DZC '68 › Teams › VrouwenDZC'68 VR2

DZC'68 VR2

Spelers

Maaike Ankersmit
Anne Bos
Daniek Bruil
Joyce Boxem
Jantien Derksen
Nienke Dierssen
Cynthia Dinkelman
Jo-Ann Donkersteeg
Karlijn de Groot
Iris Haveman
Sanne Heijink
Lieke ten Hietbrink
Annemarie van Londen
Susanne Niezen
Melek Pulas
Esther Ruissaard
Joyce ten Tije
Anne Teunissen
Emilia Vreman
Jessie Wijnen
Misha Wissink
Manou Woerts

Begeleiding

Trainer

Barry Goöle

Leidster

Carla Niezen

Ass. scheidsrechter
Rob ten Tije

 

 

Trainingen

Maandag:    20.00 - 21.30 uur
Woensdag: 20.00 - 21.30 uur 

 

Sponsor(en)

De Groenmakers
Pedicure Karin
Beautysalon Elody

  • Verslagen
06-11-2016| Wedstrijdverslag DZC’68 VR2 – RSC VR2
Op de beide trainingsavonden maakten de vrouwen van DZC’68 zich op voor de wedstrijd van 5 november 2016 tegen RSC VR2. RSC is een tegenstander, die we nog niet eerder in de competitie tegenkwamen. De statistieken van deze tegenstander logen er niet om 42 goals voor en 2 tegen na 6 wedstrijden. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden maar vaak bu-j te bange!


In de wedstrijdbespreking werd dus gefocust op de eigen kracht van DZC’68 VR2, de prima sfeer binnen het team en het resultaat dat tot dusverre in dit seizoen werd neergezet. Na een goede warming up, nog even kort terug naar de kleedkamer en DR’AN.

De wedstrijd was nog maar nét van start gegaan of er ontstond een prachtkans voor DZC’68, die koelbloedig werd benut door onze linksvoor Anne 1-0. Wat een feest en dat zo vroeg in de wedstrijd !

Onze vrouwen en die van RSC bleken aan elkaar gewaagd. RSC creëerde met name via haar razendsnelle spits de nodige kansen. Jantien stond haar mannetje en wist de voorsprong te behouden met prachtige reddingen. Na ongeveer 20 minuten wist

RSC een doelpunt te scoren en bracht de stand daarmee op 1-1.

Inmiddels kwam de regen met bakken uit de lucht, gevolgd door het blad dat nog aan de bomen rondom het veld zat. Kort na de gelijkmaker ontstond een gevaarlijke situatie, die goed werd opgepakt door onze verdediging. Onze rechtsvoor slalomde zich om haar tegenstanders heen en kwam dichtbij de 2-1. Kort erna nog een grote kans voor DZC’68 die maar net werd over gekopt.

Naar aanleiding van de eerste helft, besloot de trainer de opstelling aan te passen. Er werden speelsters op andere posities geplaatst en (om met de woorden van de hoofdtrainer van DZC’68 te spreken) “frisse vrouwen” ingezet. Dat had resultaat. Vrijwel meteen na de start van de tweede helft kreeg DZC’68 een enorme kans, die net naast ging. Maar de thee had RSC ook prima gesmaakt en ook zij hadden de nodige kansen maar steeds was daar Jantien, die haar doel verdedigde als een tijger en in de laatste minuten nog een bal van de doellijn wist te halen.

En toen was daar het eerste doelpunt vanuit een corner in dit seizoen 2-1, kort daarna gevolgd door nog zo’n beauty 3-1. En om de feestvreugde compleet te maken, besloot Mariëlle nog maar eens aan te leggen om de bal daarna perfect in het goal te schieten. Met doelpunten van Anne, Nienke, Karlijn en Mariëlle kwam de eindstand op 4-1.

Het begon spannend, het bleef spannend en het eindigde spannend. En wat het resultaat is wanneer je zo’n wedstrijd met winst afsluit, is te zien op Facebook.

 

 

 

 
02-11-2016| Wedstrijdverslag DZC '68 VR2 - SP Haarlo/GSV '63 VR1
Op 29 oktober 2016 speelde VR2 thuis tegen ST SP Haarlo/GSV’63, een team waar we in de laatste wedstrijd van het seizoen kostbare punten verspeelden door een ongelukkig eigen doelpunt. Een tegenstander met veel ervaren speelsters, waarvan we er ons een paar konden herinneren.
Binnen 5 minuten was er een misverstand in de verdediging van DZC’68 en scoorde Haarlo de 0-1. Vanaf de zijlijn herhaalde trainer Umud nog een keer de instructie voor deze wedstrijd en dat werd goed opgepakt door het team. Karlijn omzeilde de buitenspelval van Haarlo en scoorde de gelijkmaker: 1-1.

