DZC '68Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

DZC ’68 is niet succesvol in de bekerfinales

De bekerfinalisten van DZC ’68 (JO11-4, JO15-4 en JO17-3) zijn er dit jaar niet in geslaagd de beker mee naar huis te nemen. De teams van JO11-4 en JO17-3 konden na het kampioenschap ook de beker binnen halen.
Lees meer...

DZC ’68 speelt zich veilig op de laatste competitiedag

De mannen van Stéven Verheijen hebben het bijna  onmogelijke toch waargemaakt. Er werd zaterdag 25 mei 2019 gewonnen in Enter tegen Enter Vooruit met 0 – 2 door twee goals van Rutger Ebbers en De Merino ’s lieten het afweten tegen Scherpenzeel (5-2 verlies). 
Lees meer...

DZC'68 VR1 Kampioen 2e klasse


Zaterdag 18 mei is VR1 met een 2-3 winst op sv Epe VR1 kampioen geworden in de 2e klasse C. Komend seizoen debuteert DZC’68 met het vrouwenvoetbal op Landelijk niveau in de eerste klasse. Een puike prestatie van de dames, trainer en het overig kader
Lees meer...

JO 14-1 kampioen

In een super spannende wedstrijd kwamen onze Kanjers in de eerste helft op voorsprong, de ontlading was direct groot, maar door het sterke spel van de Arnhemse Boys en ook omdat de meeste van onze kanjers erg zenuwachtig waren steeg de spanning met de minuut.
Lees meer...

DZC ’68 beloont zichzelf met 3 punten

DZC ’68 heeft zichzelf op zaterdag 01 december 2018 een uitstekend dienst bewezen door een 0-3 overwinning te boeken op Go Ahead Kampen in Kampen.
Lees meer...

DZC JO13-1 en het mirakel van Emmen!

Terwijl heel Nederland al in de ban is van pepernoten, cadeau's en kerstpakketten moeten wij voor de winterstop nog twee mooie wedstrijden spelen. En net als echte profs mogen we vandaag ervaren hoe het is om na lang in de bus te hebben gezeten nog eens een wedstrijdje te voetballen. En dan ook nog tegen een betaald voetbal organisatie. FC Emmen uit staat op het programma. De nieuwkomer in de eredivisie is natuurlijk ook bezig om eigen talent op te leiden, net als alle andere betaald voetbal clubs.
Lees meer...

JO13-1 blijft de koplopers in zicht houden.

Tegenslag alom deze week. Hugo blijft nog de hele week thuis om uit te zieken, en de slepende blessure van Tim lijkt er niet veel beter op geworden te zijn. In ieder geval niet goed genoeg om te trainen en dus ook te spelen.
Lees meer...

Kwam het door zwarte piet of niet ....?

Het is weer zaterdag ! YES weer een wedstrijd vandaag tegen leeftijdsgenoten van Gendringen .
Lees meer...

Zure nederlaag DZC’68

DZC’68 leed zaterdag 24 november een zure nederlaag tegen Scherpenzeel, het werd 1-2 op een grijs Sportpark Zuid. De donderdag ervoor was er tijd om in de Delade Business Lounge te spreken met Rutger Ebbers.
Lees meer...

Jo14-1 winnen weer van Spero maar moeizaam met 2-1

Natuurlijk werden Gijs en Frits gemist, want die moesten vanwege de vele blessures met de O15-1 mee, maar Spero bleek te hebben geleerd van de beker wedstrijd.
Lees meer...

DZC JO13-1 al in de ban van Sinterklaas

Na 4 opeenvolgende winstpartijen moesten we vandaag naar Rijssen voor de wedstrijd tegen Excelsior '31. Uit vooronderzoek wisten we dat dit weleens een zware kluif kon gaan worden, omdat deze ploeg makkelijk combineert en ook fysiek zijn mannetje staat.
Lees meer...

Gendringen zat. 3 - DZC'68 9: de bijna-stunt

Voor de tweede keer dit seizoen naar De IJsselweide in Ulft. Maar nu voor vv Gendringen Zaterdag 3, aan de andere kant van het sportpark.
Lees meer...

DZC’68 pakt puntje tegen Nunspeet

DZC’68 pakte afgelopen zaterdag (3/11) een puntje tegen Nunspeet. Het werd 1-1 op Sportpark Zuid en DZC blijft daarmee 13e en voorlaatste op de ranglijst. De donderdag ervoor was er tijd om in de Delade Business Lounge te spreken met Sergio Keurntjes.
Lees meer...

DZC JO13-1 en de muur uit Drachten.

Waar we afgelopen dinsdag nog kletsnat van het trainingsveld kwamen, scheen vandaag een prachtige najaarszon. En dat terwijl het vannacht voor het eerst een paar graden onder nul was geweest. We hebben de hele week gewaakt voor onderschatting. 
Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC'68 JO12G - KILDER JO12-1

Kilder, de mede koploper(5 - 15), thuis, iemand moet toch eens proberen te winnen van zo'n team ! En dat waren we ook zeker van plan !
Lees meer...

DZC'68 JO13-1 klopt koploper Urk.

Aardedonker is het nog als we met onze toppers de spelersbus instappen.De goedlachse gezichten van onze selectie hebben plaats gemaakt voor strakke koppies.We weten allemaal wat er vandaag op het spel staat, want we moeten vol aan de bak. Uit tegen koploper Urk.
Lees meer...

Wedstrijdverslag MVR J015 3 - DZC '68 J015 3

Zaterdag 27 oktober stond er toch wel een bijzondere pot op het progamma tegen MVR J015 3, die helaas afgelopen maanden door een verschrikkelijk drama wat zich afspeelde in de 1e bekerronde in het nieuws kwam.,
Lees meer...

Bennekom maatje te groot voor DZC’68

DZC’68 incasseerde zaterdag 27 oktober opnieuw een nederlaag. Thuis was Bennekom een maatje te groot, 1-4. De dinsdag ervoor was er tijd om in de Delade Business Lounge te spreken met Tolgahan Yayla.
Lees meer...

DZC’68 1 verliest in Ede van DTS’35

Zaterdag 20 oktober vertrok de spelersbus van DZC'68 1 richting Ede, dit keer voor een uitwedstrijd tegen DTS’35. De blauw witten verloren tot nu toe al haar wedstrijden in de 1e klasse D.
Lees meer...

Wedstrijdverslag vv Doetinchem 2 – DZC’68 11

Zaterdag 20 oktober stond er een bekerwedstrijd op de planning: tijdens de officieuze loting in Zeist zijn wij aan het zaterdag team van vv Doetinchem gekoppeld. Toevallig is dit team ook een tegenstander van ons in de competitie, zij staan momenteel ongeslagen bovenaan en we wisten dat het voor ons geen makkelijke middag zal worden. 
Lees meer...

