DZC '68NieuwsOverige nieuwsAftrapbijeenkomst ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal

Aftrapbijeenkomst ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal

De komende drie jaar gaat DZC'68 structureel werken aan versterking van het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de vereniging en de regio. Dat doen we met gerichte ondersteuning vanuit de KNVB en in samenwerking met andere verenigingen. 
Samen met nog 25 verenigingen is het vrijdag 8 juni jl. officieel afgetrapt.

Namens onze vereniging waren Ralph Timmer (HJO en kartrekker van het ontwikkelingsprogramma), Gertjan Spit (manager prestatiesport), Wim Hoopman (coördinator vrouwenvoetbal) en Marco Rijks (werkgroep vrouwenvoetbal) aanwezig.

Binnen het 'ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal' gaan we werken aan de positionering van het vrouwenvoetbal binnen de vereniging, een verenigingsorganisatie die beter is afgestemd op vrouwenvoetbal en de kwaliteit van het meiden- en vrouwenvoetbal. We hebben de dit seizoen al een heel traject doorlopen, met onder andere een analysegesprek. De komende drie jaar gaan we met begeleiding en gerichte ondersteuning vanuit de KNVB het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de vereniging en de regio naar een hoger plan tillen. Om deze kwaliteitsimpuls vorm te geven, zijn we gestart met het opstellen van een 'ontwikkelagenda'. Daaruit kwam onder andere dat we aan de slag gaan met: (in willekeurige volgorde)

  • Investeren in van het kader, zowel kwalitatief als kwantitatief.
  • Specifieke omgangsvormen in het meiden- en vrouwenvoetbal,
  • De organisatiestructuur en betrokkenheid van de vrouwen hierin,
  • Werving meisjes in jongste leeftijdscategorieën t/m O11 en h
  • Hett opzetten van talententeams. 

De komende maanden gaan we samen met de KNVB bekijken hoe het ondersteuningstraject er precies uit gaat zien.

Heb jij ideeën en interesse om een inhoudelijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal bij DZC'68 dan kun je dit aangeven bij o.a. eerder genoemde personen.

Kijk voor een verslag van de bijeenkomst op https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/48689/aftrapbijeenkomst-ontwikkelingsprogramma-meiden-en-vrouwenvoetbal.

Voor meer informatie over het ontwikkelingsprogramma en een overzicht van de andere deelnemende verenigingen kun je kijken op https://www.knvb.nl/assist/assist-trainers/clubontwikkeling/ontwikkelingsprogramma-meiden--en-vrouwenvoetbal/versterken-van-vereniging-en-regio