DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC'68 1 (heren) – Achilles Heren 1

Wedstrijdverslag DZC'68 1 (heren) – Achilles Heren 1

Zaterdagmiddag  28 januari de competitiewedstrijd tegen Achilles uit Groesbeek, een vereniging waar we geen historie mee hadden, een vereniging die in het verleden topklasse gespeeld had. 

Na 4 opeenvolgende nederlagen bezetten ze momenteel de laatste plaats in de 1e klasse D met 8 punten. DZC’68 bezit op dit moment een gedeelde 3e plaats met 20 punten.

Vandaag moeten we starten met een waslijst een geblesseerde spelers, zo ontbreken Keeper Mike Thus, Mart Raterink, Robin Faber, Aron Hebbink, Floris Liet, Luuk Meijer, Wout Blasman, Noé Bokila en Glen Elfrink. Direct nadat de fluit van scheidsrechter dhr. Meilink heeft geklonken trekt DZC fel van leer.We zetten gelijk de tegenstander behoorlijk onder druk maar de meeste spelers van Achilles, meerdere met een verleden op redelijk hoog niveau voetballen zich er onderuit en de strijd begint gelijkwaardig op te gaan. In de 5e minuut een verre pass van Achilles en Luuk, onze keeper, komt ver uit en kan de bal niet juist onderscheppen. Door onnauwkeurigheid van afronding van de spitsen van Achilles kijken we niet gelijk tegen een achterstand aan. In de 22e minuut kunnen we op het middenveld een aanval van Achilles onderbreken door ingrijpen van Rutger Ebbers, we trekken snel op richting het doel van Achilles en vanuit de punt van het strafschopgebied kan Max van der Velpen prachtig scoren met een diagonaal schot, 1-0 voor DZC’68.Dan breekt de 25e minuut aan. Nadat DZC'68-coach Jos van der Veen de grensrechter van Achilles met een opmerking terecht had gewezen op zijn vermeende foutieve vlaggen kwam de keeper van Achilles, Yorrit Kanters, uit zijn doel gesneld en duwde onze trainer Jos van der Veen op de grond. Daarop kreeg Kanters rood van de scheidsrechter in het daaropvolgende opstootje.

De reactie van Jos Van der Veen over de vermeende duw: ,,Ik laat me daar verder niet over uit. Scheidsrechter Meilink heeft alles heel goed gezien en in zijn verklaring gezet. Ik denk dat Achilles’29 zich over heel andere dingen druk moet maken”. Breekpunt in de wedstrijd was, zegt Achilles-trainer Patrick Pothuizen, de vroege rode kaart van doelman Yorrit Kanters. ,,Tot de rode kaart deden we aardig mee. Daarna lukte het ons niet meer om écht een vuist te maken.’’ Na dit voorval is er in het verloop van de wedstrijd niet veel meer voorgevallen afgezien van de vele hoekschoppen aan beide zijden en het vele wisselen van spelers om toch nog iets beweging in de strijd te krijgen. Vlak voor tijd kreeg Yaya Camara zijn tweede gele kaart, waardoor Achilles de wedstrijd met negen man eindigde. Door de nederlaag blijven de zwart-witten hekkensluiter en DZC’68 staat iets vaster op een 3e plek met 23 punten uit 12 wedstrijden in de eerste klasse D.

DZC’68 – Achilles:   1-0  Max van der Velpen 

Zaterdag 04 februari speelt DZC’68 om 14.30u de uitwedstrijd tegen Almkerk 1                                                                                                                                              
Scheidsrechter:
De heer Meilink                                                                                                                                                                   
Ass. Scheidsrechters:
Dhrn Wichgers en Verstraaten

Opstelling:                                                                                                                                                                                                     
2.   Jesse Wortelboer
4.   Yoek Verheij
7.   Max van der Velpen
10. Rutger Ebbers
14. Nick Abbink
16. Stan Booms 1
7. Cas Evers
19. Jesper Vonk
20. Luuk Nieswand
22. Tolgahan Yayla
25. Thomas Kleinlugtebeld

 

Ingevallen

12. Levi Hermsen
18. Myron Wissink
23  Marijn de Kler


Verslag: Eddy Kappert