DZC O14-1 laat zich bedriegen in onnodige harde wedstrijd in Wijchen!

Vol goede moed gingen onze jongens op pad richting Wijchen. (Onze Jongens ipv kanjers, hier meer over later) Helaas zat het verkeer niet mee door de files en kwamen de meesten te laat aan, waardoor de opwarming ook verkort moest worden.

Lees meer...

DZC’68 1 pakt de eerste punten van het seizoen

DZC ’68 heeft zaterdag 13 oktober met 4 – 0 gewonnen van Enter Vooruit. De ploeg van Steven Verheijen was de bovenliggende partij, maar drukte dat pas laat in doelpunten uit. Hiermee verlaat de ploeg de laatste plaats in de ranglijst en doet deze over aan de ploeg uit Enter.
Lees meer...

Een kampioen is iemand die opstaat als hij eigenlijk niet meer kan

De verliespartij tegen ATC'65 afgelopen week dreunde nog lang na in het kamp van DZC JO13-1. Wederom hadden we veel 100% kansen maar wisten we niet te scoren, en zoals de wetten in het voetbal voorschrijven krijg je dan de "kous op de kop". 
Lees meer...

JO13-1 net te laat voor de SNEEKWEEK!!!

Na het geweldige seizoen van de JO13-1 van het afgelopen jaar, is het nu de beurt aan een bijna geheel nieuwe ploeg. Een opvallende wijziging is daarbij dat we er dit seizoen een dame bij hebben. Buiten het veld ja, maar binnen de lijnen................
Lees meer...

DZC’68 verliest in en van Hierden

DZC’68 heeft afgelopen zaterdag (29/9) ook haar tweede competitiewedstrijd verloren, het werd in en tegen Hierden 2-1. De vrijdagavond ervoor was er tijd om in De Groes in Zelhem te spreken met spits Meron Zehaye.
Lees meer...

JO13-1 "Het laatste hoofdstuk uit een jongensboek"

Ik schrik wakker uit een nare droom. Het is aardedonker en ik zie op de wekker dat het 03.12 uur is. Normaal kan ik lekker doorslapen, maar deze nacht is anders. Onrustig. En ineens besef ik me dat we morgenvroeg de laatste competitiewedstrijd spelen van het seizoen 2017/2018.
Lees meer...

DZC’68 heer en meester in Zutphen

DZC’68 heeft afgelopen zaterdag 5 mei een belangrijke overwinning geboekt op FC Zutphen. Het werd op ’t zonovergoten Sportpark ‘t Meijerink 0-4. Door deze overwinning loopt DZC'68 drie punten in op Nunspeet (dat niet speelde) en kan het de nacompetitiedans nog steeds ontspringen.
Lees meer...

DZC’68 incasseert opnieuw nederlaag

DZC’68 heeft afgelopen zaterdag (28/4) opnieuw een nederlaag geleden. Het verloor met 2-5 van subtopper SDV Barneveld. In de race om de nacompetitie te ontlopen pakten naaste concurrenten Nunspeet één punt en Hierden drie. Er breken dus spannende tijden aan voor DZC.
Lees meer...

DZC’68 JO15-7M een reuzendoder voor DEO JO15-2G

De voetbalsters van DZC’68 JO15-7M hebben haar zesde competitiewedstrijd gewonnen in de wedstrijd tegen DEO JO15-2G. DEO JO15-2G stond op een derde plaats en hadden in slecht één wedstrijd punten verloren. De ploeg uit Doetinchem won op sportpark Zuid en toonde zich, letterlijk en figuurlijk, een ware reuzendoder.
Lees meer...

JO13-1 laat veerkracht zien!

Soms is het zwaar om trainer of zelfs leider te zijn. Niet omdat we geen geweldige groep jongens bij elkaar hebben, maar juist omdat je ze wil helpen als het even niet wil lukken. n wat kun je doen als het even niet gaat zoals het zou moeten? Tja...............
Lees meer...

Zure nederlaag DZC’68

DZC’68 heeft afgelopen zaterdag (14/4) jammerlijk verloren van DOS’37 uit Vriezenveen, het werd 1-2. Verheijen c.s. waren behalve in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij, voetbalden prima, werkten keihard, maar wisten de drie punten niet in Doetinchem te houden.
Lees meer...

JO15-7M wint bij FC Trias

DZC’68 JO15-7M heeft haar vierde competitiewedstrijd gewonnen in de wedstrijd tegen FC TRIAS JO15-6M waar het meisjes- en vrouwenvoetbal ook een volwaardige plaats inneemt. De ploeg uit Doetinchem won op Sportcomplex ’t Huitinkveld. In de 23e minuut kwam DZC’68 JO15-7M op voorsprong. In de tweede helft werd deze vergroot naar 1-4.
Lees meer...

Vrouwen 1 wint en kijkt weer naar boven

Zaterdag 7 april stond voor VR1 de uitwedstrijd tegen Hoevelaken VR1 op het programma. Op een knollenveld mochten we aantreden tegen een directe concurrent! Er was geen andere optie dan 3 punten mee terug te nemen naar Doetinchem.
Lees meer...

Geflatteerde nederlaag DZC’68

DZC’68 heeft afgelopen zaterdag (17/3) tegen DETO uit Vriezenveen een geflatteerde nederlaag geleden (3-0). Na een gelijk opgaande eerste helft met grote kansen over en weer (0-0), trok DETO al counterend de wedstrijd in de tweede helft over de streep.

Lees meer...

DZC JO13-1 wint in extremis!!

Geheel tegen onze verwachtingen in stroomt deze week een nieuw koudefront ons land binnen. De verwachtingen zijn zelfs zo slecht dat iedereen op vrijdag weer verwacht dat onze zaterdagwedstrijd afgelast zal gaan worden. Vrijdagmiddag gooit de KNVB eerst alle jeugd onder 11 jaar eruit, maar bij ons verandert er niets. Het blijft stil op onze app.
Lees meer...

Slechte beurt DZC’68

DZC’68 verloor afgelopen zaterdag (24/2) met 4-2 van ASV Dronten. Na een gelijk opgaande eerste helft (1-1) gaf DZC de wedstrijd in de tweede helft in 10 minuten uit handen (4-1). Thomas Kleinlugtebeld maakte in de slotfase nog 4-2, het was z’n honderdste goal voor DZC'68
Lees meer...

JO13-1 op glad ijs

Zaterdag 24 februari stond de wedstrijd tegen Udi 19 op het programma. Eerder dit seizoen wisten we uit in Uden nog te winnen met 0-2 maar dat ging echter niet zo gemakkelijk. Even lijkt het erop dat de wedstrijd niet door zal gaan vanwege de verschrikkelijke weersvoorspellingen 
Lees meer...

