DZC '68 › Teams › PCLDZC'68 PCL

DZC'68 PCL

Spelers

Liam Arendsen
Tygo Baakman
Faas Balemans
Mick Barzuwa
Joes Bussink
Bayram Cekic
Ahmet Efe Durucan
Siem Ebbers
Viggo van Hal
Wout Jacobs
Semih Can Kalay
Fedde Koot
Noud Langenkamp
Gijs Mullink
Noren Oostendorp
Lenn Overgoor
Silvijn van der Pol
Rein van der Pol
Ties Reijmer
Joep de Rond
Enes Simsek
Stijn Sloot
Colin Smeenk
Timme Timmermans
Nick van Toorn
Stan Verhoeven
Tim de Vries
Mees van Wessel
Noud Wiggers
Luuk te Winkel
Alperslan Yalcin

Begeleiding

Trainer
Paul Rijks

Coördinator Pro Data Champions League
Annabel Steller

Trainingen

Woensdag 16:00 - 17:00 uur

Zaterdag    08:30 - 9:30  onderlinge wedstrijden

Sponsor(en)

ProData

  • Verslagen
  • Nieuws
02-11-2016| Woehaaaa..!! de Pro Data Champions League is op stoom!!!
Lieve mensen, het is alweer een tijdje geleden dat jullie de laatste ’inside information’ hebben ontvangen van de Champions League. En dat was niet voor niets…..
Zoals jullie van ons gewend zijn, delen wij alle sappige details met iedereen maar de ontwikkelingen volgden ZO snel op elkaar dat zelfs de landelijke paparazzi in totale verwarring was en de stand van zaken niet kon bijhouden. Maar nu is het dan toch echt tijd voor een update; en wat voor één! Onze selectie is opnieuw uitgebreid! Hadden we vorig seizoen toch al een behoorlijk brede selectie; dit seizoen is het aantal nog eens extra gigantisch toegenomen.

We barsten uit onze voegen of om het spreekwoordelijk in voetbaltermen te zeggen: we barsten uit onze goaltjes! DZC’68 wordt te klein. Gelukkig heeft DZC’68 dit signaal goed opgepakt en dat heeft tot gevolg gehad dat er nu een totaal nieuw sportcomplex wordt gebouwd. Inmiddels zitten we al aan bijna 50 toptalenten die elke woensdag en zaterdag de velden van DZC’68 bestormen. Wat een prachtig aantal. Eentje vertelde mij; Annabel, ik heb voetbal al heel erg ‘in de knie’. En dat vind ik super. Niks niet onder de knie maar gewoon IN de knie. Hoe fijn is dat!  Paul Rijks (onze geweldige trainer) is er trots op! Hij geeft ook aan dat hij in een luxepositie verkeert met zoveel keuze aan topspelers. Hij stelt ze dan ook iedere week gewoon allemaal weer op. Bij ons niemand op de bank. Ze zijn gewoon met z’n allen TE goed om  ‘bank te hangen’. Maar goed, zo’n explosie van nieuwe talenten heeft ook onmiddellijk tot gevolg dat wij onze staf hebben moeten uitbreiden. We hebben dan ook maar liefst 8 assistent- trainers die iedere woensdag weer aanwezig zijn. Daar zijn we trots op!. De KNVB lukt het niet om een goede staf neer te zetten maar bij ons is dat een kleinigheidje. En dan hebben we niet de minste namen in onze staf: wij hebben Imran, Noelle, Jermaine, Djano, Mika, Maurice, Olivier en Jeroen. Vanzelfsprekend willen we de KNVB best een keer uitleggen hoe wij dat toch elke keer weer voor elkaar krijgen. Ook hebben we natuurlijk weer onze doelstelling voor het nieuwe seizoen geformuleerd en vastgesteld. Belangrijkste doelstellingen voor dit seizoen zijn: plezier en zelfvertrouwen. Een ander belangrijk doel is om van elke training en elke wedstrijd een feestje te maken. Ik kan u zeggen dat we al aardig op weg zijn om deze doelstellingen te behalen!

En natuurlijk….we hadden er weer eentje….de SPELER VAN DE WEEK! En dat was niemand minder dan Tygo! Tygo is voor Ajax! Want daar spelen zijn vrienden Jayden en Gijs. Eigenlijk voetballen zij bij VIOD maar daar doen wij niet moeilijk over. Als Tygo vindt dat dat Ajax is, dan is dat gewoon zo!  Tygo houdt heel erg van taart en dan kersentaart, appeltaart, vruchtentaart, nou eigenlijk bijna alle taart! En van pizza! Daar houdt hij ook heel erg van. Tygo houdt niet van spruitjes! Tja, het blijkt opnieuw; op nummer 1 van het allervieste eten bij de toppers van de Champions League staan toch echt MET STIP DE SPRUITJES!. Geeft niks hoor, dan blijven er lekker veel voor mij over want ik vind het HEERLIJK! Tygo wil wel iets heel bijzonders worden later. In mijn roemruchte carrière van de afgelopen jaren als interviewer van de spelers van de Champions League heb ik al heel veel toekomstplannen gehoord maar deze…nee…deze ben ik nog niet tegengekomen. Tygo wordt later namelijk JUNGLE. Uh…ik zie jullie denken…jungle????? Ja…jungle! Nou zo moeilijk is het niet hoor. Je gaat dan wilde dieren zoeken. Bijvoorbeeld een gorilla of een wild dier. Eigenlijk wordt hij dus een ‘wilde dieren zoeker’. WOW! Hoe vet is dat! Hij doet dat met een jeep (met open dak) of een helikopter! Oeieoeioei….ik hoop dat ik een keertje mee mag. Want ik wil ook best eens een keertje een ‘wilde dieren zoeker’ zijn!

Tot de volgende keer! Annabel
03-03-2016| Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan!
Zoals we vorige week al meldden is de afgelopen winterstop een hectische periode geweest waarin veel transfers hebben plaatsgevonden. Een hele grote groep van maar liefst 27 spelers vertrok naar andere teams. Niet omdat ze het niet naar de zin hadden bij de Pro Data Champions League maar omdat er nou eenmaal een tijd van komen is en een tijd van gaan. En dus gingen ze.
 Maar, en gelukkig voor ons, kwamen er ook weer een aantal nieuwe toppers bij.  Hoe dan ook, het is nu tijd om met onze nieuwe brede selectie eerst weer eens te werken aan rust en stabiliteit. Het is wel mooi om te zien, dat de nieuwe spelers met groot gemak hun weg vinden en intussen al helemaal ingelijfd zijn en dat zij daarin fantastisch gesteund worden door de ‘oude garde’. En zo hoort het ook!          We doen het tenslotte met z’n allen! Overigens is dit ook welzeker heel erg noodzakelijk. Ons staat namelijk toch een hele belangrijke periode te wachten. Allereerst spelen we heel veel zaterdagen achter elkaar zonder een rustpauze en treffen we tegenstanders die er niet om liegen. Maar dat niet alleen; ook staat ons nog een aantal grote toernooien te wachten, zoals bijvoorbeeld het jaarlijks terugkerend toernooi in Silvolde, waarvoor onze gehele selectie opnieuw weer is uitgenodigd. En dan zijn we er NOG niet. We moeten ook nog uit tegen OBW (altijd lastig) die omgekeerd ook nog weer bij ons komen voor de return. EN….we moeten ook nog naar het Land van Jan Klaassen! Ik bedoel maar…voorwaar, geen makkie! Maar goed, wij laten ons niet uit het veld slaan (dat is dan figuurlijk bedoeld, zoals u begrijpt). Over het hoofdveld gesproken; we hebben even een kleine keuring uit laten voeren door een van onze spelers. (zie foto). Helaas heeft het veld de kritische toets van onze Yassin niet doorstaan dus vandaar dat we zaterdag 5 maart op echt gras voetballen! U kunt ons vinden achter de kantine!

En natuurlijk was het weer een bijzondere zaterdag! Nu ik daar zo eens over nadenk, kan ik vaststellen dat het toch wel heel erg fijn is dat er zoveel bijzondere zaterdagen zijn, met zoveel bijzondere spelers van de week. En ja hoor, het was weeeer gelukt! Dit keer niemand minder dan Sepp! Sepp is een absolute topper. Dat moet je ook wel zijn als je speler van de week bent, da’s logisch. Sepp is voor de Graafschap. Dat vinden wij natuurlijk prachtig want nu de Graafschap het zo goed doet, is iedereeeeen in Doetinchem intussen voor de Graafschap. Maar Sepp is niet zomaar voor de Graafschap want hij heeft ook HANDTEKENINGEN van de spelers van de Graafschap! Ik zeg: TOE MAAR….das waarlijk geen kleinigheidje. Dan moet je er wel echt voor zijn. Maar dit is het nog niet want……Sepp wordt later profvoetballer! En het laat zich raden; profvoetballer bij….de GRAAFSCHAP! En nu even opletten allemaal want……wie is speler van de week bij voetbal insite? VINCENT VERMEIJ! En wie is speler van de week bij de Champions League? SEPP!! Nou als dat niet bijzonder is. Vincent Vermeij is speler van de week en is bij de Graafschap en Sepp is speler van de week en GAAT naar de Graafschap. Ik kreeg al telefoon van Jan Vreman (tja, voetbalmanagers onder elkaar, he). Hij komt binnenkort een rondje scouten.  Het lievelingseten van Sepp is Lasagna. Dat maakt zijn mama en het ziet er een beetje geelachtig uit. Nou daar ben ik dan wel heel erg benieuwd naar; naar de geelachtige lasagna van de mama van Sepp!

Vanuit de catacomben van DZC’68; Tot de volgende keer!  Annabel
25-11-2015| Samen ben je niet alleen!
Wat een prachtig statement! En misschien wel een van de belangrijkste waarden op de voetbalvelden. In ieder geval gaat dit op voor onze Pro Data Champions League. Bij de Champions League zijn we namelijk zeker niet alleen! Want iedere week rennen daar bijna 50 kinderen rond! En niet te vergeten hun trouwe schare fans (papa’s, mama’s, opa’s oma’s enzovoort,enzovoort) die ook iedere week weer trouw hun Stars aanmoedigen.
De supporters van de Graafschap vallen erbij in het niet. Nu loop ik regelmatig over het veld en als ik dan eens richting de hekken kijk, zie ik alleen maar breed lachende gezichten, die genieten van onze mannen en vrouwen die met zoveel passie en plezier hun wedstrijden spelen. Das toch mooi, dat dat elke week weer lukt; dat mensen even kunnen stilstaan, lachen en genieten van een prachtig voetbalschouwspel.

En dan dit: HET IS WEER GELUKT!!! DE Sint is er weer!!!! en hieperdepiep: OOK in Doetinchem.Nu heb ik gehoord dat Sinterklaas ook naar DZC’68 komt! TATATRAATAAATAAA; wat een geweldig nieuws!!! Want dat betekent ook dat wij  bij DZC’68 alleen maar lieve kinderen hebben! Nu wist ik dat natuurlijk al lang maar ik wist niet zeker of onze Goedheiligman dit ook wist!! Al is dat dan weer een beetje dom van mij want de Sint weet nou eenmaal alles! Dus vol verwachting klopt ons hart….laten we hopen dat de Sint zijn wegwijspiet bij zich heeft en op 2 december bij ons aan komt. Spannend, spannend, spannend! We hebben afgelopen zaterdag wel alvast heel hard gezongen zodat de Sint weet dat wij er in ieder geval helemaal klaar voor zijn!

Zoals iedere week hebben we natuurlijk weer twee fantastische spelers van de week! Een heel bijzonder duo dit keer voor wie ons motto ’samen ben je niet alleen’ wel heel erg van toepassing is. Want..waar de een is, is de ander! Het betreft niemand minder dan Svin en Daphne! Svin en Daphne spelen samen in de Champions League; het maakt ze niet uit in welk team maar wel graag bij elkaar in hetzelfde team. Ze zitten ook op dezelfde school enne ze zitten ook in dezelfde klas! Met dezelfde juffen Helma en Brunilde! Nou, als dat niet samen is dan weet ik het ook niet meer! Maar twee tegelijk interviewen gaat nou eenmaal niet dus ik start het interview met Daphne. Daphne is niet in het bijzonder voor een bepaald team. Het maakt haar niet zoveel uit. Ze is voor iedereen. Het mooie van Daphne is dat zij werkelijk de sterren van de hemel voetbalt. Of om in voetbaltermen te blijven; de noppen van de schoenen. Zij draait nergens haar hand voor om en blijft maar doorgaan. Haar lekkerste eten is; ZELFGEMAAKTE PANNENKOEKEN! Met de nadruk op zelfgemaakt. Niet van die voorverpakte kleffe ronde deegkledders; nee, nee, zelfgemaakte pannenkoeken. Het allerviest vindt zij boerenkool. En dat gaat ze dan ook niet eten; Blegh!. Wat ze later worden wil, dat weet ze nog niet. Daar moet ze nog eens rustig over nadenken. Ja, buitengewoon verstandig om geen overhaaste beslissingen te nemen maar je tijd te nemen. En dan Svin. Svin is voor DZC’68 gewoon omdat het leuk is. Ook al hebben ze verloren, of niet de periodetitel gepakt (of hoe heet dat ook alweer) ze zijn toch gewoon leuk! Svin’s lievelingseten is…….geen friet, geen lasagne, nee, dat allemaal niet. Het lievelingseten van Svin is ZELFGEMAAKTE PANNENKOEKEN! Hoe is het mogelijk! Ach, eigenlijk had ik het kunnen weten, met zoveel saamhorigheid kan het ook bijna niet anders! Ze hebben me wel nieuwsgierig gemaakt hoor…die zelfgemaakte pannenkoeken moeten wel HEEL erg lekker zijn. jammer dat ik die nou nooit kan proeven. (en nee; ik solliciteer helemaal niet naar een lekkere pannenkoek!) Svin houdt niet van spruitjes en toch wel van boerenkool. Svin wordt later politie. En dan rijdt hij met een politieVRACHTwagen. Dat is wel megastoer. Ik heb nog nooit een politievrachtwagen gezien maar als Svin er later mee rijdt mag ik vast wel een keertje mee op de vrachtwagen! Vet cool! Tenminste als Daphne er dan niet al naast zit want ik voorzie toch wel een gezamenlijke carriere. Maar geeft ook niet, dan ga ik gewoon achterin zitten, boeven vangen en intussen zelfgemaakte pannenkoeken eten! Ik heb dr nu al zin an!   En mensen, kijk nog eens even goed om je heen, want samen ben je niet alleen!

Annabel

 

 
11-11-2015| Groen is gras, groen is gras onder mijne voeten
Wat waren we trots!. Het was namelijk een hele bijzondere dag! Deze zaterdag voetbalden we namelijk niet op dat o zo schone nepgras (oh nee, dat mocht ik niet meer zeggen; ik bedoel KUNSTgras natuurlijk)…neee.nee……we voetbalden op …tatataratatarataaa……. ECHT GRAS!!! Eindelijk..! want je bent tenslotte geen echte voetballer als je nooit op echt gras hebt gespeeld.
Onze mannen en vrouwen vlogen letterlijk en figuurlijk over de groene velden. Het gras leek wel benzine en het zand was onze motor. Het was me wat. Dat onze kanjers echte voetbaldieren zijn, bleek wel uit het grote aantal spelers dat opnieuw weer aanwezig was.  Geen ‘ luie wammesen’ die lang in bed liggen en thuis een beetje lopen chillen, welnee, gewoon knallen met die bal! Ik zeg; respect! Het valt nog wel mee hoor, met ‘die jeugd van tegenwoordig”.  Maar goed, we kunnen wel eindeloos gaan filosoferen over de jeugd van tegenwoordig maar dat gaan we natuurlijk niet doen want uiteindelijk draait het om het VOETBAL. En voetballen, dat kunnen we.   

Bij een speciale dag hoort een speciale opdracht. Nu is het zo dat het bij positief coachen  belangrijk is dat je niet resultaatgericht coacht maar taakgericht; met andere woorden; niet het resultaat staat centraal maar de taak die de speler heeft toebedeeld gekregen, want alleen daardoor kun je als speler beter worden en als team beter presteren. Nu staan wij volledig achter de principes van positief coachen en hebben wij dit toegepast binnen onze Pro Data Champions League. Onze toppers kregen in het kader van ‘echt gras, echte mannen en vrouwen’ dan ook een speciale taakopdracht mee. Ze moesten er namelijk voor zorgen dat ze ZO VIES MOGELIJK werden. Aangezien onze spelers de taakgerichte aanpak moeiteloos uitvoeren werd de taak op individueel niveau uitstekend opgepakt met als resultaat heel veel zwarte tenues!

Maar goed, taken, resultaten, zand, gras enzovoort, het is allemaal hartstikke mooi maar we zouden dit gesprek niet voeren als wij geen fantastische spelers zouden hebben en al helemaal niet als wij het niet voor elkaar zouden krijgen om wederom twee TOP spelers van de week te spotten. Deze week waren dat Mees H. en Rinske. Gelukkig waren zij bereid tot het geven van een interview want we willen maar wat graag een kijkje achter ‘hun’ schermen nemen.

Allereerst is daar Mees H. Mees is altijd van de partij. Mees houdt heel erg van voetbal. Steeds als ik hem zie, loopt hij met een big smile op zijn gezicht. Mees is voor NIEMAND MINDER DAN DZC’68!!! Dat is natuurlijk geweldig nieuws. Volgens mij moeten die jongens van het eerste vaker langskomen want ze worden met de week populairder. MAAR…..Mees is ook voor NIEMAND MINDER DAN VIOD!!!!! Tjonge, jonge dat ben ik nog niet zo heel vaak tegengekomen. Meestal zijn ze of voor VIOD of voor DZC’68 maar voor allebei??!! En dan zijn we er nog niet want….Mees is ook nog eens voor PSV! Nou ja zeg, TOE maar! Ik zeg;  ‘hoe meer teams, hoe meer vreugd’! Als je namelijk voor heel veel teams bent, ben je nooit teleurgesteld dat je verliest en ben je ook nooit boos op de andere supporters van de tegenstander. Superslim bekeken van Mees. Het lievelingseten van Mees zijn de tortilla’s van mama. Daar zitten een beetje sperziebonen in, volgens hem en een beetje vlees en een beetje van alles. Het allervieste vindt hij pannenkoeken. Nou, geen probleem hoor Mees, die kom ik dan wel opeten. Mees wordt later voetballer en dan niet zomaar een voetballer maar een BEROEMDE voetballer. En dan in het Nederland team. Supervet zeg!  
En dan Rinske. Rinske heeft pas onlangs de transfer naar de Champions League gemaakt. En zij is meteen van grote waarde. Met haar rustige houding laat zij zich zelden van de wijs brengen maar speelt ondertussen de sterren van de hemel oftewel ‘de ballen van het gras’. Rinske is, hoe kan het ook anders, voor DZC’68! HOERA, dat is fantastisch nieuws en ik kan het me ook wel voorstellen want die doen elke zaterdag heel erg hun best en dat doet Rinske ook, dus logisch dat je daarvoor bent.  Het lievelingseten van Rinske is patat. Dat verrast me helemaal niets. Als je fan bent van DZC’68 ben je ook fan van de frieten van DZC’68. Ik snap dat helemaal. En dan heeft Rinske de komende week wel supermazzel want ze heeft een kinderfeestje. Ze gaat naar de bioscoop en ik hoef natuurlijk niet te raden wat er gegeten wordt!  Het allervieste eten is pizza. Daar begint ze niet aan.Wat Rinske worden wil later? Hm, daar hoeft zij nog geen seconde over na te denken. Rinske wordt namelijk MAMA! En dan niet zomaar mama van 1 kindje, nee hoor, ze gaat toch wel uit van tenminste 3 kinderen. De namen weet ze ook al; Sara, Isa en Lynn; zo gaan ze heten. Als ik vraag wat de naam wordt als het (blijkbaar) onverhoopt een jongetje wordt, dan blijkt dat ze daar nog geen naam voor heeft. Het worden ook geen jongens dus ze hoeft ook helemaal niet na te denken over jongensnamen.; Ze wordt gewoon mama van meisjes. Nou, das dan helder! En dan komen al die meisjes lekker bij mij voetballen in de Pro Data Champions League!  

Tot de volgende keer! Gewoon weer op nepgras. Annabel
03-11-2015| Debuut voor De Graafschap in de Champions League!
Wat in de eredivisie (nog) niet lukt, lukt wel degelijk bij onze Pro Data Champions League! De Graafschap maakte namelijk zijn debuut. Nog nooit eerder was de Graafschap vertegenwoordigd op de zaterdag maar het is gelukt om eindelijk door te dringen tot onze allerhoogste regionen! In onze Pro Data Champions League worden ze in één adem genoemd met topteams als Manchester United en Real Madrid. En dat is wel bijzonder! Na intensieve onderhandelingen
door onze manager Max Riekel, werden de shirts ter beschikking gesteld door de ‘one and only’ echte De Graafschap, die maar al te goed in de gaten heeft dat ‘THE PLACE TO BE’ toch werkelijk alleen op zaterdagochtend om 8.30 uur bij DZC’68 is. Hier zie je toch iedere week weer het echte topvoetbal, de verfijnde techniek, de briljante doelpunten, de prachtigste stiftjes om nog maar niet te spreken van de tomeloze inzet die wekelijks weer tentoon wordt gespreid. En we kunnen vaststellen dat deze beslissing ook onmiddellijk heeft geleid tot een positief effect op de speelstijl van DE Graafschap want afgelopen zaterdag speelden zij een weergaloze wedstrijd tegen PSV. Een wedstrijd die werkelijk alles in zich had. Strijd, passie, lef, talent en doorzettingsvermogen!. En die kunst hebben ze ongetwijfeld afgekeken van ons, die zaterdagochtend. Dat KAN niet missen.

En wat zouden we zijn zonder onze fantastische SPELERS VAN DE WEEK! Allereerst wist ik Jesse voor mijn microfoon te krijgen. Jesse was een van de spelers van de Graafschap, samen met Huub en Joep. DRAN is zijn motto! Dat doet Jesse heel erg goed. Jesse is namelijk altijd DRAN! Hij stopt nooit, gaat altijd maar door en komt met heeeel veeeel plezier elke keer bij de Champions League. Voetbal is zijn lust en zijn leven. Jesse is voor Barcelona! Tja, waarom?? Wat een d**me vraag! Ik hoef maar 1 woord te zeggen; Messi natuurlijk! Tja, dat behoeft geen uitleg. Trouwens, Jesse vindt het wel jammer dat Messi naar de gevangenis moet. Dat had oma hem verteld. En dat ben ik met je eens Jesse. Als je naar de gevangenis moet is dat altijd jammer. Want dat is nooit zo gezellig als lekker voetballen. Het lievelingseten van Jesse is frietjes. Het allervieste zijn Spruitjes! Tjonge, spruitjes scoren hoog in de Top 10 allervieste groente! EN….. Jesse wordt later…..tatatarataa kampioenspeler! En niet zomaar een kampioenspeler maar ….(alweer) tatatraataa ..kampioenspeler bij DZC’68!!!! Woehaaa! Wat zal DZC blij zijn! Want dan weten ze alvast dat hun toekomst is verzekerd!

Maar we zijn er nog niet, hoor! Niemand minder dat Jurre was bereid mijn vragen te beantwoorden! Lucky me! Jurre is voor PSV! En Jurre is voor PSV, maar in het bijzonder voor Luuk de Jong. Tjonge, dat is wel een HELE bekende naam bij DZC. Overigens niet verwonderlijk dat Luuk het zo goed doet en zo vaak scoort want ook hij heeft zijn roots bij DZC’68 (helaas niet in de Champions League) en is daarna naar de Graafschap gegaan. Als De Graafschap destijds al de weg naar onze Champions League gevonden had, had Luuk wellicht nu bij Barcelona gespeeld en was HIJ de favoriet van Jesse geweest. Maar ach, wat niet is, kan nog komen! Maar goed, Jurre had afgelopen zaterdag wel een enorme TOPdag! In een knotsgekke wedstrijd tegen de Graafschap won PSV niet alleen, maar scoorde Luuk de Jong ook nog een hele belangrijke goal.! Tja, wat wil je nog meer! Jurre eet het allerliefst patatjes met curry en mayo, door elkaar! Toe maar,  das geen curry maar smurrie!        Enne, doe maar GEEN witte bonen in tomatensaus! Bbrr, dat is BBRR. Jurre wordt later keeper.       Dat wordt hij, gewoon omdat het leuk is! Een keeper moet ballen tegenhouden en uitkomen! Of hij wordt aanvaller, ook gewoon omdat dat leuk is.! Oei! Best lastig! Twee uitersten bij elkaar! Maar ach, wat maakt het uit; bij ons in de Champions League kan nou eenmaal ALLES!

Natuurlijk gaan we zaterdag weer vrolijk verder. Tot dan! Annabel
20-10-2015| Meedoen is belangrijker dan winnen…
(en over het allervieste eten en klassiekers!)
Dat is en blijft het motto voor voetbal bij DZC’68. En zeker bij de kinderen die nét beginnen met voetbal . De Pro Data Champions League spant zich in om ieder kind mee te laten doen op zijn of haar niveau, tempo en mogelijkheden. Want waar gaat het nu eigenlijk om? Om die uitslag aan het eind van ieder partijtje? Welnee, ik kan u verzekeren dat ze aan het eind van de week zich echt de uitslagen van de wedstrijden niet meer kunnen herinneren.
Belangrijkste doel is dat elk kind  met plezier en zelfvertrouwen iedere week weer op het veld staat. En dat ze met een voldaan gevoel weer naar huis gaan en uitkijken naar de volgende zaterdag. Fouten worden er niet emaakt. Alles is goed,  of je nou wel of niet scoort, de bal wel of niet raakt, snel bent of langzaam, rustig of druk.  Op deze jonge leeftijd zijn er ook een heleboel zaken die ze eenvoudigweg nog niet kunnen. Samen spelen kunnen ze niet, overspelen kunnen ze niet, een gerichte voorzet geven kunnen ze niet, inzicht hebben ze niet, positiespel kunnen ze niet, langs de lijn kunnen ze niet, een corner nemen kunnen ze niet, een acca, stiftje, lob, kappen en achter het standbeen langs kunnen ze niet.En weet u wat het mooie is..dat HOEVEN ze ook helemaal niet te kunnen. Waar ze wel goed in zijn? Ze zijn te schattig voor woorden, het aaibaaiheidsgehalte is heel hoog, ze vertederen, zijn heerlijk openhartig, ze hebben lol, zijn trots op elke actie, mopperen zelden op elkaar, juichen voor elk doelpunt ( en ja ook als er een eigen doelpunt is gescoord…hij zat er toch in, nietwaar?).Vaak wordt er gezegd; kinderen kunnen niet tegen hun verlies. Nu valt het mij op dat ze dat wel degelijk heel goed WEL kunnen. Ach, natuurlijk zijn ze soms wel even een beetje teleurgesteld maar dat is ook altijd weer snel vergeten. Het komt maar heel heel zelden voor dat kinderen moeten huilen of boos zijn omdat ze verloren hebben. En ik ben ervan overtuigd dat dat komt omdat wij dat winnen NIET BELANGRIJK MAKEN! Als volwassenen het winnen tot doel verheffen dan gaan de kinderen daarin mee en worden er ineens hele andere zaken belangrijk. Dan wil je alleen maar bij dat ene jongetje in het team omdat hij zo goed is en je met hem in het team kunt winnen! En je bent boos als er een ander jongetje in je team zit die het nog niet zo goed kan. Want die zorgt ervoor dat je hebt verloren! Dan wil je de volgende week niet meer bij hemHoe mooi is het dat we bij DZC’68 vinden dat meedoen belangrijker is dan winnen! Vindt u dat ook..?

Maar….nu over naar de SPELERS VAN DE WEEK! Want die hadden we weer, hoor! Maar liefst twee toppers meldden zich weer voor mijn o zo belangrijke en informatieve diepte-interviews. Waar spelers als Depay zich stelselmatig te goed voelen om de pers te woord te staan (tenminste als ik Voetbal Insite moet geloven), zijn onze mannen altijd bereid om de nodige informatie uit te wisselen. We starten met Jens. Jens is voor Ajax. Dat komt omdat zijn neef Sven bij Ajax heeft gespeeld. Dat is hartstikke mooi. Intussen meldt de manager van Jens (zijn moeder in dit geval) dat Sven nou niet direct daar heeft gespeeld maar ook wel gewoon voor Ajax is. Wat fantastisch Sven, ben je niet alleen een belangrijke inspiratiebron voor je neefje, heb je ook in 1 klap (voetbal) carriere gemaakt! Het lievelingseten van Jens is Lasagne maar dan moet mama dat wel maken. Oooohh dat is wel superlekker inderdaad. Het aller allervieste eten is zuurkool volgens Jens. Ha! Ik sluit een dealtje met Jens. Als zijn mama nou de volgende keer zuurkool maakt, kom ik stiekum langs om dat op te eten want ik vind zuurkool heeeeeeerlijk, en dan krijgt hij complimentjes dat hij zn bord zo netjes heeft leeg gegeten! Ik zeg: twee vliegen in 1 klap’. Jens wordt later voetballer, en dan ook profvoetballer dus niet zomaar een voetballer. Zijn positie wordt overal en natuurlijk gaat hij dan bij AJAX spelen. Bij zijn neef, die daar eigenlijk niet speelt maar dat wel heeft gedaan of dan toch in ieder geval in zn dromen!!! Supervet! Go Jens!!

En dan Jayden. Ook Jayden verschijnt voor de microfoon. De papa van Jayden is speciaal uit Rotterdam overgekomen voor dit bijzondere moment namelijk: ‘ the one and only Champions League interview’! En dat begrijpen we natuurlijk wel want je wordt nou eenmaal niet dagelijks geinterviewd voor de media. Jayden is voor Feyenoord! Dat komt omdat papa en mama ook voor Feyenoord zijn en dat komt dan weer omdat ze uit Rotterdam komen. Nou dat begrijpen wij dan best. Dan walk je never alone…hm….en dat is dan best wel weer gezellig. Altijd samen walken. Het lievelingseten van Jayden is patat met mayo! Als de mama van Jayden uit Rotterdam komt, weet ze vast nog niet dat we bij DZC’68 de aller allerlekkerste frietjes hebben. Maar nu weet ze het wel! Het allervieste eten vindt Jayden salade. OOOh en dat vind ik ook alweer superlekker Dus als Jayden nou salade moet eten en Jens zuurkool dan maak ik even een rondje om de zuurkool met salade op te happen. MMMM heeerlijk! Wat een mazzel heb ik dan weer! Jayden wordt later…joehoe.. ook profvoetballer en dan bij FEYENOORD!. Dat zullen me wedstrijden worden zeg, Jens bij Ajax en Jayden bij Feyenoord. Ai ai ai! Dan heb ik wel een probleem hoor. Als ze dan tegen elkaar moeten, voor wie moet IK dan zijn. Ach, wiens zuurkool en salade men eet, diens woord men spreekt.

Komende week geen Pro Data Champions League voetbal vanwege speciale trainingskampen. Dus tot later! Annabel

 

 
29-09-2015| Verslag Pro Data ChampionsLeague 26-09-2015

ALLE BEGIN IS……Moeilijk! Moeilijk??? Moeilijk?? HELEMAAL niet moeilijk! Alle begin is gewoon hartstikke makkelijk….MAKKIE!!!! Tja,  tot die conclusie moet ik toch echt komen nu we weer volop gestart zijn met onze prachtige Pro Data Champions League. Zoveel nieuwe talenten in een keer heb ik in mijn Champions League carriere nog niet meegemaakt! Ook niet onbelangrijk is te melden dat  maar liefst drie meisjes zijn toegetreden tot de Champions League! En daar zijn we supertrots op! Want voetbal alleen voor jongens??? Dat dachten we niet! En dat dachten zij dus ook niet! Voetbal is tenslotte voor iedereen!

 Naast de 14 vedettes van  afgelopen seizoen, konden we dus maar liefst 26 !!! nieuwe toppers verwelkomen om weer de sterren van de hemel te spelen of,  om in voetbaltermen te blijven, de korrels uit het kunstgras te schieten!  Nieuw of niet; ze rennen rond alsof ze nooit anders hebben gedaan. Kasper bijvoorbeeld gebruikt nu al het hele veld. Dat hoeft eigenlijk pas vanaf de D-leeftijd, maar Kasper houdt van ruimte. Dat kleine veldje beperkt hem. Dus Kasper is niet alleen op zijn eigen veld te vinden maar eigenlijk op alle velden. Ook is er een nieuwe dimensie toegevoegd aan het voetbal, namelijk vanuit een zittende positie het veld overzien. We kenden al diverse posities zoals spits (dan speel je voorin) en verdediger (dan speel je achterin) maar nu kunnen we daar ook de ‘graszitter’ aan toevoegen. Dan zit je in het gras. Het mooie van die positie is dat je je tegenstander volledig in verwarring brengt!                                                                                

Dat voetbal meer is dan alleen scoren en het resultaat, bewijst Yassin. Yassin, nog maar net begonnen met voetbal, staat vlakbij de goal en overziet het gehele veld. Een van de bestuursleden van DZC komt even poolshoogte nemen en vraagt Yassin; Hee, sta je voor of achter??  (en daarmee doelt hij op de stand). Yassin antwoordt; ik sta hier. WAT GRAPPIG! Niet VOOR, niet ACHTER maar HIER! Dat is toch wel een legendarische opmerking.  Heerlijk! 

En dan het volgende; ook dit seizoen hebben we weer een fantastische staf weten te contracteren. Opnieuw heeft Paul Rijks zich verbonden als ‘eurocoach’ van de Champions League. Guus Hiddink heeft ook belangstelling getoond en wilde graag in aanmerking komen voor deze functie maar gelet op de resultaten van het Nederlands Elftal van de afgelopen periode is onze voorkeur niet naar Guus uitgegaan.  Hij bleef toch een beetje teveel steken op het ‘bondscoach’ niveau.

We willen meedoen op het allerhoogste niveau en dan heb je eurocoaches als Paul hard nodig. Deze ambitie om mee te doen in de hoogste regionen heeft zich ook dit jaar weer vertaald in twee essentiele doelstellingen namelijk:  PLEZIER EN ZELFVERTROUWEN. We hebben er het volste vertrouwen in dat we deze doelstellingen ook dit seizoen weer waar kunnen maken. Maar Trainer Paul kan dat niet alleen. En dus kunnen we met trots melden dat we niemand minder dan Gijs, Jochem. Isabel en Stef hebben weten te strikken om als assistent trainers elke woensdag onze kanjers te trainen. Hoe vet is dat!!! Deze jonge mensen hebben prima begrepen waar het bij de Pro Data Champions League om draait en hebben zich nu al onmisbaar gemaakt!

En dan nu…..JAJA …het is WEEEER gelukt!! We hadden weer twee fantastische spelers van week! Deze mannen behoren tot de vedettes van afgelopen seizoen en leveren met hun ervaring een belangrijke bijdrage. Allereerst trof ik Melle. Melle moest nog wel zwemmen en had dus haast maar wilde wel een minuutje vrijmaken voor ons diepte-interview.  Melle is van grote waarde voor de PCl omdat hij altijd vrolijk is, altijd vraagt hoe het met jou gaat en soms diep zucht als hij verliest maar vervolgens weer vrolijk verder rent. That’s the spirit! Ik vraag Melle naar zijn ambities voor de toekomst. Melle wil later scheidsrechter worden! Dat is een opmerkelijke keuze al begrijp ik hem wel. De opa van Melle is namelijk ook scheidsrechter bij de Keijenburgse Boys. En opa’s dienen natuurlijk altijd het grote voorbeeld dus dan is het super logisch dat Melle dat ook wil. Melle is voor de Graafschap. EN..hij gaat ook naar de wedstrijd van de Graafschap tegen Willem 2 samen met papa. Super cool natuurlijk. Melle eet het allerliefst aardappels……hm…….dat is,  zeg maar,  de GEZONDE benaming voor …..ja natuurlijk….. FRIETJES! Bye bye aardappels, hello frietjes! Compleet met mayo en een kroket. Ach,  eigenlijk lust hij alles zolang het maar geen spruitjes zijn.

De volgende speler van de week is niemand minder dan Iska. Iska is er altijd. En daarmee al geruime tijd van vaste waarde voor de PCL. Iska wil ( hoe is het mogelijk???) OOK scheidsrechter worden! Dat moet vast komen doordat wij altijd van die goeie scheidsrechters hebben. Goed voorbeeld doet goed volgen! Iska weet wel waarom hij dat wil worden. Het is gewoon leuk en je moet opletten of alles goed gaat en of ze geen pijn hebben en bijvoorbeeld opletten dat ze niet de bal in de handen pakken. PPPFFF, die Iska weet er veel van hoor. Hij moet wel een topscheidsrechter worden later!    
Hm…nu ik er zo eens over nadenk……dat wil eigenlijk ook best worden; scheidsrechter. Of ben ik dan een scheidsrechterin? Lijkt me geweldig..kan je lekker de baas spelen….. Oh nee, dat is dan geloof ik , weer niet helemaal de bedoeling…. Maar goed, genoeg gekwebbeld over de baas spelen; nu weer over naar Iska. Iska is voor alle teams van de PCL. GEWELDIG; dat noemen ze nog eens GROOTS denken! Het lievelingseten van Iska zijn de pannenkoeken van papa. Die eet hij het liefst met stroop of chocoladepasta…mmmmm dat is zooo lekker, daar lust hij wel pap offe pannekoek van!

U leest het….wij zijn weer BEGONNEN!! En we stoppen voorlopig mooi nog even niet! We houden u op de hoogte! Tot volgende week! Annabel

19-05-2015| Van Costa Brava naar Costa Doetinchem.
Dat waren me de weekjes wel! Zoal ik u vorige week meldde was ik de afgelopen twee weken in Spanje om de banden aan te trekken met oa FC Barcelona en het profvoetbal in het algemeen. En ik kan u vertellen dat het een succesvol is verlopen. We hebben meerdere internationale sterren kunnen vastleggen. In eerste instantie zullen ze op proef komen om te kijken of ze het niveau van onze Champions League aankunnen. Als u morgen naar onze befaamde training komt kijken zult u spelers met een shirtje van bijvoorbeeld Italië, Brazilië,  Spanje, FC Barcelona en Manchester United zien rondlopen.
 Een unieke combinatie van talenten!  Terwijl ik me in het zweet werkte in Spanje, ging het voetbal in Doetinchem gewoon door want ook deze week was de voltallige interim-staf weer paraat om onze mannen weer te laten excelleren op de velden van DZC’68. Fantastisch om te merken zoveel mensen zich verantwoordelijk willen maken voor de kids.                                           

En hoewel het er even op leek dat onze toptrainer Paul zou vertrekken (was er niet een trainer ontslagen bij Feijenoord?? Rutte ofzo??) ben ik er toch trots op dat we er in geslaagd zijn deze fantastische trainer voor het komende seizoen opnieuw te contracteren! En dat is goed nieuws. Wij bij de Champions League houden van stabiliteit en continuïteit en dat gewissel van trainers vinden wij contraproductief. Je ziet het ook terug in het spel van de Pro Data Champions League. Daar waar profclubs uit de Eredivisie gedurende een seizoen vaak wisselend presteren, laten wij stabiel spel zien en een constante groei. Daarbij is er veel aandacht voor de Total Person Principle dat Louis van Gaal bij ons heeft opgepikt en zelf ook steeds meer toepast bij zijn trainingen bij Manchester United.

Maar goed, genoeg even over alle nieuwe voetbalontwikkelingen. Want weer hadden we spelers van de week! Allereerst troffen we Fabian. Fabian is nog maar pas bij de Champions League maar hij speelt alsof hij zijn hele leven niets anders heeft gedaan. De favoriete club van Fabian is PSV. Nou, dan heeft hij een topseizoen want voor wie het nog niet wist; PSV is dit seizoen kampioen geworden! Toch speelde Fabian deze week niet voor PSV maar voor Barcelona. Ach, kleinigheidje hou je, natuurlijk wil hij als rechtgeaarde PSV-er Barcelona best een keertje uit de brand helpen. No problem! Zijn favoriete speler….nee niet Suarez, ook niet Neymar, ZEKER INIESTA NIET want die heeft de enige goal in de WK-finale tegen Nederland gemaakt en die was ook nog een buitenspel dus nee, NIET Iniesta maar….tataratataaaaa….. de enige echte ARJEN ROBBEN!! Die is dan weer van Bayern Munchen. Zo ziet u maar weer; wij van de Champions League denken GROOTS en over alle grenzen heen!    Fabian wordt later voetballer of basketballer..of….hm…allebei kan ook! Vind ik geweldig Fabian, je moet je kansen spreiden tenslotte! Zijn lievelingseten is….friet met ketchup en een frikadel!  Nou na al dat voetballen en basketballen kan dat ook prima!

En dan Mathijs. Ook Mathijs is nog niet zo heel lang bij de Champions League maar daar merk je helemaal niets van. Hij heeft zich in korte tijd al onmisbaar gemaakt. En dan ben je terecht speler van de week. Mathijs is voor Real Madrid! Los Galacticos! Zijn favoriete speler is zekersteweten..hoe kan het ook anders…Cristiano Ronaldo! Geweldig! Ik denk dat Cristiano Ronaldo er voor verantwoordelijk is  dat voetbal niet langer alleen een mannensport is, maar dat ook steeds meer vrouwen voetbal gaan kijkenJ en dat is natuurlijk een goede zaak. Mathijs vindt hem gewoon een geweldige voetballer en wil graag in zijn voetsporen treden want hij wil voetballer worden. Zoals u kunt zien op de foto heeft Mathijs het tenue al aan dus het is nog maar een heel klein stapje van onze Champions League naar Real Madrid! Hij heeft er nog even over gedacht om zijn moeder op te volgen bij de Gemeente maar daar ziet hij toch maar van af. Die ambtenaren moeten veeeeeel te hard werken. Het lievelingseten van Mathijs is PIZZA… en dan lekker die van de supermarkt!

Nu ZIE ik u denken…..hoe kan ze dit toch allemaal weten???? Ze zat toch in Spanje??? Jaja, hoe zit dat nou toch?! Tja, ik zal het u verklappen. Als je coördinator bij de Champions League bent, hoor je heel veel beroepen de revue passeren en toevallig had ik dit seizoen twee spelers die later SPION wilden worden, namelijk Derk en Tom. Zij hebben mij uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat. Dus naast dat ik heel erg goed ben in DELEGEREN zoals ik u vorige keer vertelde ben ik nu ook nog eens heel erg goed in SPIONEREN…..hoe ik dat precies heb gedaan?? Hm….dat verklap ik niet…dat is geheim….

Tot de volgende keer! Annabel

 
05-05-2015| Over deals en delegeren
 het was een zware dag voor de coördinator van de Pro Data Champions League. Een zware dag zult u zich afvragen?? Ja, een ZWARE dag want deze zaterdag kon deze coördinator er niet bij zijn en moest zij alle briljante, geestige, heftige, gezellige en sportieve duels missen. Normaliter ben ik er ALTIJD bij maar helaas moest ik dit keer verstek laten gaan.
 Maar goed, hoewel ik vrouw ben, doe ik alle vooroordelen over vrouwen teniet want nee, ik denk echt niet dat ik de enige ben die iets kan, ik denk ook niet dat anderen altijd van alles vergeten als ik ze er niet aan help herinneren,  dat alles in de soep loopt als ik er niet ben,  EN, ik zeur natuurlijk NOOIT! Integendeel, als rechtgeaarde vrouwelijke voetbalmanager van de Champions League heb ik het bijzondere talent om te DELEGEREN! Maar goed, voor nu voldoende loftuitingen over de coördinator van de Champions League; nu even terug naar de werkelijkheid want u bent intussen natuurlijk helemaal de draad kwijt. En ongetwijfeld heeft u in de roddelpers gelezen dat ik uitgebreid, luierend op vakantie ben in Spanje maar natuurlijk is daar NIETS van waar!!! HOE KUNNEN ZE DAT NOU ZEGGEN ??!! Geen zorg; ik ga het uitleggen: het volgende is aan de hand; afgelopen zaterdag ben ik vertrokken naar Spanje. Als vertegenwoordiger van de Pro Data Champions League moet je toch met enige regelmaat grensoverschrijdend te werk gaan. En daar was nu het moment voor. Dus ik ben richting Catalonië vertrokken om al onze banden aan te trekken en te verstevigen met een belangrijke League,  namelijk FC Barcelona. Zo heb ik ff met Messi gesproken over zijn toekomstplannen. En hoewel ik niet te ver vooruit mag lopen op mogelijke transfers, kan ik u toch al melden dat een eventuele transfer van Messi richting onze Champions League op nummer 1 van zijn lijstje staat. Het enige dat hem er momenteel van weerhoudt om de knoop definitief door te hakken, is dat hij enigszins bevreesd en geïntimideerd is door de zware concurrentie die hij bij ons zal tegenkomen. En dat klopt! Zijn eventuele transfer van FC Barcelona richting ons zal geen makkie worden voor hem. Maar ik heb hem uiteraard uitgelegd dat het voor zijn sportieve carrière een enorme impuls kan betekenen. Maar laat het helder zijn; de transfermarkt is nog volledig open dus definitieve deals zijn nog niet te melden.

Maar ook als ik weg ben, geldt; the show must go on, of om in voetbaltermen te blijven; the ball must roll on. En dat gebeurde hoor. Speciaal voor de gelegenheid had het management van de Pro Data Champions League een interim-staf aangesteld. Deze interim staf bestond uit een aantal grote namen in de voetbalwereld, zoals bijvoorbeeld. Jeroen, John, Bianca, Edwin en Sibel; en dit zijn zomaar een paar namen van deze talentvolle interim-staf. Ondanks de bijzonder korte voorbereidingstijd die zij hadden, lukte het hen een prestatie van wereldformaat neer te zetten. Want uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat het voetbal van afgelopen zaterdag een vol uur, vol vuur was. De kranten stonden vol van dit spektakel. Zelfs nu zich alweer opnieuw nieuwe talenten hadden aangemeld. En ook regelden zij moeiteloos weer nieuwe spelers van de week! We hadden deze week Aeden en Luc!

Aeden is groot fan van PSV. Dat snap ik goed als je dit keer ook nog eens voor het team van PSV ging spelen. Maak je geen zorgen Aeden, ik ben nu ff bij Barcelona aan het lobbyen maar PSV staat ook hoog op mijn lijstje. Aeden houdt het allermeest van de spaghetti van OMA. Hm Aeden, spaghetti is Italiaans, dus als ik jou was zou ik een Transfer richting Italië overwegen. Dan kun je elke dag heeeeel veeel spaghetti eten. Koolhydraten enzo, goed voor topsporters. Aeden wordt later verkoper; hij verkoopt alles; gewoon dingetjes. Dat is geweldig want als je dingen verkoopt krijg je daar geld voor en als je dan heeel veel dingen verkoopt dan krijg je daar heeel veel geld voor. IK WEET WAT! Dan ga je in Italië voetballen en dan neem je je oma mee, die dan spaghetti maakt en dan ga je dat heel veel verkopen want in Italië houden ze net als jij, heel erg van spaghetti!

En dan Luc, heeeeey, Luc zat notabene bij Aeden in het team en HEEEYYY...... Luc is ook absoluut Fan van PSV!! En…… het moet niet gekker worden…… maar Luc houdt ook heel erg veel van spaghetti, alleen Luc houdt van de spaghetti van papa. Luc houdt ook nog eens van de pannenkoeken van papa.. Luc gaat later voetballer worden en werken bij KPN. Beste mensen, ik voorspel een geweldige toekomst voor beide families in het mooie Italië.! Luc die voetbalt bij Inter Milan, samen met zijn familie en de familie van Aeden die allen pannenkoeken bakken en spaghetti maken die Aeden verkoopt met gebruik van KPN van Luc waar hij dan  werkt. Ik heb het altijd al geweten; de Champions League van DZC’68 staat garant voor de start van een glansrijke carrière!!

Tot de volgende keer, en dan opnieuw vanuit zonnig Spanje! Annabel
26-04-2015| OBW thuis…..ALTIJD lastig!!
jonge jonge, we hadden wel een primeur vandaag! Hoewel de Pro Data Champions League al een lange historie heeft van bijzondere momenten, evenementen EN uitdagingen, is het voor het eerst in de geschiedenis van de Champions League van DZC’68 dat wij een club van buitenaf op bezoek krijgen. En wat voor een club! Niemand minder dan de mannen en vrouwen van OBW uit Zevenaar waren aanwezig om ons, toeschouwers, van een fantastisch spektakel te voorzien!
En dat lukte! We hadden er wel ff tegen aan zitten hikken hoor, OBW thuis..pppfff…altijd lastig! Maar ja, we moeten ook niet zeuren want we hadden ze tenslotte zelf uitgenodigd. Overigens wisten we wel een beetje wat ons te wachten stond want enkele weken geleden waren we bij OBW op bezoek!.OBW kwam met een grote delegatie van 4 teams en bijbehorende staf en wij hadden 6 teams ter beschikking. Het moet gezegd worden; de OBW-ers speelden de STERREN van de hemel dus het was nog een zware dobber. Niet in het minst omdat zij maar liefst 2 meisjes in het team hadden en daar hadden we heel eerlijk gezegd niet altijd antwoord op. Het werd dan ook een heftige pot! Zo heftig dat we uiteindelijk de uitslagen niet meer weten. Maar het leuke is dat dat ook niet uitmaakt want het was zowieso leuk!  We waren goed voorbereid hoor. We lieten NIETS maar dan ook NIETS aan het toeval over. Onze staf was voor deze bijzondere gelegenheid uitgebreid naar tenminste 10 professionals. De vader van Fabian, {Ashley) maakte zelfs zijn debuut als hulpouder en dat nog wel op zo’n speciale dag! Maar daarnaast konden we nog grote namen noteren als Bart, Edwin, Amir, Koen, Jeroen en Koen. En dan hadden we nog de dames van de catering, Renate, Maaike en Chantal. Daarnaast had onze wedstrijdsecretaris Fernando Aaldering, ons een speciale toegang verleend tot het hoofdveld. Hij begreep wat er dit keer op het spel stond en zorgde ervoor dat dat wij onze belangrijke reeks konden afwerken. (Sorry C1, maar er moeten soms prioriteiten worden gesteldJ.

Beste mensen….40 kinderen…denkt u zich dat eens even in…..40 hele kleine kinderen….EN… geen onvertogen woord! Geen gedoe, geen ruzie, geen gemopper (ok,  ok,  heel soms dan), geen schreeuwende ouders, geen gezeur! Niet bij de supporters van DZC en niet bij de supporters van OBW! En dat is waar de Pro Data Champions League voor staat en waar we bij OBW een fantastische partner in hebben gevonden! Dat vandaag het begin mag zijn van een lange traditie van uitwisseling met OBW.

Zoals ik zei: OBW thuis; altijd lastig…maar ALTIJD LEUK!

Tot de volgende keer! Groeten Annabel
14-04-2015| Over nepgras en echte pollen
Geen nepgras maar ECHT gras dit keer! Hoewel wij voornamelijk voetballen op het hoofdveld werd het nu toch echt tijd om eens een keertje echt gras onder de noppen te voelen en dus speelden we dit keer op ‘the real thing’. Geen nepsprietjes maar echte grassprieten! Nu heb ik toevallig gehoord tijdens het commentaar van Eredivisie Life dat Ronald de Boer ook heel expliciet was in zijn mening over kunstgras. Kunstgras is leuk, maar niet voor de echte PRO’s (professionals)
. Het ging over de wedstrijd Heracles-Ajax dat op kunstgras werd gespeeld. Als je op top niveau wilt spelen dan zit er maar 1 ding op en dat zijn de ‘ECHTE pollen’. En dat is juist; want de pollen vlogen ons bij de Pro Data Champions League om de oren dus dan moet het haast wel om topniveau gaan.                                                                                                                                                      De komende tijd staan ons nog heftige duels te wachten. Allereerst 25 april aanstaande waarin we met groot genoegen OBW uit Zevenaar zullen ontvangen. En daar hebben we zin in: het veld is gepoetst, de goaltjes glimmen, de schoenen uit het vet, en de tenues gewassen en gestreken door ons onmisbare staflid Leo. We roepen al onze fans dan ook op om in grote getale aanwezig te zijn om alle mannen (ja, natuuuuurlijk ook de tegenstander) aan te moedigen. Verder zijn we door de organisaties van diverse voetbalverenigingen uitgenodigd om deel te nemen aan hun prestigieuze toernooien. Uiteraard maken wij graag gebruik van de uitnodigingen helemaal als je ziet wat het deelnemersveld is; de mini’s uit de GEHELE REGIO! Dat is dan toch een eer, als ze je daar graag bij willen hebben.

Maar goed, even over tot andere belangrijke zaken. Hoe het kan weet niemand maar het is alweer gelukt om twee belangrijke voetballers te interviewen. Misschien moet ik eens gaan nadenken over een carriereswitch en bij de Story of de Prive gaan solliciteren; van ‘DZC’68 paparazzi’ naar ‘Story paparazzi’; hm…dat lijkt me wel wat, beetje celebrities diepgaande vragen stellen enzo….Tjonge, nou dwaal ik alweer af; terug naar de catacomben van DZc’68 waar Hessel mij op staat te wachten. Het bijzondere aan Hessel is, is dat hij zo’n beetje voor alle teams en clubs is. Want daar houdt hij van. Wel slim ook, dan ben je altijd blij, want als je voor alle clubs en teams bent, heb je altijd gewonnen en dan heb je elk weekend wat te vieren. Als we dat allemaal nou eens zouden doen, dan werd de voetballerij helemaal eens groot feest. Hessel eet het liefst pannenkoeken; en dan vooral die van mama of oma (OJEEE, daar hebben we weer zo’n omaJ. Oma’s aan de macht!) hij eet ze het liefst met stroop, ik persoonlijk denk appelstroop want daar zit dan weer fruit in..mmmmmmm! Hessel wordt later uiteraard voetballer. Hij gaat voorin spelen. Stiekum wisten we dat al want we zien Hessel nu al continu voorin spelen. Maar een hangende spits is hij in geen geval. Hij speelt op meerdere plekken moeiteloos en beweegt altijd mee op het veld. Voor welke club hij later gaat spelen, weet hij nog niet maar dat is in zijn geval geen probleem want Hessel kan overal terecht!

En dan Marten. Marten geeft het voetbal een geheel nieuwe dimensie. Hij lacht en huppelt namelijk altijd! En dat slaat over op de rest van zijn teamgenoten. Die huppelen dan weer vrolijk mee. En zo is het altijd supergezellig! Marten is nog niet zo lang bij de Champions League maar hij dartelt rond alsof hij nog nooit in zijn leven iets anders heeft gedaan! Marten is voor de Graafschap want zijn vader gaat wel eens kijken bij de wedstrijden van de Graafschap. Marten kan dan niet mee want als topatleet moet hij toch op tijd naar bed om zijn rust te pakken. Marten is ook voor DZC’68 want papa heeft daar ook gevoetbald (toen hij 6 was).  Een superboertje dus met een blauw/geel hart, Prachtig! Marten eet het liefst patatjes met knakworst en ketchup! Hoe lekker is dat!                                          Marten wordt later agent met een politieauto! Helaas voor ons, niet in Doetinchem maar in Zelhem. Dat komt omdat hij daar ook gezwommen heeft. Nou dat is dan ook heel begrijpelijk, dat je agent wordt in Zelhem als je daar gezwommen hebt. En ook makkelijk, want het politieburo zit naast het zwembad dus dan kan je zo vanuit je werk even een duik nemen. Gelukkig geeft Marten aan voor ons wel een uitzondering te willen maken want als we nou toch een boef in Doetinchem hebben, dan mogen we Marten bellen en dan komt hij met zijn politieauto die boef snel even vangen! Geweldig! En zo is Doetinchem alweer een beetje veiliger geworden!

Tot volgende week, Annabel

 

 
05-04-2015| Verslag Champions league 4 april
Over nieuwelingen en veteranen! Amper een week nadat de Pro Data Champions League on TOUR was, traden onze mannen alweer aan voor een nieuwe ronde van de Champions League in ‘eigen huis’. Je kunt tenslotte niet altijd op pad zijn en we willen ook onze eigen supporters niet tekort doen. En daarbij; een wedstrijd in je eigen ‘stadion’ voor eigen publiek geeft toch altijd weer een hele bijzondere sfeer.
 In feite groeien we uit ons jasje en wordt het tijd dat er een nieuw stadion komt. Het huidige complex voldoet toch niet langer aan de eisen en komt niet tegemoet aan de ambities die de Champions League heeft. Ook kunnen we de steeds groter wordende aantallen fans en supporters niet meer aan want het wordt gewoon te klein en ook de kleedkamers worden toch in toenemende mate een probleem.                Dat begreep Fernando (staflid van de Champions League) ook, dus we zijn intussen al wel gepromoveerd naar kleedkamer 8!! Waar we ons eerst toch min of meer moesten behelpen in kleedkamer 1, kunnen we nu gebruik maken van de royale kleedkamer 8! Fantastisch!                        Daarbij hebben we na lang beraad met staf en bestuur kunnen afdwingen dat er nu toch eindelijk een nieuw complex gaat komen voor DZC’68. De onderhandelingen werden op het scherpst van de snede gevoerd; geen nieuw complex dan geen Champions League. En die aanpak heeft gewerkt! Het nieuwe complex gaat er komen!

De nieuwe talenten blijven ook maar binnenstromen. Maar liefst drie nieuwe kanjers kwamen afgelopen zaterdag de toch al zo brede selectie van de Champions League versterken. Dit zijn Aeden, Luc en Rovinio. Onze trainer Paul heeft dan ook een luxe positie. Hij kan kiezen uit een fantastische, fitte en getalenteerde selectie. Hij stelt ze dan ook, zonder enige uitzondering, elke zaterdag weer ALLEMAAL op. Zelfs eventuele wisselspelers beginnen nooit op de bank, maar ze spelen allemaal, niemand uitgezonderd! Hm, dan heb je dus eigenlijk geen wisselspelers, bedenk ik me nu …

Waar we ook heel trots op zijn is dat onze ‘vaste man’ Marijn, diverse opleidingen volgt om zich het scheidsrechtersvak steeds meer eigen te maken. Dat is nog een zware klus. Hij moet tal van wedstrijden op het grote veld fluiten om dit diploma uiteindelijk te behalen. Consequentie is wel dat hij daardoor helaas minder aanwezig kan zijn bij de Champions League maar uiteraard snappen wij dat er offers gebracht moeten worden als je verder wilt komen en uiteindelijk zal het rendement op termijn enorm zijn!

En natuurlijk kan ik u met trots vertellen dat het mij weer opnieuw gelukt is, om een tweetal toppers te strikken voor een interview.  Paparazzi fotograaf Edwin Smulders baaaaalt!!! Hij belde mij om te vragen hoe ik dat toch elke keer voor elkaar krijg? Hij moet het slechts doen met Wesley Sneijder, Daley Blind en Ruud Gullit. En ik heb spelers als Derk en Miran, onze spelers van de week!!! Tja, sorry, Edwin, je kan nou eenmaal niet alles hebbenJ!!

Miran is de eerste. Miran heeft een lastige periode achter de rug waarin de griep het hem heel moeilijk maakte. Desondanks zet hij door en blijft hij gedreven. Miran is voor Trabzonspor. En waarom hij ervoor is? Nou, hallo, hoe simpel kan het zijn? Zijn vader is ervoor en zijn broer Erbay is er ook voor. Ja en dan ben jij er natuurlijk ook voor. Het lievelingseten van Miran is pizza. En niet zomaar een pizza, nee echt niet!! De hele speciale pizza’s van het Kebabhuis van z’n vader in de hubernoodtstraat! Dat zijn de aller allerlekkerste pizza’s van Doetinchem; nog lekkerder dan die van zn moeder!

Miran weet ook al heel erg goed wat hij wil worden! Dat is toch wel knap dat je op die leeftijd in feite je toekomst al op een rijtje hebt. En helemaal als je leest WAT hij dan wil worden; hij wordt namelijk later een SPIERBOY! Ja echt, hij wordt een SPIERBOY. Potsemedikkemie aan, dat is wel een heel bijzonder beroep. Ik heb er nog niet echt van gehoord en vraag hoe je dat kan worden? Welke opleiding heb je daar voor nodig? Nou, het is in feite simpeler dan je denkt; je moet namelijk heel veel opdrukken. Ik zie u al denken…opdrukken?? Ja inderdaad..opdrukken. Miran geeft mij een demonstratie opdrukken en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de spierboy spieren in zn armen! Dus die toekomst; die zie ik helemaal zitten…..moeten we maar eens een ‘Spierboy Academy’ beginnen!

En dan treffen we Derk. Ik heb de eer gehad Derk al een keer te hebben mogen interviewen. Derk is namelijk de langst zittende Champions League speler en hij heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt van jeugdige beginnend toptalent naar nu de veteraan met de nodige ervaring.Even een terugblik naar het interview van 12 oktober 2013 toen Derk nog maar net was toegevoegd aan onze selectie!  Derk is nog niet zo lang bij de Champions League maar ik kan u vertellen dat hij vast heel waardevol voor de club gaat worden. DZC68 hoeft zich later geen zorgen meer te maken om gemene dieven want Derk wordt later namelijk GEHEIM AGENT!!!!    Offe…heb i k nu iets verklapt..hm…nu is het geen geheim meer….ok…even iets voorzichtiger dan….geheim agent……  Ooohh wat ingewikkeld  is dit…geheim/geen geheim…Derk heeft de oplossing hoor. Hij heeft dan gewoon een geheime naam…..enne…die ga ik natuurlijk niet verklappen, dat snapt u wel!!  Derk is voor Ajax en zijn lievelingseten is frietjes met een frikadel.
Breaking news!!
Ik kan u als eerste, vers van de pers, vertellen dat Derk zijn toekomst compleet heeft omgegooid! Namelijk; Derk wordt niet langer geheim agent; dat was hem toch allemaal TE geheim achteraf. Zo op de achtergrond een rol spelen is uiteindelijk niks voor hem. Integendeel; hij wordt nu profvoetballer en dan KEEPER!. Tja, hier zie je dan toch de ware invloed van de Pro Data Champions League op de levens van onze jongens!. En nog meer veranderingen! Derk is voor…..nee…NIET langer voor Ajax, maar voor PSV!!! Natuuuurlijk! Flexibel meebewegen is een kernkwaliteit! Als hij straks wordt geselecteerd voor PSV dan moet je er tenslotte ook voor zijn! Gaat PSV ook nog kampioen worden dit seizoen! Nou, dat is nog eens een effectieve switch van Ajax naar PSV. EN (en dat vind ik jammer, gelet op mijn investeringen in de frieten van DZC, waar ik overigens nog geen bevestiging van heb gekregen van het bestuur)..Derk gaat tegenwoordig voor de pannenkoeken van mama. Ok Derk, ik hou wel van een uitdaging! De volgende keer dat ik je interview, dan staan de frieten weer nummer 1!

Tot de volgende keer! Annabel

 

 

 
01-04-2015| ProData Champions League on TOUR (Update 3-4-2015)
Zoals we vorige week al meldden ging afgelopen zaterdag de Pro Data Champions League ON TOUR! En niet zomaar on TOUR, nee, we waren uitgenodigd door niemand minder dan de mini voetballers van OBW in Zevenaar. Het mooie was dat AL onze talenten waren geselecteerd voor dit spektakel, NIEMAND uitgezonderd en dus vertrokken we met een selectie van maar liefst 20 man(netjes) sterk, ondersteund door onze harde kern van supporters

(nee, geen hooligans maar ECHTE fans). We werden met alle egards ontvangen op het prachtige stadion van OBW. De voltallige staf van OBW was aanwezig, onder leiding van Tonnie. Na alle officiële plichtplegingen werd het vervolgens tijd om te gaan voetballen. Het zonnetje scheen, het kunstgrasveld lag er prachtig bij, de scheidsrechters stonden paraat dus daar GINGEN ze……Het was toch wel ff andere koek dan we gewend waren!     We hadden zomaar ineens echte tegenstanders. Wat wel bijzonder en ook grappig was, was dat soms een speler van ons meedeed met een team van OBW. Dit omdat OBW soms met een man te weinig was. Toppers als ze zijn, trokken onze mannen gewoon het OBW-shirt aan om vervolgens met een enorme energie er tegen aan te gaan. WAAR kleine mannen groot in kunnen zijn! Respect! Maar ze oefenen vast en zeker alvast voor later, dan speel je soms ook voor de ene club en dan weer voor de andere club. Multifunctioneel inzetbaar noemen ze dat!  Overigens hadden we ook een jarige in ons midden. Ties was namelijk jarig en in plaats dat hij thuis aan de taart zat, was hij gewoon lekker aan het voetballen. Jarig of niet, voetbal gaat voor! In de kleedkamer hebben we voor Ties gezongen maar dat hebben jullie bij DZC’68 vast en zeker wel gehoord!
Het was een ontzettende leuke ochtend! Super tegenstander (of kan ik beter spreken van samenstander?:) super organisatie en zeker voor herhaling vatbaar! Dankjewel, mensen van OBW voor dit topfeestje!
En we zien jullie graag terug op 25 april bij DZC’68!
Tot dan! Annabel

Klik op onderstaande link voor de foto's van voetbalvereniging OBW en zie onderstaande foto's.
Foto's OBW - DZC'68

23-03-2015| Champions League verslag 21 maart 2015
Hoeraaaaaa, het is weer LENTE! En dat was wel duidelijk! We begonnen met een prachtig zonnetje. En daar wordt je blij van! En ik niet alleen, zichtbaar genietend met een brede smile op menig gezicht stonden de ouders en andere fans te kijken naar ons voetbalspektakel! Een beetje hangen over de reling, koppie in het zonnetje…bakje koffie erbij….LIFE’S GOOD!

Desondanks moet er natuurlijk hard gewerkt worden. Zonnetje of niet…geen geluier! We hebben immers een klus te klaren en dat gebeurt niet vanzelf. AAHH, krijg ik ineens allerlei visioenen van klussen die wel vanzelf zomaar geklaard worden zonder enige inspanning….mmmmm….een soort van KNIP met je vingers en het is in orde!........mn keuken vernieuwen…..de tuin pimpen…..auto wassen…….AAHH, droom lekker verder; dit is niet de werkelijkheid…nee, zoals ik al zei; geen geluier! Hm Annabel, sweet dreams maar nu toch weer even met de beide beentje op de vloer.!

Saai wordt het nooit bij de Pro Data Champions League. Want na een zware reeks thuiswedstrijden, gaan we nu UIT voetballen!!! Ja, echt waar. We hebben een aantal belangrijke uitwedstrijden bij OBW in Zevenaar en die werken we ff in 1 ochtend af.  En laten we wel zijn; dat is zeker niet de minste tegenstander! Maar gelukkig is dit een tegenstander van hetzelfde kaliber als wij zijn. Ook OBW stelt plezier en zelfvertrouwen centraal en vindt winnen maar een klein dingetje! Daar zijn ze ‘GROOTS’ in. En daar houden wij van, dus we hebben heel graag de uitnodiging aangenomen om deze fantastische sportieve uitdaging aan te gaan! Dat wordt nog heel spannend. Na  multidisciplinair overleg met zijn technische staf, Sjoerd Heezen, Trainer Enes, en Marijn van Leeuwen heeft de hoofdtrainer van de Pro Data Champions League, Paul Rijks, besloten om ALLE spelers op te nemen in de selectie. Met deze brede selectie zullen wij dan ook op 28 maart afreizen richting OBW te Zevenaar. We spelen daar onze eerste wedstrijden om 10 uur en zullen dus rond 9 uur vertrekken bij DZC’68. Oh ja, uitzwaaien mag!! Trouwens, we zoeken nog een sponsor voor een spelersbusJ.

Maar goed, nu weer over tot de orde van de dag. Alweer, en daar zijn we heel blij mee, hadden we twee spelers van de week! Geloof me, het is echt niet altijd makkelijk om deze talenten voor de microfoon te krijgen (voel me soms net Pieter Storms) maar ja, echt, het is TOCH weer gelukt!

We beginnen met Djurre! Djurre is een topvoetballer. Aanvankelijk had hij wat aarzelingen of hij toch wel echt bij de Champions League wilde aansluiten. Wist niet helemaal zeker of hij zich goed zou kunnen ontwikkelen onder trainer Paul, maar na een aantal trainingen kon trainer Paul hem toch overtuigen om te blijven. En hierin moeten we niet de rol van Trainer Sjoerd en Trainer Enes niet onderschatten. Zij zijn het die dit soort talenten motiveert en over de streep trekt. Natuurlijk wil ik weten voor welk team Djurre is; Djurre is voor Kilder. Hoewel hij dat niveau zelf al ontstegen is, zal hij nooit zn roots uit het oog verliezen en steunt daarbij zijn vader die voetbalt bij Kilder. Ik vraag in welk team zn vader speelt maar dat is niet belangrijk volgens Djurre. Het gaat niet om het getal achter het team; het gaat om het tenue. Het blauwe shirt is daarbij heel belangrijk. En daarom is Djurre ervoor. Djurre eet het liefst patatjes met curry, mayo en kipcorn. Haaaa, alweer een klant! Ja en hoewel jullie vast denken dat ik het niet serieus meen als ik het heb over aandelen in de frieten (zie diverse vorige verslagen), ben ik nu toch echt bezig met het opzetten van een eigen patattenlijn. De contouren worden dan ook steeds duidelijker. Ik ben nog bezig met een slogan: patatjes voor de schatjes’ of  ‘frieten als je hard kan schieten’.  Nou ja, jullie snappen het; feedback is altijd welkom! Met Djurre is er iets bijzonders aan de hand. Natuurlijk wisten we intussen dat we langer door moeten werken voordat we pensioen krijgen en ook weten we dat het tegenwoordig bijzonder is als je 25 jaar bij 1 baas bent maar Djurre spant de kroon!. Hij lapt alle standaard scenario’s van carriere maken aan zn laars want hij wordt namelijk 2 dingen! Hij volgt zijn vader op (want die doet het ook) en wordt automonteur, EN hij wordt profvoetballer! Wat fantastisch; je niet langer focussen op 1 vaste werkplek maar je kansen benutten op meerdere plekken, SUPER Djurre!

En dan Ties! Ties is een fantastische speler maar komt door verplichtingen elders niet op de trainingen op woensdag maar neemt alleen deel aan de wedstrijden op zaterdag! Dat is geweldig! Ties benut zijn talenten optimaal. Ties is voor Ajax. Als ik vraag voor welke spelers hij is, geeft hij aan dat de namen te moeilijk zijn..en daar ben ik het mee eens hoor. En de naam van de trainer al helemaal….wie heeft DIE verzonnen..??!! Frank de boer…fffrrrrrank de bbbbbbooooeeerrrrrrrrr. Niet te  verwarren met BOOOOEEERRRRR zoekt vrouw. Nou, affijn, heel ingewikkeld allemaal. En eigenlijk maakt het ook niet zoveel uit want Ties kijkt nooit wedstrijden want papa vindt dat dat te lang duurt. En dat vind ik een hele goede reden! Dat zeg ik ook altijd tegen mijn man; laten we niet kijken want het DUUUUUURT te lang maar helaas denkt hij daar dan weer anders over. Dus daar zat ik dan met mijn goeie gedrag gisteravond Barcelona-Real Madrid te kijken terwijl iedereen al bij voorbaat wist dat Barcelona ging winnen dus zou je die wedstrijd niet eens hoeven spelen maar blijkbaar denken die mannen daar toch weer anders over dus vandaar dat ik heel leuk 90 minuten + heb zitten kijken naar El Clasico.


Maar goed, sorry voor dit intermezzo; even weer terug naar Ties. Ties eet het liefst pannenkoeken. Papa kan die het allerbeste bakken. Mama doet het soms; hm, ook wel ok; hij eet ze met….uh..appelstroop,….pasta….suiker….,.en met nog iets maar daar kan hij nu ff niet opkomen…geeft niks, Ties, maar dat moet wel heel erg supertastisch lekker zijn. Of is het top secret en kan je het onmogelijk delen?  Het mooie aan Ties is dat hij al weet wat hij worden wil. Zonder discussie of twijfel; hij wordt namelijk politieagent!  Ja, en mensen, ik kan het niet vaak genoeg zeggen; die PET past ons allemaal en we willen graag MEER BLAUW op straat! Echter, dat meer blauw op straat….hm… Ties weet niet zeker of dat iets voor hem is. We schatten in dat hij bij de technische recherche gaat ofzo want toen ik vroeg of hij ook ’s nachts boeven ging vangen vertelde hij dat hij eigenlijk erg bang is voor spoken! En dat snap ik helemaal! Dat ben ik ook.! En daarom zal de politiecarriere van Ties zich voornamelijk overdag gaan afspelen!

Tot volgende week. Groeten annabel

 

 

 

 

16-03-2015| Verslag Champions League 14 maart 2015
Wat een mooie dag was het weer! het zonnetje hoog aan de hemel maar vergis je niet; ‘maart roert zijn staart’ zeiden ze vroeger en dat betekent dat het zelfs in maart nog stormachtig kan zijn als ik Wikipedia moet geloven.

(http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Nederlandse_spreekwoorden_K-O#maart). Maar wat Wikipedia heeft verzuimd te vermelden, is dat het half maart niet alleen stormachtig maar ook nog VERHIPTE KOUD kan zijn. Dus daarom een hele nieuwe ‘vers van de pers’ uitdrukking: in maart spontaan, nog de handschoenen aan!! Koud was het zeker! De tenen werden ijsblokjes en de handen klompjes. Marijn, onze fantastische scheidsrechter kon zijn eigen veters niet meer strikken vanwege z’n koude handen. Ja, zo heftig kan het er aan toe gaan bij de Pro Data Champions League!  Maar wij zijn niet alleen voor geen kleintje vervaard maar zeker ook voor geen KOUWTJE vervaard! Dus massaal hadden onze de toppers de malliots aan en de shirts met lange mouwen. Lyjairo bijvoorbeeld had een  vooruitziende blik en had heel slim, zijn Barcelona handschoenen aangetrokken! Saillant detail is dat hij voor Ajax uitkwam maar ach, AJAX/Barcelona; uiteindelijk lijkt het allemaal op elkaar, nietwaar?

Maar goed, nu over naar de resultaten! Want laten we wel wezen, het is allemaal leuk en aardig maar het gaat natuurlijk om het eindresultaat en het scoren! Daar helpt geen lieve moeder aan!  En dat geldt ook voor de Pro Data Champions League. Dus hier even de resultaten op een rijtje!  Er werd niet 1 keer gescoord, ook niet 2 keer…..haha, word je al nieuwsgierig? Nee, ook geen 3 keer….de laatste heftige score in de Ere-divisie die ik mij kan herinneren was Feyenoord die met 10-0 verloor… Maar zelfs dat niet….nee, er vielen maar liefst 47 doelpunten!!!!! AAAHHH, wat zal het eerste van DZC’68 JALOERS zijn!! Geeft niks, jongens, ik snap het…..maar houd moed! En kom anders eens langs voor een bijzondere clinic. Altijd welkom bij de mannen van de Champions League! We hebben nog wel wat truukjes die we graag met jullie delen.  We zijn  namelijk bijzonder getalenteerd in slidings. En dan op de bal, naast de bal en over de bal.  Ook kunnen we als geen ander de scheidsrechter op het verkeerde been zetten want we steken ALTIJD onze hand op als de bal uit is en claimen de ingooi. Onze acties zijn onnavolgbaar; soms letterlijk en figuurlijk; dan staat de speler voor de goal maar dan gaat’ie alsnog erlangs. Ligt aan het net natuurlijk of de doelpaal. Wat een WAARDELOZE doelpaal dat die daar gewoon domweg in de weg staat.  En soms gaat ie in eigen doel; ppfff kleinigheidje hou je, hoor; hij ZAT toch??!!  Zure scheidsrechter die dat afkeurt!  En dan…….het finale moment…….de UITSLAG!! Na afloop van iedere partij komen ze mij vertellen wat de uitslag was… en……(en dit is werkelijk UNIEK)…. Ze hebben ALTIJD GEWONNEN!!! Ja, laat dit even goed tot u doordringen….ze hebben allemaal ALTIJD GEWONNEN! Hm, ik zie u nu achter de oren krabben..hoe kan dat nou…er kan er toch maar eentje winnen? Nou, vergeet het maar, bij de Champions League hebben ze altijd gewonnen. Hoe mooi is dat…ik denk dat het een soort ‘mindset’ is ofzo..als je er zelf maar genoeg in gelooft dan win je..altijd en overal…..wat een fantastische les is dit voor ons allen en zeker ook voor het eerste van DZC’68!

Maar goed, genoeg psychologie van de koude grond; even weer over naar de dagelijkse praktijk. Natuurlijk hadden we weer een speler van de week. En deze week was dat Joep Derksen! Joep is nog niet zo heel lang ingelijfd bij de Champions League maar heeft intussen al een onuitwisbare indruk achter gelaten. Joep is namelijk multifunctioneel inzetbaar. Speelt hij de ene week nog voor Barcelona, deze week kwam hij moeiteloos uit voor Real Madrid. En hoewel dat simpel klinkt moeten we toch de rivaliteit tussen beide clubs niet onderschatten maar Joep heeft daar totaal geen last van. Met zijn charme rent hij rond alsof hij wil zeggen; ik ben gewoon van alle clubs. En dat komt ook tot uiting tijdens het interview dat ik met hem hou. Joep houdt zich namelijk helemaal niet bezig met clubs op zich, maar gaat meteen voor Nederland. Dat is nog eens ‘macro denken’. Geen wonder dat het gedoe op micro-niveau tussen Barcelona en Real Madrid hem niet boeien.                                                    

Het lievelingseten van Joep is, WOEHAA, patat met mayo en een frikandel, Haha!! voor wie het verslag van vorige keren gelezen heeft weet ik dat ik de strijd, of laat ik het netter zeggen; de uitdaging met de oma’s van 2015 aan ben gegaan en ik voel een kleine overwinning. Joep wordt politie in Doetinchem; geen agent,, nee gewoon politie. Joep wordt een harde werker waar wij veel respect voor moeten hebben; hij werkt zowel overdag als ’s nachts. Ik voel me veilig; meer blauw op straat in Doetinchem, 24 uur, 7 dagen per week!! Hoe fijn is dat!

Tot volgende week! Groeten Annabel

 

02-03-2015| Verslag Champions League 28 februari
Het was een tijdje stil rondom de Pro Data Champions League. En dat verontrustte menigeen…wat is er toch aan de hand?? De kinderen zijn toch niet GESTOPT met voetbal??????? Maar nee, hoor, niets van dat alles…de kids stonden te trappelen…maar de ene keer was het Kerstmis (saaaaaiiii, want dan kan je niet voetballen), winterstop (alweer saaaaaaaiii want dan kan je niet voetballen), het voetbal was afgelast (NOG meer saaaaaiiiii want dan kan je niet voetballen) enzovoort, enzovoort
Maar dit keer gelukkig geen obstakels dus helemaal niks niet saai; we gingen KNALLEN! Het was wel erg koud. Het gras was bevroren. Nu lazen wij op het bord bij het kunstgrasveld dat je dan eigenlijk niet mag voetballen maar niets en niemand kon ons nog tegenhouden!

Zoals u weet vinden er rond de winterstop altijd de nodige transfers plaats. Zo ook bij de Pro Data Champions League. Maar liefst 12 kinderen verlieten de Champions League om alweer 2 nieuwe F-teams te gaan formeren. Dit is uiteraard een belangrijke ‘carriere move’ in de loopbaan van menig voetballer dus uiteraard wilden wij daar aan meewerken. Waar de Transfer van Wesley Sneijder van Galatasaray naar Manchester United nog ongelooflijk onzeker was, werden onze helden al lang voor de deadline van de transfermarkt verstreken was, weggekaapt door de F-afdeling. Het spijt me, over de transfersommen die daarmee gemoeid zijn, kan ik helaas niets zeggen, maar dat het om een aantal nullen gaat wil ik wel kwijt.                                                                                                                                Gelukkig heeft de Champions League zich ook weer weten te versterken met maar liefst 7 nieuwe aanstormende talenten dus dat biedt weer enorm veel kansen!

Uiteraard, uiteraard hebben we weer spelers van de week. En niet een, niet twee, niet drie maar maar liefst VIER spelers van de week. Ja, u leest het goed, we hebben eens even goed uitgepakt!

Allereerst spraken we Wout. Wout kwam deze zaterdag uit voor Barcelona. Desondanks is hij voor Ajax. Dat begrijpen wij goed, dat hebben wel meerdere Nederlandse topspelers die ooit uitkwamen voor Barcelona maar toch hun laatste wedstrijd bij Ajax speelden, zoals niemand minder dan Johan Cruijff! Het lievelingseten van Wout is…..SNOEPJES! en dan ALLE snoepjes zijn ok!. Alhoewel, je moet niet denken dat je zomaar alles aan Wout kwijt kunt, want dat is niet zo. Hij lust bijvoorbeeld geen colasnoepjes en ook geen zwarte drop, maar voor wat de rest betreft is hij heeel flexibel. Ik denk dat ik mijn aandelenpakket (naast dat ik in de frietjes heb geinvesteerd) nu ga uitbreiden naar de Snoep. Natuurlijk weet Wout al wat hij later worden wil. Hij wordt voetballer (och, och, wat een domme vraag ook weer van mij). En dan wordt hij verdediger. Ik vind dat geweldig; dat is toch wel werken aan je loopbaan. Creer je eigen kansen! Want volgens mij heeft Nederland een tekort aan verdedigers.

En dan Huub. Huub is voor (ja, ze zijn wel heeeeeel erg populair!) Barcelona. Omdat ze heel erg goed zijn. Wie er bij Barcelona voetballen? Hm, dat weet hij eigenlijk niet zo goed. Messi?? Uh…Messi …denk …denk….jaaa, nu je het zegt; hij heeft er wel eens van gehoord. Maar dat is ook niet belangrijk; het resultaat telt tenslotte. Het lievelingseten van Huub zijn FRIETJES!!! Met mayonaise EN een SNACK!. En die snack is….kipcorn! tatarataa!                                                                                         Huub weet nog niet wat hij wil worden. Bij die vraag kijkt hij mij aan met fronsende wenkbrauwen. Mevrouw de interviewster; ik heb nog ALLE tijd! En zo is het helemaal Huub!

 

Daarna treffen we Joep. Ik weet niet wat er aan de hand is maarre …Joep is voor….BARCELONA! Ik vind het wel mooi, onze jongens zijn voor spelers die destijds onderdeel waren van het landsteam van Spanje en die ons de titel hebben ontnomen.  (was dat doelpunt niet buitenspel…ofzoiets?) maar dan toch gewoon objectief blijven! Heerlijk! Dat is sportiviteit ten top! En ja, volgens Joep is het gewoon een goed team! En daar valt weinig op af te dingen. Het lievelingseten van Joep is pannenkoeken, en het liefst die van papa of oma! Dat kan oma namelijk heel goed. Die croissantjes van toen, oma, hm….die gingen wat minder…die waren helemaal verbrand. Gelukkig hoefden we die niet op te eten….nee wij niet……opa wel! Joep weet ook nog niet wat hij worden wil en hij houdt zich daar ook nog helemaal niet mee bezig. Hij geeft aan dat het nog veel meer dan drie jaar duurt voordat hij zich daar druk over moet gaan maken. Nog veel meer dan drie jaar??? Dan heb je inderdaad nog alle tijd!

En last but not least; daar treffen we Florian. Florian neemt plaats achter de interviewtafel met een brede grijns op zijn gezicht. Je kunt wel zien dat Florian erg gewend is om te praten. Dit doet hij overigens in het veld ook regelmatig. Hij communiceert heeeel erg veel. Met name met Derk. Wat ze samen bespreken? Dat weten we niet altijd maar ik denk dat er toch vooral voetbalstrategieen worden uitgewisseld. Florian is voor Ajax en dat komt omdat hij die was vandaag. Florian is ook voor Nederland. Die zijn namelijk supergoed. Ze zijn wel eens met de koppen tegen elkaar gekomen en dat gaf me toch een knal! Het lekkerste eten is de macaroni van oma. Natuurlijk is er wel meer lekker maar die macaroni van oma…..WAUW! Hm, ik krab me nog eens achter de oren; er is wel sprake van een enorme OMA-OPKOMST met allerlei gerechten waar ik dan weer niet in heb geinvesteerd.  Gaan deze oma’s een dreiging worden voor mijn ‘aandelen in frietjes voorbestaan’?? Ik ga deze nieuwe ontwikkeling op de voet volgen!                                                                                                                         Floriann heeft zn toekomst al uitgestippeld. Hij wordt namelijk voetballer bij….nee niet bij de Graafschap, nee Ajax ook niet, nee, sorry, DZC’68 al helemaal niet. Nee, Florian gaat meteen voor Nederland. En sterker nog, hij gaat voorin spelen, dan kun je altijd de bal afpakken en dat is nou eenmaal de leukste plek en je kan veel doelpunten maken. Nou mensen, en zeg niet dat dat niet haalbaar is….ik zag gisteren nog ene Luuk de Jong……kwam die niet ook ooit van DZC????

Natuurlijk zijn wij er volgende week weer. Tot dan! Annabel

 

Wat gebeurt hier allemaal?

 

 

15-12-2014| Verslag Pro Data Champions League 13 december 2014.
We tellen langzaam af richting de winterstop. Al wekenlang voetballen onze Pro Data Champions League spelers de sterren van de hemel ofwel de pollen uit het gras. En zo langzamerhand begint deze loodzware reeks, waarin er telkens weer opnieuw tal van prestaties geleverd worden, langzaamaan zijn tol te eisen.
Hoewel onze topsporters een ijzeren conditie hebben, zie je toch geleidelijk aan de vermoeidheid hier en daar toeslaan. Toch waren onze toppers afgelopen zaterdag weer massaal aanwezig. Het is mooi om te zien dat de ‘drive’ om te voetballen enorm groot is.En dat, ondanks al het blessureleed van deze zaterdag. Het was in dat opzicht een zware dag voor menig speler. Of dat nou lag aan de ‘beladen’  datum waarop we  speelden (13e), weet ik niet, maar je zou het bijna gaan denken. Zo raakten diverse ballen niet alleen het net maar helaas ook een buik en meerdere hoofden. En tja, dat is dan weer niet helemaal de bedoeling. Maar onze kanjers laten zich niet uit het veld slaan of beter gezegd; ‘uit het veld schieten’ door zo’n tegenvallertje, hoor. Welnee, opgeven dat kennen ze niet. Even slikken en weer doorgaan; dat is het motto!

Dacht u dat we nu zo’n beetje alle spelers van de week wel gehad zouden hebben , dan komt u bedrogen uit want opnieuw presenteren we met trots twee spelers van de week. Deze week waren dat niemand minder dan Luca en Boaz.  Met een flair en professionaliteit die doet vermoeden dat hij dergelijke interviews al jaren geeft, verschijnt Boaz voor de reporter. Boaz vertelt dat zijn lievelingseten stokbrood met kruidenboter is EN pannenkoeken met ham en kaas. Zijn vader die het interview volgt, trekt enigszins verbaasd zijn wenkbrauwen op bij deze informatie. Ja papa, ze komen op een leeftijd dat je niet alles meer van ze weet, tenslotteJ.  Boaz is voor Nederland en Ajax. Hij kent daar ook spelers van, namelijk Schöne en Sigthorsson.  De trainer van Ajax? Hm, das een goeie…daar komt hij zo ff niet op, maar ach, dan issie blijkbaar ook niet belangrijk genoeg.  Frank de Boer? Oohh jaa, Als de reporter het hem in z’n oor fluistert weet Boaz het ook wel weer maar zoals hij al zei..is niet belangrijk genoegJ.  Die Frank kan tenslotte niet op tegen onze toptrainer Paul. Tja, wat waar is, is waar. Boaz wordt later profvoetballer. Op de vraag voor welk team hij dan wil uitkomen is het antwoord makkelijk; het Nederlands Elftal natuurlijk. Hij slaat verder alle teams over maar gaat gewoon rechtstreeks naar het Nederlands Elftal. En zijn positie wordt links voorin. We hebben even gecheckt met welk been hij schiet. Dat was wel even puzzelen want wat is nou ook weer links en wat is rechts, maar uiteindelijk bleek het het linkerbeen te zijn, dus dan is linksvoor wel logisch. Hij gaat dan voorzetten geven. Boaz legt even uit wat een voorzet is. Een voorzet is als je de bal schiet naar iemand die voor de goal staat, zodat die dan kan scoren. Ik kan het niet mooier verwoorden!

Hierna verschijnt Luca voor onze denkbeeldige microfoon. Het lievelingseten van Luca is tomatensoep met brood. Dat brood sop je er dan lekker in, dan heb je meteen ook geen  lepel meer nodig. Maar dit is nog niet alles; Luca’s andere lievelingseten is: Batatjes met appelmoes!  Mmmm..Batatjes, die lust ik ook wel!  Luca is voor Nederland! Dat komt omdat Nederland een keer met 5-1 had gewonnen van Spanje! Ja, als ik dat had geweten, dan zou ik ook voor Nederland zijn, lijkt me logisch! Luca vindt het wel een beetje zielig voor Spanje, maar dat heb je nou eenmaal met voetbal.Luca wordt later iets héééééééél bijzonders. Dat mag je gerust stellen; hij wordt geen politieman, geen bakker, geen meester, nee hoor, niets van dat alles….Luca wordt……..WERELDKAMPIOEN! Als ik vraag waarmee hij wereldkampioen wordt kijkt hij mij ietwat meewarig aan..waarmee? nergens mee, je hoeft toch niet perse ergens wereldkampioen mee te worden??? gewoon…wereldkampioen; punt!

Tja, dat kan ook, zo had ik het nog niet bekeken. Luca weet wel waarom hij wereldkampioen wil worden. Hij kan dan namelijk een heel duur ding kopen. Je kan dan een heel groot gebouw, helemaal voor jezelf kopen. En dan nog MET een eiland erbij! En dan koopt hij er eentje in Nederland en eentje in Spanje want daar is het lekker warm, dat dan weer wel. Ik zie langzaam een mooi wolk langskomen met allerlei mooie dromen. Als Luca dan wereldkampioen is en zijn eigen eiland heeft in Spanje dan bel ik hem even op en dan ga ik bij Luca op de koffie!  

 

17-11-2014| Verslag Champions League 15 november
YES, YES, YES!!!!! HIJ IS ER ALWEER!!!! Oei oei, wat knepen we ‘m. Afgelopen zaterdag zou Sinterklaas aankomen in Nederland met de stoomboot. Maaaarrrr…..wij maakten ons ERNSTIGE ZORGEN!! En als wij ons ernstige zorgen maken, dan ZIJN er ook ernstige zorgen want wij maken ons bij de Pro Data Champions League namelijk NOOOOIT ernstige zorgen.

 Nu maakt U zich intussen waarschijnlijk ook ernstige zorgen na het lezen van dit stukje dus ik zal even uitleggen wat er toch allemaal aan de hand is. Aangezien onze jeugd zeer graag op de hoogte wil blijven van alle maatschappelijke ontwikkelingen, hadden wij uiteraard het  Sinterklaasjournaal gevolgd (ja, dat doe je als je op de hoogte wilt blijven van de wereldproblematiek, nietwaar?). En wat hadden we daar gehoord??!! Het was teveel om te verwerken; de Pieten waren weg, de pakjes nog niet ingepakt, Sinterklaas lag te snurken  en , HET ALLERERGSTE, de Stuurpiet wist de weg niet meer. Ja, en dan heb je toch echt wel een niet te onderschatten ernstig probleem!! Ja echt, ze waren gewoon de weg kwijt!!  Ojee, ojee, als dat maar goed zou komen. Dat beloofde niet veel goeds.  Ze hadden wel een soort van oplossing gevonden door Opa Piet in te zetten maarre erg veel vertrouwen hadden we daar nou ook weer niet in. Leuk dat hij Pieten op gaat leiden maar als ze niet weten waar ze wezen moeten schiet het nog niet op.

’s Nachts kon ik er niet van slapen. Potsemedikkie, het zou toch niet waar wezen dat die Sint strakkies gewoon weer doodleuk in Spanje zou zitten of in Duitsland of Amerika, compleet met de hele pietenbende??!!. Hm…daar moest wat op gevonden worden. Gelukkig zijn de spelers van de Champions League dan wel een beetje klein (ssstt, niet doorvertellen want dat zijn ze vast niet met me eens) maar ze kunnen veel! KLEIN van stuk maar GROOT van daden, dus ik rekende erop dat we het wel ff zouden ‘wassen’. Dat varkentje. Of eigenlijk dat stoombootje.                                                            

En hoewel wij helemaaaal niet naast onze schoenen lopen en onszelf  absoluuuuut niet perse op de borst willen kloppen, hadden we toch wel een briljante oplossing gevonden. Maakte u zich net nog zorgen? Welnu,  u kunt opgelucht ademhalen.!  Maar ach, dat zou u ook niet moeten verrassen want de Champions League heeft steeds getoond dat ze elk debacle het hoofd kunnen bieden.  WANT…. ten eerste hebben we KEIHARD gezongen zodat Sint ons wel moest horen. En daarna hebben we hem gewoon de weg gewezen, ja, inderdaad, je leest het goed; gewoon de weg gewezen.  Wat hebben we namelijk gedaan? We hebben een wegwijzerbord gemaakt. En dat wegwijzerbord wijst de weg naar DZC’68!  Simpel doch doeltreffend om in voetbaltermen te blijven. Daar hebben we een foto van gemaakt en die hebben we naar Sinterklaas gestuurd via ultracomplexe seismografische golven.   Het bleef tot het laatst toe spannend, want zou de wegwijsfotoboodschap hem op tijd bereiken??? Sint hield de spanning er goed in maar uiteindelijk….JA HOOR..daar WAS HIJ.     Geweldig! Sint is aangekomen in Doetinchem dankzij de fantastische inzet van de Pro Data Champions League! Dat is hartstikke mooi!!!                                                                                            

MAAR……we zijn er nog niet……….zou hij ook de weg vinden naar DZC’68?????????

Vol verwachting klopt ons hart…

Let op; dit Sinterklaasfestijn wordt vervolgd……

Tot de volgende keer maar weer ! Annabel


10-11-2014| Verslag Champions League
ZINDERENDE ZATERDAG !!!!!! Het zat in de lucht….het zonnetje scheen en de lucht was blauw. Vorige week moesten we het hoofdveld nog afkeuren wegens teveel nepgras, dus deze week werd het hoofdveld opnieuw aan een zware inspectie onderworpen. Maar dit keer kon het de toets der kritiek doorstaan want we vonden het kunstgras groen genoeg! Dat moest wel weer een zinderende zaterdag worden. En ja hoor….niets was minder waar.

De organisatie van de Pro Data Champions League had weer een aantal beroemde teams weten te contracteren die zeer aan elkaar gewaagd waren.. Juventus, Real Madrid, Ajax,  PSV, Feyenoord en  Barcelona.  Het beloofde een partij van wereldformaat te worden.     

De staf van de week had alles tot in de puntjes voorbereid. Speciale dank gaat uit naar Leo die VIP (Very Important Person) is van de Champions League. Dankzij hem liggen alle tenues elke zaterdag weer gewassen en gestreken klaar voor onze toppers en hoeven we nooooit te zoeken naar de materialen die we nodig hebben.

 Helaas beschikt het complex nog niet over de zo noodzakelijke doellijntechnologie maar dankzij het ‘scherpe oog’ van een aantal vaders lagen de lijnen er strak bij en hoefden we ons geen zorgen te maken of doelpunten onterecht goed-of afgekeurd zouden worden.

Naast de voetbalzaken hadden we ook nog FEESTzaken want KATE was JARIG geweest! En aangezien wij altijd wel  ‘in’ zijn voor een feestje hebben we gezongen alsof onze voetbalcarriere ervan af hing.! We kregen talloze telefoontjes uit de buurt met de vraag waar toch dat feestje was??  Gelukkig kwamen er geen klachten over buurtoverlast J.

Maar goed, als echte professionals gingen we daarna weer over tot de orde van de (voetbal)dag. De voetballers stonden te trappelen van ongeduld. Het startsein werd gegeven en daar gingen ze. Je kon goed zien dat ze van tevoren hadden afgesproken op welke positie ze zouden spelen. Dat deze talenten kennis van zaken hebben en weten waar ze over praten bleek wel toen er voorafgaand aan de wedstrijd door de wedstrijdleiding nog even een strategische voetbalvraag werd gesteld. De vraag was:  Als je de bal hebt, moet je hem dan altijd zelf houden of moet je soms overpassen als een andere speler vrij staat??  Unaniem gaven ze het juiste antwoord, namelijk natuurlijk moet je overspelen. Wat een simpele vraag….MAKKIE!!!  

Uiteraard troffen we ook deze week weer twee geweldige spelers van de week aan in de catacomben van DZC’68. Het is toch wel een eervolle vermelding waard dat het de interviewer iedere week weer lukt om de meest bijzondere spelers voor de microfoon te krijgen!

Allereerst troffen we Soul. Soul is een bikkel. Tijdens een van de wedstrijden raakte hij geblesseerd waarna hij toch even naar de kant moest om zijn blessure te laten behandelen. Na wat intensieve interventies van de clubfysio kon hij toch gelukkig weer verder spelen. En dit blessureleed weerhield hem er niet van om toch een interview te geven. Soul is voor Manchester United. Dat komt omdat hij daar speciale connecties heeft. Heeft iets met Alex te maken. En dan gaan al onze bellen rinkelen want als je Alex hoort, dan denk je aan Doetinchem, nietwaar? Tja mensen, als je maar de juiste connecties in het leven hebt dan komt alles goed. Het lievelingseten van Soul is…..tatatrataa…ja hoor! FRIET!! (ik zie het frietaandeel al weer stijgenJ).  Maar hij gaat niet alleen voor friet… nee,  hij gaat zeker ook voor de pasta MET speciale saus van papa. (hoho,  een concurrent voor mijn frietencarriere!)