Daarna volgde een voorzet van Nienke, die goed werd benut door Karlijn, die daarmee de stand op 2-1 bracht. De tegenstander zette alles op alles om de rust met een gelijke stand in te gaan. Een knappe redding van onze Jantien gooide roet in het eten. DZC’68 had een aantal kansen, die strandden op de keeper van Haarlo ofwel net naast of over het doel gingen.

De speelsters van VR2 kwamen nog meer op dreef in de 2e helft. Door de strakke organisatie van onze verdediging en het goede meelopen van het middenveld, kon de tegenstander geen kansen meer creëren. Een genadeloos benutte vrije trap van Jo-Ann bracht de stand op 3-1.

Karlijn scoorde vanuit een pass van Susanne de 4-1, gevolgd door een prachtig doelpunt van “mien vrouw” 5-1. VR2 liet wederom prachtige combinaties zien. Eén daarvan, ingeleid door Kimberly en voortgezet door Karlijn en Melek bracht de stand op 6-1. Na een goede solo van Nienke, zette Melek de eindstand op 7-1.

Het was een leuke wedstrijd, om met de woorden van onze keepster te spreken “eentje, waarin je je mobiel in je BH meeneemt in de 2e helft zodat je je niet verveelt”.

 

 

 
16-10-2016| Wedstrijdverslag van twee wedstrijden van Vrouwen 2
Dit keer geen 1 maar 2 wedstrijdverslagen van Vrouwen 2.
DZC'68 VR2 - AZSV VR3 8 oktober 2016
Drienerlo VR2 - DZC'68 VR2 15 oktober 2016
Zaterdag 8 oktober 2016. Terwijl DZC'68 zich opmaakt voor het Oktoberfest moet VR2 nog aan de slag. Vandaag staat de wedstrijd tegen AZSV VR3 op het programma. Van eerdere wedstrijden tegen AZSV weten we dat we de dames uit Aalten en omgeving niet moeten onderschatten. En terwijl de Deutsche Schlagers over het complex schallen en het publiek (onder hen oud-trainers Gino en Gerard) toestroomt naast veld 3, trappen we af onder een prachtig najaarszonnetje.

De wedstrijd kent een hoog eenrichtingsniveau. De vrouwen van DZC'68 brengen de lessen van trainer Umud goed in praktijk en laten samenspel zien dat hoger gekwalificeerde teams niet zou misstaan. Met een tussenstand van 5-0 en een eindstand van 9-0 door Anne Bos,Mariëlle, Susanne, Karlijn en Jo-Ann blijken de Doetinchemse vrouwen ditmaal de sterkste, kunnen de Dirndl jurkjes en lederhosen aan en kan het Oktoberfest 2016 richtig anfängen!

Zaterdag 15 oktober 2016. Huwelijksdag van trainer Umud en de spits van VR2, Melek, én de vroegste wedstrijd van dit seizoen: om 10.00 uur spelen we uit tegen Drienerlo in Enschede. Een team dat ieder jaar wisselt qua samenstelling omdat student-speelsters nieuw arriveren en student-speelsters afstuderen en vertrekken. Geen pijl op te trekken dus maar volgens traditie een bijzonder leuke tegenstander. Deze zaterdag is ook de eerste zaterdag van de herfstvakantie in de regio Midden en dus missen we naast de speelsters die door stage niet aanwezig kunnen zijn, enkele andere speelsters én we hebben helaas nog te kampen met blessures. We doen met goed resultaat een beroep op één van de enthousiaste mede-grondleggers van het vrouwenvoetbal binnen DZC'68, Mike Clephas, om trainer/coach Umud te vervangen. En terwijl de ochtendnevel langzaam oplost, rijden we in alle vroegte (07.45 uur !) met 14 speelsters en gevulde broodtrommeltjes richting de campus van de UT. Tamara, Jantien en Kimberly maken nog een tussenstop bij een ander stadion maar wetende weg uiteindelijk ook te vinden.

De samenstelling van Drienerlo VR2 2016 blijkt inderdaad aanzienlijk gewijzigd ten opzichte van het team van vorig seizoen. Lastig in te schatten dus. Interim-trainer Mike, assistent-trainer Rob en teammanager Carla hebben even tijd nodig om te bepalen of de concept opstelling van Umud gehandhaafd wordt op basis van de speelsters naast ons in de kantine. We besluiten de opstelling te handhaven. Warming up check, wedstrijdbespreking check, gezamenlijke jell check en dr'an.

