DZC '68NieuwsVrouwenvoetbal

Vrouwenvoetbal

Wedstrijdverslag AZSV VR1 - DZC'68 VR1

Zaterdag 12 september stond er wederom een wedstrijd tegen AZSV op het programma. Dit was de derde en laatste bekerwedstrijd in de poule. AZSV had aan één punt genoeg om poulewinnaar te worden.Wij zouden met drie doelpunten verschil moeten winnen om poulewinnaar te worden.
Lees meer...

Demi ter Maat kiest voor DZC'68 VR1

De 21 jarige, uit Terborg afkomstige, Demi ter Maat zal de selectie van DZC '68 VR1 komend seizoen versterken.


Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC'68 VR1 - AZSV VR1

Zaterdag 29 februari stond de 3e derby van het Oosten op het programma tussen DZC '68 VR1 & AZSV VR1. De twee eerdere edities (competitie en Achterhoek Cup) gingen, enigszins geflatteerd, met 5-1 verloren.
Nu moest het dan gebeuren, drie keer is scheepsrecht zullen we maar zeggen.
Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC'68 VR1 - De Weide VR1

Zaterdag 01 februari begon voor ons de competitie weer en wel tegen Vv De Weide Vr1 uit Hoogeveen, 5 minuten later dan gepland (16:20) begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. 
Lees meer...

Westrijdverslag DZC'68 VR1 - vv Berkum VR1

Gisteren zaterdag 30 november, speelden we tegen de koploper Berkum VR1 uit Zwolle. Op voorhand wisten we dat te te maken zouden krijgen met een goede ploeg met daarin meerdere ex BVO speelsters. We konden onze borst natmaken en onze dames waren gewaarschuwd, zorg dat je vanaf minuut 1 scherp bent.
Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC'68 VR1 - vv Winsum VR1

Gisterenmiddag stonden om 16.30 DZC '68 VR1 en vv Winsum VR1 klaar om de aftrap te nemen op veld 1 van sportpark Zuid. Na een minuut stilte vanwege tegen racisme begonnen we aan een belangrijke wedstrijd tegen een van onze directe concurrenten. 
Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC'68 VR1 - Vitesse'63 VR1

Zaterdag 9 november, stond om 17:30 uur de thuiswedstrijd tegen Vitesse’63 op het programma.
Na het verlies van vorige week hebben we deze week met extra energie de trainingen gevolgd en waren we natuurlijk super gemotiveerd om het thuispubliek een mooie wedstrijd voor passie en strijd te laten zien.
Lees meer...

Voorbeschouwing DZC'68 VR1 - Vitesse'63 VR1

Zaterdag 9 november. speelt VR1 wederom een lichtwedstrijd om 17:30 uur. Dit keer is Vitesse’63 uit Koekange op bezoek. De gasten hebben drie punten minder dan onze geelblauwe DZCers .
Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC'68 VR1 - SC Klarenbeek VR1

Afgelopen Zaterdag zijn we met 17 speelsters afgereisd naar Klarenbeek. Zij stonden maar één punt onder ons op de ranglijst en hebben al tegen nu hoger geklasseerde teams gespeeld dan wij. Dat het een zware pot kon gaan worden wisten we dus van tevoren.
Lees meer...

Voorbeschouwing SC Klarenbeek VR1 - DZC'68 VR1

Zaterdag a.s. speelt VR1 uit in en tegen Klarenbeek VR1.
Klarenbeek is afgelopen zomer gedegradeerd uit de Hoofdklasse en een zware start van de competitie met wedstrijden teen Berkum en AZSV (toch kwalitatief gezien als de toppers) die verloren werden maar wisten wel al 15x te scoren.
Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC'68 VR1 - Oranje Nassua VR2

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd DZC vr1 – Oranje Nassau VR2 op het programma.
Na het verlies van vorige week in de bekercompetitie hadden we wat recht te zetten. Vol goede moed en met passie begonnen we aan de warming-up. De muziek op de achtergrond gaf ons een extra boost.
Lees meer...

Voorbeschouwing DZC'68 VR1 - Oranje Nassau VR2

Zaterdag a.s. speelt VR1 thuis tegen CVV Oranje Nassau Groningen VR2. De wedstrijd begint, met dank aan een foutieve planning van de KNVB, pas om 17.30 uur. In het voorprogramma speelt om 15.00 uur DZC '68 1 (heren) thuis tegen WHC uit Wezep.
Lees meer...

Wedstrijdverslag SV Epe - DZC'68 VR!

Vandaag vertrok VR1 naar het welbekende Epe. Vorig seizoen hebben we hier ons kampioenschap binnen gehaald. Epe was dus zeker gebrand om te winnen.
Lees meer...

Wedstrijdverslag St. Annaparochie VR1 - DZC'68 VR1

Met 9 punten uit 3 wedstrijden, we en met goede wil, vertrokken we om 09.00 uur naar het ‘oh zo verre’ Sint Annaparochie in Friesland.
Lees meer...

Voorbeschouwing St. Annaparochie VR1 - DZC'68 VR1

Zaterdag 12 oktober vertrekt om 09.00 uur de bus, voor een rit van 200 km naar St. Annaparochie (boven in Friesland) voor de wedstrijd tegen vv St. Annaparochie VR1.
Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC '68 VR1 - ASC'62 VR1

Zaterdag 5 oktober stond er weer een mooie wedstrijd op het programma. ASC’62 Vr1 kwam op bezoek en om 16.15 werd er afgetrapt op Sportpark Zuid.

Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC’68 VR1 – HZVV VR1

Zaterdag 21 september zijn we de competitie goed gestart door met 0-1 te winnen van De Weide VR1 in Hoogeveen. Natuurlijk wilden we deze goede start doortrekken door ook de eerste thuiswedstrijd te winnen. Ditmaal tegen HZVV VR1, ook uit Hoogeveen .
Lees meer...

Voorbeschouwing DZC'68 VR1 - HZVV VR1

Zaterdag 28 september a.s. speelt VR1 thuis tegen HZVV VR1 uit Hoogeveen. HZVV is, net als DZC '68 VR1, afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 1e klasse.
Lees meer...

DZC'68 VR1 neemt deel aan het Dames Beloften Toernooi in Loil

Op zaterdag 24 augustus zijn de dames van DZC '68 uitgenodigd om deel te nemen aan het ING Dames Beloften Toernooi bij Sv Loil. Daar zullen we ons als enige amateurvereniging kunnen meten met de beloftenteams van FC Twente, ADO Den Haag, VV Alkmaar, Feyenoord, FC Eindhoven, SBV Excelsior en PEC Zwolle. De toekomst van het vrouwenvoetbal in Nederland dus!
Lees meer...

DZC'68 MO17-1 - Japan MO16, 29 juni om 9 uur, op SportPark Zuid

Zaterdag 29 juni, speelt DZC '68 MO17-1 tegen de nationale Japanse selectie M016. De Japanners zijn op trainingsstage in Nederland en DZC'68 is door de KNVB benaderd om een oefenwedstrijd tegen de Japanners te spelen.
Lees meer...

Werkgroep Vrouwenvoetbal: Wegens succes beëindigd!

De Werkgroep Vrouwenvoetbal bij DZC’68 startte in het seizoen 2013 – 2014. Dit met als opdracht het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de vereniging te ontwikkelen op kwantiteit en kwaliteit. Na zes jaar is de balans opgemaakt en gezien de resultaten is niet langer nodig om de meidenafdeling als apart onderdeel van de vereniging te profileren.
Lees meer...

DZC'68 MO17-1 naar NK in Boxtel

Op zondag 9 juni strijden de meiden van de MO17-1 om het Nederlands Kampioenschap tijdens het 'Voetbal Talenten Toernooi'. Ze hebben zich voor dit evenement gekwalificeerd, omdat ze in maart tweede zijn geworden tijdens de districtskampioenschappen Oost.
Lees meer...

DZC'68 VR1 Kampioen 2e klasse


Zaterdag 18 mei is VR1 met een 2-3 winst op sv Epe VR1 kampioen geworden in de 2e klasse C. Komend seizoen debuteert DZC’68 met het vrouwenvoetbal op Landelijk niveau in de eerste klasse. Een puike prestatie van de dames, trainer en het overig kader
Lees meer...

VR1 op jacht naar de titel!

Zaterdag 18 mei a.s. speelt DZC '68 VR1 haar laatste competitieduel van dit seizoen in en tegen Epe VR1.
Lees meer...

Leeuwinnen Voetbalfestival bij DZC’68

De Jacht van onze OranjeLeeuwinnen gaat door, nu op het WK in Frankrijk. En daar zijn wij trots op. Daarom organiseert de KNVB, samen met verenigingen, een Leeuwinnen Voetbalfestival in alle regio’s in Nederland. 
Lees meer...

Kostbaar puntverlies in strijd om kampioenschap!

VR1 speelde zaterdag jl. een uitwedstrijd in en tegen Genemuiden VR1. Thuis werd al op een schlemielige wijze een zekere overwinning uit handen gegeven in de slotfase (2-2) dus de dames waren gewaarschuwd.
Lees meer...

Buddysysteem ook door KNVB opgemerkt

De KNVB heeft ook het buddysysteem binnen de vrouwen- en meidenafdeling van DZC'68 opgemerkt. Het bericht staat momenteel op de voorpagina van de KNVB-site en via deze link te lezen.
Lees meer...

Het zat Vrouwen 1 op bevrijdingsdag niet mee........

Zaterdag 5 mei stond het laatste uitwedstrijd op het programma tegen Fc Delta Sports 95 in Houten.We moesten om 10.10 uur verzamelen. Er was duidelijk besproken wat er verwacht werd. We zitten de afgelopen weken in een goede flow en wilden graag zo doorgaan! Strijden moesten we.
Lees meer...

Vrouwen 1 veilig in 2e klasse!

Zonder zelf in actie te zijn geweest kan de selectie van Mike Clephas na vandaag zeggen dat het inmiddels ook theoretisch uitgesloten is dat zij de nacompetitie tegen degradatie moeten spelen. Vandaag verloor SV de Meer van Blauw-Geel’55 de inhaalwedstrijd met 3-0.
Lees meer...

DZC'68 meiden O17 is op zoek naar toptalent!

Komend seizoen gaat DZC'68 met de MO17 in een semi-landelijke competitie spelen. De KNVB heeft ons gevraagd, gezien de huidige ontwikkelingen en onze ambities, om in deze competitie te participeren. Deze uitdaging gaan we uiteraard aan. DZC'68 biedt talentvolle en ambitieuze speelsters uit de regio een plek om zich op het hoogste niveau van Nederland verder te ontwikkelen.
Lees meer...

