DZC '68NieuwsOverige nieuws Wat een seizoen!

Wat een seizoen!

Op dit moment zijn de laatste competitie- en bekerwedstrijden net gespeeld en de toernooien al weer in volle gang. Wat hebben we als club een goed- en mooi seizoen achter de rug! En dat op vele fronten!

Ons eerste elftal handhaafde zich na de promotie vorig seizoen, moeiteloos in de tweede klasse en vriend en vijand zijn het er over eens dat er eigenlijk nog wel meer ingezeten had. Geeft een mooi perspectief voor het volgende seizoen. In de ambitie om op termijn een stabiele eersteklasser te willen worden met de beste regionale jeugdopleiding zijn dit jaar goede stappen gemaakt. Immers het vlaggenschip van de jeugd de A1 pakte het kampioenschap en acteert volgend seizoen op weer op divisieniveau. Ook de D1 werd met overmacht kampioen en keert terug in de hoofdklasse. Als toetje werden ook de prestatieteams B2 en B3 kampioen in hun klassen en promoveerden waardoor een goede aansluiting met B1 welke zich prima handhaafde in de derde divisie, werd bewerkstelligd.
Een prestatie van formaat was er voor ook voor het 2e elftal. Met overmacht kampioen in de reserve eerste klasse waardoor er volgende seizoen weer op het hoogste niveau gespeeld mag worden.

Weer alleen aandacht voor de prestatieteams hoor ik een aantal van jullie denken.
Toch is dat niet zo. We zijn met zijn allen super trots wat we met onze mooie club aan het realiseren zijn. Het is fantastisch om elke zaterdag op Sp. Zuid meer 1100 spelende leden wekelijks plezier in voetballen te hebben. Ieder op zijn eigen niveau. Het liefst zouden we elke team met na- en toenaam willen noemen. Helaas lukt dat niet.  Als voorzitter ben ik trots op de fantastische organisatie die we als club in de loop van de jaren hebben kunnen ontwikkelen. Hulde en lof voor al onze vrijwilligers. Of het nu de bingoavond; de jongsterdagen; het organiseren van de bekerfinales pupillen; onze toernooien of wat dan ook is. Het loopt allemaal fantastisch en het ziet er gelikt uit. Ook onze bezoekers merken dat en we worden af en toe beladen met complimenten hiervoor!

Naast de voetbal, onze corebusiness, zijn we inmiddels uitgegroeid tot een zogenaamde “open club”.
Een club die open staat voor de maatschappij en de maatschappelijke ontwikkelingen. Projecten als “Vullen of Voeden”, “Dutch career Cup” en @samenDoetinchem weerspiegelen het feit dat we oren en ogen hebben voor ontwikkelingen in de maatschappij. Dit seizoen hebben we daar mooie stappen in gemaakt; het leverde ons zelfs de 2e plaats op bij de verkiezing “club van het jaar”.

And last but not least… ondanks dat we inmiddels meer dan 1400 leden hebben en dus echt een grote vereniging zijn neemt de betrokkenheid toe. Dat was mooi te zien bij de bijeenkomst op 28 april jl. over de nieuwe accommodatie. Bijna 100 mensen hebben kennis genomen van de plannen en hebben meegedacht over een verdere invulling. Indien we het gaan realiseren belooft het een prachtig complex te worden. Hier vind u de uitnodiging voor de ALV over de financiële kant van de nieuwe accommodatie. Ik zou jullie willen vragen. Komt allen; het gaat over de toekomst van jouw club.

Is alles dan koek en ei bij DZC’68. Alleen maar lof en hulde. Nee, natuurlijk gaat niet alles goed bij onze club. Niet iedereen heeft een tof seizoen gehad. Je zult maar met in een team gezeten hebben waar het niet echt boterde met je medespelers of met je trainer of leider. Of je ben langdurig ziek of geblesseerd geweest en de club heeft je “gewoon vergeten”. Dat is niet leuk en daarvan moeten we als club leren. Wanneer je zulke verbeterpunten ziet meld dit dan bij de coördinator van je afdeling en/of bij de coördinator van de activiteit. Doe dit op een positief kritische manier! Immers met positief coachen bereiken we meer. Ook dat hebben we afgelopen seizoen weer kunnen ervaren.
Op dit moment wordt er door velen weer keihard gewerkt om alles voor het komende seizoen weer in de steigers te krijgen. Het wordt ongetwijfeld opnieuw een mooi seizoen. Een seizoen waarin gebouwd gaat worden. Zowel letterlijk en figuurlijk bouwen we verder aan een “Leven lang DZC”.

Uw trotse voorzitter,
Jan Minkhorst