VR2 speelt de sterren van de hemel, laat opnieuw prachtig samenspel zien en bij een van die weergaloze acties scoort Jo-Ann - onder het toeziend oog van trotse shirtsponsor Jan van Ulstvan De Groenmakers - een fantastisch mooi doelpunt: 0-1. Het enthousiaste positieve coachen, zoals we dat van Mike gewend zijn, brengt Karlijn tot een beauty van een kopbal, die maar nét over het doel gaat maar volgens Mike minimaal een 50% doelpunt is: 0-1,5. Er ontstaat een vrije trap en Jo-Ann krijgt het advies met volle overtuiging te schieten en dat doet ze: 0-2,5. Het combinatiespel levert DZC'68 nog een aantal kansen op maar deze leiden niet tot een doelpunt en met de stand van 0-2,5 gaan we de rust in. Interim-coach Mike complimenteert de speelsters met hun spel en vraagt ze in de tweede helft vooral scherpte te houden. Wanneer dat lukt, kan VR2 Umud en Melek vanavond 3 punten overhandigen en dat is uiteraard ons doel in de wedstrijd vandaag maar ook in alle andere wedstrijden dit seizoen. Ondanks de waarschuwing in de rust, blijkt de scherpte in de tweede helft wat minder aanwezig en gaat deze helft rommelig van start, althans voor DZC'68. De tegenstander heeft de scherpte wel gevonden in de rust en brengt de stand op 1-2. Drienerlo aast op een 2e doelpunt en VR2 doet er alles aan om hen daarvan te weerhouden. Dat lukt, eindstand 1-2 en op naar het bruiloftsfeest.
17-01-2016| DZC’68 VR2 start tweede seizoenshelft met ruime zege
Vol goede moed na een goed verzorgde uitleg en peptalk van Carla, onze nieuwe leidster, gingen we de wedstrijd tegemoet deze zaterdagmiddag. We waren ons er van bewust dat de dames van Zeddam/St. Joris boven ons stonden in de competitie en dat we als team aan de bak moesten om te laten zien dat we met goed teamwork en lekker voetballen er een mooie wedstrijd van konden maken.
Door de verslaggeefster van DZC'68 VR2
Om nog maar te spreken over het weer deze zaterdagmiddag, want van zonneschijn tot sneeuwstorm hebben we gevoetbald op het hoofdveld thuis. Dit hield ons echter niet tegen, we hadden zin om na een lange winterstop weer te gaan voetballen met elkaar. Helaas begon de wedstrijd wat minder door een penalty tegen en kon Kelly geen hand voor ogen zien door de sneeuw en harde wind. Gelukkig een paar minuten laten scoorde Sanne al gelijk en stond het 1-1. Het duurde gelukkig niet zo lang tot de sneeuw er alweer mee ophield, want de KNVB-scheidsrechter wist zich ook even geen raad meer in dat weer. We gingen de rust positief in met een 2e goal van Mira en hadden van te voren al goed besloten wat we dan in de rust gingen bespreken. Met de welbekende ranja bij DZC en banaantje verzorgd door Carla wisten we zeker dat we ook de 2e helft nog konden knallen! 
In de 2e helft zijn we gestart door een drietal speelsters te wisselen. Door goed samen te spelen, mooie pases op onze voorhoede en de juiste verdediging wanneer onze tegenstander er eens vandoor ging met de bal wisten we toch meer balbezit te houden en goede kansen te creeëren. Met goals van onder andere Jo-Ann, Maaike, Lieke, Sanne en Mira hebben we maar liefst 8 keer kunnen scoren, en weet Sint Joris ook nog een 2e goaltje mee te pikken. In de tweede helft lag het scorend vermogen van VR2 hoog. Zo hoog dat het niet lukte om de stand op het scorebord bij te houden, deze bleef steken op 6-2. Die stand werd doorgegeven richting KNVB en staat nu ook op voetbal.nl De scheidsrechter heeft toegezegd dat hij dit maandag zal corrigeren. 
8-2 winst de eerste wedstrijd na de winterstop, daar mogen we als team zeker trots op zijn en laten we dit vooral zo vasthouden! Volgende week zaterdag spelen we uit tegen de dames van FC Zutphen, komen jullie ook kijken?!

Deel deze pagina via: