DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag Oranje Wit 1 – DZC'68 1

Wedstrijdverslag Oranje Wit 1 – DZC'68 1

DZC'68 deed een uitstekende zaak om op weg naar de topper tegen Scherpenzeel op 19 november met 0-1 te winnen tegen Oranje Wit
De wedstrijd begon met een iets feller Oranje Wit dat in de 4e minuut een vrije trap kreeg net voor het strafschopgebied, welke geen gevaar opleverde. DZC'68 was wakker geschut en meldde zich op de helft van Oranje Wit, kreeg een corner welke door de verdediging van Oranje Wit werd afgeslagen. Het spel golfde over en weer waarbij de aanvallen van DZC gevaarlijker bleken door snelle aanvallen van onze spitsen. In de 22e minuut een prachtige aanval van DZC via de rechtervleugel, een pass vanuit de verdediging naar Noë Bokila die met een schijnbeweging de bal laat lopen. Thomas Kleinlugtebeld pikt die bal op en maakt veel snelheid in een vrij veld en scoort prachtig met een diagonaal schot in de verre hoek, voorwaar een prachtige aanval en 0-1 voor DZC op het scorebord. Het spelletje wordt iets harder en dat uit zich in een nare overtreding op Aron Hebbink die daardoor lichtelijk strompelend het spel moet hervatten. DZC wordt sterker en de aanvallen golven richting het doel van Oranje Wit. Daarna weer een vervelende overtreding op onze doelpuntenmaker Thomas Kleinlugtebeld waardoor we toch enigszins van slag geraken. Oranje Wit wordt hierdoor een periode iets sterker met enkele goed uitgevoerde aanvallen die resulteren in enkele te nemen corners door Oranje Wit.

Dan fluit de scheidsrechter voor de theepauze waarin we een optisch beter DZC’68 in de 1e helft gezien hebben. Na de pauze, waar we al bang voor waren kan Aron Hebbink niet verder en heeft hij te veel last van zijn bovenbeen en wordt vervangen door Myron Wissink.

In de 2e helft zien we gedurende een eerste kwartier een feller Oranje Wit dat zich laat gelden met het betere aanvalsspel en DZC'68 terugdringt op eigen helft. Daarna pakt DZC'68 de draad weer op en zien we het spelletje over en weer gaan waarbij beide ploegen tot aan het strafschopgebied leuk acteren maar waarbij de keepers niet of nauwelijks in actie hoeven komen. In de 73e minuut nog een mooie aanval waarbij Thomas Kleinlugtebelt weer in stelling wordt gebracht, maar dit schot wordt een prooi voor de keeper van Oranje Wit.

Na nog een spannend laatste kwartier waarbij beide ploegen voor beider goal nog wat kansjes creëerden werd er afgefloten door de goed leidende scheidsrechter, de heer R. Huser.

De samenvatting van onze trainer Jos van der Veen:                                                                                                                         Het Doetinchemse DZC’68 staat na de winst in Dordrecht op een derde plaats. ,,De eerste helft speelden we oogstrelend voetbal, we verzuimden echter vaker te scoren", meende trainer Jos van der Veen van DZC’68. In de tweede helft kwam de thuisclub met tien man te spelen na een rode kaart (2x geel). Van der Veen: ,,Toen schakelden we over naar een systeem waarbij 'de pot dichthouden’ het belangrijkste was. Ook toen kregen we nog wel kansen.” Komende week speelt DZC'68 tegen koploper Scherpenzeel. ,,Dan kunnen we ons meten met een ploeg waarvan ik denk dat het de beste van deze competitie is", besloot Van der Veen.

Oranje Wit - DZC (1-0). 1-0 Thomas Kleinlugtebeld.

Zaterdag 26 november speelt DZC’68 om 14.30u de thuiswedstrijd tegen Scherpenzeel 1                                                                                                                                                                        

Scheidsrechter:
de heer R.J. Huser 

Ass. Scheidsrechters:
Dhrn. Bert Haak en Edwin Wichgers

Opstelling:
2.   Jesse Wortelboer 
4.   Yoek Verheij
6.   Aron Hebbink
11. Noë Bokila
14. Nick Abbink
16. Stan Booms
17. Cas Evers
19. Jesper Vonk
20. Luuk Nieswand
23. Marijn de Kler
24. Thomas Kleinlugtebeld

Ingevallen:
8.   Myron Wissink 
10. Rutger Ebbers
15. Levi Hermsen
22. Tolgahan Yayla

Verslag: Eddy Kappert