DZC '68NieuwsOverige nieuwsCursus maatschappelijke sportcoach van start bij DZC ’68

Cursus maatschappelijke sportcoach van start bij DZC ’68

Bij voetbalvereniging DZC’68 in Doetinchem start op 13 februari de cursus Maatschappelijke Sportcoach. Tijdens de vierdaagse cursus leren Gelderse zorgmedewerkers en sporttrainers hoe zij sport inzetten voor de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van kwetsbare mensen.
De cursus Maatschappelijke Sportcoach wordt aangeboden door stichting Life Goals in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie en Federatie Opvang. De komende drie jaar worden met financiële steun van provincie Gelderland ruim 180 Maatschappelijke Sportcoaches opgeleid in Gelderland. Het is de bedoeling dat deze Maatschappelijke Sportcoaches gedurende de projectperiode minimaal vijfhonderd kwetsbare mensen activeren en begeleiden om regulier te gaan sporten en bewegen bij een sportclub. Sport kan hierin een belangrijke rol spelen. Samen sporten biedt sociale contacten, structuur en ritme en kan net dat benodigde vertrouwen geven aan mensen die verkeren in lastige posities. Of het nu gaat om dakloosheid, sociaal isolement of langdurige werkloosheid.

Deelnemers van de cursus leren hoe zij de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van kwetsbare mensen via sport stimuleren en hoe zij zelf maatschappelijke sportprojecten opzetten. De cursus wordt afgesloten met een praktijkopdracht, waarvoor deelnemers zelf een sportactiviteit organiseren. Na het succesvol doorlopen van de cursus ontvangen de deelnemers het certificaat Maatschappelijke Sportcoach en kunnen zij binnen eigen werkomgeving aan de slag met een sportprogramma.

De cursus vindt op 13 februari, 27 februari, 13 maart en 18 maart plaats op Sportpark Zuid in Doetinchem. Het deelnamebedrag bedraagt 250 euro. Zorg- en welzijnsmedewerkers, sporttrainers, buurtsportcoaches en andere geïnteresseerden kunnen zich per direct aanmelden. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.maatschappelijkesportcoach.nl.