. Dus mocht u het leuk vinden om kinderen tussen de twee en vier jaar (voetbal)beweegoefeningen aan te leren, dan zijn wij op zoek naar u.

 Nieuw en te danken aan corona: we voetballen de hele zomer door. Normaal gesproken organiseren we het zomeravondvoetbal tot midden juli, maar door corona hebben we besloten om de gehele zomer op de donderdag voor alle leden door te blijven voetballen. En, hopelijk kunnen wij vanaf 1 juli het clubhuis weer openen, zodat iedereen weer even langs kan komen op de donderdagavond.

Dus hopelijk tot snel !!


Met sportieve groet,

Max Riekel
Manager Breedtesport