DZC JO13-1 loopt al vroeg de polonaise in Gemert!!

Zaterdag 10 februari. Leutekum maakt zich op voor het Carnavalsfeest. Toch heeft de JO13-1 nog een klus te klaren. En die klus heet Gemert JO13-1. 
Lees meer...

DZC’68 JO19 bekert verder na overtuigende zege op NEC JO19

De bekerwedstrijd tussen St. NEC/FC Oss JO19-2 en DZC’68 JO19-1 stond op zaterdag 16 december al op het programma, maar werd toen afgelast vanwege de winterse omstandigheden. Op dat moment toen een geluk voor ons, want wij waren die dag niet op volle oorlogssterkte. Afgelopen zaterdag (20 januari jl.) werd deze wedstrijd ingehaald om 12.00 uur op de Eendracht in de schaduw van het stadion van NEC, De Goffert.
Lees meer...

DZC ’68 laat twee gezichten zien tegen FC Zutphen

DZC ’68 1 heeft zaterdag in de laatste competitieronde van 2017 gelijkgespeeld tegen FC Zutphen (2-2). Alle goede voornemens ten spijt speelde DZC ’68 een belabberde eerste helft tegen de Zutphenaren. Deze helft werd afgesloten met een 0 – 1 achterstand. Het spelbeeld in de tweede helft was een totaal andere en de wedstrijd eindigde hierdoor in 2 – 2.
Lees meer...

DZC'68 2 ondanks winterweer komt toch gelukkig uit Bennekom

Ondanks dat alle thuis wedstrijden afgelopen weekend waren afgelast en veel uit wedstrijden, moets DZC'68 2 toch aan de bak in Bennekom en niet onverdiend, ze kwamen met winst van het veld.
Lees meer...

SDC Putten VR1 duidelijk te sterk voor nieuwkomer DZC’68 VR2

SDC Putten is duidelijk een klasse te hoog, het team is jong, snel, technisch en speelt positioneel goed. Door die eigenschappen werden we de eerste 20 minuten compleet overdonderd en stond de teller op 4-0. Daarna wist DZC’68 het spel van SDC Putten wat te controleren
Lees meer...

DZC’68 krijgt het deksel op de neus

Op een ijskoud sportpark Zuid speelden de mannen van Steven Verheijen een uitstekende wedstrijd tegen nummer twee Flevo Boys. DZC’68 speelde goed en dwong de grootste kansen af maar vergat zich wederom te belonen. 
Lees meer...

De diesels kwamen in de 2e helft pas op stoom!

Vandaag moesten we tegen Delta Sports ’95 die op de 5e plaats staan. We wisten dat, als we net zo hard zouden werken als de afgelopen wedstrijden, het nog wel een spannende pot kon worden.

Lees meer...

JO13-1 gaat voor Multivlaai en Hotseknots!

Afgelopen week trainden de mannen van trainers Nick, Job en Jurgen op het scherpst van de snede. Het leek wel of ze wisten wat ze konden gaan verwachten. De wedstrijd tegen betaald voetbalvereniging MVV stond op het programma. We wilden als team proberen om het MVV moeilijk te maken, maar we wisten op voorhand dat dit lastig zou gaan worden.
Lees meer...

Aan de inzet lag het niet!

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Hercules op het programma. Op de ranglijst stond Hercules bovenaan en wisten we dat het een uitdaging zou worden. Maar een uitdaging gaan wij natuurlijk nooit uit de weg!
Lees meer...

JO19-3 ontvangt surprises, strooigoed en twee keer de roe

Zaterdag 25 november. De pakjesboot van DZC'68 JO19-3 meert aan op Sportpark Dichteren bij VIOD voor een heuse stadsderby tegen de JO19-2. Een jaarlijks terugkerende krachtsmeting die al weken van tevoren voor de nodige opwinding zorgt. Zo ook dit seizoen: als coach hoef je dan je verlanglijstje niet voor te lezen, er is geen extra motivatie nodig. Alle spelers hadden al een pakje gezonde rivaliteit in hun schoen gehad, bij een enkeling was de goedheiligman de extra peper weliswaar vergeten maar dat werd tijdens de warming-up wel goedgemaakt.

Lees meer...

DZC ’68 1 pakt drie punten !

DZC ’68 1 heeft zaterdag een mooie en noodzakelijke overwinning behaald in Vroomshoop. Doelpunten van Thomas Kleinlugtebeld, Rutger Ebbers en Fatih Ilkhan zorgden voor de overwinning op Vroomshoopse Boys (2 - 3).  DZC ’68 bezet nu de 11de plek op de ranglijst.
Lees meer...

JO13-1 in de ban van de Griekse goden!

De JO13-1 zijn zaterdag 25 november de strijd aangaan met een held uit de Griekse mythologie. Een van de hoofdpersonen uit de Trojaanse oorlog is Achilles. Zijn enige zwakke plek was zijn hiel, ofwel later genaamd de achilleshiel. En wij........de strijders van de JO13-1 moesten die zwakke plek zien te vinden.
Lees meer...

JO19-3 mist de aansluiting naar de top. Kusje erop?

Goede voorbereiding is het halve werk, dat weet iedereen. De voorbereiding op de competitiewedstrijd tegen Sportclub Doesburg moest deze week onder zeer hectische omstandigheden plaatsvinden: het late tijdstip zorgde voor een aantal onaangename verrassingen doordat teams eerder op de dag zich niet om kleedkamerindelingen lijken te bekommeren.
Lees meer...

Vrouwen 2 on tour naar SKV VR2

Zaterdag 28 oktober 2017, de dag waarop het nu al legendarische Oktoberfest gevierd wordt bij DZC’68. Leuk dat ze daar bij SKV ook van wisten gelet op de toepasselijke dug outs langs het veld J, waarop de wedstrijd tegen de Duimelotjes van SKV in Wageningen werd gespeeld. 
Lees meer...

DZC’68 afgetroefd door DETO

DZC’68 verloor afgelopen zaterdag (28/10) met 0-2 van DETO uit Vriezenveen. DZC had een vliegende start, vergat echter te scoren en werd daarna afgetroefd op handelingssnelheid en het benutten van kansen.
Lees meer...

Gaat de JO13-1 zich herpakken of inkakken?

Na de wedstrijd van vorige week beginnen we deze week met nog een vijftal geblesseerde spelers waarvan we hopen dat we ze op tijd fit zullen krijgen voor het treffen met Union. We weten op voorhand dat we te maken zullen krijgen met een tegenstander van formaat.
Lees meer...

DZC'68 JO19-3 doet zichzelf tekort met 1 punt

Uit de beker en WK is verder weg als ooit

Een inhaalwedstrijd in de bekercompetitie deze zaterdag 21 oktober. Koploper KSV JO19-1 uit Vragender op bezoek ‘op Zuid’.

