DZC '68NieuwsOverige nieuwsAlgemene Ledenvergadering: Drang om beter te worden!

Algemene Ledenvergadering: Drang om beter te worden!

Woensdagavond (22/11) stond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van DZC’68 weer op het programma. Het was een prima vergadering die verliep op rolletjes. De Jeugdopleiding werd gecertificeerd en Theo Beunk, Theo Boonman en Bert Eijkelboom werd benoemd tot Lid van Verdienste.
Het was opnieuw een drukbezochte Algemene Ledenvergadering. Zo’n vijftig leden hadden de weg gevonden naar de nieuwe accommodatie en de Delade Businesslounge. De vergadering werd eigenlijk geopend en gesloten door ‘vreemden’. Jan Minkhorst, voorzitter, citeerde bij de opening een stuk uit een voetbalverslag van Flevo Boys uit Emmeloord, waarin de ontvangst, de nieuwe accommodatie en een paar andere zaken werden bejubeld. Nick Veenbrink van NMC Bright, die het Certificaat van de Regionale Jeugdopleiding uitreikte, sloot de avond af met drietal positieve dingen die hem bij DZC waren opgevallen. Eén van die zaken was dat DZC de drang had om beter worden. Een mooi thema voor de hele avond.

Voor al die loftuitingen van Nick werd er natuurlijk ook nog een agenda afgehandeld. Marieke van Erkelens, secretaris, behandelde de verslagen van de vorige ledenvergaderingen en presenteerde daarna vol trots haar eerste Jaarverslag. Mede dankzij de inzet van Claudia Benevolo van Studio Benevolo zag het er gelikt uit. Na de verslagen volgde het geld. Cock Oudijk, penningmeester, beet het spits af met een verhandeling over de baten, de lasten en de balans van de Sportvereniging DZC’68. Mede op basis van een accountsverklaring en een akkoord van de Kascontrolecommissie werd Cock decharge verleend. Gerben van Hardeveld, voorzitter van het bestuur van de Stichting DZC’68 Promotie, verantwoordelijk voor de nieuwe accommodatie, gaf daarna uitleg over de handel en wandel van het stichtingsbestuur en roemde de duurzaamheid van het nieuwe sportcomplex en de bouwers daarvan, die alles keurig netjes binnen de planning hadden uitgevoerd. Chapeau!

Er werd natuurlijk ook vooruit gekeken en dat deden Peter Smans en Jan Minkhorst inzake het Beleidsplan 2017 – 2021. Peter gaf een review van de activiteiten tot nu toe en gaf aan dat het nieuwe beleidsplan heel SMART wordt opgesteld (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden). Jan Minkhorst nam de vergadering vervolgens mee naar de zes hoofddoelstellingen, zijnde (verkort): gastvrije vereniging/positieve uitstraling, stabiele eerste klasser M/V, vrouwen en meisjes voetbal volledig geïntegreerd in de bestaande organisatiestructuur, breed voetbal aanbod, prettig sportklimaat/positief coachen en een echt wij-gevoel/kwalitatief en kwantitatief hoogwaardig kader. Medio 2018 moet het Beleidsplan 2017 – 2021 gereed zijn.

Na een korte pauze werden onder het kopje ‘Overige Benoemingen’ Theo Boonman, Theo Beunk en Bert Eijkelboom benoemd tot Lid van Verdienste. Theo Boonman en Theo Beunk zijn sinds midden jaren negentig actief bij DZC. Boonman als leider, trainer en looptrainer en Beunk als scheidsrechter. Helaas was Bert Eijkelboom verhinderd. Het was de tweede achtereenvolgende benoeming van Leden van Verdienste en het einde is nog niet in zicht. Oftewel ‘Aandacht maakt alles mooier’.

Hoog tijd voor een babbel aan de bar, tijd om even te bekomen van een mooie en memorabele avond!