VR1 wint van directe concurrent in strijd tegen nacompetitie voetbal!

Op zaterdag 14 april speelde VR1 een thuiswedstrijd tegen directe concurrent Faja Lobi. Vorige week werd de wedstrijd gewonnen, en we wilden de goede lijn van de afgelopen weken doortrekken door thuis 3 punten te pakken. 
Lees meer...

VR1 zaterdag in gevecht met directe concurrent om lijfsbehoud!

Zaterdag 12 april spelen de VR1 om 11.45 uur thuis (hoofdveld) tegen Faja Lobi KDS (fusieclub van Faja Lobi en KDS) uit Utrecht. 
De uitwedstrijd in Utrecht, op het dak van de parkeergarage van de IKEA, werd een keiharde eerste kennismaking met de 2e klasse west.
Lees meer...

VR1 speelt gelijk, dankzij de keeper van DZC'68

Paaszaterdag stond voor VR1 de verre uitwedstrijd naar GJS (Gorichem) op het programma. De afgelopen weken hebben de dames tegen Blauw-Geel en Hercules hard gewerkt en mooi spel neergezet. Helaas bleven na deze wedstrijden slechts de complimenten van de tegenstanders over.
Lees meer...

Vreemde voorbereiding VR1 op wedstrijd van Paaszaterdag

Zaterdag treedt de selectie van VR1 om 13.00 uur (plaatselijke tijd) aan tegen de Gorkumse Jonge Spartanen (GJS) VR1 in Gorichem. GJS dat met slechts 4 verliespartijen bivakkeert op de 4e plek en DZC'68 met slechts 4 overwinningen op plek 9.
Lees meer...

MO13-1 boekt eerste overwinning

Onze MO13-1 heeft afgelopen zaterdag haar eerste overwinning behaald door DVC'26 met 1-0 te verslaan. Daarmee hebben zij de titel 'Team van de Week Vrouwenvoetbal DZC'68' meer dan verdiend! 
Lees meer...

Aan de slag met meiden- en vrouwenvoetbal bij DZC’68

Vorig seizoen zijn we door de KNVB benaderd deel te nemen aan het ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal. Volgers van onze sociale media weten inmiddels dat we deze kans met twee handen hebben aangegrepen. 
Lees meer...

Voormalig FC Gelre keepster Véronique komt DZC’68 versterken

Een interview met de nieuwste aanwinst van Vrouwen 1, Veronique van der Velden. 
Lees meer...

VR1 neemt afscheid van markante persoonlijkheid!

Serena Frerix, keepster van VR1. Gaat Vrouwen 1 verlaten met pijn in haar hart, maar kan niet anders. Maar zoals ze zelf zegt, Ze blijft een DZC-er en we zijn nog niet van haar af.
Lees meer...

SDC Putten VR1 duidelijk te sterk voor nieuwkomer DZC’68 VR2

SDC Putten is duidelijk een klasse te hoog, het team is jong, snel, technisch en speelt positioneel goed. Door die eigenschappen werden we de eerste 20 minuten compleet overdonderd en stond de teller op 4-0. Daarna wist DZC’68 het spel van SDC Putten wat te controleren
Lees meer...

De diesels kwamen in de 2e helft pas op stoom!

Vandaag moesten we tegen Delta Sports ’95 die op de 5e plaats staan. We wisten dat, als we net zo hard zouden werken als de afgelopen wedstrijden, het nog wel een spannende pot kon worden.

Lees meer...

 Vrouwen voetbal

Lees meer...

VR2 dondert door in Terschuur en pakt punten af

Op 18 november 2017 staat de wedstrijd tegen de koploper in de competitie op het programma. Tevens de wedstrijd met het vroegste aanvangstijdstip van dit seizoensdeel: 10.00 uur waar de meeste andere wedstrijden rond 14.30 uur worden gespeeld. Vanwege de afstand tussen Doetinchem en Terschuur moesten we dus vroeg uit de veren.
Lees meer...

VR1 NO SPANG! WE ARE GOING UP!

Zaterdag 18 november mochten we aantreden tegen HSV de Zuidvogels vrouwen 1. Zij op de achtste plek en wij op de tiende. Pff TIENDE.. een plek waar wij met dit team zeker niet horen te staan. Dus, zoals onze aanvoerster Mies afgelopen week al aangaf, kop op naar boven!
Lees meer...

Niet angstig naar beneden kijken, maar kop op naar boven VR1!

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen CSW VR1 voor ons op het programma. Een belangrijke wedstrijd. Welke club kan zich handhaven op deze plek en welke club kijkt na deze zaterdagmiddag angstig naar beneden? 
Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC’68 VR2 – Sparta Nijkerk VR2

Op 4 november 2017 ontvingen we Sparta Nijkerk VR2 op het indrukwekkende nieuwe complex van DZC’68 in Doetinchem.
De vrouwen van DZC’68 lieten met name de eerste helft zien waar de aandacht in de trainingen van die week op gericht was. Desondanks wist Sparta Nijkerk al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer te maken. Dat was niet waarvoor we onze voetbalschoenen hadden aangetrokken, dr’an dus! En dat gebeurde.
Lees meer...

Vrouwen 2 on tour naar SKV VR2

Zaterdag 28 oktober 2017, de dag waarop het nu al legendarische Oktoberfest gevierd wordt bij DZC’68. Leuk dat ze daar bij SKV ook van wisten gelet op de toepasselijke dug outs langs het veld J, waarop de wedstrijd tegen de Duimelotjes van SKV in Wageningen werd gespeeld. 
Lees meer...

Wedstrijdverslag Zelos VR2 - DZC’68 VR2

Zaterdag 21 oktober 2017, inhaal-bekerwedstrijd tegen Zelos VR2.
Een keertje een uitwedstrijd in de buurt. Die hebben we in de competitie niet. In de eerste seizoenshelft moeten we maar liefst 2 x 428 km rijden naar de velden van onze tegenstanders.
Lees meer...

MO19-1 gaat zonder keepster de strijd aan met Fc Gelre

Zaterdag  21-10-17, stond de laatste poulewedstrijd van de bekercompetitie op het programma. Om verder te bekeren moest er worden gewonnen van FC Gelre MO19-1. De meiden hebben in het verleden van dit team nog niet weten te winnen en ook nu waren de statistieken in ons nadeel. 
Lees meer...

Wedstrijdverslag VR2 SVHA VR1 - DZC’68 VR2

Op zaterdag 7 oktober 2017 stond de uitwedstrijd tegen SVHA in Herveld op het programma. Er stond een harde, koude wind en het regende. Gelukkig was de rode dugout-deken mee vanuit Doetinchem dus de wissels zaten warm en droog.
Lees meer...

Uitslagen City Beach 2018

Zondag 24 juni was er weer het jaarlijkse Beach Soccer toernooi midden in het centrum van Doetinchem, georganiseerd door onze vrouwenafdeling.
Lees meer...

Mike Clephas vertelt over zijn seizoen bij DZC’68 Vrouwen 1

Toen ik in december het stokje overnam werd ik direct gegrepen door het enthousiasme en vooral de overtuiging die leefde binnen de groep van Vr1. Het enthousiasme als we het hadden over het "spelletje" voetbal, maar nog meer de overtuiging dat we kampioen zouden worden en dus volgend seizoen voetballen in de 2de klasse. 
Lees meer...

Vrouwen 1 maakt het succesjaar van DZC ’68 compleet

DZC ’68 VR1 heeft zaterdag 03 juni 2017 de promotie naar de 2de klasse veiliggesteld. Na thuis met 3 – 0 gewonnen te hebben van Bruchterveld werd het nu  in Overijssel 1 – 4 door doelpunten van aanvoerster Jodie Heyink, Tess Horstik en Mira Jansen (2x).

Lees meer...

Sanne Wolterinck vertelt over de wedstrijd DZC'68 VR1–Bruchterveld VR1

Mijn verwachting vooraf was dat als we met het team ons eigen spel zouden gaan spelen een hele goede kans zouden maken om deze eerste van de twee wedstrijden een goed resultaat neer te zetten. 
Lees meer...

Mies Eggink vertelt over de wedstrijd DZC'68 VR1 – Steenwijkerwold VR1

De eerste wedstrijd van de nacompetitie was vorige week uit tegen Steenwijkerwold en ditmaal kwamen de vrouwen uit het dorp met 2000 inwoners onze kant op. Uit 1-2 gewonnen en dus was gelijkspel het minimale wat we eruit moesten halen.
Lees meer...

Topteam JO13-9M in Actie

Zaterdag 6 mei was 1 van de topteams bij DZC'68 de JO13-9M.
Lees meer...

Anne Palm vertelt over de wedstrijd DZC'68 VR1 – Den Ham VR1

Als we deze wedstrijd zouden verliezen, was de kans op het kampioenschap erg klein geworden. We moesten dus gewoon winnen! De vorige keer hadden we met 2-6 gewonnen en Den Ham stond 1 na laatste. Dit moest mogelijk zijn.
Lees meer...

Vrouwen 2 richting kampioenschap

Vrouwen 2 op weg naar het kampioenschap, hierbij de wedstrijdverslagen tegen SJO Zeddam – DZC’68 VR2 en Tubantia – DZC’68 VR2.

Lees meer...

Maartje Bussink vertelt over de wedstrijd Drienerlo VR1 - DZC'68 VR1

Mijn verwachting was dat we het moeilijk zouden krijgen. Nadat we de vorige keer thuis 2-2 tegen ze hadden gemaakt, en we het in die wedstrijd erg moeilijk hadden verwachte ik een zware wedstrijd.
Lees meer...

Wedstrijdverslagen Vrouwen 2

Deze keer 2 wedstrijdverslagen van Vrouwen 2, namelijk die van 1 april tegen SP Haarlo/GSV en van 8 april tegen Drienerlo VR2.
Lees meer...

Voorbeschouwing DZC'68 Vr 1 - Heino VR 1

Aankomende zaterdag 1 april is het erop of eronder voor DZC'68 vrouwen 1, geen grap! Om 14:30 wordt er op Sportpark Zuid afgetrapt tegen de gedeelde nummer 1 Heino VR1. Een spannende pot voor DZC'68, want er werd op 29 oktober 2016 met 2-0 verloren in Heino.

Lees meer...

