DZC '68DZC'68Algemeen › Verkoop Alcohol

Verkoop Alcohol

Aan jongeren onder de 18 jaar mag per 1 januari 2014 geen alcohol meer worden verstrekt in sportkantines, supermarkten en andere horecagelegenheden. 

De sport, waaronder het bestuur van DZC’68, neemt duidelijk stelling waar het gaat om alcoholgebruik onder jongeren onder de 18 jaar. Alcohol schenken aan jongeren onder de 18 jaar kan en mag absoluut niet plaatsvinden in de sportkantine. Ook het voorkomen van rijden onder invloed vanuit sportvereniging is een thema dat extra aandacht verdient. 

De volgende wettelijk bepalingen worden nageleefd:
  • Er worden geen alcoholhoudende dranken verkocht aan personen jonger dan 18 jaar.
  • Wanneer de barmedewerker twijfelt aan de leeftijd van de jongere die alcohol wil kopen, wordt gevraag naar de leeftijd en een legitimatiebewijs. Dit is niet nodig als het overduidelijk is dat de koper oud genoeg is.
  • Is het duidelijk dat de persoon boven de 18 de drank onmiddellijk zal doorgeven aan iemand onder de 18 jaar? Dan wordt de alcohol niet verkocht.

Er wordt geen alcohol geschonken aan:
Jeugdleiders, trainers van jeugdelftallen en andere begeleiders van de jeugd tijdens de uitoefening van hun functie.
Het bestuur wil voorkomen dat personen onder invloed van alcohol aan het verkeer deelnemen. Op basis daarvan kan de verstrekking van alcoholhoudende drank aan betreffende personen worden geweigerd.

We hebben vanuit de club de verantwoordelijkheid dat er op een verantwoorde manier met alcohol wordt omgegaan, zeker bij jongeren én in het verkeer.