Vooraf wacht de Doetinchemmers een bijna onmogelijke taak: met minimaal 6 doelpunten en 5 of meer doelpunten verschil winnen om door te bekeren. Dat doet aan het Nederlands Elftal denken.

Lees meer...

J013-1 Lijden in Limburg!

Bij de bekendmaking van de competitie was dit vooraf misschien wel 1 van de mooiste wedstrijden. Op papier dan. Spelen tegen een betaald voetbalclub en dan ook nog in Stadion de Koel!! Niets bleek echter minder waar.
Lees meer...

DZC’68 JO19-3 zet de bloemetjes buiten in Zutphen

Er stond een uitwedstrijd op het programma. Dit keer in Zutphen tegen de JO19-3 die ‘ergens’ in de staart van de competitie vertoeven. Prachtig weer en dus opgewekt met 15 fitte spelers en het onderschattingsduiveltje op pad naar Zutphen. Met dank aan een attente co-piloot bleek de Hanzestad veel makkelijker te vinden als vorig seizoen.

Om niks aan het toeval over te laten waren we voorzien van een oranjerode bos bloemen voor de scheidsrechter. Al bleek in de warming-up dat we de Zutphense maaiploeg maar beter ook een attentie hadden kunnen geven, want blijkbaar geheel verrast door de klimaatverandering leek men vergeten dat een voetbalveld ook in oktober gewoon gemaaid moet worden.
Lees meer...

DZC’68 JO19-3 weet wat goed openen is!

Miezerig herfstweer als een nat dekentje over Sportpark Zuid. Maar allerminst een troosteloze aanblik, want de fonkelnieuwe accommodatie van DZC '68 wordt dit weekend geopend. Op vrijdag al voor bobo’s en genodigden, gevolgd door een open huis. En op deze zaterdag zal DZC '68 1 accommodatie en hoofdveld sportief openen. Als heuse ‘sidekick’ speelt DZC'68 JO19-3 de wedstrijd op veld 1, met het tweede elftal in ons voorprogramma.
Lees meer...

Vrouwen 1 naar SV de Meer

Zaterdag 14 oktober stond om 14.45 uur de uitwedstrijd tegen De Meer VR1 in Amsterdam op het programma. Om 11.45 uur werd er verzameld, de balans afwezigen/blessures opgemaakt, een wedstrijdbespreking gehouden en om 12.10 uur vol vertrouwen de reis richting Amsterdam gestart.
Lees meer...

DZC'68 MO17-1 - Eldenia MO17-1

Vandaag weer tegen Eldenia; een team dat we tot nu toe ieder jaar nog zijn tegengekomen. Een team dat ook behoorlijk versterkt is door een jongere garde die dit jaar is aangesloten bij de MO17-1 van Eldenia.
Lees meer...

Brabantse gezelligheid kent geen grenzen`, volgens de JO13-1

Na de winst van vorige week moesten de mannen van trainers Nick, Job en Jürgen weer vol aan de bak op de trainingen. Met als doel iedere week weer een beetje beter worden. Individueel maar zeker ook als team. Op veld trainen we op het scherpst van de snede, maar in de kleedkamer en buiten het veld hebben de boys de grootste lol met elkaar.
Lees meer...

Rutger Ebbers loodst DZC’68 1 langs SDV Barneveld

DZC ’68 1 heeft zaterdag een prachtige overwinning behaald in Barneveld tegen SDVB. Na een 1-2 ruststand werd het uiteindelijk 1 – 3 voor de Doetinchemmers. De hoofdmacht van DZC ’68 had de zaken prima orde. Het strijdplan werkte en leidde tot drie dik verdiende punten.
Lees meer...

Wedstrijdverslag VR2 SVHA VR1 - DZC’68 VR2

Op zaterdag 7 oktober 2017 stond de uitwedstrijd tegen SVHA in Herveld op het programma. Er stond een harde, koude wind en het regende. Gelukkig was de rode dugout-deken mee vanuit Doetinchem dus de wissels zaten warm en droog.
Lees meer...

Hoe een koe (JO13-1) een "Oss" vangt!

Of was het nou een haas? Ik heb al die spreekwoorden nooit echt uit elkaar kunnen houden..  maar deze past wel mooi bij de dag van gisteren. Leutekum met al zijn leutjes ontwaakt. Gisterenavond heeft iedereen officieel kennis kunnen maken met de prachtige accommodatie van DZC en konden de teams op het nieuwe "heilige gras" op de foto.
Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC’68 VR2 – ESA VR1

We hadden geluk vandaag: onze 1e competitiewedstrijd thuis in de 4e klasse was gepland op kunstgrasveld 1. De wedstrijd ging dus door, waar eerder op de dag alle wedstrijden op natuurgras waren afgelast. Kleigrond en veel regen gaan nu eenmaal niet samen.
Lees meer...

Wedstrijdverslag Venray JO13-1 - DZC'68 JO13-1

Bij het verzamelen op de parkeerplaats zie ik de spanning op de koppies van van onze mannen. Een donkere en grauwe hemel versterkt het sombere geheel. Niet echt een vrolijk aanzicht. Gelukkig beginnen we de start van de 2e divisie in het meestal zonnige Limburg. We gaan er eigenlijk vanuit dat het in Venray beter zal zijn als in Doetinchem, maar niets is minder waar......
Lees meer...

Wedstrijdverslag van de JO15-7M

Na twee bekerwedstrijden en een oefenwedstrijd zijn we begonnen aan de competitie. Onze eerste wedstrijd is uit tegen Rheden JO15-2
Lees meer...

JO19-3 kansrijk en ook kansloos tegen Etten JO19-1

De eerste wedstrijd in de nieuwe samenstelling van JO19-3. Voor sommigen de eerste kennismaking in deze leeftijdscategorie, voor iedereen de eerste ontmoeting met de 3e klasse. Gezonde spanning bij zowel spelers als begeleiding.
Waar tegenstander Etten zaterdags wegens tekort aan spelers moest verzaken bleek men nu 4 wisselspelers op de bank te hebben. Onze eigen boys verschenen op deze inhaal-avond enigszins uitgedund aan de start. Stage, werk en school zorgen op deze leeftijd voor de nodige uitval, gelukkig beginnen we het seizoen blessurevrij.
Lees meer...

JO19-3 op toernooi in Doornspijk

“Op toernooi”. Voor veel (ex-)voetballers een onmisbaar element in hun voetballoopbaan en behorend tot de voetbalnostalgie. Al in de winterstop werd bij JO19-3 het plan opgevat om ook dit seizoen een toernooi te bezoeken. Spelers werden vastgelegd en ook de vervoerende ouders werden gecharterd.

Maar waar vind je een toernooi voor ‘A junioren’? Zoals onze naam aangeeft beperkt het voetbal zich namelijk tot de zaterdagen (volgens huishoudelijk reglement: “niet op de wekelijkse zondagen of eerste kerstdag”). Een zoektocht op internet leverde het toernooi bij het Doornspijkse DSV’61 op, op slechts 75 minuten rijden. Om ons niet helemaal in een avontuur te storten nog even de website en facebook pagina bekeken en toen ingeschreven.
Lees meer...

JO19-3 en de Kleedkamer

De kleedkamer.
Terwijl de rest van de club probeert een balans te vinden tussen de Geelblauwe Dag, de intocht van de Avondvierdaagse en het muzikale DjazzVibes moeten de JO19 teams op de velden 4, 5 en 6 hun laatste competitieronde afwerken.

De laatste thuiswedstrijd voor JO19-3 kan met recht een ‘kelderkraker’ genoemd worden. AZC (een Zutphense club waarvan de naam bij wat publiek van JO19-3 vragen op riep…) is de drager van de rode lantaarn in de 4e klasse 04 en kan alleen door winst de laatste positie overdoen aan onze eigen JO19-3. Met 2 ‘dooie’ zaterdagen ertussen is de vorige wedstrijd allang weer uit de benen en weten we dat het niet makkelijk gaat worden.

Lees meer...

De trein van DZC'68 JO19-3 doet Westervoort aan

Lees meer...

Volgens de regels of niet bij JO19-3

Regels.
Voetbal is een spelletje van regels. Zo is er een regel dat je “Niet ken winnen als je niet doet scoren”. En een regel over speeltijd en een regel over … nou ja, bijna alles in het voetbal moet voldoen aan regels.
Lees meer...

JO19-3 verliest nipt in topwedstrijd tegen DVV

Vandaag stond er nogmaals een thuiswedstrijd op het programma voor JO19-3. Mooi affiche tegen het Duivense DVV JO19-4. Op het hoofdveld zowaar. In de voorjaarszon werd onder aanvoering van arbiter Geurds een heuse openingsceremonie op de mat gelegd. Inclusief een minuut stilte uit respect voor het Duivense Jan Spaan. Met 65 jaar vrijwilligerswerk een waar clubicoon.
Lees meer...

DZC 68 1 dendert door!

DZC ’68 heeft op zaterdag 11 maart 2016 opnieuw de winst gepakt. Dit keer werd het 0-4 in IJsselmuiden tegen IJVV. Zo behoudt DZC een voorsprong van negen punten op de nummer twee : Enter Vooruit.
Lees meer...

DZC’68 naar kwartfinales Achterhoek Cup

DZC’68 heeft dinsdagavond (7/3) de kwartfinales van de Achterhoek Cup bereikt. Keijenborgse Boys werd eenvoudig opzij gezet (1-7). Grote man was Max Riekel die zowel als centrale verdediger als aanvaller twee keer scoorde.
Lees meer...

JO19-3 troeft GSV af met vechtvoetbal

Vechtvoetbal.
‘Thuis’ spelen wordt altijd gezien als een groot voordeel, zo ook bij DZC. De zaterdagse drukte voelt aan als een warm bad. Geen enkele vrije plek op de parkeerplaats, benenbrekend tussen de gestalde fietsen en scooters door, bekenden op het ‘verzamelpunt’ voor de kantine, bekende mensen achter de bar, de lucht van Leo’s ballenhok als je de ballen weer eens moet oppompen. Zelfs de groezelige kleedkamers en de inmiddels bekende ‘nieuwbouwmodder’ horen er helemaal bij.
Lees meer...

JO19-3 beleeft een klein Didams drama

Didams drama.
U heeft het nog tegoed: verslag van een klein Didams drama. Eerste competitiewedstrijd van het voorjaar voor @DZC68JO193. Met duidelijk de winterstop nog in de benen beginnen de boys voorzichtig te voetballen. Alsof het nog altijd glad is…
Lees meer...

DZC JO19-3 heeft recept voor een voetbalmiddag.

Wat is er nodig voor een leuke voetbalmiddag?

Natuurlijk is het begin februari en moet Koning Winter meewerken, maar de vorst had zich gelukkig even teruggetrokken. Het gevolg was een echte Hollandse grauwe voetbalmiddag. lekker!
Lees meer...

JINGLE BELLS, JINGLE BELLS, JINGLES ALL THE WAY…

En  ‘all the way’ gingen we, hoor , want…..de Prodata Champions League ging KERSTCULINAIREN OP HOOG NIVEAU!!!
Natuurlijk begonnen we met onze legendarische, ‘one and only’, kerstwedstrijden. We hadden zelfs onze eigen paparazzi. Niemand minder dan de vader van Mees, (sorry, ik kan zijn identiteit niet bekendmaken anders herkennen jullie hem de volgende keer) verzorgde onze foto’s. Nergens ter wereld vind je een dergelijke ambiance.
Lees meer...

Winterstop? Bij DZC'68 JO19-3 nog effe niet...

Enigszins uitgedund door de griepgolf en een verdwaalde rijles werd vandaag De Bongerd vereerd met de komst van onze boys. Gewoon even lekker ballen met teambuilding en plezier als enige doel. De goede onderlinge sfeer viel het publiek (1 vader) zelfs op.
Een leuke afsluiting van het jaar, de foto's zeggen genoeg.
Lees meer...

Tess Horstik vertelt over Zelos VR1 – DZC’68 VR1

Na de verdiende overwinning op DZSV vorige week stond nu Zelos op het programma. Een mooie streekderby gevoerd door gezonde rivaliteit en de wil om te winnen. Thuis hadden we de 3 punten tegen Zelos al te pakken en mijn verwachting was dat we ook uit van Zelos zouden winnen!
Lees meer...

DZC ’68 laat de winst glippen

DZC ’68 heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop met 1 – 1 gelijkgespeeld tegen ASC ’62 uit Dalfsen. Beide doelpunten vielen in het tweede bedrijf van de wedstrijd. DZC ’68 heeft hierdoor een voorsprong van negen punten op de naaste belagers Sparta Enschede en Enter Vooruit.
Lees meer...

Sanne Wolterinck vertelt over DZC’68 VR1 – DZSV VR1

Mijn verwachting vooraf was dat we moesten gaan knokken met het team tot het eind. Zij stonden op de eerste plek en wij op de tweede, dus wij moesten komen. Na een moeilijk eerste kwartier kregen we langzaam grip op de wedstrijd. Na het tegendoelpunt ging bij ons het tempo omhoog en dat resulteerde in de gelijkmaker
Lees meer...

Wedstrijdverslagen van vrouwen 2 - 26 november en 3 december

Hieronder deze week 2 wedstrijdverslagen van Vrouwen 2

DZC’68 VR2 – Tubantia  van 26 november

Excelsior’31 VR1 - DZC’68 VR2  van 3 december
Lees meer...

DZC'68 ongenaakbaar

DZC'68 heeft afgelopen zaterdag (3/12) de afstand tot haar naaste belagers vergroot. Zelf won het in Zwolle na een matige wedstrijd met 0-1 van WVF en de concurrentie verloor. Rutger Ebbers was de matchwinnaar met een doelpunt gemaakt in de 5e minuut.
Lees meer...

Nabeschouwing Vrouwen 1 tegen Den Ham

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Den Ham op het programma. Op de ranglijst was het de nummer 3 (de vrouwen van DZC'68) tegen de nummer 8 (de vrouwen van Den Ham). Op het koude en mistige sportpark de Rohorst werd er om 14.30 afgetrapt.
Lees meer...

JO19-3 speelt mistwedstrijd tegen Longa'30 JO19-4d

Nostalgie.

Hoe lang duurt het voordat iets tot de nostalgie gaat behoren? Binnenkort is het 50 jaar geleden dat Ajax een legendarische overwinning boekte op Liverpool. Een wedstrijd die niemand heeft gezien vanwege de mist.
JO19-3 speelde gisteren onder vergelijkbare omstandigheden: ijzig koud en flink mistig was het op veld 1, waar onze jongens het opnamen tegen de JO19-4D van Longa’30.
Lees meer...

DZC ’68 wint dankzij doelpunt Nijholt

DZC ’68 heeft ook de elfde competitiewedstrijd tot een goed einde gebracht. De winst op het Dinxperlose DZSV was qua uitslag moeizaam, maar zeker verdiend te noemen. De derby werd in de eerste helft al beslist en DZC behoudt hiermee een voorsprong van acht punten op Enter Vooruit en Sparta Enschede.
Lees meer...

Brief JO19-3 aan Sinterklaas

DZC'68 JO19-3 kon dit weekend de schoen zetten!!
Weer geen wedstrijd dus kunnen de kicksen bij de schoorsteen.
Tijd om de Goedheiligman om meer tegenstanders te vragen.
Lees meer...

wedstrijdverslag DZC’68 VR2 – Excelsior’31 VR1

Sinds kort trapt trainer Umud de wedstrijdbespreking af met een anekdote, dit op speciaal verzoek van Julia. Dit keer een anekdote waarvan twee dingen onthouden moeten worden: onderschat je tegenstander nooit en geloof in de eigen kracht van je team.
Lees meer...

Volgende ronde voor vrouwen 1 in de Achterhoek Cup

Woensdagavond 16 november moesten de vrouwen van DZC'68 aantreden voor de Achterhoekcup. Winnen was noodzakelijk om door te gaan naar de volgende ronde. Kilder vrouwen 1 was de tegenstander. Een voor de dames onbekende tegenstander uit de zondag 4e klasse.
Lees meer...

Jara Hoopman vertelt over de wedstrijd DZC'68 VR1 – Bergentheim VR1

Ik had vooraf niet veel verwachtingen. Ik vond het moeilijk wat ik moest verwachten, omdat ze een gelijk aantal punten hadden en qua doelsaldo ook ongeveer gelijk lagen.
Lees meer...

Zwarte Pieten: VIOD JO19-3 vs DZC'68 JO19-3

Zwarte Pieten.
Een ‘pakkende titel’ die past bij een ‘pakkende wedstrijd’. Want terwijl elders de Goedheiligman kinderhartjes sneller deed slaan, mocht JO19-3 aantreden voor een heuse stadsderby tegen aartsrivaal VIOD. Dat zijn toch altijd weer bijzondere wedstrijden en goed voor veel mooie momenten en volop strijd. Deze keer was buurman ’s JO19-3 de sportieve opponent.
We waren gelukkig vroeg genoeg om een op ‘Zuid’ achtergebleven speler op te halen. Zoals altijd was de ontvangst weer hartelijk en we hadden de eer om op het hoofdveld te spelen onder leiding van VIOD’s topscheidsrechter Gerlof Bril.
Lees meer...

DZC’68 wint topper tegen Enter Vooruit

DZC'68 heeft zichzelf een goede dienst bewezen door de topper tegen Enter Vooruit te winnen (1-2). Het was een zwaar bevochten overwinning die het zelfvertrouwen van de mannen van Stéven Verheijen opnieuw een boost zal geven. DZC blijft door deze winstpartij fiere koploper in de tweede klasse H.
Lees meer...

Anne Hazelaar vertelt over DZC’68 VR1 – Marienberg VR1

Tegen de onderste ploegen hebben we dit seizoen nog te weinig laten zien. Mijn verwachting was dan ook dat we hard zouden moeten werken om de drie punten in Doetinchem te houden. Na een goed gesprek vooraf had ik zeker vertrouwen in strijd en daarmee de winst voor ons team
Lees meer...

Meedoen is belangrijker dan winnen…

Dat is en blijft het motto voor voetbal bij DZC’68. Iedere week schrijf ik een nieuw verslag voor de Pro Data Champions League. Dat moet ook want er is toch elke keer weer iets nieuws te melden! Eén boodschap echter, herhaal ik graag ieder jaar nog even. Namelijk; meedoen is belangrijker dan winnen! Waarom? 
Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC’68 VR2 – RSC VR2

Op de beide trainingsavonden maakten de vrouwen van DZC’68 zich op voor de wedstrijd van 5 november 2016 tegen RSC VR2. RSC is een tegenstander, die we nog niet eerder in de competitie tegenkwamen. De statistieken van deze tegenstander logen er niet om 42 goals voor en 2 tegen na 6 wedstrijden. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden maar vaak bu-j te bange!
Lees meer...

DZC 68 1 houdt de focus vast en wint ook van IJVV

DZC ’68 heeft op zaterdag 05 november 2016 weer goede zaken gedaan in oostelijke competitie 2e klasse H. Naast een overwinning op IJVV zagen de Doetinchemmers de naaste belager Enter Vooruit punten morsen in Dalfsen.
Lees meer...

Wedstrijdverslag JO19-3 tegen Pax JO19-2

Opwaartse spiraal

Deze week bij DZC'68 JO19-3 geen aanwezige pers, gelukkig maakte aanvoerder Jaron een prachtig verslag voor al onze volgers!
Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC '68 VR2 - SP Haarlo/GSV '63 VR1

Op 29 oktober 2016 speelde VR2 thuis tegen ST SP Haarlo/GSV’63, een team waar we in de laatste wedstrijd van het seizoen kostbare punten verspeelden door een ongelukkig eigen doelpunt. Een tegenstander met veel ervaren speelsters, waarvan we er ons een paar konden herinneren.
Lees meer...

JO11-1 verliest eerste competitiewedstrijd van VIOD

De wedstrijd tegen VIOD werd een gelijk opgaande, sportieve en spannende wedstrijd. Misschien was DZC in de eerste helft de wat meer bovenliggende partij en VIOD in de tweede helft. VIOD kwam in de 1e helft op voorsprong, waarna DZC gelijk de 1-1 scoorde. In de tweede helft herhaalde dit zich, toen VIOD op 1-2 kwam en wij gelijk weer de 2-2 scoorden. Uiteindelijk creëerde VIOD in de slotfase goede kansen die ook werden beloond met 2 doelpunten. Zo wist VIOD de wedstrijd uiteindelijk met 2-4 te winnen. Het was een mooie wedstrijd met van beide kanten veel strijd en zeker ook goed voetbal. Helaas voor ons ging VIOD er met de 3 punten vandoor en moesten we de eerste nederlaag incasseren. Maar de strijd om de bovenste plekken is nog in volle gang. Alles ligt nog open. Het belooft dan ook een spannend slot van de competitie te worden! Op naar de volgende thuiswedstrijd, tegen VVO.
Lees meer...

Ruime overwinning bezorgt DZC’68 de eerste periodetitel!

Na een week met verplichtingen in zowel de beker, een leerzaam 2-5 verlies tegen Silvolde, als de achterhoek cup, een overtuigende 0-10 overwinning op Stokkum, werd afgelopen zaterdag (29/10) de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen Quick’20 uit Oldenzaal.
Lees meer...

Strijd om de eerste periode

Afgelopen zaterdag speelde vrouwen 1 uit bij Heino. Een spannend potje aangezien beide teams nog kans maakten op de eerste periode. Ze waren echter niet de enige, want ook SVZW, DZSV en Bergentheim waren nog kanshebbers.
Lees meer...

JO11-1 beleeft geen plezierige wedstrijd, maar blijft ongeslagen.

De wedstrijd tegen FC Zutphen JO11-1 beloofde op voorhand een leuke en spannende wedstrijd te worden. Spannend werd het zeker, maar het was voor onze jongens niet een wedstrijd waar ze veel plezier aan beleefden. Gelukkig was de scheidsrechter oplettend, wat nodig was, want het zeer harde spel van de tegenstander bepaalde nadrukkelijk de wedstrijd. Dit is zoveel mogelijk uit de video-samenvatting gelaten, want dit maakte de video niet leuker om naar te kijken. Toch jammer dat Zutphen zo speelde, want ze zouden door te gewoon te gaan voetballen misschien nog betere resultaten halen. Want het is een prima team, fysiek sterk en daarom ook een moeilijke tegenstander. De ruststand was 1-1, de einduitslag 3-3. Complimenten aan de scheidsrechter én zeker ook aan onze jongens en begeleiding, dat ze het hoofd wel koel hielden en gewoon bleven voetballen, voor zover dit ging. Goed gedaan!

Deze wedstrijd gauw vergeten, we zijn nog steeds ongeslagen. Op naar de volgende wedstrijd, over 14 dagen tegen VIOD.
Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC’68 VR1 – Drienerlo VR1

Mijn verwachting was vooraf dat het een leuke, boeiende en spannende wedstrijd zou worden waarbij wij de 3 punten in eigen huis zouden moeten kunnen houden. Op deze manier zouden wij onze plek verdedigen voor de eerste periodetitel en hier zouden we met zijn allen hard voor moeten werken.
Lees meer...

Wedstrijdverslag van twee wedstrijden van Vrouwen 2

Dit keer geen 1 maar 2 wedstrijdverslagen van Vrouwen 2.
DZC'68 VR2 - AZSV VR3 8 oktober 2016
Drienerlo VR2 - DZC'68 VR2 15 oktober 2016
Lees meer...

Wedstrijdverslag Zelos JO19-3 tegen JO19-3

Feestje.
Uit naar Zelos. Waar het op zaterdag ook altijd een gezellige drukte is (want het betreft een ‘ZSV’). Even zoeken naar veld en kleedkamer, de gebruikelijke administratie plegen, inclusief het gebedel bij de scheids om toch vooral de ontbrekende spelerspassen niet te controleren. Gelukkig is ‘digitaal’ alles wel in orde en de arbiter van dienst is niet van al te veel formaliteiten.
In de aanloop naar de wedstrijd de warming up, spieren opwarmen en de neuzen dezelfde kant op. Je ziet de ‘wedstrijd-focus’ op de gezichten. Tijd om naar het veld te gaan. Gezeul met ballen, bidons, wat overbodige aanwijzingen van de leiding en dan het beginsignaal.

DZC'68 JO19-3 gaat meteen goed uit de startblokken, Zelos ontsnapt in de eerste 5 minuten al enkele keren aan een vroege achterstand. De opzet is aanvallend voetbal, mede omdat de halve verdediging op herfstvakantie is. En aanvallend is het! Voetballend laat onze JO19-3 zien waar het toe in staat is: korte combinaties, slimme passeerbewegingen, het lijkt allemaal te lukken. De 0-1 valt weliswaar uit een als voorzet bedoeld schot, maar is een logisch gevolg van het vertoonde spel. Dat rechtsachter Lovan de 0-2 scoort bewijst hoe aanvallend er gespeeld wordt en tot hoever de oranje-witte tegenstander ons laat komen. Het aantal kansen dat niet wordt benut is groot, zo groot dat de coaching van Zelos helemaal lijkt stil te vallen. Het 3e doelpunt is de mooiste van vanmiddag: Thomas laat met een hard schot iedere hoop van Zelos uiteen spatten. De bijna voltallige familie Schenk heeft zo een mooie kroon op het familie-uitje.

Geen aanwijzingen in de rust, geniet van je moment is het devies. Toch ontstaat in de tweede helft een ander spelbeeld. Zelos komt aanvallend tot betere prestaties, bij DZC lijkt de focus wat weg. De viermansverdediging geeft echter weinig weg en anders zijn daar altijd weer de uitschuifbenen van de teruggekeerde Jaron. De 1-3 is valt maar echt onder de indruk lijken onze JO19-3 boys niet. Op het middenveld zijn de Zelhemmers inmiddels de baas, geholpen door een ‘verdacht’ fluitende scheids die er echter niet in slaagt om Zelos in het zadel te helpen. Het levert het nodige commentaar op in het veld, maar vanuit de DZC dugout wordt de aandacht van de scheidsrechter vakkundig afgeleid met een ‘bad guy, good guy’ act.
De overwinning komt niet meer in gevaar en de JO19-3 van Zelos toont zich een sportieve verliezer want zelfs in het veld is er tijd voor een dolletje.

En het belangrijkste? Een fantastische voetbal-middag voor iedereen !! De vriendinnenbank van waaruit Serdar’s gallery-play wordt gadegeslagen, de reacties in het veld als men ziet dat de geblesseerde Mitchell geen wedstrijd overslaat, de geslaagde comeback van ‘onze’ Jaron, het harde werken voor elkaar en de champagne van Walid na de wedstrijd. Alleen maar hoogtepunten vandaag, zo is voetballen een feestje!
Lees meer...

DZC’68 weer in de flow

DZC'68 zit weer in de flow. Afgelopen zaterdag (15/10) werd met maar liefst 1-6 gewonnen van DOS Kampen. Thomas Kleinlugtebeld was de grote man met drie doelpunten. Voor de koppositie in de tweede klasse H bleef Enter Vooruit goed volgen. Het won thuis met 1-0 van Sparta Enschede.
Lees meer...

Ondanks eerste puntverlies nog steeds koploper!

Zaterdag 8 oktober, SuperSamstag bij DZC! Dat betekent een dag vol mooie wedstrijden en een gezellig Oktoberfest als afsluiting. De biertjes (en frisjes) smaken net wat lekkerder, in de bierstube wanneer er ook punten kunnen worden bijgeschreven.
Lees meer...

Wedstrijdverslag Gendringen/GWVV JO19-2D tegen JO19-3

Van jargon, systemen en shirts

Van jargon, systemen en shirts.
Zaterdag 1 oktober. Uitwedstrijd naar Ulft. Voor een wedstrijd tegen de JO19-2D van vv Gendringen en GeelWitVarsselderVelthunten. Jawel: in Ulft…!! Club met een shirts die even ingewikkeld zijn als de plek van de accommodatie. Gendringen speelt in rood-witte strepen. Bij aankomst op Sportpark De IJsselweide loopt de tegenstander al op het veld, in het geel-wit van GWVV… De scheidsrechter vraagt de thuisclub om andere shirts te dragen, geen probleem… gewoon de lichtblauwe shirts aan!
Bij onze DZC'68 JO19-3 gelukkig geen modeshow, in vliegende vaart was de vergeten kleding opgehaald en gewoon in het vertrouwde geel-blauw het veld op.
De teamleiding had weer gekozen voor de 4:4:2 opstelling die vorige week een helft lang succesvol bleek tegen onze eigen JO19-3. Hoewel er dik werd verloren bleek een 4 mans middelveld en een teruggetrokken achterste linie voor meer rust en stabiliteit in het spel te zorgen. Ook het positiespel tijdens de warming up zou moeten bijdragen aan een betere wedstrijdfocus. Niks wordt er aan het toeval overgelaten. Zo was er tot kort voor de wedstrijd zelfs nog contact met de aan een Spaanse costa vertoevende coach!

Tot zover de theorie. Tot nu toe waren de competitieresultaten niet naar wens en al voetbal je nog zo goed, met een doelsaldo van -17 in 3 wedstrijden ‘moet er wat gebeuren’. En er gebeurde wat! Meteen voluit uit de startblokken was het DZC dat het initiatief nam, de eerste Roodwitte/Geelwitte/Lichtblauwe aanval werd met succes gepareerd en omgezet in een razendsnelle uitbraak. Het ‘2 spitsen systeem’ verwarde de tegenstander, zodat Thomas op snelheid kon doorbreken en meteen de 0-1 achter de keeper kon schuiven. Het duurde niet lang voordat ook een tweede aanval richting Gendringen succesvol kon worden afgerond door Thomas. De rest van de eerste helft was Gendringen/GWVV beter op z’n hoede en hoewel overtuigend aanvallend kon DZC niet meer tot scoren komen. Met een goede bezetting op het middenveld en een solide verdediging kon de tegenstander niet echt een vuist maken. De streng fluitende arbiter deed de rest want er ging geen overtreding of duw voorbij zonder dat het spel werd stilgelegd. Met wat Doetinchemse slimheid stopt dan elke aanval.

In de rust geen ingrepen, geen aanwijzingen. Geniet van de voorsprong en vooral van het vertoonde spel. Wel werd ons door Thomas een hattrick in het vooruitzicht gesteld. Door het ‘iedereen-speelt-even-lang’ beleid een gedurfde uitspraak. De tweede helft was echter pas 2 minuten onderweg toen hij goed doorging op de keeper en tot grote vreugde de hattrick kon aantekenen. Even later wist dezelfde Thomas in de drukte voor het Gendringse doel vanuit de draai voor de vierde keer het doel te treffen. Deze #quatrick leidde even later tot een vroege maar onvermijdelijke publiekswissel. Ter vergelijk: op een ver veld in Zwolle moest Max Riekel nog aan zijn hattrick voor DZC '68 1 beginnen…

Dat JO19-3 niet van plan was gas terug te nemen bleek vervolgens uit een hard ingeschoten 0-5 door Damian, gevolgd door de 0-6 van Kylian. Daarna bewees de volgende aanvallende middenvelder Serdar het succes van de opstelling door de 0-7 op het scorebord te zetten. Toch bleek ook de veerkracht van de tegenstander: Gendringen/GWVV wist zowaar twee keer het DZC net te vinden.
Onoplettendheid en een volop in de aanval zijnde ploeg noopten de teamleiding om in te grijpen, de vermoeide backs werden vervangen en op z’n Louis van Gaal’s werd de ruit op het middenveld nu met de punt naar achteren gezet zodat er een 5:3:2 opstelling ontstond.

Ook voor wie dit niet kan volgen: er werd nogmaals gescoord toen Kylian doorbrak en het notabene de van Gendringen overgekomen Dawit aan het oog van de scheidsrechter ontsnapte en vanuit buitenspel tegen zijn oude club kon scoren. Dat even voor het einde er nog een lelijke 3e doelpunt viel deed aan het resultaat niets meer af.
Het opgepoetste zelfvertrouwen bleek goed tijdens een onverwachte doorbraak van de tegenstander: doelman Glen laat de aanvaller een kant kiezen en pakt de bal. Niemand die daar op dat moment aan twijfelt.

Drie puntjes mee naar Doetinchem als beloning voor de inzet en het vertoonde spel. Als we een spelersbus hadden gehad was er ongetwijfeld gezongen!

Bijzondere vermelding voor de meegereisde Mitchell die 1 week na een zware operatie zijn team kwam aanmoedigen, vervolgens niet mocht roepen of schreeuwen van de medische staf…
Lees meer...

Champions League verslag 24 november

We are the Champions, my friend!! Dat moeten onze Pro Data Champions League spelers ook gedacht hebben afgelopen zaterdag!  Ze hadden er waarschijnlijk de hele week thuis al op zitten broeden en op getraind!                      
Lees meer...