Elke Wolterinck vertelt over de wedstrijd Gramsbergen – DZC’68

Mijn verwachting vooraf was dat we scherp naar de wedstrijd moesten kijken. We willen kampioen worden en vanaf nu komt dat steeds dichterbij. Dus we moeten bij elke wedstrijd ons visitekaartje gaan afgeven. Ik wist dus dat we moesten gaan knallen en dat we aan ons doelsaldo moesten gaan werken.
Lees meer...

Voorbeschouwing Gramsbergen VR1 - DZC'68 VR1

Aankomende zaterdag 25 maart staat de competitiewedstrijd tegen Gramsbergen VR1 op het programma. Om 14.30 uur wordt er op Sportpark 't Hoge Holt afgetrapt in Gramsbergen.


Lees meer...

Rienke Rijks vertelt over de wedstrijd DZC'68 VR1 – SVZW VR2

Mijn verwachting vooraf was dat we flink aan de bak moesten, nadat we de wedstrijd vorige week hadden verloren. We moesten onszelf weer laten zien en laten weten dat wij bovenaan horen. Zoals onze trainer zei: 'ons visitekaartje afgeven'.
Lees meer...

Voorbeschouwing DZC'68 VR1 - HHC Hardenberg VR1

Aankomende zaterdag speelt vrouwen 1 de inhaalwedstrijd tegen HHC Hardenberg VR1. Om 14:30 wordt er in Doetinchem afgetrapt tegen de nummer 11 op de ranglijst. Door de winst vorige week staan onze vrouwen bovenaan en is winst van groot belang, maar dit wordt niet makkelijk.
Lees meer...

Serena Frerix vertelt over de wedstrijd Hellendoorn VR1 – DZC’68 VR1

Ik ging er met een goed gevoel heen, alleen dacht wel dat het een hele zware wedstrijd zou worden aangezien we de vorige wedstrijd 4-2 hadden verloren en we hadden maar 12 vrouwen mee.
Lees meer...

Trainerswissel Vrouwen-1

Vorig seizoen werd Vrouwen-1 met overmacht kampioen in de vierde klasse en werd ook de KNVB-beker gewonnen. Ook dit jaar heeft het team een topprestatie geleverd, door in de derde klasse als winterkampioen de eerste seizoenshelft af te sluiten.
Helaas heeft de trainer van Vrouwen-1, Dennis Kitaman, vlak voor Kerst onverwacht besloten om per direct te stoppen als trainer/coach van Vrouwen-1

Lees meer...

JO15-7M pakt eerste prijs van het kalenderjaar voor DZC '68

De meiden van de JO15-7M zijn met een goed gevoel het nieuwe jaar ingestapt. In de Hamalandhal in Lichtenvoorde werd het meiden onder 15 zaaltoernooi gewonnen. Er werd met twee teams meegedaan. Het eerste team werd derde in de groepsfase, en het tweede team behaalde de eerste plaats. Na de groepsfase werd er als een team toegeleefd naar de finale!
Lees meer...

Het seizoen van de MO11-2 tot nu toe

MO11-2 bestaat momenteel uit 10 speelsters. De helft zit dit jaar voor het eerst op voetbal en de andere helft zat vorige seizoen ook al op voetbal.

De meiden hebben veel plezier en er wordt veel gelachen met de meiden onder elkaar en ook met de leider en de trainers.
Lees meer...

DZC'68 MO11-2 - Ulftse Boys MO11-1

Zaterdag 10 december was er weer een fotograaf actief bij DZC'68.

Luc bedankt maar weer voor de mooie foto's.
Lees meer...

D'ran Vrouwen 1 tegen Zelos VR 1 in Zelhem

Aankomende zaterdag 10 december staat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Zelos VR1 op het programma. Om 14.30 uur wordt er op Sportpark Pluimerskamp afgetrapt tegen de nummer 5 op de ranglijst. Samen strijden we nog voor de tweede periode, dus er moet gewonnen worden in Zelhem!
Lees meer...

Sanne Wolterinck vertelt over DZC’68 VR1 – DZSV VR1

Mijn verwachting vooraf was dat we moesten gaan knokken met het team tot het eind. Zij stonden op de eerste plek en wij op de tweede, dus wij moesten komen. Na een moeilijk eerste kwartier kregen we langzaam grip op de wedstrijd. Na het tegendoelpunt ging bij ons het tempo omhoog en dat resulteerde in de gelijkmaker
Lees meer...

Wedstrijdverslagen van vrouwen 2 - 26 november en 3 december

Hieronder deze week 2 wedstrijdverslagen van Vrouwen 2

DZC’68 VR2 – Tubantia  van 26 november

Excelsior’31 VR1 - DZC’68 VR2  van 3 december
Lees meer...

Voorbeschouwing DZC'68 VR1 - DZSV VR1

Aankomende zaterdag 3 december de kraker tegen DZSV VR1 uit Dinxperlo! Met een gedeeltelijke eerste plaatst, waarbij DZC'68 een wedstrijd meer heeft, gaat de strijd los om 14.30 uur op Sportpark Zuid in Doetinchem.
Lees meer...

Nabeschouwing Vrouwen 1 tegen Den Ham

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Den Ham op het programma. Op de ranglijst was het de nummer 3 (de vrouwen van DZC'68) tegen de nummer 8 (de vrouwen van Den Ham). Op het koude en mistige sportpark de Rohorst werd er om 14.30 afgetrapt.
Lees meer...

wedstrijdverslag DZC’68 VR2 – Excelsior’31 VR1

Sinds kort trapt trainer Umud de wedstrijdbespreking af met een anekdote, dit op speciaal verzoek van Julia. Dit keer een anekdote waarvan twee dingen onthouden moeten worden: onderschat je tegenstander nooit en geloof in de eigen kracht van je team.
Lees meer...