Soul wordt later profvoetballer bij…AJAX. Dat vind ik dan weer geweldig. Ben je voor Manchester , ga je toch voor Ajax voetballen. Soul super hoor, want dan kunnen die tenminste ook weer eens een keertje winnen. Ik vraag nog op welke positie hij dan gaat voetballen en dat wordt het middenveld. Want dan kun je tenminste vooruit EN achteruit!

Vervolgens krijgen we Lyjairo te spreken. Lyjairo ziet er nog zo fit als een hoentje uit. Het is hem niet aan te zien dan hij al 5 wedstrijden’ in de benen’ heeft. Uiteraard vraag ik hem ook naar zijn toekomstplannen en daar hoeft hij niet lang over na te denken. Lyjairo wordt namelijk MESSI. Uh, nu is de interviewer toch enigszins uit het voetbalveld geslagen want uh.. uh… hoe word je nou MESSI??!!       Je bent Lyjairo en je wordt Messi… hm…daar moet ik nog eens even mijn hoofd over breken. Hij gaat dan later ook als Messi bij Barcelona voetballen.!  Ik vraag hem nog ven hoe dat moet want als je in Nederland woont, hoe doe je dat dan? Dan moet je in Spanje voetballen maar dan woon je hier. Lyjairo schudt zijn hoofd, wat kunnen die grote mensen toch altijd ingewikkeld denken. Die zien ook overal problemen. Hij vertelt dat hij dan gewoon met het straaljagertje gaat. Dus effe straaljagertje op en neer, dus geen zorgen over het vervoer.  Nou, dat is helemaal geweldig  want hij wordt zowieso even GOED als Messi dus  Barcelona …dont worry….het komt goed…. Jullie toekomst is zorgeloos.  Het lievelingseten van Lyjairo is pizza salami. Die koop je in de winkel en dan moet die in de oven. Anders issie koud en dan kun je de pizza niet eten. Hierna dank ik hem hartelijk voor dit interview.  Maar dacht ik dat ik klaar was, dan vergis ik me lelijk want Lyjairo, scherp als hij is, herinnert mij eraan dat ik nog vergeten ben te vragen op welke positie hij gaat spelen. Dat is natuurlijk een beetje dom van mij om dat te vergeten dus  hier komt ie dan alsnog; hij gaat op het middenveld voetballen. Want ook hij kan dan zowel vooruit rennen als achteruit en dan heb je alle ballen!

Tot volgende week! Annabel

 

04-11-2014| Verslag Champions League
Tjonge jonge, het leek wel of we in Spanje waren deze zaterdag! Wat een prachtige dag was het! Maar ‘vamos a la playa’ was er niet bij. Nee, voor ons was het ‘vamos a la voetbalveld’!Het plan was om op het hoofdveld te starten maar na enige inspectie werd dat door ons afgekeurd. Het bleek dat er teveel nepgras was, dus vertrokken we naar het onvervalste trainingsveld achter de kantineJ. Uiteraard lag dat er stralend bij en konden we beginnen aan een van onze vele zegereeksen
Onze Pro Data Champions League blijkt een geweldige trekpleister voor getalenteerde spelers.    

En dan praten we niet alleen over voetbaltalentjes maar zeker ook over kwebbeltalentjes, graspluktalentjes, hardlooptalentjes en gezelligheidstalentjes. Met zo’n brede selectie kunt u zich voorstellen dat wij het maximale uit de ploeg kunnen halen. En dat is ook belangrijk aangezien wij als voorbeeld dienen voor bijvoorbeeld de twee teams die dinsdagavond aantreden namelijk Ajax en Barcelona.  Frank (de Boer, trainer van Ajax) heeft  intussen de kunst bij ons enigszins afgekeken.   Met name ons positiespel is toch elke keer weer een boeiend gegeven waar anderen veel van kunnen leren. 
Verder hebben we Frank geadviseerd gewoon altijd te blijven lachen, ook als het tegenzit.

En zoals je op de foto kunt zien, heeft hij dat advies ook al opgevolgd. Ook hebben we aangegeven dat hij in een dergelijke wedstrijd niet RESULTAATgericht moet coachen maar TAAKgericht. Als iedereen doet wat hij moet doen, kan je nooit teleurgesteld zijn.  Zie ook www.dzc68.nl/positief-coachen. Tool 3.

Maar goed, over naar het hoogtepunt van de week namelijk de SPELERS VAN DE WEEK!  Maar liefst twee toppers die deze week beiden uitkwamen voor Barcelona konden we tackelen voor een diepte-interview. En zo’n kans laat deze reporter natuurlijk niet lopen, dat begrijpt u!

Allereerst spreken we Milan. Milan is voor Barcelona. Nou, dat  kwam even goed uit want hij speelde ook voor Barcelona dit keer!. Hij is vooral voor Barcelona omdat hij Messi de allerbeste voetballer vindt. Nou Milan, Messi is best goed hoor, maar jij kan er ook wat van!! Laat Messi maar oppassen! Want we hoorden al dat jij ook profvoetballer wordt later. En dan natuurlijk bij Barcelona! Das heel mooi en dan heb je bij ons alvast geoefendJ. Milan wordt verdediger. Hij gaat ballen tegenhouden. In dat geval kan Messi nog even opgelucht ademhalen want die is immers aanvaller. Milan houdt heel erg van patatjes met een frikandel. Mmmmm lekker!

En dan spreken we Levi. Levi is voor AJAX. Hij vindt ze heel erg goed en ze horen bij Nederland.      Nou, dat zijn hele goede redenen om voor Ajax te zijn. Wie de trainer van Ajax is, weet hij zo even niet maar dat maakt ook niet uit want tegen de tijd dat Levi daar speelt, is de huidige trainer al lang weer oud nieuws. Zo gaat dat nou eenmaal in de voetballerij. En tot het zover is heeft hij natuurlijk de allerbeste trainer van de wereld namelijk de ‘one and only’ Paul Rijks. Wie wil dan nog Frank als je Paul hebt, nietwaar??!! Het lievelingseten van Levi is…..ja hoor!! Frietjes met een frikandel! Alweer eentje. Even als vorig jaar zijn frietjes  opnieuw topscoorder’ favoriet eten van de Champions League spelers’.  Vorige jaar opperde ik al om te gaan investeren in de frieten van de Champions League maar ik geloof steeds meer dat ik dat ook echt maar eens moet gaan doen. Dan word ik nog eens schathemeltjerijk en dan heb ik elke zaterdag Costa Spanje aan LA PLAYA!!

 Maar voor nu back to reality! En die reality is; tot volgende week! Groeten Annabel
21-10-2014| Verslag van de PRO DATA CHAMPIONS LEAGUE
Er lijkt maar geen eind te komen aan het mooie weer!. Wat was het weer een stralende dag. En dat niet alleen…er liepen ook stralende koppies op de voetbalvelden van DZC’68. Wat zag het er gezellig uit! Massaal stroomden de ‘voetbaltubbies’ weer toe om hun excellente kunsten te vertonen. En dat deden ze dan ook naar hartenlust! Wat mooi is dat! Het valt op dat de kinderen steeds vrijer worden en al behoorlijk hun draai gevonden hebben.

Het zonnetje schijnt…de lucht is blauw…voetbaltubbies kom maar gauw!

Waren ze in het begin nog weleens aan het aftasten, nu is daar geen sprake meer van! Nee hoor, de mannen gaan LOS!

Ook was dit de week van  Nederland tegen IJsland met een ijskoude uitslag. Ik snap dat wel, hoor. Wij hadden de analyse al snel gemaakt. Het was gewoon te koud om te voetballen. Helaas had Guus ons dit keer niet geraadpleegd anders hadden we hem even kunnen vertellen dat als het koud wordt, je je daar wel naar moet kleden. Dus een shirtje eronder is dan geen overbodige luxe. Kijk, ouders snappen dat maar blijkbaar onze bondscoach niet helemaal.  Gelukkig was hij niet boos, alleen maar teleurgesteld.                                                                                                                                                             

En dan het volgende: met trots kan ik u melden dat de Pro Data Champions League opnieuw twee spelers van de week had weten te strikken. Dat is natuurlijk prachtig nieuws!  Allereerst komen we Junior tegen. Junior is pas dit seizoen de Pro Data Champions League komen versterken maar nu al is hij niet meer weg te denken bij de velden van DZC’68.                                           

Junior is voor Ajax. Dat komt omdat Ajax al heeeeeeeeel vaak kampioen is geweest. En als we Moisander moeten geloven, zit dat er komend jaar zeker weer in! Maar goed, daar moeten we niet op vooruit lopen.                                                                                                                                                          

Intussen moet Jasper Cillessen zich wel zorgen gaan maken. Toegegeven,  hij heeft nog wel even de tijd want Junior moet qua leeftijd nog wel een aantal fases doorlopen maar Junior geeft aan dat hij profkeeper wordt EN meldt daar ook bij dat hij de nieuwe keeper van Ajax wordt!. Op mijn vraag wat een keeper allemaal moet kunnen, vertelt Junior dat je vooral goed moet kunnen vliegduiken. Hm…ik probeer daar een beeld bij te krijgen maar Junior kan het uitstekend toelichten. Je moet omhoog springen en dan naar links of rechts duiken. Ik denk dat je dat duiken dan wel vliegend moet doen. Het lievelingseten van Junior is patat…met….kipnuggets, en het liefst een hele doos (zit ik me ineens te bedenken dat dat dan vast een soort kippenvleugeltjes zijn:).                                                                

Hierna treffen we Martijn. Martijn is voor de Graafschap. En dat komt omdat de Graafschap ‘laatst’ van Ajax heeft gewonnen. Laatst?? Wanneer zou dat kunnen zijn??. Helaas reikt mijn voetbalkennis niet zo ver, dus moet ik achteraf even googelen.. Dit speurwerk levert op dat de Graafschap in het seizoen 1975/1976 inderdaad gewonnen heeft van Ajax met 2-1!!!! Wat FANTASTISCH en vanzelfsprekend een goede reden om voor de Graafschap te zijnJ. Martijn eet het allerliefst pannenkoeken, maar niet zomaar pannenkoeken. Nee, hij wil de pannenkoeken van oma want oma kan nou eenmaal de allerlekkerste pannenkoeken. NU snap ik het!! Daarom verkoopt Koopmans natuurlijk Oma’s pannenkoekenmix!!. Die hebben de pannenkoeken van de oma van Martijn geproefd en het recept gevraagd.!                                          

Wat Martijn later worden wil? Dat is uhm..GEHEIM…..hij wordt namelijk GEHEIM AGENT! Of heb ik nu iets verklapt???? Ojee…iets voorzichtiger dan…..geheim agent…sssttt niet doorvertellen!!! Hellup, wat ingewikkeld…maar Martijn vindt het niet zo ingewikkeld, hoor. Hij heeft dan gewoon een gewone auto en gewone kleding aan. Dan herken je hem zekersteweten niet…das pas echt GEHEIM!!!           

Ik zeg verder niets meer…mijn lippen zijn verzegeld..want elk geheim is veilig bij mij! Volgende week zijn we er niet…dan is het vakantie en dat is GEEN geheim! Groeten Annabel

 
 

13-10-2014| Verslag van de PRO DATA CHAMPIONS LEAGUE
Alweer een nieuwe zaterdag. Wat vliegt de week toch elke keer weer om. Gisteren hoorde ik op de radio dat het nog maar 76 dagen duurt voordat het weer kerstmis is. 76 dagen... Dat GELOOF je toch niet?? Maar het is toch echt zo. Maar voordat de kerstballen er weer zijn, hebben wij eerst nog heel wat te voetballen. En dat deden we dan ook weer naar hartenlust!

Nog even dient vermeld te worden dat het Nederlands Elftal afgelopen vrijdag heeft gewonnen.  Dat verrast me niets. Blijkbaar leest Guus (Hiddink; voor de mensen die het niet weten) ook de website van DZC’68 en dan in het bijzonder de verslagen van de Pro Data Champions League. Vorige week vertelde ik nog dat Guus best even mocht bellen om te vragen hoe wij dat toch iedere week doen aangezien we heel wat tips voor hem hebben en …jajaja….dat had succes!  Dus in feite is het zo dat er gewonnen is dankzij de Champions League!! Zo hebben wij hem uitgelegd dat je gewoon altijd door moet gaan, ook als je achter staat. En dat mopperen op elkaar NIET leidt tot betere prestaties. Ook dat was heel duidelijk zichtbaar tijdens de aanvaring tussen Van Persie en Huntelaar. Guus heeft ze daar achteraf ook op aangesproken. En verder hebben wij hem verteld dat de spelers daar moeten zijn waar de bal is! En dat resulteerde erin dat Oranje met OVERMACHT de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander speelde. Mooi dat de Pro Data Champions League een voorbeeld kan zijn voor velen!

Maar nu weer even terug naar ons eigen voetbal. Het was een hele bijzondere zaterdag, want..we hadden een jarige! Derk was jarig maar kwam toch voetballen.  Hij werd al zes jaar! En dat niet alleen..hij nam ook nog een aantal voetbalsupporters mee. Een deel van het legioen van Feyenoord (in de vorm van 2 personen) was aanwezig om Derk aan te moedigen!. U hoeft natuurlijk niet te raden voor welk team Derk deze week uitkwam. Natuurlijk voor Feyenoord!

En natuurlijk hadden we weer twee spelers van de week. Deze week waren dat niemand minder dan Joost en Tom.       

Joost is voor Barca (dat is afkorting van FC Barcelona). Hij is ervoor omdat ze goed zijn. Nou dat vind ik een goede reden!. Joost eet het allerliefst kip/kerrie met rijst. Maar dan wel de kip/kerrie die mama klaarmaakt. Want die is het allerlekkerst.  Hij vertelt daarbij dat hij dan altijd een heel vol bord eet . Papa en mama doen er letterlijk en figuurlijk nog een schepje bovenop want die eten wel TWEE borden. Mmmmm, dan moet het wel heel erg lekker zijn! Joost heeft al een heel duidelijk beeld over zijn toekomst. Joost wordt namelijk dokter!  Dat hij daarvoor heel lang naar school moet, vindt hij niet erg want als je naar school gaat ben je toch altijd op zaterdag en zondag vrij. Heerlijk, das nog eens positief denken!

En dan spreken we met Tom. Tom is ook voor Barcelona. Dat is nog eens toevallig. Hij vindt ze gewoon hartstikke leuk.  Het lievelingseten van Tom is macaroni carbio, caraba,coro….ppff, dat is me wel een lastige naam hoor. Daar breek ik m’n tong over, maar Tom niet hoor. Het is CARBONARA. Makkelijk toch? Macaroni Carbonara is met witte saus (of rode saus?? Hoe was het ook alweer?). Nou ja, doet er ook eigenlijk niet toe. Het is gewoon het allerlekkerst en dat doet er wel toe. Ook Tom weet al wat hij later worden wil. Hij wordt politieagent! Hij vertelt erbij dat hij dan boeven gaat vangen met de politieauto. Dat is wel handig, dat je dan zo’n auto hebt want op het fietsje schiet het niet echt op, tenslotte. Of je moet boeven tegenkomen die zichzelf hebben ingesloten zoals laatst in de krant stond. Tom wordt geen politieagent in Doetinchem….niet?? nee…Tom wordt politieagent in Zelhem. Ik vermoed dat hij voor Zelhem kiest omdat het er daar toch wel relaxed aan toe gaat. Je zou kunnen zeggen waarschijnlijk weinig boeven in zo’n kleine plaats maar je zou ook kunnen zeggen waarschijnlijk weinig agenten dus dan heb je extra veel te doen!

Beste mensen, wij hoeven ons in elk geval geen zorgen te hebben over onze toekomst. 

Onze gezondheid is gewaarborgd en onze veiligheid ook! Ik zeg; daar teken ik voor.

