DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC'68 1– Nivo Sparta 1

Wedstrijdverslag DZC'68 1– Nivo Sparta 1

Allereerst natuurlijk nog even kijken naar de uitslagen van de bekerwedstrijden die voor en na het vorig weekend gespeeld zijn. Die hebben 2 overwinningen opgeleverd en wel uitslagen van 2-0 op DVC’26 en afgelopen donderdag 27 oktober een uitslag van 3-0 op VVG’25. 
Dan komen we bij de competitiewedstrijd op 29 oktober om 15.00u, de aftrap van de wedstrijd tegen Nivo Sparta 1 op ons Sportpark Zuid.

Het team van trainer Niels Blom komt naar Doetinchem na een aantal vrije weken in competitieverband, de laatste wedstrijd dateert al weer van 8 oktober tegen SVL waarin een 2-0 winst werd behaald door een beter Nivo Sparta dat in de 1e helft de eindstand van 2-0 al op het scorebord bracht.  De middag begint furieus en DZC gaat gelijk in de aanval, op rechts breekt Thomas Kleinlugtebeld door en trekt de bal voor en onze spits Jesper Vonk weet het net al te vinden in de 4e minuut, 1-0 voor DZC’68. Zo snel weten ze aan de kant de knop voor een gemaakt doelpunt nog niet te vinden, maar hij komt gelukkig alsnog. Nivo Sparta schrikt hiervan en het spel wordt iets ruwer, Cas Evers ondervindt dat en wordt tot 2x toe onderuit geschoffeld. We zien een zeer ijverige Thomas Kleinlugtebeld die telkens op rechts weet door te breken. Doet onze tegenstander dan niets, jawel, in de 27e minuut een aanval van Nivo Sparta en op basis van een overtreding weten we deze af te stoppen. Een vrije trap op zo’n 18 meter voor het doel van onze keeper Luuk Nieswand en die weet het schot onschadelijk te maken. Direct daarna komt Nivo Sparta beter in het spelletje en gaat zich nadrukkelijker met de aanval bemoeien en weet zelfs een aantal malen gevaarlijk voor onze keeper Luuk Nieswand op te duiken. DZC leunt een beetje achterover en geniet nog een beetje na van die vroege voorsprong. Dan een raar moment, plotsklaps wordt er vanaf de zijkant ingegrepen en moet Jesse Wortelboer het veld ruimen. Hij wordt vervangen door Levi Hermsen. Gelijk daarop is DZC wakker geschud en beginnen de aanvallen weer te rollen richting het doel van onze tegenstander. Thomas breekt weer door op rechts en schiet hard diagonaal voor het vijandelijke doel langs en daarna is het de theepauze. Na de thee wordt het spelletje van voor de pauze weer opgepakt en blijven we actief op de helft van de tegenstander. In de 53e minuut een verre ingooi van Jesper Vonk en via enkele DZC-spelers wordt een zeer hardwerkende Jesper in stelling gebracht die de bal achter de keeper van Nivo Sparta weet te deponeren en de stand op 2-0 brengt. Enkele minuten daarna krijgt Thomas Kleinlugtebeld de bal aangespeeld op de punt van de 16 meter en haalt hard uit en maakt daarmee weer een van zijn prachtige doelpunten en brengt de 3-0 op het scorebord. Vanaf de 82e minuut wordt het nog ongemeen spannend en weet Nivo Sparta nog tot 3-2 terug te komen, dan klink het eindsignaal in de 90e minuut en is de buit gelukkig binnen. 

 De samenvatting van onze trainer Jos van der Veen: 

Met tien punten uit vijf wedstrijden staan we keurig in de kopgroep. , Daar kunnen we tevreden over zijn", aldus trainer Jos van der Veen. DZC'68 kwam door de hardwerkende spits Jesper Vonk al snel op 1-0, maar had het daarna een aantal keren lastig en had het aan doelman Luuk Nieswand te danken dat de voorsprong tot rust behouden bleef.  Na rust liep DZC'68 via prachtige doelpunten van Vonk en Thomas Kleinlugtebeld uit naar 3-0, waarna de ploeg van Van der Veen de teugels liet vieren. In de slotfase kwamen de gasten uit Zaltbommel nog terug tot 3-2, maar de voorsprong van DZC kwam nooit meer in gevaar. Bij DZC'68 ontbrak Aron Hebbink vanwege ziekte en spits Wout Blasman vanwege vakantie.                                                                                                

DZC’68-Nivo Sparta 3-1 (1-0). 1-0 en 2-0 Jesper Vonk, 3-0 Thomas Kleinlugtebeld.
 
Zaterdag  12 november speelt DZC’68 om 14.30u de uitwedstrijd tegen Oranje Wit 1 (Dordrecht)                                                                                                                                                                          

Scheidsrechter:
de Heer van Westing                                                                                                                                                                                      
Ass. Scheidsrechters:
Dhrn. Enciso-Garcia 
Tonny Derksen

Opstelling: 
2.   Jesse Wortelboer
4.   Yoek Verheij
5.   Robin Faber 
9.  Jesper Vonk
10. Rutger Ebbers
14. Nick Abbink 
16. Stan Booms
17. Cas Evers
20. Luuk Nieswand
23. Marijn de Kler
24. Thomas Kleinlugtebeld                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
Ingevallen:
15. Levi Hermsen
11. Noë Bokila
8.   Myron Wissink
22. Tolgahan Yayla 

Verslag: Eddy Kappert