Volgende ronde voor vrouwen 1 in de Achterhoek Cup

Woensdagavond 16 november moesten de vrouwen van DZC'68 aantreden voor de Achterhoekcup. Winnen was noodzakelijk om door te gaan naar de volgende ronde. Kilder vrouwen 1 was de tegenstander. Een voor de dames onbekende tegenstander uit de zondag 4e klasse.
Lees meer...

Jara Hoopman vertelt over de wedstrijd DZC'68 VR1 – Bergentheim VR1

Ik had vooraf niet veel verwachtingen. Ik vond het moeilijk wat ik moest verwachten, omdat ze een gelijk aantal punten hadden en qua doelsaldo ook ongeveer gelijk lagen.
Lees meer...

Anne Hazelaar vertelt over DZC’68 VR1 – Marienberg VR1

Tegen de onderste ploegen hebben we dit seizoen nog te weinig laten zien. Mijn verwachting was dan ook dat we hard zouden moeten werken om de drie punten in Doetinchem te houden. Na een goed gesprek vooraf had ik zeker vertrouwen in strijd en daarmee de winst voor ons team
Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC’68 VR2 – RSC VR2

Op de beide trainingsavonden maakten de vrouwen van DZC’68 zich op voor de wedstrijd van 5 november 2016 tegen RSC VR2. RSC is een tegenstander, die we nog niet eerder in de competitie tegenkwamen. De statistieken van deze tegenstander logen er niet om 42 goals voor en 2 tegen na 6 wedstrijden. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden maar vaak bu-j te bange!
Lees meer...

Voorbeschouwing Vrouwen 1

Na het verlies van vorige week, moeten de vrouwen zaterdag om 15:00 uur aan de bak. Vrouwen 1 heeft tot nu toe moeite met de onderste ploegen, dus onze vrouwen moeten scherper worden en die drie punten in eigen huis houden.
Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC '68 VR2 - SP Haarlo/GSV '63 VR1

Op 29 oktober 2016 speelde VR2 thuis tegen ST SP Haarlo/GSV’63, een team waar we in de laatste wedstrijd van het seizoen kostbare punten verspeelden door een ongelukkig eigen doelpunt. Een tegenstander met veel ervaren speelsters, waarvan we er ons een paar konden herinneren.
Lees meer...

Strijd om de eerste periode

Afgelopen zaterdag speelde vrouwen 1 uit bij Heino. Een spannend potje aangezien beide teams nog kans maakten op de eerste periode. Ze waren echter niet de enige, want ook SVZW, DZSV en Bergentheim waren nog kanshebbers.
Lees meer...

Voorbeschouwing Vrouwen 1

Aankomende zaterdag is het erop of eronder! Om 15:00 uur trappen onze vrouwen af op Sportpark De Kampen in Heino tegen de nummer 1 Heino VR1. Pakken de vrouwen de eerste periode? 
Lees meer...

Wedstrijdverslag DZC’68 VR1 – Drienerlo VR1

Mijn verwachting was vooraf dat het een leuke, boeiende en spannende wedstrijd zou worden waarbij wij de 3 punten in eigen huis zouden moeten kunnen houden. Op deze manier zouden wij onze plek verdedigen voor de eerste periodetitel en hier zouden we met zijn allen hard voor moeten werken.
Lees meer...

Wedstrijdverslag van twee wedstrijden van Vrouwen 2

Dit keer geen 1 maar 2 wedstrijdverslagen van Vrouwen 2.
DZC'68 VR2 - AZSV VR3 8 oktober 2016
Drienerlo VR2 - DZC'68 VR2 15 oktober 2016
Lees meer...

Voorbeschouwing Vrouwen 1

Aankomende zaterdag staat de topper tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst op het programma. Onze vrouwen gaan op bezoek bij koploper SVZW VR2 en trappen om 12:30 uur af op Sportpark het Lage Veld in Wierden. 
Lees meer...

Voetbal een mannensport? Dacht het niet!

De KNVB neemt DZC'68 als voorbeeld hoe de groei in het meiden- en vrouwenvoetbal bij een club vorm kan worden gegeven.
Lees hier het hele artikel.

MB1 handhaaft zich in de Hoofdklasse

In de Hoofdklasse werd vaak gespeeld op prachtige sportcomplexen en -velden, maar een klein nadeel daaraan was dat gemiddeld genomen iedere uitwedstrijd een goed uur rijden was. Uiteindelijk werd na een goede eindsprint de verdiende 7e plaats in de Hoofdklasse behaald.
Lees meer...

MC1 draait mee in de top

Tijdens de winterstop werd er nog actief 9 weken lang getraind in een gymzaal om de conditie en teamspirit op peil te houden. Tevens heeft er ook nog een echte onderlinge zaalvoetbaltoernooi plaats gevonden in de sporthal in Wehl. Bijna alle gezinsleden van alle meiden van de MC1 waren hierbij aanwezig wat resulteerde in een leuke middag vol voetbal en gelach en was voor herhaling vatbaar.
Lees meer...