Tot volgende week, groeten Annabel

07-10-2014| Verslag van de PRO DATA CHAMPIONS LEAGUE
Kijk niet wit…kijk niet zwart…kijk niet zwart/wit…

In alle vroegte ging de wekker op deze zaterdag. En vroeg was het zeker….. hm , ik moest mijzelf uit een hele diepe slaap sleuren en ik kan jullie verzekeren; dat was NIET makkelijk! Maar…eenmaal de ‘luiken’ open, was ik in staat om eens even naar buiten te koekeloeren. En wat zag ik?? HOERA, de ZON!
 Het beloofde alweer een prachtige dag te worden. Hoe fijn is dat!  Nu gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat het weer totaal niet interessant is voor onze toptalenten, want of het nou regent of droog is, zij voetballen maar door! Maar tja,  als rechtgeaarde volwassene moet ik toch stiekum toegeven dat ik van dat zonnetje toch wel heel erg blij wordt. Maar goed, genoeg gekletst over het weer. Nu over naar onze ‘corebusiness’; namelijk het voetbal. En dan niet zomaar voetbal..nee, nee... het hele, speciale, Pro Data Champions League voetbal!.

En wat troffen we deze zaterdag aan? Allereerst kan ik u melden dat we nu al, aan het begin van het seizoen, maar liefst 28 (!) toppers hebben die zich hebben aangemeld!  Dat is fantastisch! Geweldig om te zien dat zoveel kinderen met plezier naar de velden van DZC’68 komen om daar te spelen en te leren. Ik kreeg al een appje van Guus Hiddink. Hij is jaloers op een dergelijke brede selectie. Zeker nu Dirk Kuijt ook al afgevallen is. Ik denk toch echt dat hij binnenkort eens langskomt om bij ons de kunst af te komen kijken. Mag hoor, Guus. We hebben vast nog wel wat goeie tips!

Maar een brede selectie vraagt ook een flexibele aanpak. Niet alleen van de staf en de spelers maar ook van onze supporters. Sommige kids zijn nog heeel erg jong, nog maar net 5 jaar. Anderen staan al op de nominatie om door te stromen naar de F. Sommigen zijn heel groot voor hun leeftijd en anderen juist heel klein. Sommigen zijn heeel fanatiek, anderen vinden het gras ook nog hartstikke mooi. Sommigen willen winnen, anderen willen gezellig kwebbelen. En ja mensen, dat kwebbelen gebeurt niet alleen in de kleedkamers maar ook tijdens onze wedstrijden. Sommigen kunnen ECHT NIET tegen hun verlies en anderen hadden niet eens in de gaten dat ze verloren hebben. Wat een bont gezelschap. En ja zoals ik al zei; dat vraagt van iedereen die er bij betrokken is, de nodige verdraagzaamheid. Ze moeten nog leren dat ze niet te hard moeten duwen. Ze moeten nog leren dat ze niet altijd de bal af moeten pakken en al helemaal niet van de spelers van je eigen team. Ze moeten nog leren dat de veldleider /scheidsrechter ook niet altijd alles goed ziet, ze moeten nog leren dat je een team bent en dat iedereen weleens een fout maakt. Ze moeten nog leren dat je echt niet mag slaan als er iets niet gaat zoals je wilt. Ze moeten nog leren dat ze de slidings die ze op tv hebben gezien in de praktijk beter niet kunnen uitvoeren. Ha, u snapt het al, er gaat dus soms VAN ALLES mis. Maar het allermooiste is; bij de Pro Data Champions League MAG  er ook nog van alles mis gaan. Ze moeten dingen leren maar ze moeten ook de kans krijgen om het te leren en daar krijgen ze dan ook alle tijd en gelegenheid voor,  al vraagt dat van de volwassenen dat ze soms maar even de andere kant uitkijken dus…kijk niet wit..kijk niet zwart…kijk niet zwart/wit..:).

Uiteraard hadden wij weer het grote geluk dat we alweer twee spelers van de week konden verwelkomen. Deze week zijn dat Gerben en Jim!

Deze reporter tackelde als eerste Gerben. Gerben speelde deze week voor Feyenoord. Toch is Gerben eigenlijk voor Ajax. Ik ben benieuwd waarom dat zo is. Het blijkt (ja mensen, dan moeten we even de geschiedenisboeken induiken) dat Ajax heeeeeeel lang geleden met 2-1 heeft gewonnen van Barcelona. Thulani Serero en Danny Hoesen (WIE????) scoorden voor Ajax. Ja natuurlijk ben je dan voor Ajax! Maar..Gerben is ook superboertje…van niemand minder dan de SCHAAFSCHAP! Hoe mooi is dat!                                                                                                                                                                        Gerben eet het liefst…SPINAZIE! Ik ben razend benieuwd waarom en hij meldt dat je daar heel groot en sterk van wordt! GEWELDIG. Hij heeft vast naar Popeye de Sailor man gekeken op televisie….die ken je toch wel, Gerben?! Maar Gerben geeft aan…Popeye??uh?? wie??? Nee die kent hij niet, nooit van gehoord. AI AI AI, nu voel ik echt een generatiekloof L.  Gerben wordt later profvoetballer bij natuurlijk AJAX. Ik vraag op welke plek hij gaat spelen; hij antwoordt Amsterdam Arena. Ik bedoelde eigenlijk welke positie maar feitelijk gezien heeft Gerben natuurlijk gelijkJ.

En dan krijgen we Jim voor de (denkbeeldige) microfoon. Jim is voor Real Madrid. Maar hij speelde deze week de sterren van de hemel voor Inter Milan. Jim is vooral voor Real Madrid omdat hij Ronaldo de allerbeste speler vindt. En dat begrijpen wij (zelfs de vrouwen die geen verstand hebben van voetbal) uiteraard maar al te goed! Het lievelingseten van Jim is de championne soep van mama. Zijn grote broer kijkt wel verrast! Het is duidelijk aan zijn gezicht af te lezen dat hij toch iets heel anders had verwacht (patat ofzo) maar ik vind het heerlijk klinken hoor! En misschien past het wel helemaal in het ‘vullen of voeden plan ‘van DZC’68; Jorg, ff een vraagje; is het wat?? In plaats van frikandellen ??  En JIm meldt dat ik wel eens langs mag komen om een bakkie soep te komen halen (of had ik nou mezelf uitgenodigd??!!).                                                                                                                     Jim wordt later profvoetballer: uiteraard gaat hij spelen bij Real Madrid. zijn positie wordt aanvallende verdediger. Dat is eh…een hele bijzondere positie…..dat is  eh….geen Sneijder, geen uh…van Bommel…..denk, denk..aanvallende verdediger….met mijn lekenverstand klinkt dat net als zomerse sneeuw maar ja,  ik ben dan ook een leek. Ik heb eens even gegoogled en bij Real Madrid kennen ze zo’n speler nog niet. Hoera, das mooi want dan hebben ze in de toekomst JIM!

Op de toekomst! Groeten annabel


 

 

 

 

 

 

 

 

30-09-2014| Verslag van de PRO DATA CHAMPIONS LEAGUE
Meedoen is belangrijker dan winnen…
Dat is en blijft het motto voor voetbal bij DZC’68. En zeker bij de kinderen die nét beginnen met voetbal . De Pro Data Champions League spant zich in om ieder kind mee te laten doen op zijn of haar niveau, tempo en mogelijkheden. Want waar gaat het nu eigenlijk om? Om die uitslag aan het eind van ieder partijtje? Welnee, ik kan u verzekeren dat ze aan het eind van de week zich echt de uitslagen van de wedstrijden niet meer kunnen herinneren.

                                                                 
Belangrijkste doel is dat elk kind  met plezier en zelfvertrouwen iedere week weer op het veld staat. En dat ze met een voldaan gevoel weer naar huis gaan en uitkijken naar de volgende zaterdag. Fouten worden er niet gemaakt.                                                                       

Alles is goed,  of je nou wel of niet scoort, de bal wel of niet raakt, snel bent of langzaam, rustig of druk.  Op deze jonge leeftijd zijn er ook een heleboel zaken die ze eenvoudigweg nog niet kunnen. Samen spelen kunnen ze niet, overspelen kunnen ze niet, een gerichte voorzet geven kunnen ze niet, inzicht hebben ze niet, positiespel kunnen ze niet, langs de lijn kunnen ze niet, een corner nemen kunnen ze niet, een acca, stiftje, lob, kappen en achter het standbeen langs kunnen ze niet.                 

En weet u wat het mooie is..dat HOEVEN ze ook helemaal niet te kunnen. Waar ze wel goed in zijn? Ze zijn te schattig voor woorden, het aaibaaiheidsgehalte is heel hoog, ze vertederen, zijn heerlijk openhartig, ze hebben lol, zijn trots op elke actie, mopperen zelden op elkaar, juichen voor elk doelpunt ( en ja ook als er een eigen doelpunt is gescoord…hij zat er toch in, nietwaar?)                                                    dus…..                                                                                                                                                                              

Meedoen is belangrijker dan winnen…..vindt u dat ook?

En weer hebben we twee fantastische spelers van de week. Deze week zijn dat niemand minder dan Kate en Bart. En gelukkig was ook weer onze reporter ter plaatse om deze beide spelers te interviewen.                                                                                                                                                        

Allereerst treffen we Bart. Bart is voor Ajax. Ondanks dat hij zich vandaag volledig gaf bij Inter Milan, klopt zijn hart toch voor Ajax. Niet in de laatste plaats omdat Ajax de allerbeste trainer heeft, namelijk Frank de Boer. Hmmmm…… dat laatste betwijfel ik een piepklein beetje want wij vinden toch echt dat wij bij onze Champions League de allerbeste trainer van de hele wereld hebben hoor! Dat is Paul Rijks! Maar Frank mag best een keertje bij ons stage komen lopen, om de echte kneepjes van het vak te leren.                                                                                                                                                 

Het lievelingseten van Bart is….TATATARATATAA: FRIETJES !!! MET frikandel en curry (LET OP kantine van DZC; mocht Bart langskomen dan GEEN ketchup maar curry!).     

Bart weet ook al precies wat hij later worden wil. Hij wordt namelijk profvoetballer! Dat is natuurlijk super. EN..hij wordt verdediger. Dat is helemaal super want daar kunnen wij er in Nederland nog wel een paar van gebruiken als ik de kenners geloven moet.

Vervolgens spotten we Kate. Kate is voor Barcelona! Ze vindt Messi de allerbeste! Kate dacht: voetbal alleen voor jongens???? Dacht het niet! En zij bewijst elke keer dat voetbal ook zekers te weten voor meisjes is!  Ik zeg:  Messi is er niks bij hoor, als je Kate zo rond ziet rennen op de velden. Ze kan met gemak de concurrentie aan!                                                                                                                                   

Kate eet het liefst……ja hoor ALWEER TATARATATAAAA……FRIETJES met Fikandel.  En laat ze nou net in de buurt van een snackbar wonen…..hm …dat willen we allemaal wel

Kate heeft al duidelijke ideeen omtrent haar toekomst. Zij gaat later bij de politie. Zij gaat vooral veel boeven vangen. Dat komt hartstikke goed uit want als er later boeven bij DZC zijn, dan bellen we gewoon Kate even op om te vragen of zij ze komt vangen. En dan natuurlijk Met zwaailicht en sirene aan. Wel geeft ze aan dat ze alleen dagdiensten draait. Dus boeven….alleen graag overdag komen!

Natuurlijk zijn we er volgende week weer. Tot dan! 

 

16-09-2014| Verslag van de Pro Data Champions League
Na een welverdiende vakantie waarin heel Nederland oranje kleurde en het Nederlands Elftal onder de bezielende leiding van Louis van Gaal een topprestatie leverde, is ook de Champions League van DZC’68 weer begonnen!
 

 

En dat viel afgelopen zaterdag niet te missen. Maar liefst 25 kinderen, waarvan 18 (!) nieuwe talenten , waren aanwezig om de voetbalvelden van DZC’68 te bestormen. Hoewel klein van stuk, bleken ze groot van daden. Je zou denken dat ze nog een beetje moesten wennen maar welnee, dat was dan toch echt verkeerd gedacht. Integendeel, ze voetbalden de sterren van de hemel of, om in voetbaltermen te blijven, de pollen uit het gras. Alsof ze hun hele leven nog nooit iets anders gedaan hebben.! Het scorend vermogen is ENORM!. Er werden in totaal maar liefst 43 doelpunten gemaakt. Opvallend was ook het bijzondere positiespel. Deze talenten kunnen niet alleen scoren, ze zijn ook nog eens multifunctioneel inzetbaar op iedere positie. De strategie was niet 5-3-1 maar er werd gewerkt met een geheel nieuwe spelstijl namelijk ‘daar waar de bal is, daar ben ik’! Hoe goed is dat! Dan is er altijd iemand aan de bal! Het eerste van DZC’68 mag wel oppassen voor zoveel concurrenten. Trainer Isselman, mocht je er nog eens eentje willen lenen om je voorhoede, middenveld of verdediging te komen versterken, dan ben je van harte uitgenodigd om eens te komen scoutenJ.

Ook dit seizoen hebben we weer een fantastische trainer met zijn staf weten vast te leggen. Paul Rijks zal ook dit jaar weer deze belangrijke taak vervullen. Uiteraard zijn wij daar bijzonder blij mee, gelet op het fantastische seizoen van vorig jaar. De onderhandelingen verliepen vlot en alle partijen waren er snel uit. Uiteraard willen we meedoen op het allerhoogste niveau. Dit hebben we vertaald naar de twee belangrijkste doelen die gelden voor komend seizoen in de Champions League, namelijk PLEZIER EN ZELFVERTROUWEN. Ik heb er alle vertrouwen in dat we deze doelen absoluut gaan halen!

En natuurlijk zou de Champions League de Champions League niet zijn als we niet ook al meteen een speler van de week hadden. Niemand minder dan SEP was deze week speler van de week. En niet alleen was hij speler van de week, hij was ook nog eens jarig!! Natuurlijk hebben we heel hard gezongen voor Sep. En natuurlijk was dit alles aanleiding om Sep te tackelen voor een diepte-interview. Nou, voor zo’n interviewtje draait Sep z’n hand niet om, hoor. Allereerst vroeg ik aan Sep voor welk team hij is. Daar hoefde hij niet over na te denken. Hij is voor Nederland! Sep vertelt dat dat komt omdat ze heel goed zijn en omdat het ons land is! Nou dat is een hele goede reden, vindt de interviewer. Het lievelingseten van Sep is patatjes en een frikandel! Das hartstikke mooi want, zoals jullie weten, hebben wij daar heel veel van in de kantine van DZC! Ik denk dat ik wel weet wat Sep afgelopen zaterdag op zijn verjaardag heeft gegeten! Tenslotte vraag ik wat Sep later worden wil. Sep heeft zijn plan al klaar. Hij wordt namelijk dokter! En niet zomaar een dokter…nee…hij wordt een MENSENdokter!! Daar word ik natuurlijk hartstikke blij van want als we nou later zieke mensen hebben bij DZC, dan bellen we gewoon Sep eventjes en dan maakt hij ze weer helemaal beter! Sep heeft zijn medewerking al toegezegd. Hoe vet is dat?!Tot volgende week!

Hartelijke groet Annabel

25-03-2015 | BREAKING NEWS!!! Champions League gaat de grenzen verbreden
Wat een bijzondere kans! Onze Pro Data Champions League is uitgenodigd voor wel een aantal hele special duels,  nameljk tegen de ‘one and only’ OBW!!!! Zoals jullie allen weten zijn onze Pro Data Champions League talenten elke week weer volop in de race om met hun exeptionele voetbal menigeen te verrassen. Waar het eerste amper scoort, maken wij minstens 40 doelpunten;
 (geeft niks hoor eerste; jullie doen ook je best en onze score is ook wel heel erg uitzonderlijk!). Onze mannen realiseren resultaten van wereldformaat! En dat kan ook niet anders met onze geweldige staf! ach, ach, ach, heeft Feijenoord nou Giovanni van Bronckhorst gevraagd als trainer? Hm…..BEEETJE dom, ze leren het ook nooooooiiiit. Die is best ok, hoor, maar ze hebben niet verder gekeken dan hun stadion lang isJ. Want…wij hebben Paul Rijks en concorten zoals Enes, Marijn en Sjoerd! Maar goed, zo gat het nou eenmaal in de voetballerij! Aanstaande zaterdag verlaten wij dus de kunstgrasvelden van DZC’68 om deze in te ruilen voor de fantastisch ambiance van OBW te Zevenaar! We hebben in het verleden tijdens een toernooi in Silvolde, OBW al ontmoet en zien in hen een geweldige sportieve en gezellige partner die op dezelfde manier kijkt naar het ‘mini-voetbal. Namelijk dat plezier en zelfvertrouwen voorop staat! We zijn er trots op dat zij ons hebben uitgenodigd. Wij hebben er zin in EN we zijn er klaar voor!  Wordt vervolgd!...........

Deel deze pagina via: