DZC '68NieuwsOverige nieuwsBoeiende en gevarieerde Kaderdag

Boeiende en gevarieerde Kaderdag

De tweede zaterdag van het nieuwe jaar was traditioneel ingeruimd voor de Kaderdag. Een middag voor alle trainers, leiders, coördinatoren, commissieleden en andere vrijwilligers. Het werd een middag met een stukje informatie, vijf boeiende workshops en een demonstratie Walking Football.
Om 13.15 uur trapte Jan Minkhorst de Kaderdag af met een warm welkom en een korte update over de nieuwe accommodatie, een onderwerp dat tijdens de Nieuwjaarsreceptie een beetje buiten beeld was gebleven. Vervolgens maakte Jan het spoorboekje voor de middag bekend en werden de 50 aanwezigen aan het werk gezet.

Op diverse plekken in de accommodatie waren vijf workshops ingericht, die alle vijf konden worden bezocht. De workshops waren verschillend van soort, zo kon er worden geshopt bij: Hoe om te gaan met voor ‘ons’ moeilijk verstaanbaar gedrag (Ab Brussen en Jos Schleedoorn), Voetbal op Zondag (Jordy van Dam), Wat is waar voor je geld (ondergetekende), Communiceren is een kunst (Marieke van Erkelens) en Ondersteunen trainers (Liane Jansen en Gert-Jan Spit). Elke workshop duurde 25 minuten en de invulling was zeer verschillend, zo was er ruimte voor kennisoverdracht, informatie-inwinning, informatie-uitwisseling, een leuk spelelement en discussie. Een boeiend kwintet.

Na zo’n twee uur luisteren en praten was het tijd om de benen even te strekken en werd er onder leiding van Max Riekel een demonstratie gegeven van Walking Footbal, een eventuele nieuwe loot aan de activiteitenboom van DZC. Het was wat een aparte aanblik dat wandelende voetbal, maar het zou heel goed passen bij het motto: Een leven lang DZC.

De dag werd afgesloten met een aantal wereldse hapjes uit de keuken van Samen Doetinchem en een lekker biertje. Daarmee kwam er een eind aan een boeiende en gevarieerde Kaderdag. Een dag waarin opnieuw werd gewerkt aan het verenigd zijn en een nog beter werkende vereniging.

Met hartelijke groet,

Egenius Lodewijks