DZC’68 MD1 Seizoen 2015-2016

De meiden van de MD1 hebben een mooi seizoen gedraaid. Zowel op het sportieve vlak als op het sociale vlak is het een team gebleken met onvermoede kwaliteiten.
Lees meer...

Het seizoen van de MD2

Wie goed oplet bij een wedstrijd van de MD2 heeft gehoord dat er geyelled wordt. Niet zo luid, want dat doe je niet als meisje van dit team, maar beschaafd. En, elke keer wordt er weer iets anders geroepen, want zo komt iedereen aan de beurt. Elke wedstrijd vraagt trainer Marco: ”Wie weet er een goede yell vandaag?” En dan is er altijd een grappig zinnetje te roepen. Oh en niet te gemeen voor de tegenstander.
Lees meer...

De 'meiden' van de ME2

Dit voorjaar hebben we door de groei een ME2 weten te realiseren. Een elftal met een paar speelsters die uit de ME1 overkwamen en 1 speelster uit de E11 en een paar nieuwe speelsters. In totaal hadden we 8 meiden waar we de competitie mee gingen starten we hadden dus maar 1 wissel.
Lees meer...

DZC ’68 VR 1 pakt de dubbel !

DZC ’68 VR 1 heeft dit seizoen een unieke prestatie geleverd. Na het kampioenschap in competitieverband zonder puntenverlies volgde op zaterdag 21 mei 2016 een klinkende overwinning in de KNVB bekerfinale tegen ZVV ‘56 : 3 – 7. Loting wees uit dat het eerste vrouwenteam van DZC ’68 een uitwedstrijd moest spelen tegen de kampioenen van de andere vierde klasse in het District Oost : ZVV ’56 uit Apeldoorn.
Lees meer...

'Onze kampioenen, MD1'

Enkele weken was het al bekend. De kraker in en tegen Winterswijk. Wie zou winnen, wordt kampioen in de 1e klasse. Wie had dat gedacht in het begin van het seizoen? We hadden ons goed voorbereid. De tegenstander geobserveerd, nog meer pit gekregen tegen de jongens van de C en D, niet getornd aan ons aanvallende 3-4-3 spel, 'inhuur' geregeld (bedankt Suus en Martijn), niet naar de Olde Beth (of toch wel?), gevoetbald met blote voeten(!), een scherpe keepster, hooghouden geoefend, .....dans en muziek in de kleedkamer.... Perfect!
Lees meer...

Van mini F bij VIOD via KNVB O14 naar DZC’68 VR1

Ja, zo kan het gaan!

Een interview met Maartje Bussink, 15 jaar; sinds februari maakt zij deel uit van de VR1 selectie bij DZC’68.
Lees meer...

DZC’68 VR 1 zonder puntverlies kampioen!

Dit seizoen heeft DZC ’68 voor het eerst twee senioren vrouwenteams. Met de prachtige support van VR 2 is VR 1 in de 4e klasse niet alleen ongeslagen kampioen geworden, maar ook zonder puntverlies. Met maar liefst 185! doelpunten en nog twee wedstrijden te spelen is het halen van 200 doelpunten de volgende doelstelling. 
Lees meer...

Zeddam / St. Joris VR1 - DZC'68 VR2

We begonnen vandaag om 14.30 aan onze uitwedstrijd tegen de dames van Zeddam en St. Joris met een heerlijk zonnetje. Al moest dat gepaard gaan met een kleine valse start. Voetbalschoenen vergeten, er ontbraken een aantal broekjes en we moesten sokken van elkaar lenen. Desalniettemin hadden we goede moed en zin om een lekker potje te spelen in Zeddam.
Lees meer...

Twee teams in DZC-sokken en een onrustige wedstrijd

De eerste voortekenen waren er al: een wedstrijd die een kwartier later begon en een tegenstander die de kledingtas was vergeten. Dat had voor ons een teken moeten zijn dat er onrust in de lucht zat.
Lees meer...

Vliegtuigen, knollenveld en een superspannende slotfase

19 maart 2016 – Teuge Voorwaarts VR1 - DZC’68 VR2
Lees meer...

DZC’68 VR2 wedstrijdverslagen februari 2016

Beter laat dan nooit, de wedstrijdverslagen van VR2 van de gehele maand februari!
Lees meer...

Kwalificatiewedstrijd Olympische spelen Nederlands vrouwenelftal

Doetinchem is een van de 7 trotse speelsteden en “De Vijverberg” speelstadion voor het EK Vrouwenvoetbal 2017.

Het Nederlands vrouwenelftal speelt van 2 t/m 9 maart 2016 het Olympisch kwalificatietoernooi met als inzet een ticket naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
Lees meer...

Meiden van ZSV Zelos en DZC’68 samen naar de Oranjeleeuwinnen.

Zaterdagavond 5 maart spelen de Oranjeleeuwinnen hun 2e (van drie) kwalificatiewedstrijd van het Olympisch Kwalificatie Toernooi “op het Kasteel” te Rotterdam. Uiteraard kunnen wij als grootste meidenvoetbalvereniging van Doetinchem en omgeving niet ontbreken.
Lees meer...

Gelijkspel voor DZC’68 VR2 tegen FC Zutphen VR2

Een van de voordelen van zo vroeg in het seizoen starten met competitiewedstrijden is dat ook wij wedstrijden op het hoofdveld kunnen spelen. Ook op de prachtige locatie van FC Zutphen was dat het geval en dan ook nog eens met veel toeschouwers op de tribune. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een leuk voetbalfeestje.
Lees meer...

