DZC '68NieuwsOverige nieuwsVan mini F bij VIOD via KNVB O14 naar DZC’68 VR1

Van mini F bij VIOD via KNVB O14 naar DZC’68 VR1

Ja, zo kan het gaan!

Een interview met Maartje Bussink, 15 jaar; sinds februari maakt zij deel uit van de VR1 selectie bij DZC’68.
Wanneer ben je begonnen met voetballen?
Ik ben bij de mini F-jes van VIOD begonnen met voetballen; het sportpark is bij mij om de hoek. Ik was het enige meisje en zal dus ongeveer vijf jaar geweest zijn denk ik. Daarna heb ik bij VIOD altijd tussen de jongens gespeeld.
Hoe was het om tussen de jongens te voetballen?
Geen probleem. Ik ben erg fanatiek en kon ook gewoon goed meekomen. Ik vind voetballen erg leuk en dat is natuurlijk het belangrijkste. Ik denk ook dat het goed is voor je ontwikkeling om met jongens te voetballen. Daar word je beter van! Het is niet altijd het gemakkelijkst, want jongens zijn sterker en sneller, nou ja, ook weer niet allemaal natuurlijk ;-).  In de C viel ik zelfs zo op dat ik voor de KNVB district Oost meiden 014 werd geselecteerd. Ik heb daar nog samen met Jara (Jara Hoopman, red.) gespeeld. Nu is zij een teamgenoot van me! Een erg leuke en leerzame periode.
Wat was de belangrijkste reden om afgelopen zomer de overstap naar DZC’68 te maken?
Als meisje in een jongens B team spelen is echt moeilijk. Bij een D- of C-team kan dat nog wel, maar daarna wordt het fysieke verschil wel erg groot. VIOD wilde wel met een MB team starten maar daar zou ik dan ook met meisjes gaan voetballen die nog nooit hebben gevoetbald en dat wilde ik niet, daar ben ik te fanatiek voor. Bij DZC’68 kwam ik in de MB1, een erg leuk, hecht en goed voetballend team en dit team ging in de hoofdklasse spelen. In de voorbereiding wonnen we zelfs wedstrijden van hoofdklasse MA teams. In de competitie ging het jammer genoeg wat moeilijker.
En dan naar de selectie van VR1?
Net na de winterstop werd mij gevraagd of ik één keer in de week met VR1 mee wilde trainen en dat heb ik toen gedaan en in de oefenwedstrijd tegen ZVV 56 VR1 maakte ik mijn debuut. Al vrij snel daarna werd mij gevraagd of ik me voor drie weken wilde aansluiten bij VR1, omdat er wat blessures waren en dat heb ik toen gedaan. Dit beviel de trainer (Dennis Kitaman, red.) blijkbaar erg goed en hij vroeg of ik wilde aansluiten bij voor de rest van het seizoen. Ik vind het een heel leuk team waar ik veel van kan leren. Jodie, Mira, Jara en Tess hebben al op een hoog niveau gespeeld en volgend seizoen gaan we naar de 3e klasse!
Je bent het jongste teamlid. Is dat soms niet lastig?
Nee hoor, in het team zitten ook nog andere speelsters die nog niet zo oud zijn, maar ook wel wat oudere speelsters. Je merkt natuurlijk wel een verschil. De wat ouderen hebben het over hun werk, of het verbouwen van de badkamer thuis en ik moet m’n huiswerk maken. Maar ik ben heel goed opgevangen zowel in de MB1 als in VR1 en we willen allemaal hetzelfde en dat is zo goed mogelijk voetballen.
Wat zou je andere voetbalsters willen adviseren?
Ik zou zeggen doe wat je leuk vindt maar als jijzelf of trainers denken dat je er meer uit kunt halen doe dat dan, ook als dit niet bij je vriendinnen in het team is! Hoe beter je wordt hoe leuker je het gaat vinden. Dat is toch logisch?
Maartje bedankt en veel plezier en succes bij DZC’68!