DZC '68NieuwsOverige nieuws Vrouwen 2 richting kampioenschap

Vrouwen 2 richting kampioenschap

Vrouwen 2 op weg naar het kampioenschap, hierbij de wedstrijdverslagen tegen SJO Zeddam – DZC’68 VR2 en Tubantia – DZC’68 VR2.

SJO Zeddam – DZC’68 VR2

De wedstrijd tegen SJO Zeddam werd gespeeld in Braamt, met Zelhem de enige twee tegenstanders dicht in de buurt van Doetinchem. Bij deze tegenstander is het altijd afwachten wie er op het veld staat, tactiek op basis van de vorige wedstrijd is dus lastig. De staat van het veld hield niet over: hoogste tijd voor een bezoek van onze sponsor.

Al snel na de aftrap creëerden onze vrouwen enkele kansen. Mariëlle was gedrevener dan anders omdat haar oma in het publiek aanwezig was. Haar doelpoging landde op de lat in de 10e minuut. Kort daarna wist Susanne, net terug van de pedicure en dus weer vlot op de benen, na een assist van Karlijn een panna te maken bij de keepster en de 0-1 te noteren. Terwijl Tamara dreigde te struikelen over de bidons (hoe krijg je het voor elkaar …) en haar voetbalschoen uit elkaar viel en Mariëlle nogmaals de paal door midden probeerde te schieten in de 35ste minuut, scoorde Jo-Ann in de 37ste minuut de 0-2. Vanuit geweldig samenspel tussen Jo-Ann, Karlijn en Mariëlle viel een minuut later de 0-3.

Ruststand 0-3.

Het 3e doelpunt was tekenend voor de inzet van de speelsters van VR2. Ondanks dat konden we niet voorkomen dat er in de langste 2e helft van dit seizoen, twee tegen-doelpunten vielen. Of het laatste doelpunt goedgekeurd had mogen worden omdat onze keepster net daarvoor geblesseerd op de grond lag, laten we in het midden.

Belangrijkste is dat we met 3 punten terug naar Doetinchem reden en onze tegenstander van vandaag, waarschijnlijk in een andere samen-stelling, terug zullen zien in de return op 6 mei a.s.

Tubantia – DZC’68 VR2

Dat het spannend is in de bovenste regionen van onze competitie, is duidelijk. Dat de teams, die daar een onderlinge strijd voeren, allemaal hetzelfde doel hebben, is ook duidelijk.

Met nog 3 wedstrijden voor de boeg, vertrokken we vandaag voor de laatste uitwedstrijd van dit seizoen tegen Tubantia in Hengelo OV.

We werden gastvrij ontvangen op het wedstrijdsecretariaat, waar trainer Dave ook al snel arriveerde en duidelijk werd dat Tubantia vanwege de vakantie enkele speelsters miste. Ook in onze regio is het vakantie en dus kampten wij met hetzelfde euvel. Gelijke monniken, gelijke kappen.

Chris te Cate, voorheen FC Twente, probeerde onze leidster af te leiden door te doen alsof hij een van onze ballen achterover drukte, liet nog even doorschemeren dat Tubantia de 3 punten die vandaag te verdelen waren, toch ook wel graag wilde binnenhalen. Wij ook. Gelijke monniken, gelijke kappen.

De stand om 13.30 uur:

Tubantia 40 pt uit 17 wedstrijden, DZC’68 48 pt uit 19 wedstrijden.

De wedstrijd begon iets later, zodat ook onze keepster die rechtstreeks vanuit haar stage kwam en na de wedstrijd meteen moest vertrekken om op tijd op haar werk te komen (over inzet gesproken, top Jantoen!) kon aansluiten. DZC’68 speelde geconcentreerd, net als Tubantia. De trainer van DZC’68 bouwde zijn instructies richting de speelsters op, net als de trainer van Tubantia dat deed. Al vroeg in de wedstrijd was er een kans voor DZC’68, bal op de lat door Mariëlle. Kort daarna ontstond er een kansje voor Melek maar er viel nog geen doelpunt. Waarschijnlijk stond de wind beter voor Dave dan voor Umud, want om 14.10 u wist Tubantia via een lage voorzet links de 1e paal te raken en in de rebound de 1-0 te scoren. De motivatie bij de speelsters uit Doetinchem werd daardoor alleen maar nóg groter: we hadden toch zeker niet dat hele eind gereden om te verliezen. D’ran!

D’ran is het magische woord voor voertbal(st)ers uit Doetinchem en dat bleek toen de keepster de indraaiende corner van Jo-Ann niet buiten maar binnen het doel stompte en de 1-1 kon worden genoteerd.

De vreugde bleek van korte duur want na een redding van onze keepster raakt de bal de lat en weet Tubantia alsnog de 2-1 te scoren (14.17 u).

Om 14.20 uur was het groot feest voor de Doetinchemse speelsters: doelpunt nr. 100 van dit seizoen werd gescoord vanuit een prachtige actie van Melek. De voorzet valt tussen de keepster en de verdedigster van Tubantia, Susanne wurmt zich er tussen en scoort de gelijkmaker 2-2.

Gelijke monniken, gelijke kappen. En rust.

In het eerste deel van de tweede helft vielen er geen doelpunten. Wel viel er veel, heel veel publiek te noteren. Die toeschouwers hadden al snel in de gaten dat er iets op het spel stond op veld 1 en kregen waar voor hun geld: het was spannend, het bleef spannend. Iets voor 15 uur leek de winst mee naar Doetinchem genomen te worden, met de 2-3 gescoord door het koppie van Karlijn en iets later de 2-4, eveneens gescoord met het koppie, ditmaal van Esther. Wanneer om 15.10 uur in rap tempo een vrije trap wordt genomen door Tamara, die vanaf de middenlijn Susanne weet te bereiken, scoort zij de 2-5 en lijkt het spel gespeeld.

Niets is minder waar. Binnen 2 minuten weet de aanvoerster van Tubantia vanuit een vrije trap de 3-5 te scoren en nog weer 2 minuten later valt ook de 4-5. De spanning in de beide dug-outs stijgt tot grote hoogte …. Gelijke monniken, gelijke kappen, het zal toch niet!

Wanneer de scheids, waarover zo meer, het eindsignaal fluit, is de vreugde bij DZC’68 groter dan die bij de laatste overwinning van het Nederlands elftal. De horde Tubantia is genomen en hoe. Respect voor de sportiviteit van onze tegenstander van vandaag, die met evenveel inzet en vechtlust veld 1 betrad als wij dat deden.

En dan de scheids. Onze scheids van vandaag was er een uit de categorie strik erom en mee naar huis nemen. Waar op het felst van de strijd werd gestreden, bleef hij rustig en hield het overwicht. Een scheids, die voor de wedstrijd ruim de tijd nam om kennis te maken en na de wedstrijd gezellig afsloot met de begeleiding van beide teams.

Alhoewel het er alle schijn van had, bleek Gelijke monniken, gelijke kappen toch niet het motto van de wedstrijd Tubantia-DZC’68 op 29 april 2017. DZC’68 nam 3 punten mee naar Doetinchem en blijft in de race voor het kampioenschap. We kijken met veel plezier terug op het voetbalfeest op veld 1 van Tubantia in Hengelo OV en wensen onze collega’s veel sportief succes in hun laatste wedstrijden. We hopen elkaar volgend seizoen terug te zien op de nieuwe accommodatie van DZC’68 in Doetinchem voor een volgend voetbalfeest, jullie zijn van harte welkom!