Jara Hoopman keert terug bij DZC’68!

Na bijna twee seizoenen bij Jong PEC Zwolle Vrouwen te hebben gespeeld, keert Jara Hoopman terug bij DZC’68. Een stap die vraagt om uitleg.
Lees meer...

DZC’68 VR2 start tweede seizoenshelft met ruime zege

Vol goede moed na een goed verzorgde uitleg en peptalk van Carla, onze nieuwe leidster, gingen we de wedstrijd tegemoet deze zaterdagmiddag. We waren ons er van bewust dat de dames van Zeddam/St. Joris boven ons stonden in de competitie en dat we als team aan de bak moesten om te laten zien dat we met goed teamwork en lekker voetballen er een mooie wedstrijd van konden maken.
Lees meer...

Kom je ook voetballen?

Wij zoeken nieuwe en "oud" leden!!
Hoe lang twijfel jij nu al? Zal ik weer opnieuw gaan voetballen? Of: Lijkt me leuk maar ik weet niet of .........
Lees meer...

Vrouwenvoetbal: Het seizoen tot dusver

De kerstvakantie, een mooi moment om de balans van de eerste seizoenshelft op te maken. Met allereerst daarin de fantastische mededeling dat na de winterstop er twee (!) nieuwe meidenteams bijkomen, de MA1 en de ME2!

Namens de begeleiding van ieder team een korte boodschap en analyse van het seizoen tot dusver.
Lees meer...

Vrouwen 1 bekert verder na de winterstop

Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen AZC/Eefde VR1 op het programma. Dit team komt uit in de 4e klasse zondag. Net als wij winnen ook deze dames geregeld met ruime cijfers, dus we moesten D'RAN!
Lees meer...

DZC’68 VR1 maakt 100ste doelpunt voor de winterstop!

DZC’68 VR1 mocht afgelopen zaterdag naar Zelhem voor een wedstrijd tegen Zelos VR2. Na vorige week een sfeervolle ambiance, maar wat minder goed spel waren de dames gebrand om vandaag weer te laten zien waarom zij bovenaan staan!
Lees meer...

DZC'68 VR1 - SKV VR1

Na vorige week een zeer fysiek duel tegen Eefde met een 8-0 overwinning als resultaat stond nu SKV op het programma. Een tegenstander die vorig seizoen net boven ons is geëindigd.
Lees meer...

Foto's Halloween Voetbalfeest

Afgelopen vrijdag waren er ruim 35 enthousiaste voetbaltalentjes bij het Halloween Voetbalfestijn voor meisjes bij DZC’68. Bij een heerlijk nazomers zonnetje vermaakten de meisjes zich opperbest bij de acht verschillende activiteiten die op het hoofdveld waren uitgezet. 
Lees meer...

"We gaan voor promotie met Vrouwen 1"

Dennis Kitaman is begonnen aan zijn 1e seizoen als hoofdtrainer van DZC’68 VR1. De werkgroep Vrouwenvoetbal sprak met hem.
Lees meer...

KNVB-Voetbalfestival 17 september 2015

Op donderdag 17 september 2015 kwamen ruim 40 enthousiaste voetbaltalentjes in de dop naar het KNVB-voetbalfestival bij DZC’68. Ondanks de stromende regen vermaakten zij zich opperbest bij de zes activiteiten die op het hoofdveld waren uitgezet.
Lees meer...

Start Competitie Vrouwenvoetbal DZC’68

Zaterdag a.s. start voor de vrouwenafdeling van DZC’68 de competitie. Wij hopen dat alle vrouwen en meiden dit seizoen veel plezier beleven en wensen alle teams een succesvol, sportief en leuk seizoen toe!
Lees meer...

DZC’68 ontvangt versterking van Jong FC Twente vrouwen speelster Mira

Jansen

Mira Jansen verruilt het team van Jong FC Twente vrouwen om met DZC’68 VR1 in de 3e klasse te gaan voetballen.
Een stap terug die de nodige vragen op zal roepen.
Lees meer...

Dennis Kitaman geïntroduceerd als hoofdtrainer VR1 DZC '68

Tegenover een groot publiek van meiden, vrouwen en ouders die in afwachting waren van de wedstrijd beloften VR PEC Zwolle - DZC'68 C1G en aan het genieten waren van de bbq is zaterdagavond 5 juni Dennis Kitaman als nieuwe hoofdtrainer voorgesteld.
Lees meer...

Tess Horstik keert terug bij DZC '68

Tess Horstik, nu nog uitkomend bij hoofdklasser FC Gelre, keert terug naar DZC’68.
De coördinator vrouwenvoetbal van DZC’68 is blij te merken dat alle energie die in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal binnen DZC’68 is gestoken z’n vruchten begint af te werpen en niet onopgemerkt is gebleven bij oud speelsters.
Lees meer...

Janssen Payroll Services teamsponsor van meiden C junioren

Afgelopen zaterdag hebben Mark Limbeek van Janssen Payroll Services en voorzitter Jan Minkhorst hun handtekening gezet onder een driejarig sponsorcontract. Het Doetinchemse bedrijf siert hiermee voor drie jaar het prachtige damestenue.
Lees meer...